Με εξώδικο απαντούν ΕΚΘ και ΓΣΕΕ σε…πολιτική κριτική εργαζομένων στην ΕΛΒΟ

αναδημοσίευση απο alterthesslagoi_afentika2

Σε μια πρωτοφανή κίνηση που δεν έχει ξανασυμβεί στο συνδικαλιστικό χώρο στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν ο Π. Τσραμπουλίδης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και ο Γ. Παναγόπουλος πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

Οι δύο άνδρες απέστειλαν εξώδικο σε εργάτες της ΕΛΒΟ στη Θεσσαλονίκη επειδή σε ανακοίνωση της παράταξης «Πρωτοβουλία για την Ενότητα εργαζομένων ΕΛΒΟ» που συμμετέχουν, ασκώντας κριτική στις συνδικαλιστικές ηγεσίες τους αποκάλεσαν “εργατοπατέρες”!

«Για μια ακόμη φορά η Συνδικαλιστική εργατοπατερία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε απεργία εθιμοτυπικού χαρακτήρα. Κάθε χρόνο την παραμονή της ψήφισης του προϋπολογισμού με απεργία «τουφεκιά στον αέρα» προσπαθούν να δικαιολογήσουν την ύπαρξη τους και να διαιωνίσουν τα προνόμια τους κοροϊδεύοντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους της χώρας. Στο ίδιο μήκος κύματος και η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου που ψελλίζει ευχές για την αλλαγή πολιτικής, χωρίς να ζητάει την άμεση πτώση της αντιλαϊκής συγκυβέρνησης», ανέφερε η επίμαχη ανακοίνωση που είχαν εκδόσει οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ, που συμμετέχουν στην «Πρωτοβουλία για την Ενότητα εργαζομένων ΕΛΒΟ».

Στο εξώδικο που παρέλαβαν οι εργαζόμενοι, τη Παρασκευή, οι δύο άνδρες και οι συνδικαλιστική ηγεσία του σωματείου τους που πρόσκειται στις παρατάξεις της κυβέρνησης, απαιτούν από τους εργάτες να ανακαλέσουν και να διαψεύσουν εγγράφως τους “ψευδείς, συκοφαντικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς”.  Μάλιστα δίνουν και περιθώριο τριών ημερών στους εργαζόμενους αλλιώς απειλούν πως θα κινηθούν νομικά.

Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση διαλύει την ΕΛΒΟ και οι εργαζόμενοι μένουν στο δρόμο η συνδικαλιστική ηγεσία επιλέγει να απαντήσει σε πολιτικά ζητήματα μέσω… δικηγορικών γραφείων. Πρόκειται  για κίνηση άνευ προηγουμένου την ώρα που πολλές φορές στο παρελθόν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις έχουν ανταλλάξει πολύ χειρότερες “κουβέντες” και χαρακτηρισμούς. Τα ερωτήματα για την συγκεκριμένη κίνηση είναι πολλά αλλά αυτό που φαίνεται είναι πως ο χώρος της ΕΛΒΟ παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον και όσα συμβαίνουν προκαλούν μια  ιδιαίτερη…ενόχληση στη διοίκηση του ΕΚΘ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *