Όταν τα αφεντικά κυρήττουν απεργίες…

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι απεργοί στις διαδηλώσεις φώναζουν το γνωστό “αλήτες λέρες εργατοπατέρες” εκφράζοντας έτσι την αντίθεση τους στην συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ που κάνει ότι μπορεί για να περάσουν τα μνημονιακά μέτρα κηρύτωντας 24ωρες απεργίες χωρίς στόχο και προοπτική. «Το Μνημόνιο είναι μια τετελεσμένη  υπόθεση, εναλλακτικές λύσεις δεν υπάρχουν» δήλωνε εξάλλου παλιότερα ο Παναγόπουλος.
To επίσημο συνδικαλιστικό κίνημα πρωτοπορεί όμως και από τη θέση του συνδικαλιστή που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των αφεντικών του περνάει πλέον στη θέση του αφεντικού. Στις συμβάσεις που καλούνται να υπογράψουν οι εργαζόμενοι στα προγράμματα της ¨κοινωφελούς¨ εργασίας στην Αστική Μη κερδοσκοπική εταιρεία ΙΝΕ- ΓΣΕΕ αναφέρονται τα εξής:
Στο Βόλο σήμερα 29/10/2012 οι κάτωθι συμβαλλόμενοι: Αφενός της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας με επωνυμία «ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ» (ΙΝΕ/ΓΣΕΕ), με έδρα την. Αθήνα, Εμ. Μπενάκη 71 , 10681, ΑΦΜ 094162753, Δ.Ο.Υ. Δ Αθηνών (σε περιφερειακό επίπεδο το Παράρτημα του ΙΝΕ -ΓΣΕΕ Θεσσαλίας, Λάρισα, Τζαβέλα 4, Τ.Κ. 41222, νομίμως εκπροσωπούμενης, καλουμένη εφεξής ατην παρούσα «ο Εργοδότης»

Όλη η σύμβαση στην οποία αναφέρεται ότι η ΓΣΕΕ ως εργοδότης  δεν  “έχει υποχρέωση εφαρμογής κάποιας συλλογικής σύμβασης”

Μία απάντηση στο “Όταν τα αφεντικά κυρήττουν απεργίες…”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *