Κάλεσμα προς εργαζόμενους σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στον Δήμο Ζωγράφου

αναδημοσίευση από το διαδίκτυο

Είμαστε εργαζόμενοι και εργαζόμενες σε 5μηνα κοινωφελή προγράμματα στον Δήμο Ζωγράφου.

Εδώ και περίπου 2 μήνες εργαζόμαστε σε διαφορετικές υπηρεσίες του Δήμου και ήδη έχουν παρατηρηθεί μια σειρά μικρών και μεγαλύτερων προβλημάτων: την τοποθέτηση μας σε διαφορετική θέση απ’ αυτή που αναγράφει η σύμβαση εργασίας, την ασάφεια γύρω από το εύρος των καθηκόντων που μας αντιστοιχούν, την καταπάτηση βασικών δικαιωμάτων που απορρέουν από το εργατικό δίκαιο και τις συμβάσεις μας (άδειες κ.α) . Επιπλέον, εδώ και μερικές μέρες παραμένουμε και επίσημα απλήρωτοι αφού το χρονικό όριο πληρωμής μας έχει παρέλθει ενώ καμία σαφής και πειστική δέσμευση δεν έχει δοθεί από τον εργοδότη, την ΑΜΚΕ «Αθηνά».

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι θέσεις που καλύπτουμε είναι εξαιρετικά σημαντικές για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Ζωγράφου και την εξυπηρέτηση των πολιτών του. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν εκτελούμε εθελοντικό έργο αλλά εργαζόμαστε. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πολλοί και πολλές από εμάς, μετά από πολλούς μήνες ανεργίας, δεν έχουμε άλλο εισόδημα πέραν του μισθού μας για να ζήσουμε σ’ αυτήν την σκληρή οικονομική και κοινωνική συγκυρία. Γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να υπομείνουμε άλλες αόριστες αναβολές.

 Απαιτούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας.

 Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες σε κοινωφελή προγράμματα του Δήμου Ζωγράφου να συναντηθούμε και να συζητήσουμε για τα κοινά μας προβλήματα

 την Πέμπτη 25/10 στις 15.00 μ.μ

στην πίσω είσοδο του Δημαρχείου Ζωγράφου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *