«Ηλεκτρονικά πειράματα» του ΟΑΕΔ πάνω στους άνεργους

To διαφήμισαν στις ειδήσεις και στα πρωϊνάδικα αλλά δεν τους έκατσε…

Ο λόγος για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ από τις οποίες ο άνεργος θεωρητικά τουλάχιστον, μπορεί να εκδώσει μόνος του ακόμα και βεβαίωση ανεργίας (αυτές που συνήθως τις χρησιμοποιούμε σε προκυρήξεις θέσεων εργασίας με διαδικασία ΑΣΕΠ).

Άλλα συμβαίνουν όμως στην πραγματικότητα, καθώς άνεργοι που γράφτηκαν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες και  έβγαλαν βεβαιώσεις ανεργίας για να τις καταθέσουν σε προκηρύξεις δημοσίων οργανισμών που τρέχουν αυτό το καιρό, δεν έγιναν δεχτές από τους υπευθύνους που παραλάμβαναν τις αιτήσεις. Ο ΑΣΕΠ όπως τους ενημέρωναν, δεν δέχεται τις βεβαιώσεις ανεργίας με τη διαδικασία που προτρέπει ο ΟΑΕΔ  μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Όσοι συνάδελφοι το αντιλήφθηκαν πρόλαβαν να φτιάξουν εκ νέου τα χαρτιά τους. Όσοι όμως τα έστειλαν ταχυδρομικά, με συστημένη επιστολή, δημιουργείται η εύλογη απορία: Oι αιτήσεις τους θα απορριφθούν;

Δεν φτάνει ο ΟΑΕΔ που στρώνει το δρόμο στην εργασιακή βαρβαρότητα της ενοικιαζόμενης εργασίας μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς  χαρακτήρα, αλλά πειραματίζεται και περιπαίζει σαδιστικά  με την αγωνία των ανέργων.

Φ.Β

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *