Πρώτη ανακοίνωση του Συντονιστικού δράσης για την απεργία της Κυριακής 28/12 στον κλάδο του Βιβλίου

apergia_syvxa_kyr_28122014_b
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ 28/12 ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ “ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ” (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ)
apergia_syvxa_kyr_28122014_a
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ 28/12 ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ “ΙΑΝΟΣ”

Η σημερινή μέρα, Κυριακή 28 Δεκέμβρη, σημαδεύτηκε από μια θρασύτατη απόπειρα της διεύθυνσης της αλυσίδας βιβλιοπωλείων Ιανός να σπάσει με την άγρια επέμβαση των ΜΑΤ τον αγώνα υπεράσπισης της Κυριακάτικης αργίας.

Για τρίτη συνεχόμενη Κυριακή κράτος και αφεντικά προσπάθησαν να επιβάλουν το Κυριακάτικο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων. Το Συντονιστικό Δράσης στήριξε την απεργία που είχε κηρύξει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής καλώντας σε συγκέντρωση για τις 11 πμ στην πλατεία Κοραή και ενισχύοντας μαζί με εργαζόμενους και αλληλέγγυους τις απεργιακές περιφρουρήσεις στα βιβλιοπωλεία Ιανός στην Σταδίου και Παπασωτηρίου στην Πανεπιστημίου.

Με εντολή του ιδιοκτήτη του Ιανού Νίκου Καρατζά και της εμπορικής διευθύντριας αρκετές διμοιρίες ΜΑΤ περικύκλωσαν και επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους με χημικά και γκλοπ. Η απεργιακή περιφρούρηση κράτησε σθεναρή στάση για ώρα κι αφού τελικά απωθήθηκε οι κατασταλτικές δυνάμεις προσήγαγαν πέντε ανθρώπους, διαδηλωτές, αλλά και περαστικούς. Οι τέσσερις από τις προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Στην συνέχεια η διαδήλωση κινήθηκε στην Σταδίου και στάθηκε στην πλατεία Κοραή.

Στις 14:30 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το Α.Τ. Ακροπόλεως, όπου κρατούνταν οι συλληφθέντες. Την στιγμή που οι διαδηλωτές απομακρύνονταν, οι κατασταλτικές δυνάμεις επιτέθηκαν πάλι και συνέλαβαν τρεις αγωνιστές, τους οποίους χτύπησαν κατά την σύλληψη και μέσα στο τμήμα. Ενώ η οδός Κολοκοτρώνη παρέμενε κλειστή για πολλή ώρα από τους συγκεντρωμένους, οι τρεις συλληφθέντες αποσπάστηκαν από τους τέσσερις πρώτους και μεταφέρθηκαν στην ΓΑΔΑ, όπου τους αποδόθηκε μια λίστα κατηγοριών.

Η διαδήλωση συνεχίστηκε στο εμπορικό κέντρο και στάθηκε πάλι μπροστά στον Ιανό και σε άλλα μεγάλα βιβλιοπωλεία (Παπασωτηρίου και Πολιτεία). Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης, στην ΓΑΔΑ.

Ο αγώνας ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας δεν κάμπτεται.  Η όξυνση της επίθεσης των αφεντικών στα συμφέροντα των εμποροϋπαλλήλων και όλων των εργαζόμενων πρέπει να μας βρει απέναντί της ενωμένους.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 29/12 11:30 (κτήριο 16)

  • ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
  • Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
  • ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΟΥΤΕ 52 ΟΥΤΕ ΚΑΙ 8 ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΟΙΧΤΟ

Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα “απελευθερωμένα” ωράρια

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ME OTI ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΩΝ ΜΥΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑ (ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟ)

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΟ Α.Τ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΓΑΔΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ “ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ” ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟ SITE ΤΟΥ ΚΛΑΔΙΚΟΥ  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ ΧΑΡΤΟΥ

Μία απάντηση στο “Πρώτη ανακοίνωση του Συντονιστικού δράσης για την απεργία της Κυριακής 28/12 στον κλάδο του Βιβλίου”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *