Παρέμβαση στον ΕΟΠΥΥ Ηλιούπολης

Παρέμβαση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8/3 στον ΕΟΠΥΥ Ηλιούπολης για την ανανέωση βιβλιαρίων ασθενείας ανέργων που δεν μπορούν να τα ανανεώσουν λόγω των προϋποθέσεων που απαιτούνται. Στη παρέμβαση συμμετείχαν συνάδελφοι από τη ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Ηλιούπολης, οι άνεργοι/ άνεργες από τις γειτονιές της Αθήνας , η ανοιχτή συνέλευση εργαζομένων – ανέργων και το σωματείο βάσης ανέργων,  μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό στους ασφαλισμένους και απαιτώντας από τον διευθυντή της τοπικής υπηρεσίας την ανανέωση των βιβλιαρίων. Οι συνάδελφοι αποχώρησαν ύστερα από την άρνηση του διευθυντή να τα ανανεώσει, με την υπόσχεση να συνεχιστούν οι παρεμβάσεις τόσο στη τοπική υπηρεσία της Ηλιούπολης αλλά και οπουδήποτε αλλού χρειαστεί

Η συλλογικότητα μας μοίρασε το παρακάτω κείμενο

Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΕΝΣΗΜΩΝ

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ  ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Τα προηγούμενα χρόνια βιώσαμε ένα άθλιο σύστημα υγείας και παροχών, το οποίο την εποχή της κρίσης και των μνημονίων γίνεται ακόμα πιο άθλιο με το ξεθεμελίωμα των  όποιων δομών υπήρχαν.

 Συνεχείς περικοπές των δαπανών, κλείσιμο νοσοκομείων, συρρίκνωση υπηρεσιών, απολύσεις προσωπικού, υποβάθμιση της δημόσιας υγείας, καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων είναι οι τρόποι για να αποδεχθούμε πιο εύκολα την ιδιωτικοποίηση και διάλυση της υγείας. Οι επικείμενες απολύσεις από το ΙΚΑ θα υποβαθμίσουν ακόμα πιο πολύ τις παροχές υγείας.

 Σήμερα με την προσέλευση του κόσμου στα δημόσια νοσοκομεία να έχει αυξηθεί κατά 40%, με την ανεργία να φτάνει στο 30%, το ποσοστό των ανασφάλιστων εργαζόμενων ανεξέλεγκτο και την εκ περιτροπής εργασία να κυριαρχεί, το «κοινωνικό κράτος» καταρρέει αφήνοντας όλο και μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας, χωρίς υγεία και φάρμακα.

Και ενώ η κατάσταση απαιτεί αλλαγές κριτηρίων  ώστε να είναι προσβάσιμες οι παροχές υγείας, το ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ μένει σε λογικές άλλων εποχών. Ο ΟΑΕΔ μπορεί να δίνει βεβαιώσεις ανεργίας, το ΙΚΑ όμως θα δει αν εξαντλήθηκε το δικαίωμα στην ασφάλιση.

Παράλληλα το κράτος κάνει επικοινωνιακά παιχνίδια με το «εισιτήριο υγείας» που μόνο υπό όρους και προϋποθέσεις θα καλύπτει πολύ λίγους ανασφάλιστους. (Η κοροϊδία του κόσμου είναι προφανής γιατί υπό ανάλογους όρους οι άνεργοι μπορούν να εκδώσουν βιβλιάριο ανασφάλιστου.)

Για εμάς τους άνεργους,  κάθε εξάμηνο  είναι ζήτημα, για πόσο ακόμη θα έχουμε ιατροφαρμακευτική κάλυψη, αν θα μας σφραγίσουν αυτό το χρόνο το βιβλιάριο υγείας, τι θα γίνει αν αρρωστήσουμε. Θύμα η υγεία μιας ολόκληρης κοινωνίας και η μείωση του προσδόκιμου ζωής.  Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Με την υγεία μας και τη ζωή μας δεν θα παίξει κανένας. H πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου!

ΠΛΗΡΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 Άνεργοι – Άνεργες από τις γειτονιές της Αθήνας

https://anergoigeitonion.espivblogs.net

Μία απάντηση στο “Παρέμβαση στον ΕΟΠΥΥ Ηλιούπολης”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *