ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ

ειδοποιησηΜικρός οδηγός ανέργων 2013  σε PDF

ΟΤΑΝ Ο ΟΑΕΔ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ

 Οι «Άνεργοι/ες από τις γειτονιές της Αθήνας», προχωρούμε στην έκδοση του δεύτερου, ανανεωμένου, «Μικρού Οδηγού Δικαιωμάτων Ανέργων».

Σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο κοινωνικό τοπίο, η αποτύπωση της πραγματικότητας δεν μπορεί να είναι μια φωτογραφία της στιγμής, αλλά μια ζωντανή και διαρκής προσπάθεια καταγραφής της σε συγχρονισμό με τις ραγδαίες αλλαγές που συντελούνται γύρω μας.

Σε αυτή τη δεύτερη έκδοση, θελήσαμε να «πιάσουμε» όλες αυτές τις αλλαγές που προκύπτουν μέσα από τις νέες ρυθμίσεις των τελευταίων εγκυκλίων του ΟΑΕΔ και του τρίτου κατά σειρά Μνημονίου, του Νοεμβρίου 2012, και αφορούν στους όρους και στις προϋποθέσεις της επιδότησης ανέργων, στο είδος και ύψος των παροχών κλπ. Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Προϋπολογισμός του 2013 προβλέπει μείωση δαπανών για την επιδότηση ανέργων ύψους 183.000.000 ευρώ, και για τα προγράμματα απασχόλησης ύψους 111.000.000 ευρώ. Προγράμματα απασχόλησης όχι για τους ανέργους αλλά για την επιδότηση των εργοδοτών όσο και για την προώθηση της ενοικιαζόμενης εργασίας μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα.

Με βάση τις μνημονιακές διατάξεις για την επιδότηση ανεργίας, καταργούνται τα επιδόματα ανεργίας για τους εργαζόμενους σε εποχιακά επαγγέλματα όπως στον Τουρισμό, οικοδομή κλπ.*, όπως και επιδόματα ανεργίας σε εργαζόμενους επιχειρήσεων που κήρυξαν πτώχευση, συγχωνεύτηκαν ή μεταφέρθηκαν (Ολυμπιακή Αεροπορία, Πίνδος, Λιπάσματα, Κλωστοϋφαντουργίες Νάουσας, ΜΑΒ κ.ο.κ.)

Αρκετά που ίσχυαν στον πρώτο Οδηγό δεν ισχύουν σε αυτόν, κι ό,τι αναγράφεται στον παρόντα πιθανότατα θα είναι ξεπερασμένο σε λίγους μήνες. Με το νου μας σε όλα τα παραπάνω, οι «Άνεργοι/ες από τις γειτονιές της Αθήνας», θέλουμε ο δεύτερος «Μικρός Οδηγός Δικαιωμάτων Ανέργων», να λειτουργήσει απλά ως ένα ακόμα μικρό «εργαλείο» γνώσης και δράσης. Κρίνουμε σαν αναγκαίο, οι άνεργοι, ως ένα αδιαχώριστο κομμάτι των εργαζομένων, να είναι ενήμεροι κι έτοιμοι να παλέψουν, έστω και για αυτά τα λίγα που προβλέπει γι’ αυτούς ο «Νόμος».  Γιατί δεν τους χρωστάμε τίποτα και δεν πρόκειται να τους χαρίσουμε τίποτα.

*Η βασική αλλαγή, που καθιστά αναγκαία την ανανέωση του Οδηγού, είναι η σχετιζόμενη με τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια χορήγησης επιδομάτων ανεργίας, όπως εμπεριέχονται στην εγκύκλιο B140640/25.10.2012:

«Από 1.1.2013, σε κάθε περίπτωση τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας, εντός της προηγούμενης από την εκάστοτε έναρξη της επιδότησης λόγω ανεργίας, τετραετίας, δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των 450. Εάν εντός της τετραετίας ο άνεργος έχει επιδοτηθεί για χρονικό διάστημα μικρότερο των 450 ημερήσιων επιδομάτων, δικαιούται να επιδοτηθεί λόγω ανεργίας για τον υπόλοιπο αριθμό ημερήσιων επιδομάτων, μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου των 450 ημερήσιων επιδομάτων. Από 1.1.2014 τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας στην τετραετία δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των 400.»

Πρακτικά, τα παραπάνω σημαίνουν πως αν ο οποιοσδήποτε άνεργος τα τελευταία 4 χρόνια έχει πάρει επίδομα ανεργίας για 450 ημέρες (18 μήνες επιδοτούμενης ανεργίας) χάνει πλέον το δικαίωμα στην επιδότηση. Αν έχει επιδοτηθεί για λιγότερες από 450 ημέρες, δικαιούται επιδότησης τόση όση είναι η διαφορά με τις ημέρες που έχει ήδη επιδοτηθεί.

Η συγκεκριμένη απόφαση συνιστά τομή στην όλη κρατική πολιτική περί ενίσχυσης ανέργων. Ουσιαστικά, αποκλείει από την οποιαδήποτε βοήθεια ένα μεγάλο και διαρκώς αυξανόμενο τμήμα του άνεργου δυναμικού. Οι προβλέψεις για πολυετή και βαθύτερη ύφεση, περισσότερη ανεργία κι απολύσεις, και ανάγκη του κράτους να «ξεμπερδεύει» με το «βαρίδι» της επιδότησης των ανέργων, συναντιούνται στην «λύση» του πετάγματος των  εποχιακά εργαζόμενων/ μακροχρόνιων ανέργων στον Καιάδα.

Υ.Γ. Θέλουμε να τονίσουμε ότι το ύψος των επιδομάτων ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξει. Αυτό γιατί από την 1η Απριλίου του 2013, ο κατώτατος μισθός θα καθορίζεται πραξικοπηματικά από την κυβέρνηση , ανάλογα με την εξέλιξη της ανεργίας. Πράξη που σαφέστατα καταργεί την ΕΓΣΕΕ και τις  συλλογικές διαπραγματεύσεις, με τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ να βάζουν πλάτη σε αυτό. Η επίσημη ανεργία αναμένεται, σύμφωνα με τον έγκυρο φορέα οικονομικών προβλέψεων της Γερμανίας, (Institut fuer Weltwirtschaft, Kiel)  να αγγίξει κατά μέσο όρο το 24% τo 2012, το 29% το 2013 και το 31% το 2014. Οι προβλέψεις αυτές βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με εκείνες του ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών ή ακόμα και της Κομισιόν που αναμένουν σταδιακή αποκλιμάκωση της ανεργίας (ξεκινώντας από χαμηλότερα επίπεδα το 2012…) από φέτος. Αυτό σημαίνει πως θα υπάρξει καταφανώς τεράστια πίεση για παραπέρα μείωση των μισθών και συνεπώς των εσόδων από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Έτσι λοιπόν οποιαδήποτε μείωση του κατωτάτου μισθού συνεπάγεται αυτομάτως και μείωση στα επιδόματα ανεργίας.

Επιλέξτε από τους παρακάτω συνδέσμους το θέμα που σας ενδιαφέρει ή κατεβάστε τον σε pdf

Το ανωτέρω νομικό περιβάλλον στο οποίο είναι αναγκασμένος να κινείται ο άνεργος, όπως και το Μνημόνιο 3 στο σύνολο του, με τις αντίστοιχες αλλαγές στα ζητήματα της εργασίας, συνιστούν επιπρόσθετα καρφιά στο φέρετρο που έχουν ετοιμάσει για την εργατική τάξη. Ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, ακόμα περισσότεροι φόροι, ακόμη λιγότερα δικαιώματα, πλήρης διάλυση εργασιακών σχέσεων κ.ο.κ. Δεν συνιστούν λύση σε κανένα πρόβλημα, αλλά πυροδοτούν στο έπακρο τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα, σπρώχνοντας μας ολοένα και πιο βαθιά στην φτώχεια και στην ύφεση.

Μέσα σε αυτό το φαύλο κύκλο της καταστροφής, «μη-βιώσιμο» δεν είναι μόνο το χρέος, όπως είθισται να λέγεται. «Μη-βιώσιμη» είναι η καθημερινότητα για τους σχεδόν 2.000.000 ανέργους της χώρας που αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, για τους ελαστικά «εργαζόμενους» και για τους σύγχρονους σκλάβους προγραμμάτων τύπου «κοινωφελούς εργασίας», για τους εργαζόμενους που δουλεύουν απλήρωτοι επί μήνες, τρέμοντας κάτω από την απειλή της απόλυσης και του εφιάλτη της ανεργίας. «Μη-βιώσιμο», τελικά, είναι το ίδιο το σύστημα τους που σπέρνει τον όλεθρο, καταστρέφοντας την ίδια του τη μοναδική πηγή άντλησης αξίας, την εργατική δύναμη.

Για να αντιμετωπίσουμε την καταστροφή πρέπει μέσα από συλλογικούς αγώνες και δυναμικές διεκδικήσεις, να σπάσουμε τη κατάθλιψη και τη μοιρολατρία. Γιατί σήμερα περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαία η δημιουργία ενός μαχητικού κινήματος ανέργων κι επισφαλώς εργαζομένων, που σε κοινή περπατησιά με τους υπόλοιπους εργάτες, θα παλέψουν για κάθε ζήτημα που αφορά τη ζωή κι αξιοπρέπεια μας. Από το πιο μικρό ως το πιο μεγάλο.

Οι πανελλαδικές κινητοποιήσεις των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων στην κοινωφελή εργασία, ο αγώνας εδώ και ένα χρόνο των απολυμένων του metropolis, oι κινητοποιήσεις των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων στα ΕΛΤΑ Ταχυμεταφορές ενάντια στα διαπλεκόμενα της εργολαβικής SKYCOM – EΛΤΑ – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ, των εργαζόμενων στην γενική ταχυδρομική του Αιγάλεω, των εργατών της ΒΙΟ.ΜΕ στη Θεσσαλονίκη για τον εργατικό έλεγχο και διαχείριση του εργοστασίου, είναι μερικά δείγματα ενός μαχητικού κινήματος εργατών και ανέργων που βρίσκεται εν τη γενέσει του

Ωστόσο, δεν θεωρούμε πως η ριζική αντιμετώπιση της ανεργίας και κάθε κοινωνικού δεινού, μπορεί να πραγματωθεί σε ένα «νομικίστικο» επίπεδο διεκδίκησης, πάνω στη βάση των «κατοχυρωμένων» δικαιωμάτων μας. Στην σημερινή εποχή τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Την ίδια στιγμή, θέλουμε να επισημάνουμε πως η οριστική απάντηση στην κοινωνική καταστροφή που ονομάζεται ανεργία, δεν θα δοθεί στις ουρές του ΟΑΕΔ και στις νομικές διατάξεις, αλλά μόνο μέσα από την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και την ανατροπή του συστήματος της μισθωτής σκλαβιάς.

1.039 responses to “ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ

 1. ΧΡΙΣΤΙΝΑ

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ.ΕΧΩ ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΜΑΙ ΚΑΠΟΥ ΣΑΝ ΩΡΟΜΗΣΘΙΑ ΓΙΑ 2 ΜΗΝΕΣ Κ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΧΑΡΤΙ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 2013 ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ,ΑΝ ΤΟ ΔΟΥΝΕ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΘΑ ΜΟΥ ΚΟΨΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ Η ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΟΡΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ,ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΜΟΥΝ ΣΤΗΝ AVON Κ ΕΙΧΑ ΔΗΛΩΣΕΙ 1400 ΕΥΡΩ Κ ΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΚΟΨΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ,ΓΕΝΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΘΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ ΠΟΛΥ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • anergoigeitonion

   κοίτα έτσι οπως το βαζεις το θέμα, το πρόβλημα θα υπήρχε αν έπαιρνες επίδομα ανεργίας. Αν έπαιρνες επίδομα τότε θα ισχύαν τα παρακάτωanastoliepidomatos. Γενικά πάντως όταν υπάρχει αναγγελία πρόσληψης διακοπτεται και η κάρτα ανεργίας.
   Να υποθέσουμε οτι η δουλειά σου ως ωρομίσθια ήταν μαύρη και ανασφάλιστη; Αν ήταν και δεν είχαν κανει αναγγελία πρόσληψης δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Ο ΟΑΕΔ αυτά δεν μπορεί να τα ελέγξει. Δεν υπάρχει τρόπος να δούνε τη φορολογική σου δήλωση για να δούνε αν εργαζόσουν.

  • ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ

   σε ποιό φεκ / διάταγμα / άρθρο αναφέρεται η σποραδική εργασία σε συνδυασμό με το τακτικό επίδομα ανεργίας?????

 2. Geia sas, einai efikth h egkrish aithshs gia epidoma ergasias ean exoun perasei oi 60 meres? Kai autes oi 60 hmeres einai hmerologiakes h ergasimes? Epishs, auth h prothesmia isxuei kai gia thn ekdosh diethnhs asfalishs (nomizw pws legetai aithsh U1).

  • anergoigeitonion

   Κοίτα συναδέλφισσα το περιθωριο που δίνουν με βαση τους ισχύοντες νόμους για να καταθέσεις τα χαρτιά ειναι 60 ημερολογιακές μέρες. Τωρα αν εχει περάσει καμιά μέρα παραπάνω και αρνουνται οι υπάλληλοι να δεχτούν τα χαρτιά πήγαινε κατευθειαν στον διευθυντη. Φαντάζομαστε όμως ότι η ερωτηση εχει να κανει με καποια μετακίνηση σου απο χώρα του εξωτερικού στην ελλάδα ή το αντίστροφο για να ρωτάς για την αίτηση U1. Δεν γνωριζουμε κατι συγκεκριμενο εκτός από το παρακάτω

   ΘΕΜΑ: Εφαρμογή του Καν. (ΕΚ) 883/04 και του Καν. εφαρμογής (ΕΚ) 987/09
   – Οδηγίες χρήσης Φορητών Εγγράφων.

   «Ι. Γενικά:

   Φορητά έγγραφα

   Κατά την αντιμετώπιση διοικητικών υποθέσεων που περιλαμβάνουν διασυνοριακά στοιχεία, οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης συχνά καλούνται να ανταλλάξουν πληροφορίες με φορείς άλλων κρατών μελών. Τα περισσότερα δεδομένα ανταλλάσσονται απευθείας μεταξύ των φορέων. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις οι πληροφορίες που χρειάζεστε μπορεί να εκδοθούν υπό μορφήν εγγράφου, το οποίο μπορείτε στη συνέχεια να προσκομίσετε στους φορείς των άλλων κρατών μελών. Τα εν λόγω φορητά έγγραφα, τα οποία επί του παρόντος έχουν τη μορφή έντυπων εγγράφων (ωστόσο, στο μέλλον μπορεί να εκδίδονται υπό άλλη μορφή), σας επιτρέπουν να αποδείξετε τη θεμελίωση ορισμένων δικαιωμάτων σας όταν μετακινείστε εντός της Ευρώπης.

   Τα φορητά έγγραφα συνήθως εκδίδονται κατόπιν δικού σας αιτήματος. Ωστόσο, εάν ξεχάσετε να ζητήσετε το κατάλληλο έγγραφο πριν από την αναχώρησή σας, αυτό δεν σας εμποδίζει από το να διεκδικήσετε παροχές: ο φορέας του άλλου κράτους μέλους θα λάβει τα απαραίτητα δεδομένα απευθείας από τον αρμόδιο φορέα του κράτους καταγωγής σας. Ωστόσο, κάτι τέτοιο, ενδεχομένως, μπορεί να καθυστερήσει τη λήψη απόφασης σχετικά με τη διεκδίκησή σας.

   ΙΙ. Αναλυτικότερα:

   Πληροφορίες για το έντυπο U1 και τη χρήση του

   1. Έντυπο U1
   Το εν λόγω έντυπο πιστοποιεί τις περιόδους ασφάλισης και απασχόλησης ή αυτοαπασχόλησης σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης , που θα ληφθούν υπόψη για την χορήγηση των παροχών ανεργίας.

   2. Από που μπορείτε να λάβετε το έντυπο U1 και πότε
   Εάν πρόκειται να εργαστείτε σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προτού αναχωρήσετε μπορείτε να ζητήσετε το έντυπο U1 από το φορέα της ασφάλισης ανεργίας σας, στο οποίο είστε αυτήν την στιγμή ασφαλισμένοι για τις παροχές ανεργίας.
   Αυτό είναι δικαίωμά σας αλλά δεν είναι υποχρέωση.
   Έναν πλήρη κατάλογο των φορέων ανεργίας μπορείτε να βρείτε στο http://ec.europa.eu /social-security-directory.

   3. Χρήση του Εντύπου U1
   Εάν καταστήκατε άνεργος μετά από την εργασία σας στη χώρα που μετακινηθήκατε από όπου και ζητείτε τις παροχές ανεργίας, το ιστορικό που εμφανίζεται στο Έντυπο U1 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεμελίωση του δικαιώματος σε παροχές ανεργίας.
   Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που ζητάτε παροχές ανεργίας στην χώρα της κατοικίας σας μετά από απασχόληση σε άλλη χώρα.
   Υπό αυτές τις συνθήκες, ίσως χρειαστεί να παρουσιάσετε το δικό σας έντυπο U1 στον φορέα της απασχόλησης (ασφάλιση ανεργίας) όταν υποβάλλετε το αίτημά σας. Σε αντίθετη περίπτωση, οι φορείς θα ανταλλάξουν τις απαραίτητες πληροφορίες ηλεκτρονικά.
   Παράδειγμα:
   • Μετακινείστε από τη Γαλλία προς το Ηνωμένο Βασίλειο και εργάζεστε εκεί για 1 έτος αλλά, χάνετε την εργασία σας και αξιώνετε την παροχή ανεργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με την βρετανική εθνική νομοθεσία, για να δικαιούται κάποιος την παροχή ανεργίας θα πρέπει να ασφαλίζεται για 2 χρόνια.
   Εσείς όμως έχετε μόνο 1 έτος ασφάλισης στο Η.Β. αλλά, σύμφωνα με τους Κανονισμούς της ΕΕ, το Η.Β. θα πρέπει να λάβει υπόψη του την ασφάλισή σας στη Γαλλία κατά την περίοδο που αναφέρεται στο έντυπο U1. Αυτή θα προστεθεί στην βρετανική ασφάλιση ώστε να μπορείτε να ικανοποιήσετε την απαίτηση των 2 ετών ασφάλισης.

 3. Euxaristw polu gia thn amesh apanthsh sas.

 4. Γεια σας.Εχω κανει αιτηση για το ταμειο του ΟΑΕΔ,στις 9-7 και η αποφαση βγαινει στισ 9-9.Τωρα εφ οσον βγει η αποφαση κ εγγριθει η αιτηση μου,τους μηνες που μεσολαβουν Ιουλιο και Αυγουστο τους πληρονομαι?Ευχαρηστω εκ των προτερων

  • anergoigeitonion

   ναι τους πληρωνεσαι τους μήνες κανονικά. Δεν εχει να κάνει πότε σου εγκρίνουν την αίτηση αλλά πότε την καταθέτεις. Τωρα γιατι περνάει τόσος καιρός για την έγκριση είναι ένα θέμα.

 5. euxaristw polu na sai kala

 6. Καλησπέρα σας.Η εταιρεία μου έχει κάνει πτώχευση και είμαι στο εξάμηνο μητρότητας.Ξέρω ότι δεν το δικαιούμαι πλέον.Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν στις ανεξόφλητες αποδοχές λόγω αφερεγγυότητας εργοδότη υπάγεται και η αποζημίωση του εργαζόμενου?

  • anergoigeitonion

   σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο:

   Το ύψος των παροχών αυτών δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπερβεί τις αποδοχές 3 μηνών, όπως αυτές προβλέπονται από τις αντίστοιχες συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Στην έννοια των «αποδοχών», που δύνανται να καλυφθούν από το ταμείο Αφερεγγυότητας, εμπίπτουν πλην του (νόμιμου) μισθού του εργαζόμενου, τυχόν απλήρωτα δώρα εορτών, Πάσχα ή Χριστουγέννων και άδεια ή επίδομα αδείας, εφόσον αυτά εμπίπτουν στο κρίσιμο χρονικό διάστημα που ορίζει ο νόμος. Δεν καταβάλλεται η αποζημίωση λόγω απόλυσης, καθόσον δεν θεωρείται αποδοχές.

   για περισσότερες πληροφορίες εδώ

   • Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση..Είναι πολύ κατατοπιστική! Υπάρχει απλήρωτο επίδομα αδείας και δώρο Χριστουγέννων..

   • 1)Βεβαίωση του συνδίκου της πτώχευσης ή του Γραμματέα του πτωχευτικού δικαστηρίου στη περίπτωση που η επιχείρηση κηρύχθηκε σε πτώχευση ή βεβαίωση του οικείου εκκαθαριστή για τις λοιπές περιπτώσεις από την οποία να προκύπτει το ύψος των ανεξόφλητων αποδοχών που αναγγέλθηκαν προς επαλήθευση ή ικανοποίηση καθώς και ο χρόνος στην οποία ανάγονται αυτές.

 7. Καλησπέρα, θα ήθελα να μου πείτε αν μια εταιρία έχει διακαίωμα να μου κόψει την κάρτα ανεργίας ενώ δεν έχω υπογράψει καμία σύμβαση, ουτε την αναγγελία πρόσληψης και απόλυσης που έχουν καταθέσει στον ΟΑΕΔ. Κοινώς , ενώ τους ενημέρωσα ότι δεν δέχομαι την θέση εργασίας που μου πρότειναν, εκείνοι με προσέλαβαν χωρίς να το ξέρω και το ανακάλυψα όταν πήγα να ανανεώσω την κάρτα του ΟΑΕΔ.

  Ευχαριστώ

  • anergoigeitonion

   η κάρτα ανεργίας κόβεται μόνο σε περίπτωση πρόσληψης. Αν δεν υπάρχει πρόσληψη δεν γίνεται κάτι τέτοιο. Από αυτό υποθέτουμε ότι δεν υπάρχει και απόλυση για να υπογράψεις. Αν υπάρχει τέτοιο θέμα βρες κάποιον υπεύθυνο στην τοπική υπηρεσία του ΟΑΕΔ που ανήκεις και ρύθμισε το

 8. δυστυχώς έχουν κατατεθεί στον ΟΑΕΔ η αναγγελία πρόσληψης και αποχώρησης χωρίς βέβαια να έχουν καμία δικιά μου υπογραφή, παρ’ όλα αυτά ο ΟΑΕΔ τα δέχτηκε ως έγγραφα και τα καταχώρησε κόβοντάς μου την κάρτα. Μου είπαν να τα βρω με την εταιρία, να βγάλω καινούρια κάρτα και να κάνω μια αίτηση στον ΟΑΕΔ για συνένωση των 2 καρτών…….αλλά δεν είναι σίγουρο ότι το συμβούλιο θα το δεχτεί.

  ευχαριστώ πολύ πάντως για την άμεση ανταπόκριση

  • anergoigeitonion

   είναι δυνατόν να έγινε έτσι. Υπάρχει και προηγούμενο με τις οικιοθελείς αποχωρήσεις. Στην περίπτωση αυτή ο ΟΑΕΔ δεχεται τετοια έγγραφα χωρίς υπογραφή του εργαζόμενου προκειμένου να βοηθήσει τους εργοδότες. Είναι ένα από τα παλιά κόλπα ωστε να μην πληρώνονται αποζημιώσεις λόγω απόλυσης.
   Σε κάθε περίπτωση όμως αφού δεν εργάστηκες στην εταιρία αυτή και δεν υπέγραψες σύμβαση δεν είναι δυνατόν να στην κόψουν την κάρτα. Κυνήγησε το !!!

 9. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΩΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ Η ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ? ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΙΟΤΙΙ ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20/6 ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

  • anergoigeitonion

   η επιδότηση ξεκινάει αφού εγκριθεί η αίτηση σου και πληρώνεσαι και για τους μήνες που μεσολάβησαν.
   Λογικά αφού έκανες αίτηση 20/6 θα σου είπαν και πότε να πας να περάσεις να πάρεις τα χαρτιά της έγκρισης. Συνήθως η αναμονή κρατάει 2 μήνες. Αν δεν σου είπαν πότε να πας να πάρεις την έγκριση, κάνε καμιά βόλτα στον ΟΑΕΔ που ανήκεις και ρώτα τους αν έχει εγκριθεί η αίτηση (είναι πιθανόν αφού τα κατέθεσες στα μέσα του Ιούνη να είναι έτοιμα νωρίτερα) αν δεν τα έχουν έτοιμα ρώτα πότε να περάσεις να πάρεις τα χαρτιά.
   Με τα χαρτιά αυτά σε τσεκάρει ο τοπικός ΟΑΕΔ στο σύστημα του και εγκρίνεται η επιδότηση που μπαίνει συνήθως αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας

 10. καρυωτακη στελλα

  Γεια σας.Εδω και λιγο καιρο ακουσα οτι οσοι ξενοδοχουπαλληλοι εχουν μπει στο ταμειο ανεργειας για 6 συνεχομενα ετη μοιδενιζονται και οι μερες εργασιας τους θα υπολογιζονται απο την αρχη(200 ημερομησθια τα τελαιυταια 2 ετη).Ξ ερετε εαν υσχιει κατι τετοιο?ευχαριστω εκ των προτερων για την απαντηση σας.

  • anergoigeitonion

   το μόνο που γνωρίζουμε για τα εποχικά επαγγέλματα είναι ότι θα υπάρχουν αυστηρότεροι όροι για να μπει κάποιος στο ταμείο ανεργίας μήπως έχει να κάνει με αυτό;

   Κόβονται επιδόματα ανεργίας το 2013

   Αλλάζουν τα κριτήρια χορήγησης ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ από την πρωτοχρονία.
   Μέσα σε μέτρα που προβλεπόταν από το μνημόνιο ψηφίστηκαν και διατάξεις οι οποίες αφορούν εργασιακά θέματα μία από αυτές αφορά και τα κριτήρια χορήγησης επιδόματος ανεργίας.
   Η εφαρμογή της διάταξης αυτής από την 1η Ιανουαρίου 2013, θα έχει ως αποτέλεσμα να κοπεί το επίδομα ανεργίας σε πολλούς ανέργους, ειδικά αυτούς που ασχολούνται με τα εποχικά και τα τουριστικά επαγγέλματα.
   Το κριτήριο του ΟΑΕΔ που θα αλλάξει είναι ότι δεν θα αρκείται μόνο στον αριθμό των ενσήμων. Θα γυρίζει πίσω στον χρόνο για μια 4ετία. Αν εντοπίζει ότι ο άνεργος έχει εισπράξει περισσότερα από 450 ημερήσια επιδόματα ανεργίας (αντιστοιχούν σε 18 μηνιαία επιδόματα) μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, τότε θα σταματάει να χορηγεί την επιδότηση.
   Με την πρώτη εφαρμογή του μέτρου, τον προσεχή Ιανουάριο, ο ΟΑΕΔ θα αναζητήσει σε ποιους έχει χορηγήσει επίδομα ανεργίας την περίοδο από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012. Αν εντοπίσει περιπτώσεις ανέργων που έχουν συμπληρώσει τις 450 ημέρες ανεργίας θα σταματάει την επιδότηση. Οι εποχικοί υπάλληλοι, κυρίως, οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία, είναι πολύ πιθανό να πέσουν σε αυτή την τσιμπίδα καθώς συνηθίζουν να απασχολούνται για έξι μήνες τον χρόνο, και να επιδοτούνται για τους υπόλοιπους.

   ΠΗΓΗ: http://www.dikaiologitika.gr

   αν είναι κάτι άλλο, μάλλον το καλύτερο θα ήταν να πάρεις ένα τηλέφωνο στο συνδικάτο επισιτισμού-τουρισμού και να ρωτήσεις. Τα στοιχεία επικοινωνίας μπορείς να τα βρεις στην ιστοσελίδα http://www.hwu.gr/home/
   Υποθέτουμε θα ξέρουν να σου πουν συγκεκριμένα. Δεν ταυτιζόμαστε με το σωματείο, αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να μαθεις. Αν θες ενημέρωσε μας, για να κοιτάξουμε και εμείς από σεπτέμβρη να το διασταυρώσουμε για το νέο οδηγό που θα βγάλουμε

 11. Αγγελική

  Γειά σας! Πρίν 2 χρόνια πήρα το πτυχίο και απο τότε δεν έχω εργαστεί πουθενά.
  Με ενημερώσαν οτι δικαιούμαι ασφάλιση απο τον ΟΑΕΔ καθ’ότι μετά το πέρας των 24 ετών, δεν με κάλυπτε η γονεϊκή ασφάλιση..
  Ασφαλίζομαι πλέον στον ΕΟΠΥΥ και τώρα μου είπαν οτι εαν δηλώσω συμμετοχή σε σεμινάριο πληροφορικής απο τον ΟΑΕΔ θα μείνω χωρίς κάρτα και κατα συνέπεια χωρίς ασφάλιση, για τουλάχιστον 3 μήνες.
  Υπάρχει κάποιος τρόπος να ασφαλίζομαι και να παρακολουθήσω το σεμινάριο;

  • anergoigeitonion

   Καλησπέρα και συγγνώμη για την καθυστέρηση

   Ισχύουν αυτά που σου είπαν στον ΟΑΕΔ. Όταν μπαίνεις πλέον σε επιδοτούμενα σεμινάρια σταματάει ο ΟΑΕΔ να υπολογίζει το χρόνο ανεργίας. Για να ασφαλιστείς ως άνεργη και αφού είσαι μέχρι 29 ισχύει το παρακάτω:

   Ο οαεδ παρέχει ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε ανέργους ηλικίας μέχρι 29 ετών εφόσον έχουν παραμείνει εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ επί ένα συνεχές τουλάχιστον δίμηνο

   .
   Oπότε αν πας και ζητήσεις από τον ΟΑΕΔ, την βεβαίωση που χρειάζεσαι για να την πας στο ΙΚΑ να σου ανανεώσει το βιβλιάριο, ο ΟΑΕΔ δεν θα στην δώσει, παρά μόνο αφού συμπληρώσεις την προυπόθεση που ορίζει ο νόμος. Δηλαδή να είσαι εγγεγραμμένη στον ΟΑΕΔ επί ένα συνεχές τουλάχιστον δίμηνο.
   Πάντως αν είσαι ήδη ασφαλισμένη με τον πιο πάνω νόμο πιθανόν και να μην μπορούν να το διασταυρώσουν γιατί δεν υπάρχει απόλυτη αυτοματοποίηση των δύο συστημάτων ΟΑΕΔ και ΙΚΑ (αυτό το λέμε με πάσα επιφύλαξη γιατί δεν μας έχει τύχη κάτι αντίστοιχο).Φυσικά δεν υπάρχει και κανένας λόγος να πας να το δηλώσεις στο ΙΚΑ ότι είσαι ή ότι πρόκειται να πας σε επιδοτούμενο πρόγραμμα γιατί τότε θα στο κόψουν σίγουρα
   Πρόσεξε το παρακάτω επίσης που γράφουμε στον οδηγό.

   στις 2 πρώτες ηλικιακές κατηγορίες,(σε ανέργους ηλικίας μέχρι 29 ετών και σε ανέργους ηλικίας άνω των 29 ετών έως και 55 ετών), το δικαίωμα της ασφάλισης, δεν είναι ανεξάντλητο αλλά ΜΟΝΟ 4 εξάμηνα και μόνο στους άνω των 55 είναι ανεξάντλητο. Ο ΟΑΕΔ βέβαια δεν κρίνει πόσα είναι τα εξάμηνα που ήδη έχει ασφαλιστεί ο άνεργος αλλά μόνο το ΙΚΑ. Ο ΟΑΕΔ εκδίδει σε κάθε περίπτωση τη σχετική βεβαίωση ανεργίας και το ΙΚΑ κοιτάζει αν έχουν εξαντληθεί τα εξάμηνα.

   .
   Με το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις πάντως βάζεις ένα πολύ σοβαρό θέμα, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, που πρέπει να υπάρχει για όλους τους ανέργους ανεξαιρέτως, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Είναι κάτι που σαν άνεργοι πρέπει να συσπειρωθούμε και να το απαιτήσουμε δυναμικά.

 12. Χρήστος

  Γεια σας, ήθελα να κάνω μια ερώτηση: Είναι δυνατών ο χρόνος ανεργείας να μεταφερθεί απ τον Ελληνικό ΟΑΕΔ σε κάποιον αντίστοιχο της Ε.Ε. ? Έχω διαβάσει πως γίνεται αλλά δεν μπορώ να βρώ πληροφορίες σχετικά (εγγραφα που χρειάζονται κτλπ).

  • anergoigeitonion

   ναι και είναι τo έντυπo U1
   ενημερωτικό για το U1, αίτηση για U1

   Πληροφορίες για το έντυπο U1 και τη χρήση του

   1. Έντυπο U1
   Το εν λόγω έντυπο πιστοποιεί τις περιόδους ασφάλισης και απασχόλησης ή αυτοαπασχόλησης σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης , που θα ληφθούν υπόψη για την χορήγηση των παροχών ανεργίας.

   2. Από που μπορείτε να λάβετε το έντυπο U1 και πότε
   Εάν πρόκειται να εργαστείτε σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προτού αναχωρήσετε μπορείτε να ζητήσετε το έντυπο U1 από το φορέα της ασφάλισης ανεργίας σας, στο οποίο είστε αυτήν την στιγμή ασφαλισμένοι για τις παροχές ανεργίας.
   Αυτό είναι δικαίωμά σας αλλά δεν είναι υποχρέωση.
   Έναν πλήρη κατάλογο των φορέων ανεργίας μπορείτε να βρείτε στο http://ec.europa.eu /social-security-directory.

   3. Χρήση του Εντύπου U1
   Εάν καταστήκατε άνεργος μετά από την εργασία σας στη χώρα που μετακινηθήκατε από όπου και ζητείτε τις παροχές ανεργίας, το ιστορικό που εμφανίζεται στο Έντυπο U1 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεμελίωση του δικαιώματος σε παροχές ανεργίας.
   Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που ζητάτε παροχές ανεργίας στην χώρα της κατοικίας σας μετά από απασχόληση σε άλλη χώρα.
   Υπό αυτές τις συνθήκες, ίσως χρειαστεί να παρουσιάσετε το δικό σας έντυπο U1 στον φορέα της απασχόλησης (ασφάλιση ανεργίας) όταν υποβάλλετε το αίτημά σας. Σε αντίθετη περίπτωση, οι φορείς θα ανταλλάξουν τις απαραίτητες πληροφορίες ηλεκτρονικά.
   Παράδειγμα:
   • Μετακινείστε από τη Γαλλία προς το Ηνωμένο Βασίλειο και εργάζεστε εκεί για 1 έτος αλλά, χάνετε την εργασία σας και αξιώνετε την παροχή ανεργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με την βρετανική εθνική νομοθεσία, για να δικαιούται κάποιος την παροχή ανεργίας θα πρέπει να ασφαλίζεται για 2 χρόνια.
   Εσείς όμως έχετε μόνο 1 έτος ασφάλισης στο Η.Β. αλλά, σύμφωνα με τους Κανονισμούς της ΕΕ, το Η.Β. θα πρέπει να λάβει υπόψη του την ασφάλισή σας στη Γαλλία κατά την περίοδο που αναφέρεται στο έντυπο U1. Αυτή θα προστεθεί στην βρετανική ασφάλιση ώστε να μπορείτε να ικανοποιήσετε την απαίτηση των 2 ετών ασφάλισης.

 13. Μαρία

  Γεια σας, είμαι 25 ετών και επι πτυχίο φοιτήτρια (5 μαθήματα για το τέλος). Μπορώ να γραφτώ στον ΟΑΕΔ σαν άνεργη κάτω των 30; Αν ναι, σε πόσες μέρες βγαίνει η κάρτα ανεργίας; Από πότε θα ισχύει; Μπορώ να κάνω αίτηση σε προκήρυξη που διαρκεί από 17/8 έως 27/8; Ευχαριστώ πολύ!

  • anergoigeitonion

   Καλησπέρα. Από όσο γνωρίζουμε υπάρχει θέμα σχετικά με τους φοιτητές πρέπει να εχουν τελειωσει τη σχολή, αλλά είναι απαραίτητο να το δηλώσεις; πήγαινε με τα χαρτιά που απαιτούνται ταυτότητα, ΑΜΚΑ, δήλωση εφορίας και κάποια απόδειξη ΔΕΗ,ΟΤΕ και αν αρχίσουν τις ερωτήσεις μπορείς να πείς πχ ότι δούλευες «μαύρα» σε απολύσανε και οτι θες τη κάρτα για να κάνεις αίτηση για άλλη δουλειά
   Η κάρτα εκδίδεται την ώρα που θα καταθέσεις τα χαρτιά σου. Είναι σύντομη διαδικασία.
   Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις όπου θες. Ακόμα και για τη χρονική περίοδο που θες. Απλά αν θέλεις να εγγραφείς στα μητρώα ανέργων για να κάνεις αίτηση σε κάποια προκύρηξη του ΑΣΕΠ, ο ΑΣΕΠ ζητάει συνήθως βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ για το πόσο καιρό είσαι άνεργη. Όχι την κάρτα. Για αρχή όμως κάνε τον κόπο και μάζεψε τα χαρτιά σου να βγάλεις κάρτα ανεργίας και όταν τη βγάλεις αν είναι κάποια προκύρηξη του ΑΣΕΠ, ζήτησε να σου βγάλουν και μια βεβαίωση για το πόσο καιρό είσαι άνεργη.

 14. Θανάσης

  Γεια σας. Με δικαστική απόφαση μου επιδικάστηκαν μισθοί υπερημερίας για περίοδο κατά την οποία επιδοτούμουν λόγω ανεργίας. Εν τω μεταξύ εξακολουθώ να έχω κάρτα ανεργίας.

  1) Θα πρέπει να επιστρέψω κάποια από τα επιδόματα ανεργίας; (νομίζω ότι ο εργοδότης οφείλει να τα παρακρατήσει από τους οφειλόμενους μισθούς υπερημερίας και να τα αποδώσει στον ΟΑΕΔ εντός 15 ημερών).
  2) Μπορώ να το κρύψω από τον φορέα που θα απαιτήσω τους μισθούς υπερημερίας έτσι ώστε να γλιτώσω την παρακράτηση;
  3) Τι γίνεται με την κάρτα ανεργίας; ακυρώνεται ή όχι;

  • άνεργοι

   πολύ εξειδικευμένη η ερώτηση σου συνάδελφε, δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο σε κάποιον από εμάς. Το καλύτερο θα είναι αφού η υπόθεση σου ήταν στο δικαστήριο να ρωτήσεις το δικηγόρο σου ή το σωματείο που καλύπτει τον κλάδο σου. Γενικά μιλώντας γιατί δεν δίνεις πολλά στοιχεία στην ερώτηση σου, φανταζώμαστε οτι θα προσέφυγες στα δικαστήρια για άδικη και καταχρηστική απόλυση και θα ζήτησες μισθούς υπερημερίας. Εάν είναι έτσι, συμβαίνουν όλα όσα γραφεις παραπάνω και οχι δεν μπορείς να κρύψεις κάτι γιατί στη διαδικασία μπερδεύεται και ο εργοδότης. Προφανώς όταν επιστρέφεις στη δουλειά διακόπτεται και η κάρτα ανεργίας.
   Θα κοιτάξουμε να το ψάξουμε περισσότερο, πέρνα αν θες την Τρίτη που μας έρχεται από το καφενείο ανέργων στις 21.00, (ζωοδόχου πηγής 95, κάτω από το λόφο του στρέφη) μπας και βγάλουμε κάποια άκρη

   • Θανάσης

    Γεια σας, ευχαριστώ για την απάντηση. Θα σας δώσω κάποιες επιπλέον πληροφορίες μπας και βοηθήσω.
    Δεν προσέφυγα στα δικαστήρια για άδικη και καταχρηστική απόλυση. Υπήρχε αρχικά διαταγή δικαστηρίου με την οποία υποχρεωνόταν ο εργοδότης (ΟΤΑ όχι ιδιώτης) να με απασχολήσει και αυτός δεν το έπραξε με συνέπεια να καταστεί υπερήμερος. Που ξέρει ο εργοδότης αν έπαιρνα επίδομα; Στο κάτω κάτω δεν εργάστηκα πραγματικά ποτέ σε αυτόν.
    Να περάσω λίγο δύσκολο, βρίσκομαι εκτός Αττικής, ευχαριστώ.

 15. άνεργοι

  συνάδελφε αυτό που μπορούμε να σκεφτούμε είναι (όπως λες και εσύ σε προηγούμενο σχόλιο) είναι οτι αν κοινοποιήθηκε στον εργοδότη ότι χρωστάει μισθούς υπερημερίας μπορεί να μπει στη διαδικασία πληρωμής και να μπλεχτούν διάφορες υπηρεσίες μαζί και ο ΟΑΕΔ. Μπορεί όμως και όχι. Δεν είμαστε όμως βέβαιοι για να σου δώσουμε κάποια συγκεκριμένη απάντηση γιατί η υπόθεση σου είναι πολύ ειδική (ακόμα και με τα νέα στοιχεία που δίνεις) και απαιτεί γνώσεις νομικές που δεν έχουμε. Προσωπική μας άποψη είναι να συμβουλευτείς κάποιο εργατολόγο ή να πας σε κάποιο σωματείο να ρωτήσεις, μήπως και σε παραπέμψουν αυτοί σε κάποιο δικηγόρο.

 16. kalispera tha thela na mathw….eimai ston tameio tou oaed kathe poso tou mhna tha plironome?Mia mera meta thn hmerominia tis apolisis mou?euxaristw ek tn proteron

 17. άνεργοι

  αφού πας την καθορισμένη ημερομηνία και σε τσεκάρουν στο σύστημα βάζουν τα χρήματα στο λογαριασμό σου αργά το απόγευμα της ιδιας μέρας. Οπότε τα παίρνεις την επόμενη

 18. piga 9 tou minos pou htan na paw thn apofasi tn pira k pira k t lefta twn 2 minwn.alla piga simera me t bibliario na tsekarw kata tis 11 para k dn exoun mpei akoma.epomeni parousia mou sthn ypiresia einai ton dekembrio,dn einai kathe mina einai ana 3mhnes,i apolisi mou einai stis 26 iouniou dld kanonika simera mpainoun ta xrimata,tha ksanapaw argotera ligo prin kleisei h trapeza,giati k s ena filo mou pou htan k autos sto tameio to idio sunebene mpainan arga to mesimeri.euxaristw k pali

 19. Δημήτρης

  Γειά σας,

  Εργάζομαι ως γραφίστας – ελευθερος επαγγελματίας πληρώνοντας (ή προσπαθώντας τέλοσπάντων να πληρώνω) το ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ) εδώ και μια 8-ετία. Τα τελευταία 3 τουλάχιστον χρόνια σκέφτομαι ολοένα και πιοσοβάρα να κλείσω τα χαρτιά μου και ειδικά με τα τελευταία μέτρα κατά των ελ. επαγγελματιών, έφτασε η ώρα να το κάνω. Δεν τους χαρίζω ούτε δραχμή, (ούτε και ευρώ) παραπάνω για την υποτιθέμενη «ασφάλιση» και ακόμα πιο υποτιθέμενη «σύνταξή» μου….

  Ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζετε:
  – Κλείνοντας το ΤΕΒΕ, κατοχυρώνω κάποιου τύπου ένσημα λόγω των χρόνων που ήμουνα ασφαλισμένος?
  – Υπάρχει κάποιος τρόπος για να μπορέσω να μπώ στο ταμείο ανεργίας ?

  Ευχαριστώ
  Δημήτρης

 20. άνεργοι

  Οχι δεν μπορείς να μπεις ταμείο ανεργίας, είχε ανακοινωθεί κάτι τέτοιο πριν από καποιους μήνες ότι δηλαδή και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα μπορούν να μπουν στο ταμείο ανεργίας αλλά δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη μέχρι τώρα.
  Για το ΤΕΒΕ από οσο γνωρίζουμε, γιατί δεν έχουμε εργαστεί ως ελεύθεροι επαγγελματίες, είναι ότι κατοχυρώνεις ένσημα. Για ποιο συγκεκριμένα όμως, γιατί φανταζόμαστε ότι θα σε ενδιαφέρει και το θέμα σύνταξης κλπ, καλύτερα θα είναι να ρωτήσεις στο ίδιο το ΤΕΒΕ

 21. Ελευθερια

  Καλησπέρα!Σχετικά με το θέμα των φοιτητών θέλω να ρωτήσω..αν δεν δηλώσεις οτι είσαι φοιτητής και βγάζεις τη κάρτα ανεργίας για να έχεις αρκετά μόρια, οταν γίνει καποια προκυριξη υπάρχει περίπτωση να ακυρώσουν τους μήνες ανεργίας και τα μόρια τους που είχες ως φοιτητής;;

 22. άνεργοι

  και που θα μάθουν ότι είσαι φοιτήτρια; αν τους το πεις θα το μάθουν, δεν νομίζω ο ΟΑΕΔ να είναι συνδεδεμένος με τους υπολογιστές της σχολή σου

 23. Καλησπερα!ημουν στο ταμειο ανεργειας επι 12 μηνες και τελειωσε τον αυγουστο.σημερα γραφτηκα για το ειδικο βοηθημα και ηθελα να ρωτησω,το βοηθημα αυτο το παιρνεις μια φορα η καθε μηνα?και μετα την ληξη αυτου του βοηθηματος εφοσον παραμεινω ανεργος υπαρχει καποιο αλλο προγραμμα η βοηθημα που θα μπορουσα να γραφτω?εκλεισα τα 29 αρχες οκτωμβριου αν αυτο παιζει καποιο ρολο!

  Ευχαριστω εκ των προτερων…

  • άνεργοι

   Μια φορά το παίρνεις μόνο το ειδικό βοήθημα. Το μόνο που δικαιούσαι ακόμα αφού τελείωσες πρόσφατα το ταμείο είναι και δώρο χριστουγέννων
   Κοίτα γενικά υπάρχουν διάφορα προγράμματα επιδοτούμενα από τον ΟΑΕΔ ψάξτο και εκεί αν σε ενδιαφέρει και αν υπάρχουν ακόμα εννοείται. Ρώτα τους εργασιακούς σύμβουλους, αυτοί ασχολούνται με αυτά.
   Υπάρχουν και το προγράμματα «κοινωφελούς» εργασίας για τα οποία αν διαβάσεις λίγο στο blog γίνεται μια προσπάθεια κινητοποίησης των εργαζομένων σε αυτά.

   • σε ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση…το δωρο μπαινει αυτοματα στην καρτα η πρεπει να κανω καποια χαρτια?

    • άνεργοι

     Όταν εγω είχα πάει να κάνω τα χαρτιά μου για το εφάπαξ βοήθημα μου είπανε ότι θα μπουν αυτόματα χωρίς να μπω σε άλλες διαδικασίες. Έτσι και έγινε. Πήγα παραμονές χριστουγέννων και τα είχαν βάλει. Αυτό έγινε πέρυσι, δεν ξέρω αν έχει αλλάξει τίποτε σε σχεση με αυτό.

 24. Καλημέρα σας,

  Εργάζομαι με 8μηνη σύμβαση στα ΕΛΤΑ από τις 16 Μαρτίου 2012 και η σύμβαση αυτή λήγει στις 15 Νοεμβρίου 2012. Στα τέλη Μαρτίου έλειψα μια ημέρα για λόγω ασθενείας αλλά δεν έφερα χαρτί από δημόσιο νοσοκομείο ή από το ΙΚΑ – αφού δεν είχα βιβλιάριο σε ισχύ διότι ήμουν άνεργη για τουλάχιστον 3 χρόνια προτού εργαστώ στα ΕΛΤΑ.

  Έτσι αυτή την ημέρα την έβαλαν ως κανονική άδεια. Επίσης το κατάστημα ήταν κλειστό την Μ. Παρασκευή και του Αγ. Πνεύματος. Επιπλέον, λόγω απεργίας έχασα ακόμα δύο ημέρες στις 26 Σεπτεμβρίου και στις 18 Οκτωβρίου. ( Η συμμετοχή στην απεργία, ήταν αναγκαστική με ψυχολογική βία από τον προϊστάμενο).
  Στον ΟΑΕΔ απλώς μου είπαν ότι χρειάζομαι 25 ένσημα το μήνα για το διάστημα της απασχόλησής μου.

  Αυτό που θέλω τελικά να ρωτήσω είναι αν μπορώ μετά τη λήξη της σύμβασης στις 16 Νοεμβρίου, να πάρω το επίδομα που δίνει ο ΟΑΕΔ σε ανέργους που επιδοτούνται για δεύτερη φορά. Έχω πάρει το κανονικό επίδομα ανεργίας για ένα έτος όταν απολύθηκα το 2008.

  Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

  • άνεργοι

   καλημέρα συναδέλφισσα
   Δικαιούσαι κανονικά ταμείο ανεργίας. Όμως η διάρκεια της επιδότησης εξαρτάται από το πόσες ημέρες εργασίας έχει πραγματοποιήσει ο ασφαλισμένος. Κοίτα το 1ο πινακάκι. Το θέμα που θα προκύψει θα είναι στη καταμέτρηση ενσήμων από τον ΟΑΕΔ.
   Διάβασε την παρακάτω ανακοίνωση που είχαμε βγάλει παλιότερα μερικοί συνάδελφοι που εργαζόμασταν στα ΕΛΤΑ ως συμβασιούχοι για να δεις τι παίζεται. Ταμείο ανεργίας θα πάρεις. Το ζήτημα είναι αν είναι 5 ή 6 μήνες.

   Κάποιοι από εμάς βρεθήκαμε στην δυσάρεστη θέση να διαπιστώσουμε την σκληρή γραμμή του ΟΑΕΔ σε σχέση με την επιδότηση των ανέργων.
   Ο νόμος αναφέρει ότι προσμετρούνται τα ένσημα του τελευταίου 14μηνου χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίοι δύο μήνες. Έτσι λοιπόν όποιος καταφέρνει και έχει 125-149 ένσημα επιδοτείται για 5 μήνες, 150-179 για 6 μήνες, 180-219 για 8μήνες… Το πρόβλημα εντοπίζεται στην αυστηρή εφαρμογή του τρόπου καταμέτρησης ενσήμων των αιτούντων για επίδομα ανεργίας. Πρακτικά και με απλά μαθηματικά όποιοι από εμάς εργαστήκαμε με σύμβαση 8μηνου έχουμε 200 ένσημα, αφού ως γνωστό ο μήνας δίνει 25 ένσημα. Αφαιρώντας τους δύο τελευταίους μήνες θα έπρεπε με 150 ένσημα να επιδοτούμαστε για 6μήνες. Εάν και εφόσον δεν βρεθούμε στην «άτυχη» θέση, που ο συνδυασμός μέρας πρόσληψης και απόλυσης να «εξαφανίσει» ένα ένσημο, τότε μπορούμε να διεκδικήσουμε οριακά επιδότηση ταμείου ανεργίας 6 μηνών.
   Ως συμβασιούχοι 8μήνου αναγκαζόμαστε να γίνουμε κυνηγοί ενσήμων, αφού η απώλεια έστω και ενός σημαίνει αυτόματη απώλεια και ενός μήνα επιδότησης ανεργίας. Χάνουμε έτσι το δικαίωμα στην απουσία από την εργασία, την άδεια ασθενείας, την απεργία. Από την μεριά του ο ΟΑΕΔ εφαρμόζοντας πιστά και άδικα τον νόμο (και με την χρήση ενός μαθηματικού τύπου για τους μήνες που δεν είναι ολοκληρωμένοι αφού σχεδόν ποτέ δεν προσλαμβανόμαστε την 1η και δεν απολυόμαστε την 30η του μήνα) προς όφελος των κρατικών ταμειακών αποθεμάτων καταφέρνει και μας κόβει αυτόν τον μήνα.
   Η καταμέτρηση ενσήμων και η χρήση αυτού του μαθηματικού τύπου δεν είναι κάτι νέο. Το νέο είναι, η ανελαστική εφαρμογή του νόμου, κάτι που δεν είχαμε διαπιστώσει ποτέ στο παρελθόν.
   Το νέο είναι, η προσπάθεια μείωσης παροχών στους δικαιούχους ακόμα και όταν η αδικία είναι κατάφωρη και ολοφάνερη. Το νέο είναι, ότι αντί να υπάρξει ενίσχυση των αδύναμων ομάδων που επιδοτούνται από τον οργανισμό, (ανεργία, μακροχρόνια ανεργία, οικογενειακό, εποχιακό…), έχει ξεκινήσει εξονυχιστικός έλεγχος στα δικαιολογητικά που απαιτούνται. Ενώ αποκρύπτεται το δικαίωμα της 12μηνης επιδότησης του ανέργου ακόμα και αυτού που έχει απασχοληθεί εποχιακά, εφόσον έχει συμπληρώσει 4.050 ένσημα (περισσότερες πληροφορίες http://www.sefk.gr/selides/epidomaanergias.htm)

 25. ΙΩΑΝΝΑ

  θα ηθελα να μαθω σχετικα με τα προγραμματα κοινωφελους αν μπορεί κάποιος να διακόψει το ένα πρόγραμμα που εχει ξεκινήσει , για οποιδήποτε λογο, και να πάει σε κάποιο άλλο που μπορεί να έχει επιλεχθεί;
  Επειδή οι απαντήσεις είναι ασαφείς από τόν οαεδ , θά ηθελα να ρωτήσω μηπως γνωρίζετε.

  Σωστά πάντως τα λετε για την κοινωφελη, καιγω σε κοινωφελη είμαι 2 μηνες περίπου και αναγκαστηκα να μετακομίσω γιατί δεν είχα δουλειά και είμαι ακόμη απλήρωτη!!!
  Οταν έκανα τα χαρτιά μου έλεγε η προκύρηξη για μηνιαίο μισθό. Τώρα είναι ξεκάθαρο τό θέμα ότι θα περιμένουμε το μάνα εξ ουρανου!!!

  Παρακαλω να δείτε την απορία μου , την παραπάνω και να μου απαντησετε διότι ειχα κανει αιτηση και αλλού και βγηκαν τωρα τα αποτελεσματα και δεν ξερω ακομα τι θα κανω.

  ευχαριστω. Και συγχαρητηρια για την σελιδα σας!!

  • άνεργοι

   Οι απαντήσεις από τον ΟΑΕΔ είναι ασαφείς γιατί από τη μία επικρατεί μια χαοτική κατάσταση σε ότι αφορά τα προγράμματα αυτά και από την άλλη γιατί όταν υπάρχει ασάφεια δεν μπορείς να γνωρίζεις το τι δικαιούσαι και να το απαιτήσεις. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι κάθε άνεργος δικαιούται να κάνει μόνο ένα 5μηνο το χρόνο. Με βάση αυτό λογικά υποθέτουμε ότι μπορεί να υπάρξει πρόβλημα σε αυτο που ρωτάς, να πας δηλαδή από το ένα πρόγραμμα στο άλλο. Λόγω της ασάφειας που υπάρχει δυσκολευόμαστε και εμείς να γνωρίζουμε συγκεκριμένα.
   Αν είσαι αθήνα κάθε τετάρτη στην ΑΣΟΕΕ στις 19.00, γίνεται συνάντηση ανέργων και εργαζομένων στα προγράμματα «κοινωφελούς» εργασίας για να διεκδικήσουμε δεδουλευμένα, άδειες κλπ. Στο blog μας θα διαβάσεις το τι συζητήσαμε πριν 2 τετάρτες.

 26. Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Καλή δύναμη, εύχομαι σε όλους.

 27. Καλησπέρα σας,
  Γράφτηκα στον οαεδ 3 μήνες από την απόκτηση του πτυχίου μου και συμπλήρωσα τον Αύγουστο ένα χρόνο. Έκανα την αίτηση για το επίδομα νέων και στις 22 Σεπτεμβρίου μπήκαν τα πρώτα 73 ευρώ. Τώρα τον Οκτώβρη όμως ακόμα δεν έχουν βάλει τη δεύτερη δόση. Η περίοδος που πρέπει να εμφανιστώ στον οαεδ είναι από 23 Οκτωβρίου ως και 22 Νοεμβρίου. Πρέπει πρώτα να εμφανιστώ για να μπουν τα χρήματα?? Και επίσης πρέπει να εμφανιστώ στο ίδιο κατάστημα που έκανα την αίτηση ή μπορώ σε οποιαδήποτε πόλη??

  • άνεργοι

   καλησπέρα
   οτι γνωρίζουμε για το επίδομα για τους νέους 20-29 ετών είναι ότι γράφει και το site του ΟΑΕΔ.
   Μόνο λογικές υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε για τις ερωτήσεις σου γιατί στη συλλογικότητα μας δεν υπάρχει κάποιος φοιτητής-τρια με πτυχίο για να γνωρίζουμε συγκεκριμένα. Αν σου ενέκριναν όμως 22 σεπτεμβρίου την πρώτη δόση, λογικά θα τα βαλουν αφού παρουσιαστείς στο διάστημα που λες και εσύ 23/10-22/11. Για τα υπόλοιπα δεν μπορούμε να ξέρουμε.

 28. Γιάννης

  Καλησπέρα. Λαμβανω το επίδομα απο τον Σεπτέμβριο κ το δικαιούμαι για δώδεκα μήνες. Η αναβολή μου για στράτευση έχει κοπεί κ θα ήθελα να μάθω αν με καλέσουν τι κάνω;; Μπορω να κανω κατι για να το λαμβάνω,, μπορουν να το δουν κ να κινηθουν νομικά εναντιον μου;;Μπορώ να λαμβανω το επίδομα ;; Αν όχι το δικαιούμαι μετα ; Γιατί έχω απολυθεί κ άδικα.. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  • άνεργοι

   Δεν γνωρίζουμε αν μπορούν να διασταυρώσουν οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ με άλλες υπηρεσίες ότι θα υπηρετείς στο στρατό. Προσωπικά αμφιβάλλω ότι μπορούν να το διασταυρώσουν, αλλά δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά. Είναι ένα ρίσκο που θα το πάρεις μόνος σου. Υπάρχει επίσης και κάποιο είδομα στράτευσης

   αναστολή γίνεται όταν

   Η επιδότηση ανεργίας αναστέλλεται από τη στιγμή που ο άνεργος βρει εργασία.

   Επίσης, αναστέλλεται σε περίπτωση ασθένειας, στράτευσης, αναχώρησης στο εξωτερικό, λήξης άδειας διαμονής και εργασίας σε περίπτωση που ο άνεργος είναι αλλοδαπός, ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο για τον οποίο παύει να είναι διαθέσιμος για απασχόληση στην αγορά εργασίας.
   Ο ενδιαφερόμενος εντός 8 ημερών θα πρέπει να ενημερώσει την Υπηρεσία που επιδοτείται, αρχικά οποιοδήποτε τρόπο, δηλαδή δια τηλεφώνου, φαξ, επιστολής, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ή ο ίδιος ή δια αντιπροσώπου. Στη συνέχεια (ή ταυτόχρονα) πρέπει να ακολουθήσει η προσκόμιση των σχετικών παραστατικών για το λόγο της αναστολής, προσκομίζοντας το αντίστοιχο δικαιολογητικό [π.χ. αναγγελία πρόσληψης, βιβλιάριο ασθενείας, βεβαίωση Στρατιωτικής Υπηρεσίας, αεροπορικό εισιτήριο κτλ], ώστε να γίνει η αναστολή της επιδότησής του και να πιστωθεί στο λογαριασμό του το ποσό που προκύπτει ως διαφορά επιδότησης από την τελευταία ημέρα πληρωμής έως και την ημέρα που προέκυψε ο λόγος της αναστολής.
   Αν δεν μπορεί να προσέλθει ο ίδιος, εξουσιοδοτεί το άτομο που επιθυμεί, το οποίο με τη νόμιμα θεωρημένη εξουσιοδότηση και με τα σχετικά δικαιολογητικά θα προσέλθει εκ μέρους του και θα ενημερώσει την Υπηρεσία.

   Το ποσό της χρηματικής διαφοράς που θα προκύψει από την αναστολή της επιδότησης θα πιστωθεί στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου.
   Συνέχιση επιδότησης: Το επίδομα ανεργίας συνεχίζεται όταν ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει αίτηση στην Υπηρεσία εντός 60 ημερών μετά την άρση του λόγου αναστολής και πριν την πάροδο διετίας από την έκδοση της αρχικής απόφασης επιδότησης.

   Επίδομα Στράτευσης

   ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

   Καταβάλλεται σε όσους υπηρέτησαν παρατεταμένη θητεία, ή κλήθηκαν για μετεκπαίδευση στις ένοπλες δυνάμεις.

   ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

   Δικαίωμα λήψης του επιδόματος έχουν όσοι έχουν πραγματοποιήσει 150 ημερομίσθια κατά τον προηγούμενο της κατάταξης χρόνο ή 150 ημέρες εργασίας (ημερομίσθια) το προηγούμενο της κατάταξης 15μηνο χωρίς να υπολογίζονται τα ημερομίσθια των 3 τελευταίων μηνών.
   Οι Δικαιούχοι έχουν προθεσμία για την είσπραξη, τρεις μήνες από την απόλυσή τους απ’ το στρατό.

   ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

   1. Πιστοποιητικό τύπου Α’ από την Στρατολογία, η βεβαίωση της Μονάδας από το οποίο θα προκύπτει το χρονικό διάστημα κατάταξής του στο στράτευμα.
   2. Οικογενειακό βιβλιάριο ασθενείας.
   3. Υπεύθυνη Δήλωση του τελευταίου προς της στρατεύσεως εργοδότη, από την οποία να προκύπτει η υπηρεσιακή κατάσταση και η μισθοδοσία του ασφαλισμένου κατά την ημερομηνία στρατεύσεώς του.
   4. ΙΒΑΝ λογ/σμού ΕΤΕ στον οποίο ο ενδιαφερόμενος πρέπει να εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος.

   ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

   Ν. 2054/52, Ν.Δ. 2961/54 (άρθρο 34).

   • προθεσμια

    _Ως πότε είναι η προσθεσμία κατάθεσης των δικαιολογητικων για την απαλλαγη απο το τελος ακινητων σε μακροχρονια ανεργο ?

 29. ελενη

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ..ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ(ΟΧΙ ΕΠΙΔΟΜΑ) ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΝΣΥΜΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΕΩΣ 4 ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΟΥ ΟΑΕΔ..ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ???

  • άνεργοι

   θα αναφέρεσαι στο κομμάτι που λέει για την αναστολή επιδότησης που δίνει το δικαίωμα στον άνεργο να εργαστεί από 3 μερες τη βδομαδα, έως 12 το μήνα αφαιρώντας τις μέρες από το ποσό επιδότησης και χωρίς να βγει από τον ΟΑΕΔ. Λογικά συμπεραίνουμε ότι εφόσον ισχύει στην επιδότηση γιατί να μην ισχύει και στην κάρτα ανεργίας που ρωτάς… Δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε συγκεκριμένα αν όντως έτσι είναι και αν ισχύει τι δικαιολογητικά χρειάζονται. ΟΑΕΔ είναι αυτός δεν ξέρεις πως θα στη φέρει. Από την άλλη δημιουργείται το απλό ερώτημα. Αν εργαστείς έστω και για λίγες μέρες δεν θα υπάρξει αναγγελία πρόσληψης συνεπώς και σταμάτημα της κάρτας ανεργίας; Το καλύτερο θα είναι να κάνεις μια βόλτα στον ΟΑΕΔ και να ρωτήσεις.

 30. μητσος

  ακουσα για ενα επιδομα που δινει ο οαεδ για εγγεγραμμενους ανεργους στα μητρωα ανω του ενος ετους. ισχυει κατι τετοιο? και τι δικαιολογητικα χρειαζονται

  • άνεργοι

   θα αναφέρεσαι στο ειδικό βοήθημα μακροχρόνια ανέργων ή στο επίδομα σε νέους νέες από 20-29 ετών. Κοίτα πιο πάνω στον οδηγό δικαιωμάτων που αναφέρεται συγκεκριμένα τι χρειάζεται και τις προυποθέσεις. Κάτι άλλο δεν υπάρχει.

 31. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ 54 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΗ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΚΟΠΗ 10 ΗΜΕΡΩΝ ΛΟΓΩ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΜΕ ΒΕΒΕΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΣΤΙΣ 11 11 2011 ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΓΡΑΦΗ ΣΤΙΣ 25 11 2011 ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ …Η ΦΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΟΥ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ …ΔΙΚΑΙΟΥΜΕ ΕΓΩ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 200 ΕΥΡΩ ?? ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΗΤΕ ΜΟΥ ΤΙ ΧΑΡΤΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΩ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ …ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!

  • άνεργοι

   αναφέρεσθε στο ειδικό επίδομα μακροχρόνια ανέργων.Από όσα γράφεται το δικαιούσαστε αλλά αφού έχετε κάρτα με ημερομηνία έκδοσης 25/11/2011 θα πρέπει να κλείσει χρόνος πρώτα.

   4.ΕΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ
   1. Προϋποθέσεις:
   2. Ελληνική υπηκοότητα
   3. Ηλικία άνω των 45 ετών
   4. 300 ημέρες ταμείο ανεργίας στο παρελθόν
   5. 1 χρόνο κάρτα ανεργίας σε ισχύ
   Δικαιολογητικά:
   1. 1 χρόνο κάρτα ανεργίας σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης
   2. πρόσφατο εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας ή εφόσον δεν υπάρχει φορολογική δήλωση Ε1 (μέχρι 12.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα)*
   3. ΑΜ ΙΚΑ για τον έλεγχο της 12μηνης επιδότησης από τον ΟΑΕΔ οποτεδήποτε στο παρελθόν
   4. βιβλιάριο εθνικής τράπεζας
   * Παρατήρηση: προσμετρώνται τα πάντα στο εκκαθαριστικό πλην του επιδόματος ανεργίας. Προσμετράται δηλαδή και τυχόν τεκμήριο για ιδιοκτησία σπιτιού ή αυτοκίνητου που δεν είναι πραγματικό εισόδημα.
   π.χ κάποιος έχει εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες 9000 επειδή μπορεί να δουλεύει ο/η σύζυγος. Αν η εφορία του βγάζει και τεκμήριο λόγω ιδιοκατοίκησης 4000 (που δεν είναι εισόδημα) το σύνολο είναι 13000, επομένως δεν είναι δικαιούχος.

 32. Kalispera! eimoyn elefteros epaggelmatias prin 10 xronia. Eime 48 xronwn. Den pira pote epidoma anergias. Exw karta anergeias ta teleytaia 5 xronia. dikeoyme ta 200 euro (eidiko vohthima)?

  • άνεργοι

   από τις προυποθέσεις που θέτει ο ΟΑΕΔ και αναγράφονται και στο site του φαίνεται πως όχι.

 33. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΑΣ ΜΕ ΚΑΛΥΨΑΤΕ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΡΓΟ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!!ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!! ΕΛΕΝΗ!!!

  • άνεργοι

   μπορείτε να δείτε και στο site του ΟΑΕΔ, απαντάει σε αρκετές απορίες. Επίσης ως προυπόθεση είναι και να είσαστε στο ταμείο ανεργίας παλιότερα. Το θέμα όμως είναι ότι από το 2013 οι προυποθέσεις εγγραφής στο ταμείο ανεργίας αλλάζουν και προφανώς θα συμπαρασύρει όλα τα επιδόματα

 34. ΣΙΔΕΡΗΣ

  Καλημέρα σας,
  είμαι 37 χρονών και εγγεγραμμένος στα μητρώα του ΟΑΕΔ από το Σεπτέμβριο του 2009 και λογικά πρέπει να θεωρούμαι και εγώ μακροχρόνια άνεργος. Δεν έχω καθόλου εισοδήματα από τότε. Δικαιούμαι κάποιο βοήθημα ή κάποιο ειδικό επίδομα;
  Σας ευχαριστώ πολύ .

  • άνεργοι

   καλημέρα
   Οχι δυστυχώς αν και μακροχρόνια άνεργος δεν δικαιούσαι κάποιο επίδομα.
   Εκτός από την παροχή ιατρικοφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανέργους αν δεν το έχεις εξαντλήσει και αυτό

 35. μαρια

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ .ΕΙΜΑΙ 50 ΧΡΟΝΩΝ.ΑΠΟ ΤΙΣ 26/7/12 ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.ΣΕ 1 ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΛΗΞΕΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΑ 200 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΜΕ 2 ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

  • άνεργοι

   καλησπέρα και πάλι
   ύστερα από επικοινωνία που υπήρξε για ανάλογο θέμα μάθαμε ότι αμέσως μετά τη λήξη της επιδότησης μπορείτε να κάνετε αίτηση για το επίδομα μακροχρόνιου ανέργου.

 36. Ιωαννης

  Καλησπέρα σας.Στις 14 φλεβάρη λήγει η σύμβαση μου (5 μηνες) έχω ακόμα 55 μέρες ασφάλειας απο δουλειά εντος του 2012 (συνολικα οποτε 55 + 120 ) θα δικαιούμαι κάποιο επίδομα?

  • άνεργοι

   λογικά ναι εφόσον δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνεις στο ταμείο ανεργίας
   κοίτα το 1ο πίνακα δικαιούσαι επίδομα ανεργίας αν είναι τώρα 5 μήνες ή 6 παίζεται (τους 2 τελευταίους μήνες δεν τους μετράει ο ΟΑΕΔ)

   • Ιωαννης

    Ταμείο δεν εχώ ξαναμπεί.Σαν άνεργος στα μητρώα ημουν μόνο…

    • άνεργοι

     Δύσκολο τότε να πάρεις κανονικό επίδομα αν δεν έχεις ξαναμπεί. Κάνε όμως σίγουρα τα χαρτιά σου δικαιούσαι τουλάχιστον το ειδικό βοήθημα μετά τρίμηνη παραμονή στα μητρώα.

 37. Ελενα Σταθοπούλου

  Είμαι 53 ετών και μακροχρόνια άνεργη (από το 2007 έχοντας πάρει και επίδομα ανεργίας για ένα χρόνο και βοήθημα ενός χρόνου 200€ τον τρίτο χρόνο της ανεργίας μου) , διανύω τώρα τον 5ο χρόνο ανεργία με ενεργή κάρτα. Στις 6 Νοεμβρίου θα ξεκινήσω ένα πρόγραμμα κατάρτισης με 500 ευρώ όφελος αν περάσω τις εξετάσεις. Ηθελα να ξέρω αν δοθεί καινούργιο βοήθημα για τους μακροχρόνια ανέργους εμείς με καινούργια κάρτα μετά το πέρας της κατάρτισης δεν θα μπορούμε να το πάρουμε; γνωρίζετε αν συζητείτε κάτι τέτοιο; κι αν ναι τότε τι θα γίνει με εμάς που θα έχουμε καινούργια έναρξη στην κάρτα μας;

  • άνεργοι

   σε εγκύκλιο ο ΟΑΕΔ ανφέρει

   8.Μετά την εξάντληση της 12μηνης διάρκειας του επιδόματος μακροχρονίως ανέργου, το ίδιο πρόσωπο δύναται να κάνει χρήση του δικαιώματος αυτού, εφόσον δημιουργήσει εκ νέου τις προϋποθέσεις (12μηνη νέα τακτική επιδότηση, αδιάλειπτη εγγραφή στα μητρώα ανέργων, ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κατώτερο των 5.000 ΕΥΡΩ κ.λ.π.)

   αν περάσετε στο πρόγραμμα κατάρτισης η κάρτα διακόπτεται και είστε αναγκασμένη να βγάλετε καινούρια ξεκινώντας από την αρχή
   διαβάστε την παρακάτω εγκύκλιο του ΟΑΕΔ
   εγκύκλιος

 38. ΒΑΣΙΛΗΣ

  Καλησπέρα σας, οπως όλοι οι άλλοι έτσι κι’ εγώ θα ήθελα να κάνω την δικιά μου ερώτηση. Είμαι γραμμένος στον ΟΑΕΔ από της 16/4/10 μέχρι και σήμερα και δεν ξέρω για πόσο ακόμα. Υπάρχει περίπτωση να δικαιούμαι κάποιο επίδομα?

  • άνεργοι

   Όχι δυστυχώς δεν δικαιούσαι καποιο επίδομα.Το μόνο που δικαιούσαι είναι ιατρικοφαρμακευτική περίθαλψη αν δεν το έχεις εξαντλήσει(διάβασε πιο πάνω στον οδηγό) και αν είσαι πάνω από 45 ετών τότε δικαιούσαι,εφόσον έχεις τις προυποθέσεις, αυτό που ρωτάνε πιο πάνω οι άλλοι συνάδελφοι για τους μακροχρόνιους άνεργους

 39. kalispera.exo ta ensima pou apaitountai gai na paro to eidiko apoxialo epidoma.an to 2011 eixa parei tameio anergias to dikaioume?

  • άνεργοι

   για ποιο ειδικο εποχιακό επίδομα λες συνάδελφε; αναφέρεσαι σε κάτι συγκεκριμένο από τον οδηγό που δημοσιεύουμε;

   • gia to epoxiako ston xoro ton tragidiston,ton ikodomon,dton xoro tis mazikis estiasais

    • άνεργοι

     δεν γνωρίζουμε κάτι συγκεκριμένο γιατί δεν παίρνει κανείς από εμας τέτοιο επίδομα. Κοίτα στο και στο site του ΟΑΕΔ στις παροχές ανεργίας που τα λέει αναλυτικά.

     ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
     Ι Οικοδόμοι
     1. Να έχουν πραγματοποιήσει το ημερολογιακό έτος που προηγείται του έτους καταβολής του βοηθήματος αποκλειστικά σε οικοδομικές εργασίες από 95 έως 210 ημέρες εργασίας (Η.Ε).
     Στις ανωτέρω ημέρες συμπεριλαμβάνεται η προσαύξηση 20% καθώς και οι αναλογούσες ημέρες άδειας. Ουσιαστικά δηλαδή δικαιούται το βοήθημα ο ασφαλισμένος που πραγματοποιεί 73 μέχρι 163 πραγματικές ημέρες εργασίας (Η.Ε.).
     Να μην είναι εργολάβοι ή υπεργολάβοι οικοδομικών εργασιών και απασχολούν περισσότερους από 3 μισθωτούς.
     2. Να απασχολούνται αποκλειστικά στον κλάδο.
     3. Στερούνται το ειδικό εποχιακό βοήθημα του έτους στο οποίο περιλαμβάνεται το μεγαλύτερο διάστημα της εκπαίδευσής τους, οι δικαιούχοι που συμμετέχουν σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης του ΟΑΕΔ και λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα. ( παρ. 5α, άρθρου 37 Ν. 1836/89)

     ΙΙ Λοιπές κατηγορίες (πλην οικοδόμων)
     1. Να έχουν πραγματοποιήσει το ημερολογιακό έτος που προηγείται του έτους καταβολής του βοηθήματος από 50 έως 210 ημέρες ασφάλισης στον κλάδο τους.
     2. Για τους δασεργάτες – ρητινοσυλλέκτες και σμυριδορύκτες Νάξου απαιτούνται από 50 – 240 ημέρες ασφάλισης στον κλάδο τους.
     3. Οι μισθωτοί τουριστικών και επισιτιστικών επαγγελμάτων πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει κατά το ημερολογιακό έτος που προηγείται της καταβολής του βοηθήματος 75 τουλάχιστον ημερομίσθια και όχι περισσότερα από 50 ημερομίσθια κατά την χρονική περίοδο από 1η Οκτωβρίου έως 31 Δεκεμβρίου του προηγούμενου της καταβολής ημερολογιακού έτους.
     4. Για τους χειριστές εκσκαπτικών , ανυψωτικών οδοποιητικών κ.λ.π. μηχανημάτων απαιτούνται από 70 – 210 ημέρες ασφάλισης στον κλάδο τους.
     5. Τα ημερομίσθια που έχουν τυχόν πραγματοποιήσει σε άλλους κλάδους κατά το ημερολογιακό έτος που προηγείται της καταβολής να μην είναι περισσότερα απ’ αυτά που πραγματοποίησαν στον επαγγελματικό κλάδο ως μέλη του οποίου ζητούν το βοήθημα.
     6. Το σύνολο των ημερομισθίων που έχουν πραγματοποιήσει κατά το ημερολογιακό έτος που προηγείται της καταβολής να μην υπερβαίνει τα 240 ημερομίσθια.
     7. Δεν είναι δικαιούχοι όσοι συγκεντρώνουν προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης κατά τον χρόνο καταβολής του βοηθήματος. Στη περίπτωση που η τακτική επιδότηση ανεργίας εμπίπτει μέσα στην περίοδο καταβολής του βοηθήματος (10/9 – 30/11), τότε το εποχιακό βοήθημα συμψηφίζεται με το αντίστοιχο ποσό της τακτικής ανεργίας.
     8. Στερούνται το ειδικό εποχιακό βοήθημα του έτους στο οποίο περιλαμβάνεται το μεγαλύτερο διάστημα της εκπαίδευσής τους, οι δικαιούχοι που συμμετέχουν σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης του ΟΑΕΔ και λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα. (παρ. 5α, άρθρου 37 Ν. 1836/89).

 40. meta apo poso kairo mpainei to epoxiako epidoma.oi meres pou lene einai ergasimes?

  • άνεργοι

   συνάδελφε μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε αφού όπως γράψαμε δεν παίρνει κανένας από εμάς αυτό το επίδομα

 41. χριστινα

  Γειας θα ηθελα να μαθω αν μπορει η εθνικη τραπεζα που σε αυτη μπαινει το επιδομα ανεργιας να μου κρατησει το επιδομα λογω χρεων.Ευχαριστω προκαταβολικα

  • άνεργοι

   Χρέη στην ίδια τράπεζα; Κανονικά απαγορεύεται να παρακρατούν μισθούς, επιδόματα ανεργίας κλπ. Τώρα αν σας συμβεί κάτι τέτοιο προφανώς και πρέπει να συμβουλευτείτε δικηγόρο

 42. πηνελοπη

  ΜΠΑΙΝΩ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΑΝ ΕΠΟΧΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΩ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΟΣΟ ΓΝΩΡΙΖΩ..ΜΕΧΡΙ ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΚΑΠΟΥ ΜΕ ΕΝΣΗΜΑ?ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΑΦΑΙΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ??ΙΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΑΦΑΙΡΩ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΟΥ ΜΙΚΤΟΥ ΜΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ??Η ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΑΛΟΓΙΑ?

  • άνεργοι

   Το μόνο που γνωρίζουμε σχετικά και έχουμε βάλει και στον μικρό οδηγό ανέργων είναι τα εξής:
   Προκειμένου για ανέργους που αναλαμβάνουν σποραδική απασχόληση δικαιούνται να εργαστούν έως 3 μέρες τη βδομάδα, έως 12 το μήνα, αφαιρώντας όμως τις μέρες που πραγματικά απασχολήθηκαν, από το πόσο της επιδότησης τους.
   1. εργασία για μικρό χρονικό διάστημα (2-3 μέρες), συνεχίζεται η επιδότηση και αφαιρούνται μόνο οι μέρες που πραγματικά απασχολήθηκαν. Τα ίδια ισχύουν για όσους απασχολήθηκαν σε αντικατάσταση μισθωτών που έχουν ανάπαυση (ρεπό)

 43. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟΙ,ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΥΠΟΓΡΑΨΩ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 5ΜΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΣΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΑΣ ;ΚΑΘΩΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΚ/ΞΗ Κ ΙΣΩΣ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΜΕΣΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΙΑΚΟΠΕΙ Η ΝΕΡΓΙΑ ΜΟΥ;

  • άνεργοι

   η αναγγελία πρόσληψης στον ΟΑΕΔ γίνεται μέσα σε 8 μέρες(ημερολογιακές).Εσύ εκτιμάς ότι μπορεί να σε προσλάβουν με βάση τα μόρια που έχεις στη προκύρηξη που περιμένεις; Αν ναι κατά την προσωπική άποψη μου περίμενε… Δεν ξέρω τι προκύρηξη περιμένεις αλλά θα είναι καλύτερη από αυτή για τα κοινωφελή
   Σε κάθε περίπτωση βέβαια η απόφαση είναι δικιά σου.

 44. apo ton Noembrio tou 2011 eos kai to Noembrio tou 2012 briskome se episxesi ergasias, teleiose to epidoma episxesis kai o ergodotis den ekana kamia kinisi, tora perimeno apo ton OAED na aposteili ston ergodoti xarti, mexri tote ti kano? den mas exei apolisei akoma kai fysika oute mas exei katabalei ta lefta apo ton Maio tou 2011, mou eipan ston OAED oti an den apantisi o ergodotis tote mporo na grafto kai na bgalo karta anergias xvris omos to epidoma afou den exo apolisi, to thema einai mporo na sunexiso thn episxesi ergasias san sxesi ergasias, oste na eimai kalimeni oti tha fenomai ston OAED san ypalilos, pragmatika den xero ti na kano me thn katastash auti.

  • άνεργοι

   Μέχρι την απόλυση ή την πτώχευση της εταιρίας η υπαλληλική σχέση δεν χάνεται. Αυτό σημαίνει ότι για παράδειγμα παίρνεις ένσημα και ανανεώνεται το βιβλιάριο ασθενείας. Διεκδικείς τα δεδουλευμένα δικαστικά. Κατασχέσεις προιόντων, εξοπλισμού και εγκαταστάσεων.
   Mπορείτε να ζητήσετε πτώχευση της εταιρίας εάν το θεωρείτε σκόπιμο. Φυσικά αφού έχετε βρει έναν καλό δικηγόρο έμπειρο στα εργατικά.

   • ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ . ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2011. ΠΑΙΡΝΩ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΑΡΗ ΤΟΥ 2012 ΕΩΣ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2012. ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΚΔΙΚΑΖΟΤΑΝ ΣΤΙΣ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΑΛΛΑ ΠΗΡΕ ΑΝΑΒΟΛΗ ΛΟΓΩ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2013. ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΠΟ ΟΑΕΔ? ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?

    • άνεργοι

     ότι προβλέπεται για τους ανέργους, επίδομα κλπ

 45. Πρόκειται να εργαστώ σε κεπ με σύμβαση μίσθωσης έργου. Θα είμαι αυτασφάλιστη στον οαεε, που βεβαίως είμαι ασφαλισμένη εδώ και 2 περίπου χρόνια λόγω της ομόρρυθμης εταιρείας που έχουμε συστήσει με το σύζυγό μου. Βεβαίως δεν υποχρεούμαστε ως συμβασιούχοι για τήρηση βιβλίων,έκδοση αποδείξεων και απόδοση Φ.Π.Α. Μας έχουν απαλλάξει. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι: κάποιος που εργάζεται μ΄αυτό το καθεστώς δικαιούται να έχει κάρτα ανεργίας; Όσοι είναι στον οαεε ασφαλισμένοι αλλά δεν αλλάζει τίποτα στη φορολογική τους δήλωση μπορούν να έχουν κάρτα ανεργίας;

  • άνεργοι

   έτσι όπως τα λες και με βάση ότι είσαι ήδη 2 χρόνια ασφαλισμένη στον ΟΑΕΕ υποθέτουμε ότι θα φαίνεσαι κάπου, (στη φορολογική δήλωση) οπότε δεν δικαιούσαι κάρτα ανεργίας. Επειδή όμως υπάρχουν αρκετά παραθυράκια όταν κάνεις φορολογική δήλωση (σε ποιους κωδικούς σημειώνεις για τα ελευθέρια επαγγέλματα κλπ) πιθανόν και να γίνεται vα βγάλεις κάρτα. Είναι αρκετά εξειδικευμένη η ερώτηση σου (σχετίζεται και με τη φορολογική δήλωση που ελέγχουν στον ΟΑΕΔ) και δεν μπορούμε να ξέρουμε συγκεκριμένα

 46. Γεια σας!Παιρνω επιδομα ανεργιας ,ειμαι εγγεγραμμενη σε οαεδ νησιου αλλα μετακομισα Αθηνα.Σε 2 μηνες πρεπει να εμφανιστω στο νησι ,δεν μπορω να γραφτω κατευθειαν στην Αθηνα ;Περυσι υπηρχε αυτη η δυνατοτητα αλλα ακουσα οτι φετος πρεπει να εμφανιστω στον τοπο εγγραφης και απο εκει να μετεγγραφω .Ευχαριστω!

  • άνεργοι

   και εμείς αυτό ξέρουμε, ότι πρέπει να παρουσιαστείς αυτοπροσώπως και να κάνεις τη μεταφορά. Κάνε καμιά βόλτα όμως από τον ΟΑΕΔ και ρώτα γιατί αυτά αλλάζουν συνεχώς

 47. ΜΑΡΙKA Σ

  Καλησπέρα, θα ήθελα να σας θέσω την εξής απορία μου:
  Απολύθηκα 12/2011, μετά από 17 έτη συνεχούς εργασίας, και πήρα επίδομα ανεργίας από 1/2012 έως 7/2012 = 155 ημθια το οποίο ανεστάλη λόγω πρόσληψης. (η επιδότηση μου ήταν για ένα έτος)
  Όμως λόγω κακής συνεργασίας με την εταιρία και λόγω αθέτησης της συμφωνίας μας, αναγκάστηκα τελικά να δηλώσω παραίτηση. (περίοδος 7/2012-10/2012=ημθια 75).
  Με την προϋπόθεση ότι θα μπορέσω να βρω εταιρία που θα μου κάνει απόλυση, για πόσες μέρες θα έπρεπε να φαίνεται ότι εργάζομαι (έτσι ώστε να μπορέσει να συνεχιστεί η επιδότηση μου) ?
  Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ δεν υπολογίζονται οι ημέρες εργασίας των δύο τελευταίων μηνών, Εννοεί 25+25 ημερομίσθια, ημερολογιακά σε δύο μήνες? συνεχόμενους μήνες εργασίας? και εάν δεν είναι στους δύο τελευταίους μήνες 25+25 και είναι για παράδειγμα 25+10 ή 25+0 ποιες είναι οι ημέρες που τελικά δεν υπολογίζονται? Σε ποια κατηγορία ανήκω σε αυτούς που επιδοτούνται για πρώτη φορά ή σε αυτούς που επιδοτούνται για δεύτερη φορά. ? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  • άνεργοι

   σε αυτούς που επιδοτούνται για δεύτερη φορά. Όταν μετράν τα ημερομίσθια τα υπολογίζουν ημερολογιακά. Όταν σε μένα μέτρησαν τις μέρες εργασίας τον τελευταίο μήνα είχα μόνο 4 μέρες εργασίας. Επίσης χρησιμοποιούν μαθηματικούς τύπους στην μέτρηση μπορείτε να διαβάστε όλα τα παραπάνω σχόλια σχετικά με τα ΕΛΤΑ.
   Για το χρόνο επιδότησης (αν βρείτε κάποια εταιρεία) και για να μπείτε πάλι στο ταμείο ανεργίας, κοιτάξτε το πρώτο πινακάκι σε αυτή τη σελίδα

 48. kalispera!!!tha ithela na kanw mia erwtisi.teleiwse to tameio anergias mou k einai na parw to voithima pou dinoun meta.se poses meres sou mpainoun ta xrimata???euxaristw prokatavolika.

  • άνεργοι

   αμέσως μόλις κάνεις την όλη διαδικασία με όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται
   ΕΙΔΙΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ
   1.EΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
   ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ:
   1. να μην ανήκει ο άνεργος στα εποχικά επαγγέλματα*
   2. η κάρτα ανεργίας ισχύει για 1 μήνα μετά τη λήξη της επιδότησης εφόσον παραμείνει άνεργος. Απαραίτητη η θεώρηση της στο 5ήμερο πριν ή μετά τη λήξη της
   3. συνολικό οικογενειακό επίδομα μέχρι 9.684,52
   Ύψος βοηθήματος: 187,20 ευρώ
   Δικαιολογητικά:
   1. πρόσφατο εκκαθαριστικό εφορίας ή εφόσον δεν υπάρχει, φορολογική δήλωση Ε1 και φωτοτυπία.
   2. Φωτοτυπία ανανεωμένης κάρτας ανεργίας 2 όψεων

   • μα εχω κανει τα χαρτια μου εδω κ μινο μηνα κ ακομα να μπουν τα χρηματα..

    • άνεργοι

     αφού έχεις κάνει ότι απαιτείται, τι να πω δεν ξέρω, εγω το έχω πάρει 2 φορές αυτό το εφάπαξ βοήθημα έκανα τα χαρτιά μου όπως προβλέπεται και τα λεφτά είχαν μπει την επόμενη

 49. Καλημερα σας!πριν ενα χρονο ημουν σε ταμειο ανεργειας αφου τελειωσε δεν μπορεσα να παρω το εποχιακο βοηθημα λογο το οτι δουλευα σε καφετερεια!!εδω και ενα χρονο ειμαι ανεργη γραμμενη στα μητρωο τοθ οαεδ.προσφατα ακουσα για ενα επιδομα για αυτους που ειναι απο ενα χρονο ανεργη και πανω γυρω στα 200ευρω εγω δικαιουμαι να τα παρω??στις 15/11 κλεινω επισημα 1 χρονο!ευχαριστω

  • άνεργοι

   αναφέρεσαι όπως αρκετοί συνάδελφοι πιο πάνω, στο επίδομα μακροχρόνιου ανέργου. Βασική προυπόθεση είναι να είσαι ανω των 45 ετών

 50. Μανος

  Καλησπερα σας, θα ηθελα να σας κανω μια ερωτηση. Εργαζομουν στον ιδιωτικο τομεα με πληρη απασχοληση (25 ενσημα καθε μηνα) απο τον Σεπτεμβριο του 07 μεχρι το τελος Σεπτεμβριου του 12. Γνωριζω οτι δικαιουμαι το πληρες επιδομα ανεργιας. Κατεθεσα τα χαρτια μου στις 03 Οκτωβρη του 12′ και μου δωσαν ημερομηνια προσελευσης 2 μηνες μετα (03 Δεκεμβριου) με σκοπο την γνωστοποιηση της αποφασης για το επιδομα κλπ.

  Στο ενδιαμεσο θα λαμβανω χρηματα? Απ΄οτι εχω διαβασει σε διαφορα blog, οχι, αλλα ειδα στον λογαριασμο μου καταθεση την Παρασκευη 09 Νοεμβριου με αιτιολογια 045ΟΑΕΔ επιδομα 001, 180,00 ευρω. Τι ακριβως ειναι αυτα? μερος του επιδοματος για τις δυο πρωτες Παρασκευες του Νοεμβρη? θα ακολουθησουν και αλλες καταθεσεις τις επομενες δυο Παρασκευες μεχρι να συμπληρωθει το ποσο των 360,00 που ειναι το πληρες επιδομα? ή παιρνεις τα μισα και οταν πας για την γνωστοποιηση της αποφασης σου δινουν τα υπολοιπα? Για ποιο μηνα ηταν αυτα? Για τον Οκτωβρη που κατεθεσα τα δικαιολογητικα, και αν ναι, γιατι βαλαν μονο τα μισα ή ξεκιναει απο τον Νοεμβρη να μετραει?

  Ευχαριστω εκ των προτερων και συγνωμη για τις μαζεμενες ερωτησεις…

  • άνεργοι

   στο ενδιάμεσο μέχρι να πάρεις στα χέρια σου την έγκριση δεν μπαίνει κάτι στο λογαριασμό της τράπεζας.
   Απορούμε και εμείς γι αυτό αν σου κατέθεσαν. Μήπως είναι κάτι άλλο;

   • Μανος

    Μιλησα μαζι τους και μου ειπαν οτι ενα μηνα ακριβως πριν παρουσιαστεις για την γνωστοποιηση σου πιστωνονται στον λογαριασμο σου τα χρηματα για το διαστημα που δικαιουσαι χρηματα.
    Επειδη ομως ειχα ενα χρεος στον ΟΑΕΔ απο προηγουμενη επιδοτηση πριν 5 χρονια που ειχα βρει δουλεια και δεν ενημερωσα τον ΟΑΕΔ και πηρα και το επιδομα για δυο μηνες ακομα που ειχαν μεινει (σαν Ελληναρας κλασικος ενηργησα τοτε..) αφαιρεσαν τα μισα απο την δοση που μου εβαλαν και θα το κανουν αυτο μεχρι να καλυφθει το ποσο που οφειλω. Οποτε εβαλαν για τον Οκτωβρη τη δοση και αφαιρεσαν τα μισα (αντι 360 εβαλαν 180).
    Και εγω απ΄οτι ειχα διαβασει δεν βαζαν χρηματα μεχρι να παρουσιαστεις την πρωτη φορα, αλλα ειναι αλλιως μαλλον…

 51. Γειά σας, μία ερώτηση παρακαλώ.
  Θα απολυθώ σε κάποιες μέρες από την εργασία που απασχολούμαι ως μισθωτός από 04/07/2011. Στις 21/11/2011 είχα κάνει έναρξη επαγγέλματος παίρνοντας εξαίρεση από τον ΟΑΕΕ. Έως σήμερα δεν έχω κανένα εισόδημα από το μπλοκάκι λόγω χρόνου και αναδουλειών. Θα μπορέσω να πάρω επίδομα ανεργίας και να κρατήσω το μπλοκάκι; Μήπως βρεθεί κάνα μεροκάματο. Κάπου άκουσα για ένα όριο των 1400Ε περίπου από εισόδημα ελεύθερου επαγγελματία. Αν δω ότι βγαίνει δουλειά και τα έσοδα φτάσουν τα 1400 Ε να το δηλώσω στον ΟΑΕΔ και να σταματήσω το επίδομα; Αν ναι τότε θα πρέπει να σταματήσω την εξαίρεση και να πάω στον ΟΑΕΕ και να πληρώνω τις εισφορές σε αυτόν;Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  • άνεργοι

   συνάδελφε κάνεις ερώτηση πάρα πολύ εξειδικευμένη. Πρέπει να πας στον ΟΑΕΔ να ρωτήσεις.

 52. Χριστόφορος

  Καλησπέρα και από μένα,

  Μια ερώτηση εάν έχετε το χρόνο:

  Χθες (12/11/2012) κατέθεσα τα χαρτιά μου για το επίδομα ανεργίας και στο χαρτί που μου έδωσαν γράφει ότι πρέπει να παρουσιαστώ στην υπηρεσία από τις 12/1/2013 για να λάβω την επιδότηση. Ωστόσο, αυτό το διάστημα που μεσολαβεί συνίσταται σε (2) μήνες ενώ ξέρω ότι πάνω κάτω η πρώτη δόση από το επίδομα μπαίνει σε 30 ημερολογιακές μέρες. Συμβαίνει κάτι ή απλά η πρώτη δόση θα μπει σ ένα μήνα και δε χρειάζεται να παρουσιαστώ, έτσι πάω κατευθείαν στις 12/1 για τη δεύτερη;

  Ευχαριστώ.

  • άνεργοι

   στο μεσοδιάστημα μέχρι να εγκριθεί η αίτηση σου δεν παίρνεις επίδομα. Θα το παρεις μετά την έγκριση της αίτησης σου

  • Μανος

   Απ΄οτι ανεφερα και παραπανω στην απαντηση μου ενα μηνα πριν παρουσιαστεις για την γνωστοποιηση θα σου πιστωθουν στον λογαριασμο σου τα χρηματα που δικαιουσαι μεχρι τοτε και δεν εχεις παρει. Δηλαδη να υπολογιζεις Παρασκευη ενα μηνα μετα την καταθεση της αιτησης σου θα σου πιστωθουν για το μηνα αυτο που περασε και τα υπολοιπα που τρεχουν θα τα παρεις οταν παρουσιαστεις.

   Εγω κατεθεσα 3/10 και 9/11 μπηκε ο πρωτος μηνας. Ο αλλος μεχρι να παρουσιαστω μεχρι την γνωστοποιηση θα τα παρω οταν παρουσιαστω.

 53. Καλησπερα σας θα ηθελα να κανω κ γω μια ερωτηση. λογο στρατιωτικων υποχρεωσεων του παιδιου μου καθυστερισα για 2 μερες την εμφανιση μου για ανανεωση της καρτας μου, κ μου ειπαν οτι με τιμωρουν για 2 μηνες να μην πληρωθω.(αυτο σημαινει οτι θα γινει επιμυκινση κ θα τα παρω μετα το διαστημα της τιμωριας; Η δεν θα μου τα βαλουν καθολου κ χανω τα χρηματα;)

  • άνεργοι

   ποιος ανευθυνουπεύθυνος στον ΟΑΕΔ είπε αυτό το πράμα; Για 2 μέρες καθυστέρηση; ή είναι παντελώς άσχετος/η ή πουλάει μούρη. Έχουν συμβεί διάφορα περιστατικά από άσχετους ή κακόβουλους υπαλλήλους (υπάρχουν και τέτοιοι, όπως υπάρχουν και υπαλληλοι που βοηθάνε), που εχουν απορρίψει ακόμα και επιδόματα επισχέσεων εργασίας χωρίς να έχουν το δικαίωμα να το κάνουν.Κακώς δεν ανανεώθηκε ή κάρτα έστω και 2 μέρες μετά. Όχι τα λεφτά δεν χάνονται. Προσωπική άποψη ειναι να πας να βρεις το διευθυντή και να κάνεις φασαρία

 54. γεια σας συγχαρητηρια για την βοηθεια που περεχετε.Ειχα μπει ταμειο για 10 μηνες πριν 2 χρονια.Τωρα εργαζομε πληρης απασχοληση εδω και 4 μηνες αλλα τα πραγματα δεν πανε καλα στην δουλεια μπορω να μπω ταμειο με 4 μηνες?να παρω τους αλλους 2 μηνες να σημπληρωθει το 12μηνο?Αν οχι ποσα θα ηθελα για δευτερη φορα ενσυμα και ποσο καιρο θα εμπαινα?Ευχαριστω πολυ

  • άνεργοι

   Αφού έχεις μπει ήδη μια φορά στο ταμείο ισχύουν τα παρακάτω:
   Επίδομα ανεργίας δικαιούται και ο ασφαλισμένος που έχει πραγματοποιήσει στα δύο προηγούμενα, πριν από την απόλυσή του χρόνια, 200 ημέρες εργασίας (χωρίς να υπολογίζονται οι δύο τελευταίοι μήνες), από τις οποίες 80 ημέρες, το λιγότερο το χρόνο.
   Αν επιδοτείται για δεύτερη φορά:
   Ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 125 ημέρες εργασίας το τελευταίο 14μηνο, πριν από την απόλυσή του, χωρίς να υπολογίζονται (στις 125) οι ημέρες εργασίας των δύο τελευταίων μηνών. Για τους απασχολούμενους σε τουριστικά επαγγέλματα (ή και εποχιακά π.χ. μουσικοί, ηθοποιοί κ.α) αρκούν 100 ημέρες εργασίας το τελευταίο 12μηνο.
   όπως καταλαβαίνεις με 4 μήνες…
   Σε περίπτωση όμως απόλυσης εσύ κάνε τα χαρτιά σου κανονικά στον ΟΑΕΔ.Και να μην μπορέσεις να μπεις κανονικά υπάρχει το ΕΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΜΕΤΑ ΤΡΙΜΗΝΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ Διάβασε παρακάτω που το αναφέρουμε…

 55. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ
  ΣΑΣ ΞΑΝΑΣΤΕΛΝΩ Ε-ΜΑΙL ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
  ΠΕΡΣΙ ΔΟΥΛΕΨΑ ΑΠΟ 01/07/2011 ΜΕΧΡΙ 30/09/2011
  ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΑΠΟ 20/06/2012 ΜΕΧΡΙ 19/08/2012
  ΚΑΙ 17/09/2012 ΜΕΧΡΙ 16/11/2012
  ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΕΙΑΣ??????
  ΕΧΩ ΕΠΙΔΟΤΗΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.
  (ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΠΟΧΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ
  ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ.)
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

  • άνεργοι

   καλησπέρα
   από τις ημερομηνίες που βάζεις για το 2012, πρέπει να έχεις 120 ένσημα.
   Κοίτα το πρώτο πινακάκι στην σελίδα «οδηγός ανέργων» . Από εκεί μπορείς να υπολογίσεις αν μπορείς να το πάρεις
   Υπόψη ότι όταν μετράνε τα ένσημα αφαιρούν τα τελευταία. Σε περίπτωση που δεν το δικαιούσαι (ο υποφαινομενος αυτό καταλαβαίνει τουλάχιστον) κάνε τα χαρτιά για το «ΕΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΜΕΤΑ ΤΡΙΜΗΝΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ»

   • ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ
    ΤΟ 2011 ΕΧΩ 75 ΕΝΣΗΜΑ
    ΚΑΙ ΤΟ 2012 ΕΧΩ 100 ΕΝΣΗΜΑ (MEXΡΙ 16/11/2012)
    ΠΟΣΑ ΑΚΟΜΑ ΕΝΣΗΜΑ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΩ ΤΟ 2012
    ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΩ ΤΑΜΕΙΟ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ

    • άνεργοι

     καλησπέρα κοιταζοντας το 1ο πινακακι μπορεις να το υπολογισεις. Τους 2 τελευταίους μήνες ο ΟΑΕΔ δεν τους μετράει. Ημουν και γω καποτε εποχιακός και είχα 180 ενσημα. Από αυτά ο ΟΑΕΔ αφαίρεσε τους 2 τελευταίους μήνες και υπολόγισε με βαση τα 150 που είχα να μπω για 6 μήνες (εγω ήμουν στις γενικές κατηγορίες) …
     Κατέθεσε όλα τα δικαιολογητικά καποιο επίδομα μπορεί να πάρεις…

 56. γεια σας ήθελα να ρωτήσω αν με ένα ένσημο την εβδομάδα δηλαδή 4 το μήνα έχεις το δικαίωμα να διατηρήσεις την κάρτα ανεργίας.Αναγγελία πρόσληψης υπάρχει κανονικά.

  • άνεργοι

   το καλύτερο θα είναι αφού σου έχουν κάνει αναγγελία πρόσληψης να ρωτήσεις στον ΟΑΕΔ. Δεν μπορούμε να ξέρουμε συγκεκριμένα αφού κανένας από εμας δεν εχει μπει τη διαδικασία αυτή.

 57. γιαννης

  Μια ερωτηση γιατι δεν βγαζω ακρη απο πουθενα!
  Κατεθεσα τα χαρτια μου για επιδομα ανεργιας στον ΟΑΕΔ και πηρα την ιδια μερα ενα χαρτι που λεει «ΑΠΟΦΑΣΗ….Αποφασιζουμε την Ενταξη στην Επιδοτηση…. μπλα μπλα μπλα» το χαρτι λεει οτι δικαιουμαι το επιδομα για 125 μερες,και επισης λεει «Ημερομηνια απο την οποια ενεργοποιειται το δικαιωμα για Πληρωμα του επιδοματος 17/11/2010».
  Πότε θα ξεκινησει να μπαινει το επιδομα στον λογαριασμου μου βρε παιδια????

  • άνεργοι

   από το 2010? μάλλον θα έχει γίνει κάποιο λάθος…
   το επίδομα αρχίζει να μπαίνει στην ημερομηνία που καθορίζει ο ΟΑΕΔ στο χαρτί…

   • γιαννης

    συγνωμη παιδια!2012 ενοουσα,5 νοεμβρη κατεθεσα κ την ιδια μερα μου δωσαν την αποφαση.
    καμια ιδεα ποτε θα μπουν τα χρηματα;

    • άνεργοι

     τα χρήματα μπαίνουν αμέσως στο λογαριασμό. Συνήθως τα παίρνεις την επομένη της έγκρισης. Σε μενα έτσι έγινε.Αν δεν εχουν μπει ακόμα στο λογαριασμό σου μετα από τόσο καιρό, ρώτα στον οαεδ

 58. Καλησπερα σας θα ηθελα να ρωτησω τι χαρτια χρειαζεται να προσκομισω στον ΟΑΕΔ για να συνεχισω να παιρνω το επιδομα ανεργιας το οποιο διεκοψα πριν 30 ημερες με αφορμη την προσληψη μου απο μια επιχειρηση απο την οποια αυτη την βδομαδα πραγματοποιηθηκε η οικιοθελης αποχωρηση μου…;

  • άνεργοι

   δεν συνηθίζεται στην παραίτηση να παίρνεις ταμείο ανεργίας…
   βγάλε όμως σίγουρα κάρτα ανεργίας

 59. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ, ΕΙΜΑΙ 26 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΩΣ ΑΝΕΡΓΗ 6 ΜΗΝΕΣ. ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΩΣ 30 ΕΤΩΝ, ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ, ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΞΗΤΙΚΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΩ;

  • άνεργοι

   οχι δεν δικαιούσαι κάτι. Βασική προυπόθεση καταρχήν είναι να είσαι γραμμένη τουλάχιστον 1 χρόνο. Για τις υπόλοιπες προυποθέσεις μπορείς να διαβάσεις την παράγραφο που αφορά τους νέους ως 29 ετών στον οδηγό ανέργων.

 60. μια βοήθεια θα ήθελα παρακαλώ πολύ
  το 2011 εργάστηκα στην Ενωση Αγροτικού Συνεταιρισμού της περιοχής μου για τη συμπλήρωση των αιτήσεων των αγροτών για το ΟΣΔΕ το ποσό που εισέπραξα συνολικά δεν ξεπερνά τα 1000 ευρω. δεν υπάρχει πρόσληψη.
  πληρωνόμαστε με παρακράτηση 20% τα οποία παίρνουμε επιστροφή με τη φορολογική δήλωση (όπως ακριβώς συμβαίνει κ με την avon κλπ εισόδημα από ελευθέρια επαγγέλματα )το πρόβλημα μου είναι οτι αν τα δηλώσω θα μπορώ να βγάλω κάρτα ανεργείαςς? δεν έχω κανένα άλλο εισόδημα ή τεκμήριο.
  ευχαριστώ

  • άνεργοι

   η περίπτωση σου βασικά μου θυμίζει μια ανάλογη δικιά μου. Κοίτα αν φαίνεται και στη φορολογική δήλωση του 2012 περασμένο κάτι σε «ελευθέρια επαγγέλματα», ο υπάλληλος θα αρχίσει να ψάχνεται. Έχει συμβεί σε μένα όταν ήμουν σε ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ και έπρεπε να αποδείξω από που πήρα τα χρήματα αυτά. Προσωπικά πιστεύω να καταθέσεις τα δικαιολογητικά για έκδοση κάρτας ανεργίας και βλέποντας και κάνοντας

   • ΑΝΕΡΓΗ 2

    καλημερα. εχω το ιδιο προβλημα μονο που εγω επερνα επιδομα το 2012 κ την παρασκευη πηγα το εκκαθαριστικο μου που μου ζητησαν για την ανανεωση καρτας κ μου την ανανεωσαν κ μου την κρατησε εκει μολις ειδε το εκκαθαριστικο μου. τωρα μου λεει να της παω το χαρτι να δει απο που πηρα τα λεφτα. εσυ τι εκανες πως τα δικαιολογισες τελικα? ειχες προβλημα? εχω αγχωθει πολυ μηπως μου ζητησουν πισω τα λεφτα που επερνα απο το ταμειο

 61. δεσποινα

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 1,5ΧΡΟΝΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΚΑΠΟΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΗΘΑΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ Η ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΕΙΑΣ ΧΑΝΕΤΕ(ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ)ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΕΕΔΕ

  • άνεργοι

   στα επιδοτούμενα σεμμινάρια του ΟΑΕΔ κόβεται η κάρτα ανεργίας. Αλλά για το συγκεκριμένο φορέα που αναφέρεις δεν γνωρίζουμε. Πάρε ένα τηλέφωνο και ρώτα για να σιγουρευτείς

 62. ΤΖΕΝΗ

  Γεια σας!

  Μου έγινε πρόσληψη αρχές Νοεμβρίου (full time) σε μια ιδιωτική επιχείρηση με τα επιδοτούμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ που είναι για άνεργους κάτω των 30 ετών. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι αν διακαιούμαι κάποια άδεια και πόση αν ναι. Επιπλέον δικαιούμαι κάποιο δώρο χριστουγέννων??

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  • άνεργοι

   δεν ξέρουμε για ποιο επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ λες. Δεν σου ειπαν όταν έκανες τα χαρτιά σου στον ΟΑΕΔ τι είδους επιδοτούμενο ήταν και τι περιλαμβάνει;

 63. χαίρεται, βρίσκομαι σε εργατική διαφορά με τον εργοδότη μου από τον Σεπτέμβριο του 2012.Με συμβούλεψαν από την επιθεώρηση εργασίας να μην πάω να καταθέσω τα χαρτιά μου στον ΟΑΕΔ γιατί θα είναι σαν να αποδέχομαι την απόλυσή μου μέχρι να γίνει η «συνάντηση».Δυστυχώς και μετά από αναβολές από μεριάς του πρώην εργοδότη μου η εν λόγω συνάντηση πραγματοποιήθηκε (έπειτα από τις 60 μέρες που όριζε ο ΟΑΕΔ για το επίδομα) όπου αποφασίστηκε η λύση να δοθεί από τα δικαστήρια.Μπορώ με έγγραφα από την επιθεώρηση εργασίας που να βεβαιώνουν ότι υπήρχε εργατική διαφορά να πάρω το επίδομα από τον ΟΑΕΔ παρόλο που πέρασαν οι 60 μέρες της προθεσμίας?

  • άνεργοι

   δύσκολη ερώτηση… Σε ανάλογες περιπτώσεις που θυμόμαστε ακόμα και όταν περιμένεις τα δικαστήρια για να κρίνουν για το νόμιμο ή όχι της απόλυσης συνηθίζεται ο εργαζόμενος να μπαινει ταμείο ανεργίας. Κάνε τα χαρτιά σου και βλεπωντας και κάνωντας. Το καλύτερο θα είναι να απευθυνθείς και στο σωματείο του κλάδου σου αν υπάρχει βέβαια…

 64. λευτερης τσαμης

  η μηνες προπληρωνωνται στο ταμειο ανεργειας η κανονικα?δηλαδη σημερα πληρωθηκα τον δεκεμβριο???

 65. Βενετία

  Καλησπερα σας θα ηθελα να κανω κ εγω μια ερωτηση….Ειχα μπει περσι τον Σεπτεμβρη στο ταμειο ανεργιας…Απολυθηκα απο την εργασια μου την οποια δουλευα κοντα 3 χρονια…Τον Ιουνιο επιασα δουλεια σαν εποχιακη κ εκοψα το ταμειο.Κ τωρα που τελειωσε η σεζον εκανα παλι τα χαρτια μου για να ξαναμπω…Ειναι η πρωτη φορα που δουλευω σαν εποχιακη….Καποιοι μου ειπαν οτι θα μπω στο ταμειο μονο για 2 μηνες γιατι ημουν λεει εποχιακη….ισχυει κατι τετοιο?Τα ενσημα μου τα προηγουμενα χρονια δεν παιζουν ρολο?

  • άνεργοι

   κοίτα το πρώτο πίνακα… Σαφέστατα αφού μπαίνεις για δεύτερη φορά ταμείο οι προυποθέσεις είναι πολύ πιο εύκολες… Μετράνε και τα ένσημα των προηγουμενων χρόνων. Από αυτά που γράφεις δεν νομίζουμε ότι θα μπεις για μόνο 2 μήνες αλλά για πολύ περισσότερο.

   • Βενετία

    Σας ευχαριστω πολυ!!!!!!!!!

   • Βενετία

    ξεχασα να αναφερω οτι ειχα παρει επιδομα παλιοτερα για 10 μηνες το 2005 ή το 2006.παιζει ρολο?

    • άνεργοι

     Όχι δεν παίζει ρόλο. Πάντα το δύσκολο είναι να μπεις την πρώτη φορά στο ταμείο ανεργίας. Μετά είναι πιο εύκολη η διαδικασία. Δεν χρειάζεται να ευχαριστείς πάντως, συνάδελφοι είμαστε άλλωστε. Στα εποχιακά πάντως για τον επόμενο χρόνο, με τον νέο νόμο που κάνει πιο αυστηρές τις προυποθέσεις για το επίδομα ανεργίας, θα γίνει χαμός. Αρκετοί δεν θα πάρουν και σε άλλους συνάδελφους θα τους μειωθεί πάρα πολύ.

     • Βενετία

      Δυστυχως το ξερω αυτο..ασε που πιστευω οτι μεχρι του χρονου ουτε ταμειο δεν θα υπαρχει ετσι οπως το πανε! 😉 Ας δουμε τι κανουμε φετος κ μεχρι του χρονου να ειμαστε καλα βλεπουμε!!!!Μακαρι να εχουμε μονιμη δουλεια μεχρι του χρονου κ να μην το ξαναχρειαστουμε!!!!Σ’ευχαριστω γιατι με καθησυχασες πολυ!!!!Κ μου προσεφερες κ τις γνωσεις σου..οποτε οφειλα να σ’ευχαριστησω γι’αυτο….Κ παλι σ’ευχαριστω πολυ!!!Να εισαι παντα καλα!

     • άνεργοι

      Το είπα και πριν δεν χρειάζεται να ευχαριστείς. Όλες οι «γνώσεις» είναι προσβάσιμες στον οποιονδήποτε. Βρίσκονται στο site του ΟΑΕΔ ή μπορεί να τις μάθει όποιος,όποια θέλει με μια επίσκεψη στο τοπικό γραφείο του ΟΑΕΔ και να ρωτήσει. Ότι ισχύει σήμερα μπορεί να αλλάξει αυριο συνεπώς δεν πρέπει να επαναπάευσαι. Εχεις καμιά εμπιστοσύνη στον ΟΑΕΔ ή στο κράτος; Εδώ προωθούν την ενοικιαζόμενη εργασία ως προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.
      Πολλά έχουν συμβεί στους ΟΑΕΔ. πχ: Με συμβασεις ορισμένου χρόνου εχω δουλέψει και εγώ και μπαίνωντας στο ταμείο την τελευταία φορά πήρα 6 μήνες επιδότησης. Αλλος συνάδελφος όμως με την ίδια σύμβαση πήρε 5 μήνες. Την τελική απάντηση στην ερώτηση που έκανες θα τη δεις όταν πας στον ΟΑΕΔ την ημερομηνία που σου είπαν. Το θέμα όμως είναι τι μπορουμε να κάνουμε εμείς σαν άνεργοι και πως συλλογικά να διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει. Κάθε τρίτη από τις 19.00 βρισκόμαστε στο καφενείο ανέργων (αυτόνομο στέκι – ζωοδόχου πηγής 95, λιγο πριν βγεις στη λ.αλεξάνδρας) αν είσαι αθήνα και έχεις διάθεση κάνε καμιά βόλτα από εκεί…

     • Βενετία

      Αν τυχει να κατεβω Αθηνα κ εχω χρονο πολυ ευχαριστως!Τωρα ειμαι λιγο μακρια…Απο περσι μενω στην Μυκονο μονιμα.Αυτα….Οταν εχω νεοτερα απο τον ΟΑΕΔ θα σε ενημερωσω!

 66. ΓΕΩΡΓΙΑ

  ΓΕΙA ΣAΣ ΚAΙ AΠΟ ΜΕΝA, ΘA ΗΘΕΛA ΤΗ BΟΗΘΕΙA ΣAΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝA ΚAΤAΛABΩ AΝ ΔΙΚAΙΟΥΜAΙ Ή ΟΧΙ ΕΠΙΔΟΜA AΝΕΡΓΙAΣ, ΥΠΕBAΛA AΙΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟAΕΔ AΛΛA ΜΕΧΡΙ ΝA ΜΟΥ AΠAΝΤΗΣΟΥΝ ΘA ΠΕΡAΣΟΥΝ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΣΙΓΟΥΡA. ΓΙA ΤΟ ΕΤΟΣ 2012 ΕΧΩ 125 ΕΝΣΗΜA, ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΣΥΜBAΣΗ ΜΟΥ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚAΙ ΕΛΗΞΕ 15 ΝΟΕΜBΡΙΟΥ( ΠΕΝΤAΜΗΝΗ ΣΥΜBAΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡAΜΜA ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓAΣΙAΣ). ΤΟ ΕΤΟΣ 2011 ΕΙΧA 150 ΕΝΣΗΜA (ΕΞAΜΗΝΗ ΣΥΜBAΣΗ AΠΟ 1/4/2011 ΕΩΣ 30/9/2011).ΝA AΝAΦΕΡΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ AΥΤΟ ΟΤΙ ΤΟ 2011 ΜΕΤA ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΕΞAΜΗΝΗΣ ΣΥΜBAΣΗΣ ΠΗΡA ΕΠΙΔΟΜA ΓΙA 5 ΜΗΝΕΣ ΚAΘΩΣ Ο ΦΟΡΕAΣ ΟΠΟΥ ΕΙΧA ΕΡΓAΣΤΕΙ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ BΕBAΙΩΣΗ ΕΠΟΧΙΚΟΤΗΤAΣ. ΜΕ BAΣΗ ΤA ΠAΡAΠAΝΩ ΔΕΔΟΜΕΝA ΥΠAΡΧΕΙ ΠΙΘAΝΟΤΗΤA ΝA ΠAΡΩ ΦΕΤΟΣ ΕΠΙΔΟΜA AΝΕΡΓΙAΣ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

  • άνεργοι

   Βασικά όταν δεν πρόκειται να πάρεις στο λένε αμέσως. Με βάση το πρώτο πίνακα που βλέπεις στην σελίδα και με την απορία αν τα ένσημα απο την κοινωφελή μετρηθούν κανονικά (υπάρχουν πολλά ανοιχτά ζητήματα σε σχέση με την κοινωφελή) φαίνεται να παίρνεις επίδομα ανεργίας. Η χρονική διάρκεια του επιδόματος όμως είναι ένα θέμα…

 67. ΜΙΧΑΛΗΣ

  ΕΡΓΑΖΟΜΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ 2011 ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΡΩΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΟΥ 2012, ΠΑΙΡΝΩ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2012 . ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΦΕΤΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ?

  • άνεργοι

   και λήγει το μαρτιο του 2013; Ιδέα δεν έχω. Το οικογενειακό επίδομα δεν καταργήτε αλλα γίνονται σημαντικές περικοπές και καταργήσεις διαφόρων παραγράφων σε νόμους που το αφορούν. Βρίσκεται μεσα στο μνημόνιο 3. Εκεί προβλέπεται και το ΕΝΙΑΙΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΕΚΝΩΝ

 68. Σαββας

  Για σας παίδες εγώ θα ήθελα να μάθω το εξής:Οι τελευταίοι 2 μήνες που σου κόβει ο ΟΑΕΔ τι γίνονται;Απλά χάνονται ή προστίθονται για το επόμενο ταμείο ανεργίας???Εγώ δουλέυω με σύμβαση όπως και οι περισσότεροι!!!

  • άνεργοι

   φυσικά και τους μετράνε αν πιάσεις κάπου δουλειά και πληρείς τις προυποθέσεις για να μπεις πάλι.Δεν τους μετράνε όταν κάνεις τα χαρτιά σου για έγκριση. Μην ρωτήσεις γιατί… Ναι είναι άδικο… Ας φροντίσουμε εμείς να οργανωθούμε και να απαιτήσουμε όχι μόνο να μετράνε όλα τα ένσημα αλλά και να παίρνουμε επίδομα ανεργίας που να καλύπτει τις ανάγκες μας για όλο το χρονικό διάστημα που είμαστε άνεργοι.

   • Σαββας

    Και κάτι ακόμα αν είναι εύκολο!Με κάναν πρόσληψη 19 Μαρτίου και απολύθηκα 21 Σεπτεμβρίου και δουλεύω στην ίδια εταιρία εδώ και 5 χρόνια με σύμβαση!Θα ή8ελα να μου πεις την γνώμη σου για το αν βγαίνω ταμείω ανεργίας αν είναι εύκολο και γνωρ’ιζεις!Ευχαριστώ πολύ!!!

    • άνεργοι

     αν δουλεύεις για 5 χρόνια στην ιδια εταιρία με σύμβαση προφανώς και βγαίνεις ταμείο ανεργίας.
     Δεν καταλαβαίνουμε τις ημερομηνίες που βάζεις…

 69. Κατερίνα

  Καλησπέρα σας! Θα ήθελα τη βοήθειά σας όσον αφορά την πρώτη δόση επιδόματος ανεργίας… Ίσως να είναι πολύ απλό & να αγχώνομαι άδικα, αλλά είμαι σε ενδιαφέρουσα με δύσκολη εγκυμοσύνη & είναι πολύ δύσκολο να μετακινηθώ…
  Κατέθεσα τα χαρτιά μου πριν από ένα μήνα για να μπω ταμείο ανεργίας & (νομίζω) μου δώσανε απευθείας έγκριση. Δηλαδή έχω στα χέρια μου ένα χαρτί από εκείνους που επάνω αναγράφει «απόφαση – υπαγωγής στο πρόγραμμα: επίδομα τακτικής ανεργίας»
  Πιο κάτω αναγράφονται οι ημερομηνίες που πρέπει να παραστώ, 2μηνο/3μηνο πες…
  & «ημερομηνία από την οποία ενεργοποιείται το δικαίωμα για πληρωμή του επιδόματος 29/11/2012»
  Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η ημερομηνία που «ενεργοποιείται» το δικαίωμα πληρωμής…
  Εννοώ, είναι 29/11/2012, ημέρα πέμπτη. Τα χρήματα θα μπουν παρασκευή στο λογαριασμό μου; Πρέπει να πάει κάποιος εκ μέρους μου στον οαεδ πρώτα για κάποιο άλλο έγγραφο ή να στείλω κάποιον δικό μου απλώς στην τράπεζα;
  Έχω μπερδευτεί…& ενώ διάβασα παραπάνω τις αναρτήσεις περί πρώτης δόσης…κάτι λέγατε για 2 μήνες αναμονής για την απόφαση & πληρωμή, εγώ όμως μάλλον την έχω ήδη… Όπως & την ημερομηνία πρώτης πληρωμής. Ισχύει; Δηλαδή το δικαίωμα ενεργοποιείται όπως αναγράφει στο έγγραφο ή πρέπει να κάνω κάποια εξτρά ενέργεια; Όπως να παραστώ στον οαεδ πριν τις καθορισμένες ημερομηνίες; Ή αρκεί απλώς να πάω την παρασκευή (30/11/2012) στην τράπεζα;
  Συγνώμη αν είναι χαζούλα η ερώτηση μου & σας συγχαίρω & ευχαριστώ που βοηθάτε!!!

  • άνεργοι

   όταν καταθέτεις τα χαρτιά σου για έγκριση συνήθως σου λένε να περάσεις μετά από 1-2 μήνες για να πάρεις το χαρτί της έγκρισης. Έχεις πάρει τέτοιο χαρτί; Αν ναι πάνω έχει τις ημερομηνίες πληρωμής σε κάθε ημερομηνία πρέπει να πηγαίνει κάποιος στον ΟΑΕΔ για να το τσεκάρει ο υπάλληλος και να σε περνάει στο συστημα πληρωμων. Αν δεν μπορεις να πηγαίνεις επειδή είσαι σε ενδιαφέρουσα κάνε μια εξουσιοδότηση στο σύζυγο ή σε κάποιο συγγενή θεωρημένη βέβαια από κάποια αρμόδια κρατική αρχή. Στον ΟΑΕΔ τα διπλοτσεκάρουν και συνήθως δεν δέχονται απλές εξουσιοδοτήσεις. Οι πληρωμές γίνονται μία μέρα μετά από τον έλεγχο που κάνει ο ΟΑΕΔ. Βέβαια τελευταία έχουμε ακούσει (οι περισσότεροι στη συλλογικότητα είμαστε μακροχρόνια άνεργοι και δεν έχουμε πια τέτοια πάρε δώσε με τον ΟΑΕΔ, για να γνωρίζουμε τις ακριβείς αλλαγές) ότι λόγω αλλαγών στο σύστημα πληρωμών μπορεί να στα βάλουν και μετά από μία εβδομάδα. Ελπίζουμε να βοηθήσαμε σε κάτι έστω και λίγο…

   • Κατερίνα

    Καλησπέρα σας! Ναι, το χαρτί της έγκρισης μου το έδωσαν αυθημερόν όταν κατέθεσα τα χαρτιά μου να μπω στο ταμείο ανεργίας. Εκεί αναγράφονται & όλες οι ημερομηνίες που πρέπει να παρουσιαστώ. Εκτός από το θέμα μετακίνησης που μάλλον θα πηγαίνει ή ο άντρας μου ή η μητέρα μου (με χαρτί αδυναμίας μετακίνησης από γιατρό τελικά), είναι & το θέμα πληρωμών. Δεν ξέρω αν είναι θέμα οαεδ ή ισχύει για όλους, αλλά στο μαρκόπουλο μου είπαν ότι θα πληρώνομαι κάθε μήνα, ανεξάρτητα από τις ημερομηνίες που πρέπει να δωθεί το παρόν & ότι αν για κάποιο λόγο καθυστερηθεί η πληρωμή, θα μπούνε μετά από μια βδομάδα…
    Παιδιά βοηθήσατε πάρα πολύ & από τις υπόλοιπες αναρτήσεις & ειλικρινά μπράβο σας που βοηθάτε τόσο!

 70. ΘΑΝΑΣΗΣ

  Γειά σας,

  είμαι άνεργος απο 29/6/2012, έκανα αίτηση στις 2/7, εντάσσομαι σε επιδότηση απο 6/7/12 εως 5/7/13. Το δικαίωμα πληρωμής ενεργοποιήθηκε 6/8 (κατοπιν γίνονται τακτικές πληρωμές κάθε μηνα, περιπου στις 6)

  Ο προβληματισμός μου είναι ο εξής: υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προσληφθώ μέσα στο Δεκέμβριο, με αοριστη σύμβαση εργασίας (καλώς εχόντων των πραγμάτων).
  Οι ενδεχόμενες ημερομηνίες πρόσληψης, αν με επιλέξουν, θα είναι είτε οι 03/12 έιτε 10/12.
  ( ημερομηνία καταβολής του επιδόματος ανεργίας λογικά θα είναι στις απο 6/12 – υπόψιν οτι τυγχάνει να πρέπει να παρουσιαστώ απο 6/12/2012 – 5/1/2013)

  α) Για κάθε ενα απο τα σενάρια ημνιων πρόσληψης, τι επίδομα θα λάβω στις αρχές Δεκέμβρη? (ή ούτως η άλλως αντιπμετωπίζεται ως δεδουλεμένη καταβολή λόγω της χρονικής υστερησης αρχικης πληρωμης ενός μήνα?), και
  β) Τι επίδομα χριστουγέννων δικαιούμαι?

  Ευχαριστώ προκαταβολικά και συγγνώμη για το μακροσκελές ερώτημά μου.

  Θανάσης Χ.

  • άνεργοι

   με βάση την πρόσληψη σου που θα ανακοινωθεί στον ΟΑΕΔ από το επίδομα παίρνεις τη διαφορά που προκύπτει. Δηλαδή αν προσληφθείς πχ 3/12 θα πληρωθείς 2 μέρες από τον ΟΑΕΔ αν 10/12 9 μέρες. Μετά την πρόσληψη δεν θυμάμαι αν δικαιούσαι το επίδομα χριστουγέννων. Καλύτερα ρώτα τον ΟΑΕΔ.

 71. Μιχαλης Κρητη

  Γεια σας συνανεργοι,ισως παραπανω αυτο που ρωτω να εχει απαντηθει,οποτε απολογουμαι προκαταβολικα απλα αυριο καταθετω τα χαρτια μου για το ταμειο εχοντας δουλεψει για 4+1/2 χρονια περιπου,τον Μαρτιο ομως φευγω για το στρατιωτικο μου,υπαρχει περιπτωση (αν κ εφοσον υπαρχει ταμειο οταν τελειωσει η θητεια μου,το ξερω,δεν ειναι αστειο) να συνεχιστει το επιδομα μου;

  • άνεργοι

   από αυτά που γνωρίζουμε υπάρχει αναβολή επιδότησης σε περίπτωση στράτευσης. Μετά αυτο που δικαιούσαι είναι ένα επίδομα στράτευσης και το επίδομα για νέους μέχρι 29 ετών

 72. Νικος

  Καλησπέρα σας, να σας ρωτήσω κάτι.

  Ο πατέρας μου είναι άνεργος ένα χρόνο περίπου και έχει βγάλει κάρτα ανεργίας και την ανανέωνε κάθε φορά που έπρεπε. Όμως μια μέρα δεν μπόρεσε να την ανανεώσει και του την έκοψαν την ανανέωση. Ξαναέβγαλε πάλι καινούργια αφού δεν εργαζόταν και εκείνη τη μέρα ήταν άρρωστος δε μπορούσε να βγει από το σπίτι λογω μέσης του. Τώρα που η ασφάλιση του λήγει για ανανέωση χρειάζετε βεβαίωση ανεργίας και ο ΟΑΕΔ δεν του δίδει τους μήνες που ήταν άνεργος!! Τι πρέπει να κάνει για μια μέρα αδικία αφού ο πατέρας μου χρειάζετε φάρμακα τόσο ο ίδιος όσο κ η μητέρα μου. Τόσα χρόνια πλήρωνε εισφορές και δούλευε μέρα – νύχτα στις οικοδομές και του στερούν το πολυτιμότερο. Την υγεία. Δεν υπήρχε μέρα να μην πάει δουλειά είτε βροχές είτε καύσωνα και δεν του δίνουν αυτοί μια βεβαίωση;; Ούτε απεργία έκανε όσο κάνουν χρόνια οι δημ. υπάλληλοι !! Με αηδιάζουν που δεν μπορούν να σηκωθούν να δουλεύουν και αυτοί στην οικοδομή να δω αν θα αντέχουν όπως άντεχε ο πατέρας μου να βγάλει μεροκάματα των δυο παιδιών του !!!

  Σας ευχαριστώ.

  • άνεργοι

   συνάδελφε έχεις δίκιο τα ξέρεις και εσύ το σύστημα είναι άδικο. Έχει χασει πολύς κόσμος το χρόνο ανεργίας με αυτό το τρόπο Απάντηση με βάση τι ισχυει με τις εγκυκλίους του ΟΑΕΔ και τις υπουργικές αποφάσεις δεν υπάρχει. Το μόνο που μπορεί να σκεφτεί ο υποφαινόμενος είναι να πάτε στον ΟΑΕΔ και να κάνετε φασαρία. Ακόμα καλύτερο είναι αφού ο συνάδελφος είναι οικοδόμος να κάνει μία βόλτα από το συνδικάτο οικοδόμων να τους εξηγησει την κατάσταση και να πάνε όλοι μαζί να πιέσουν. Ως συλλογικότητα ανέργων δεν ταυτιζόμαστε με το συγκεκριμένο σωματείο αλλά δεν βρίσκω κάτι άλλο καλύτερο. Είτε εργαζόμενοι πάντως είτε άνεργοι πάντοτε πρέπει να κινητοποιούμαστε. Το σύστημα (οαεδ, εργοδότες, κράτος) δεν πρόκειται να μας δώσει τίποτε από μόνο του.

 73. φωτεινη

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ,ΕΧΩ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΛΟΓΣΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤΙΣ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΤΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • άνεργοι

   Ιδέα δεν έχουμε. Γιατί δεν μαζεύεστε όσοι ήσασταν στο πρόγραμμα αυτό να κάνετε μια επίσκεψη στον ΟΑΕΔ για να τους πιέσετε;

 74. Γιώργος

  Καλησπέρα και απο εμένα,
  Κατέθεσα στις 17/10 ως εποχικός υπάλληλος με πάνω απο 100 ένσημα και μου είπαν οτι δικαιούμε για 5 μήνες επιδότηση ταμείου ανεργείας.
  Η ημερομηνία για την παραλαβή της απόφασης είναι για τις 17/12.
  Μου ανέφεραν όμως οτι 35 ημέρες μετά την κατάθεση θα λάβω κανονικά την πρώτη δόση για το επίδομα.
  Γνωρίζεται κάτι σχετικό με αυτό?

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  • άνεργοι

   την πρώτη δόση την παίρνεις όταν σου δώσουν τα χαρτιά της έγκρισης μετά από ένα μήνα που σου είπαν δηλαδή

 75. Ντανυ

  Καλησπερα!Μια ερωτηση εαν μου κανουν απολυση χανω το οικογενιακο επιδωμα?Και κατι ακομα,με εχουν σταματησει απο την δουλεια μου τον Απριλιο αλλα λογο προστασια μητροτητας δεν γινοταν να μου κανουν αποληση,εχω δικαιομα να ζητησω τα λεφτα για τους μηνες που εχουν περασει ως τωρα?Ευχαριστω εκ των προτερων…

  • άνεργοι

   Συναδέλφισα δεν γνωρίζουμε να σου απαντήσουμε ακριβώς γιατί κανένας από εμάς δεν έχει βρεθεί σε αυτή τη κατάσταση.

 76. ΜΑΡΙΝΑ

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ, ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 1100 ΕΥΡΩ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ;ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

  • άνεργοι

   Ιδέα δεν έχουμε πρώτη φορά το ακούμε. Θα το ψάξουμε αν ισχύει μπας και πάρουμε και μεις κάνα φράγκο 🙂

 77. Χριστίνα

  Καλημέρα σας, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.
  Δούλευα σε μια εταιρεία για 20 χρόνια κοντά, έκανα επίσχεση εργασίας γιατί δεν πληρωνόμουνα και τώρα πτώχευσε
  η Εταιρεία , Ο Σύνδικος έδωσε την απόλυση , πήγα στον ΟΑΕΔ και ζητάει ένσημα .ο εργοδότης δεν έχει κολλήσει τα ένσημα της επίσχεσης.ο ΟΑΕΔ έχει την αίτηση σε εκκρεμότητα και δεν ξέρω τι να κάνω.
  Ποιος τα δινει τα ενσυμα? , ο σύνδικος?, ο ΙΚΑ? Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος για την περίπτωση μου?
  (ο χρονος επισχεσης ητανε πριν την απολυση περιπου εναμιση χρονο,την απολιση την πηρα 29-10-2012).
  Ευχαριστω.

  • άνεργοι

   συναδέλφισα είναι πολύ εξειδικευμένη η ερώτηση που κάνεις. Κανονικά από όσο γνωρίζουμε όταν παίρνει κανείς απόλυση παίρνει βεβαίωση εργοδότη και την επικυρώνει στο ΙΚΑ. Οπότε λογικά μάλλον πρέπει να απευθυνθείς στο εργοδότη ή στο ΙΚΑ ή και στους δύο. Στην επίσχεση όμως δεν είχατε βάλει καποιο δικηγόρο; Γιατί δεν ρωτάς καλύτερα αυτόν;

 78. γεια σας επιδοτουμε ηδη απο το ταμειο ανεργιας.γνωριζει καποιος να μου πει ποτε θα πληρωθω την δοση δεκεμβριου και αν δικαιουμαι δωρο χριστουγεννων;

  • άνεργοι

   τη δόση του δεκεμβρίου όποτε γράφει το χαρτί της έγκρισης που σου έχουν δώσει. Φυσικά και δικαιούσαι δώρο χριστουγέννων. Συνήθως το βαζουν προπαραμονές ή παραμονές

 79. ΚΡΑΝΙΩΤΗΣ

  ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ.
  ΟΡΚΙΣΤΗΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΜΟΥ ΣΤΙΣ 28-11-2011 ΚΑΙ ΑΠΕΚΤΗΣΑ ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΗΝ 5-3-2012 ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΝΕΩΝΩ ΚΑΘΕ ΤΡΙΜΗΝΟ. ΕΙΜΑΙ 23 ΕΤΩΝ . ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΤΩΝ 73 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ; ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

  • άνεργοι

   οι προυποθέσεις είναι αυτές:
   Προϋποθέσεις: Η προθεσμία είναι τρίμηνη από την συμπλήρωση του 20ου έτους της ηλικίας ή την απόκτηση πτυχίου ή την απόλυση απ’ τον στρατό. Κάνε τα χαρτιά σου στον ΟΑΕΔ γι αυτό το επίδομα όπως και να έχει
   Δικαιολογητικά:
   1. Αστυνομική ταυτότητα.
   2. Βεβαίωση σχολής (απόκτηση πτυχίου ή διακοπή σπουδώ με γνωστοποίηση της ακριβούς ημερομηνίας)
   3. ΑΜ Ι.Κ.Α. για τον έλεγχο της απασχόλησης, από 0 μέχρι 79 ημέρες πριν την αρχική εγγραφή.
   4. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86. (αυτό υποθέτουμε θα το κάνεις στον ΟΑΕΔ όταν πας)

 80. Γεωργια

  Καλησπερα και απο μενα θα ηθελα να δω αν δικαιουμαι και εγω αυτο το επιδομα που αναφερετε εχω καρτα ανεργιας απο το 2010 δεν εχω εργαστει ποτε παρα μονο τους 2 καλοκαιρινους μηνες σε πληροφοριες τουρισμου χωρις ασφαλεια. Δεν εχω πτυχιο απο καποια σχολη δικαιουμαι το επιδομα ; σας ευχαριστω !!!

  • άνεργοι

   δυστυχώς όχι δεν δικαιούσαι επίδομα ως εργαζόμενη σε εποχιακό επαγγελμα. Αν έχεις κάρτα ανεργίας από το 2010 και έχεις δουλέψει ανασφάλιστη δεν φαίνεσαι πουθενά. Τα ένσημα πρέπει να τα κυνηγάμε είναι κομμάτι του μισθού που παίρνουμε ας μην το χαρίζουμε στους εργοδότες

 81. Γεωργία

  Γεια σας.Τελειωσε η επιδοτηση απο τον OAEΔ τον Νοεμβριο 2011 (ενα χρονο συνολο).Ειμαι ακομα ανεργη με καρτα ανεργιας σε ισχυ -με μηδενικο εισοδημα. Δικαιουμαι το ειδικο βοηθημα μακροχρονιων ανεργων – κ ποσο ειναι αν γνωριζετε -να κανω αιτηση? Απο εσας εμαθα για αυτο το επιδομα. Ευχαριστω για τις χρησιμες πληροφοριες κ την πολυτιμη βοηθεια σας !

  • άνεργοι

   είσαι πάνω απο 45 ετών; τηρείς τις προυποθέσεις που γράφουμε στον οδηγό;
   αν ναι φυσικά και το δικαιούσαι. Μπορούσες να είχες κάνει και νωρίτερα τα χαρτιά σου γι αυτό. Είναι 200 ευρώ και ισχύει για ένα χρόνο

   • Γεωργία

    Είμαι 50 ετών κ’ εχω Ελληνική υπηκοότητα.Δεν το ήξερα για αυτό το επίδομα κ δεν μου είπε τίποτα κανένας απο τον ΟΑΕΔ- για αυτό δεν είχα κάνει αίτηση.Από την σελίδα σας το έμαθα. Ευχαριστώ κ πάλι κ ελπίζω να έχω καλά νέα. Νάστε καλά.

 82. Δέσποινα

  Καλησπέρα,

  Πάιρνω κανονικά επίδομα ανεργίας λήγει τον απρίλιο του 2013, και μόλις με κάναν πρόσληψη. Αν γίνει απόλυση, ακυρώνεται το επίδομα ανεργίας ή υπάρχουν διαδικασίες που μπορεί να συνεχιστεί?

  Ευχαριστώ !

  • άνεργοι

   εφόσον πληρείς τις προυποθέσεις και σε απολύσουν προφανώς και ξαναμπαίνεις ταμείο ανεργίας.

 83. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΑΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΩΔΕΚΑΜΗΝΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 19/12/11 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 19/12/12 ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΑΡΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • άνεργοι

   με 12μηνη εργασία θα έχεις 300 ένσημα. Λογικά σύμφωνα με τις προυποθέσεις που βαζει ο ΟΑΕΔ μπαίνεις στο ταμείο. Το χρονικό διάστημα θα το καθορίσει ο ΟΑΕΔ. Κοίταξε τον πίνακα που δημοσιευουμε και τις προυποθέσεις και υπολόγισε

 84. ιωαννα

  είμαι αναπληρώτρια εκπαιδευτικός και λάμβανα μέχρι πριν λίγες μέρες επίδομα ανεργίας αλλά το διέκοψα διότι προσελήφθηκα εκ νέου στην εκπαίδευση. το επίδομά μου ήταν για 10 μήνες εγώ πήρα από αυτούς επίδομα για 5 μήνες. Οι υπόλοιποι 5 που απομένουν χάνονται ή θα τους πάρω τον ιουνιο που θα απολυθώ ξανα κι ας μην έχω συμπληρώσει τα 125 ένσημα για το 14μηνο; επίσης εάν συμπληρώσω τα 125 ένσημα(πράγμα δύσκολο) θα προστεθούν οι προηγούμενοι 5 με τους νέους που θα δικαιούμαι; ευχαριστώ πολύ

  • άνεργοι

   αφού έχεις ξαναμπεί στο ταμείο ανεργίας η διαδικασία απλοποιείται. Λογικά δικαιούσαι πάλι ταμείο.Τη χρονική διάρκεια δεν μπορούμε να την ξέρουμε ακριβώς

 85. Μπαμπης

  Γεια σας ειμαι γραμενος στο ταμειο ανεργιας τωρα 1,5 χρονο,για 8 μηνες επαιρνα επιδομα ανεργιας
  για μερικες μερες δεν ανανεωσα την καρατα ανεργιας για το λογω οτι ειχαν εξαντληθει οι αριθμοι που μοιραζουν με αποτελεσμα να μου βγαλουν καινουργια καρτα.Η ερωτηση μου ειναι αν εγω ανηκω στους μακροχρονια ανεργους ωσε να δικαιουμαι το επιδομα απο το καινουργιο ετος.Ευχαριστω

  • άνεργοι

   βασική προυπόθεση όπως τη θέτει ο ΟΑΕΔ είναι να έχεις ένα χρόνο κάρτα ανεργίας σε ισχύ. Μακροχρόνια άνεργος είσαι, το θέμα είναι αν θέλει να τηρήσει το γράμμα του νόμου η υπηρεσία του ΟΑΕΔ που ανήκεις. Δεν χάνεις τίποτε να κάνεις μια βόλτα από τον ΟΑΕΔ με τα χαρτιά σου και βλέποντας και κάνοντας…

 86. giorgos_13

  Kalispera sas.thelw na rwthsw gia to dwro xristougenwn tou oaed,eimai eggegramenos ston oaed ap tis 9 iouliou ti dwro dikaioume na parw?
  kanoniko opws plironome kathe mhna 360?euxaristw ek ton proteron

  • άνεργοι

   Μάλλον όχι ολόκληρο αν είσαι από τον Ιούλιο. Περίμενε και θα δεις σε λίγες μέρες αν μπει ολόκληρο βιάζεσαι; …. 🙂

   • giorgos_13

    oxi apla epeidi to perimena olokliro,alla kapou diabasa oti dn t pernw olokliro,alla dn peirazei ti na kanoume.POTE mpainei omws ama kserei kaneis as m pei

 87. ΘΑΝΑΣΗΣ

  ΧΑΙΡΕΤΑΙ. ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 27/12 /2010… ΕΙΜΑΙ 33 ΕΤΩΝ ΑΓΑΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΝΑ. ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΕΠΙΔΟΜΑ? ΔΟΥΛΕΥΑ ΜΕ 8ΜΗΝΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΩΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΜΕΝΩ. ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ 6ΜΗΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.

  • άνεργοι

   σχεδόν τα ίδια 🙂
   αυτό που δικαιούσαι είναι να ανανεώσεις το βιβλιάριο ασθενείας με βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ αν δεν το έχεις ήδη κάνει. Δυστυχώς δεν δικαιούσαι κάτι άλλο. Από ότι γράφτηκε σε σχετική εγκύκλιο του υπουργείου θα γίνουν αλλαγές στο επίδομα μακροχρόνια ανέργων και τα όρια ηλικίας διευρύνονται από 20-66 ετών. Αλλά αυτό για το 2013

 88. καλησπερα διαβασα τα παραπανω αλλα μπερδευτηκα…
  απολυθηκα 19/11 κ στις 23/11 εκανα αιτιηση στον οαεδ για ταμειο ανεργιας το χαρτι που μου εδωσαν λεει οτι πρεπει να παρουσιαστω απο 23/1 εως 22/2.οπως διαβασα παραπανω πρωτα παιρνει εγκριση η αιτηση κ μετα πληρωνεσαι..αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι η επιδοτηση αρχιζει μετα απο 2 μηνες?δηλαδη τον δεκεμβριο δεν πληρωνομαι?κατι δεν μου κολλαει στο ολο θεμα.μου φαινετε αρκετα μεγαλο το διαστημα για να παρει καποιοσ την πρωτη δοση.αγχωνομαι μηπως κατι δεν καταλαβα καλα κ χασω το ταμειο. πρεπει μηπως να παω κ τον δεκεμβρη στον αεδ?δεν ειχα καποια ενημερωση μου ειπαν μονο οτι θα πληρωθω μετα απο ενα μηνα κ οτι πρεπει να παρουσιαστω στις ημερομηνιες που γραφω πιο πανω.δεν εχω καταλαβει τιποτα.μπορει να ειναι χαζα ολα αυτα που ρωταω αλλα θα το εκτιμουσα πολυ αν μπορουσατε να με ενημερωσετε.ευχαριστω παρα πολυ

  • άνεργοι

   η διαδικασία είναι η εξής: πηγαίνεις στην ημερομηνία που θα σου πουν και τα παίρνεις αναδρομικά, δεν χάνεις τίποτε

 89. Χρήστος

  Καλημέρα και συγχαρητήρια για τη δουλειά που κάνετε!
  Εχω κλεισει 1 χρόνο με κάρτα ανεργείας είμαι 46 χρονών και διάβασα ότι δικαιούμαι ιατρικής περίθαλψης.Θα πρέπει να απευθυνθώ στο ΙΚΑ και με τι δικαιολογητικά?
  Επισης διαβαζω για ένα επίδομα 200 Ευρώ.Ισχύει για την περίπτωση μου?Εμφανίζω λόγω τεκμηρίων 6000 Ευρώ εισόδημα….
  Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

  • άνεργοι

   καλησπέρα
   ναι δικαιούσαι ιατρική κάλυψη. Δεν χρειάζεται να πας στο ΙΚΑ απλά πας στον ΟΑΕΔ και παίρνεις μια βεβαιωση από τον εργασιακό σύμβουλο οτι εισαι γραμμενος στα μητρώα. Ζήτα του οτι είναι για να ανανεώσεις το βιβλιάριο του ΙΚΑ. Μετά πας με αυτο το χαρτί και ανανεώνεις για 6 μήνες το βιβλιάριο ασθενείας. Αυτό μπορεί να γίνει 4 φορές συνολικά και ανανεωνεται καθε 6 μήνες. Επίσης αν είσαι μετά από απόλυση και μπηκες ταμείο ανεργίας,μετά τη λήξη του ταμείου πάλι μπορεις να ανανεωσεις το βιβλιάριο για ένα χρόνο ακόμα και μετά να χρησιμοποιήσεις το δικαίωμα της ανανεωσης ανά 6μηνο.
   Οσο αφορά το επίδομα μακροχρόνια ανέργων το όριο που λέει είναι μέχρι 12.000 ευρώ. Αν τηρείς τις προυποθέσεις το δικαιούσαι. Διάβασε συγκεκριμένα την παραγραφο που έχουμε στον οδηγό σχετικά με τα τεκμήρια. Αν μαζί με το τεκμήριο που αναφέρεις δεν έχεις στη φορολογική δήλωση πάνω από 12.000 προφανώς και το παίρνεις το επίδομα αυτό. Στην παράγραφο του οδηγού είναι σαφές.

 90. Κωνσταντίνα Μπιλάλη

  Καλημέρα σας,
  Θα ήθελα να με ενημέρωσετε για το εξής : ο γιος μου έπαιρνε επίδομα ανεργίας για 4 μήνες, όμως έκανε τα χαρτιά του και πέρασε σε πανεπιστήμιο στο εξωτερικό και τον Σεπτέμβριο έφυγε με αποτέλεσμα την ημερομηνία που του είχαν καθορίσει να εμφανιστεί δεν ήταν εδώ. Επιστρέφει σε λίγες ημέρες υπάρχει περίπτωση να προβεί σε κάποια διαδικασία ώστε να επανέλθει το επίδομα του για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα που του απομένει:
  Ευχαριστω πολυ..

  • άνεργοι

   ας κάνει μια βόλτα από τον ΟΑΕΔ με τα χαρτιά του να ρωτήσει πιθανόν να μην το έχει χασει το επίδομα. Δεν μπορούμε όμως να ξέρουμε και συγκεκριμένα

 91. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΙΑΚΟΥ

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ
  ΕΙΜΑΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΈΝΗ ΆΝΕΡΓΗ ΣΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΑΠΟ 1/12/2010. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΜΑΙ 8 ΜΗΝΩΝ ΕΓΚΥΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΓΕΝΝΑΩ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΕΠΊΔΟΜΑ?

 92. ΚΩΣΤΑΣ

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ
  ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΑΠΟ 31-9-12 ΚΑΙ ΓΕΝΗΜΕΝΟΣ 28-10-1957.ΕΧΩ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟ 2-10-12 .ΘΑ ΕΠΙΔΟΤΗΘΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΕ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 70%ΛΟΓΩ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ.
  ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΠΡΩΤΟ ΑΝ ΧΑΝΕΤΕ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 2013 ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ
  ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΝΝΙΑ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΨΙΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ,ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ
  ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΝΑ ΤΑ 55 ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ 1500 ΕΝΣΗΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ
  ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ.(ΕΧΩ ΠΕΡΙΠΟΥ 8500 ΕΝΣΗΜΑ.
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

  • άνεργοι

   Πάρα πολύ εξειδικευμένη η ερώτηση σου συνάδελφε. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε

 93. eimai 4 xronia anergi.eimai 42 etwn kai den exw parh pote epidoma anergeias.doyleya polhtria se katasthma me royxa gia ena xrono peripoy .me apolhsane to 2008.to katasthma ekleise.ektote den exw brh doyleia alloy.dikeoyme kapia bohtheia apo oaed?????den exw oyte asfalhsh.eimai xwrismenh kai exw problhma ygeias.exw zaxarwdh diabhth.mexrh to 2010 me asfalhze to ika kathe 6mhno.tora den exw tipota.dikeoyme kapia asfalhsh apo oaed?sas eyxarhstw

  • άνεργοι

   δυστυχώς από ότι ισχύει μέχρι σήμερα και αφού εξάντλησες τα 6μηνα που δίνει ο νόμος δεν φαίνεται να δικαιούσαι κάτι. Όσο αφορά την ασφάλιση μπορείς προσωρινά να βγάλεις βιβλιάριο ανασφάλιστου. Επίσης κοίτα αν μπορόύν να βοηθήσουν στον κοινωνικό χώρο για την υγεία στα πετράλωνα

 94. Κατερίνα

  Καλησπέρα αγαπητοί!
  Θα ήθελα μια μικρή βοήθεια, μιας και λόγω υπερβολικής εξυπηρέτησης και ευγένειας από τον ΟΑΕΔ, παραμένουμε ακόμη λίγο χαζοί 😉
  1) Αδερφός άνεργος, 27 ετών, πήρε το τελευταίο του επίδομα ανεργίας τον προηγούμενο μήνα (12 μήνες επιδότησης), εκκαθαριστικό χαμηλό, παραμένει εγγεγραμένος στα μητρώα του ΟΑΕΔ, δικαιούται κάποιο από τα ειδικά βοηθήματα 1 έως 4? Κ αν γνωρίζετε ποσό κ διάστημα επιδότησης;
  2) Πατέρας, μακροχόνια άνεργος (30+ μήνες), 57 ετών, οικοδόμος, δεν έχει επιδοτηθεί (δεν επαρκούσαν τα ετήσια ένσημα που απαιτούνται), απλά εγγεγραμμένος στον ΟΑΕΔ, με κάρτα ανεργίας. Πριν 4-5 μήνες έκανε 6 μεροκάμματα και ο ΟΑΕΔ του διέκοψε την υπάρχουσα κάρτα ανεργίας και του εξέδωσε νέα, λόγω των 6 ημερών που εργάστηκε. Αυτό είχε σαν συνέπεια να χάσει την μακροχρόνια ανεργία του, με την οποία είχε ελάφρυνση απο χαράτσι, συμμετοχή σε κοινωνικό παντοπωλείο και μόρια σε τυχόν προκηρύξεις. Γνωρίζετε αν ισχύει αυτό; Κάπου είχα διαβάσει (αλλά δεν το βρίσκω) ο,τι η ανεργία διακόπτεται αν έχει εργαστεί κάποιος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα λ.χ. 15 ημέρες.
  Ευχαριστώ!

  • άνεργοι

   ο αδερφός σου σίγουρα δικαιούται το EΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ κανονικά θα έπρεπε να τον έχει ενημερωσει ήδη ο ΟΑΕΔ. Μετά το 2013 και αφού καθοριστούν οι προυποθέσεις με υπουργική απόφαση πιθανόν να δικαιούται και το ΕΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ αφου εχει ανακοινωθεί ότι τα όρια ηλικίας θα ξεκινούν από τα 20. Αλλά γι αυτό θα πρεπει να περιμένουμε να δούμε τις ακριβείς προυποθέσεις. Ας το εχει όμως υπόψη του. Όσο αφορα τον πατερα σου αν δεις το κομματι που αφορα οσους παίρνουν ταμείο ανεργίας (είναι μεσα στον οδηγό που δημοσιεύουμε) αφήνει περιθώριο να εργαστουν απο 3 μερες τη βδομάδα έως 12 το μήνα, είναι θέμα τελικά ερμηνείας της εγκυκλίου του ΟΑΕΔ και της ανάλογης ευαισθησίας που δείχνει ή όχι ο υπάλληλος του ΟΑΕΔ. Το καλύτερο που μπορουμε να σκεφτούμε αυτή τη στιγμή είναι να πάει ο συναδελφος στο τοπικό παράρτημα του συνδικάτου οικοδόμων και να πάνε μαζι να πιέσουν τον τοπικό ΟΑΕΔ.

   • Κατερίνα

    Ευχαριστώ πάρα πολύ!
    Θα περάσουν κι οι δύο τελικά μια καλή βόλτα από τον τοπικό ΟΑΕΔ 😉

    Καλή δύναμη!

 95. ΣΤΑΥΡΟΣ

  Γεια σας έπαιρνα επίδομα ανεργίας για 3 μήνες ολο το καλοκαίρι αλλα μετα έπιασα ξανα δουλεία δικαιούμαι κάποιο μέρος απο το δώρο χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ? Και αν ναι γνωρίζετε αν θα το βάλουν αυτόματα στο λογαριασμό μου?

  • άνεργοι

   παίζεται… Δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά. Στους δικαιούχους μπαίνουν αυτόματα στο λογαριασμό

 96. καλημερα
  θα ηθελα να κανω μια ερωτηση εργαζομε στον τουριστικο τομεα(μπαρμαν) το 2011 ειχα 70 ενσημα απο 08/07/2011 εως 30/09/2011 με καθαρες αποδοχες 3.043,77 euro και οπως μου ειπαν απο τον ΟΑΕΔ δεν δικαιουμε επιδομα ανεργιας για το 2012 εχω 100 ενσημα απο 30/05/2012-03/10/2012 με αποδοχες 3.385 και παλι το ιδιο δεν δικαιουμε επιδομα
  τελικα υπαρχει καποιο επιδομα που να δικαιουμε;ειμαι 45 ετων κι εχω δυο παιδια η συζηγος δεν δουλευει
  ευχαριστω

  • άνεργοι

   από τον 1ο πίνακα φαίνεται πως δεν έχεις αρκετά ένσημα. Δικαιούσαι όμως το ΕΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΜΕΤΑ ΤΡΙΜΗΝΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ και πιθανόν και το μακροχρόνια ανέργου αν τηρείς βέβαια τις προυποθέσεις. Ανανέωνε την κάρτα ανεργίας τακτικά γιατί αν δεν δικαιούσαι το επίδομα μακροχρόνια ανέργου από 2013 μάλλον θα το δικαιούσαι αφού ξεκαθαριστούν πρώτα με υπουργική απόφαση οι νέες προυποθέσεις

 97. Καλησπερα, ειμαι εγγαμη αλλα φιλοξενουμενη στο πατρικο, για να κανω τα χαρτια μου για εκδοση καρτας ανεργιας και επιδομα αρκει ενας λογαριασμος στο ονομα του πατερα μου η χρειαζεται και υπευθυνη δηλωση αυτου? Το επιδομα ανεργιας μου θα προσαυξηθει επειδη ειμαι εγγαμη? ο συζυγος εργαζεται. Τελος πως θα προσαυξηθει το επιδομα λογω τεκνου, με το βιβλιαρειο ασθενειας που φαινεται σαν προστατευομενο μελος στο ονομα μου?

  • άνεργοι

   δεν χρειαζεται άλλη βεβαίωση εκτός από το λογαριασμό. Και γω φιλοξενούμενος είμαι και δεν ζήτησαν κάτι άλλο.
   Σχετικά με την προσαύξηση του επίδοματος ανεργίας κοίτα τον 2ο πίνακα στην σελίδα

 98. περσα549

  καλησπερα σας!!!θελω να ρωτησω κατι αν ξερετε!!!ημουν ενα μηνα σχεδον με πνευμονια στο κρεβατι και σημερα εληξε η προσθεσμια παρουσιας που ηταν απο 11/11/12 εως 10/12/12….χανω τα χρηματα και το δωρο για τον μηνα Δεκεμβριο??υπαρχει καποια επιπλεον προθεσμια?

  • άνεργοι

   δεν τα χάνεις, αλλά καλό είναι να πας να δηλώσεις παρουσία άμεσα, μην περιμένεις την επόμενη προσθεσμία σε καμιά περίπτωση. Ο ΟΑΕΔ είναι μεγάλο «….» και δεν ξέρεις πως θα το χειριστεί

 99. ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΤΣΗΣ

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ ΤΑ 3 ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΑΠΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ?ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ Ο ΜΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΟΣ Η ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ?

  • άνεργοι

   Έχουν κάποια σημασία οι ημερομηνίες; Στον ΟΑΕΔ θα δουν απλά πόσα ημερομήσθια έχεις εργαστεί. Είναι «μαύρα» τα μεροκάματα; αν ναι δεν υπάρχει λόγως να ασχολείσαι παραπάνω αφού δεν θα φαίνεσαι και πουθενά. Για τα υπολοιπα κοίτα στην «αναστολή επιδότησης»

 100. χριστο

  Γιασας .! Ειμε άνεργος και μου βγήκε το ταμίο ανεργίας για 10 μήνες ενδομεταξη έχω δυλεψη 14 χρόνια και νομίσω ότι έχουνε κάνη λάθος ,γιατί έχω πάνω από 4200 ένσημα και βάση νομού με όσα καταλβα στο πίνακα πιο πάνω έπρεπε να μου ηχε βγη για 12 μήνες .συμιώνω ότι το τελευτεο χρόνο λόγο ελιψης δυλίας τα ένσημα δεν ινε ολόκληρα αλά τα αλά 13 χρόνια είναι ολόκληρα.Σας παρακαλώ μπορίτε να μου πιτε αν το έχουνε βγάλη λάθος η όχι .

  • άνεργοι

   οπως τα λες μάλλον λάθος εχουν κάνει. Στην προκειμένη μάζεψε όλα τα ένσημα που έχεις γιατί δεν τα έχουν περασμένα όλα στο σύστημα και κάνε αίτηση τροποποίησης

 101. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

  Γειά σας, θα ήθελα να ρωτήσω σήμερα κατέθεσα τα χαρτιά μου για την εξαμηνη άδεια μητρότητας .αν η εταιρεια
  πτωχεύσει σε αυτό το διάστημα τι θα γίνει με το εξάμηνο; επίσης θα με απολύσει και θα δικαιούμαι ταμείο ανεργίας και αποζημίωση; , ειμαι 6 χρόνια στην ίδια επιχείρηση . πρέπει κάτι να προσέξω αν υπογράψω την απολυση μου; ευχαριστώ πολυ.

  • άνεργοι

   αν πτωχεύσει δικαιούσαι ταμείο ανεργίας και ότι άλλο οφείλουν στον εργαζόμενο. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρώτα προηγούνται οι εργαζόμενοι. Αν υπογράψεις απόλυση αυτό που πάντα κάνουμε είναι να υπογράφουμε «με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος μου». (για πιθανή προσφυγή στην επιθεώρηση εργασίας και στα δικαστήρια) Σε κάθε περίπτωση συμβουλευτείτε κάποιο εργατολόγο και κάντε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας. Μπορείς επίσης να πας και στο αντίστοιχο κλαδικό σωματείο για να ενισχυθεί θεσμικά η καταγγελία. Για την άδεια μητρότητας αν πτωχεύσει η εταιρία είναι ένα θέμα όπως και η αποζημίωση. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι αρμόδιες υπηρεσίες φροντίζουν να αδιαφορούν για τους εργαζόμενους γιατί πάντα μα πάντα το κράτος φροντίζει για τα συμφέροντα των εργοδοτών

 102. eimai 20 mhnes anergos moy estyle thn apolysh me ejodiko dikaiotme na pmo sto tameio anergeias

  • άνεργοι

   2 χρόνια άνεργος και δεν έκανες τα χαρτιά σου για να πάρεις επίδομα; Δεν μας έχει τύχει ανάλογη περίπτωση αλλά νομίζουμε ότι το έχεις χάσει αφού οι προθεσμίες είναι 60 μέρες μετά την ημερομηνία απόλυσης. Πήγαινε παραταύτα στον ΟΑΕΔ μπας και δικαιούσαι κάποιο άλλο επίδομα

 103. Πατροκλος

  καλησπερα σας,

  Εργαστηκα ως ιατρος σε τουριστικο ιαρειο με συμβαση ιδιωτικου δικαιου και εκανα εναρξη επαγγελματος απο6/6/2012-20/9/2012 οταν και εκανα διακοπη του επαγγελματος (στην ουσια ημουν υπαλληλος με μισθο απο την εταιρεια που μου παρειχε το ιατρειο) παραλληλα ελαμβανα και ταμειο ανεργιας καθ υποδειξην συναδελφων που απασχοληθηκαν κατα τον ιδιο τροπο
  Ενημερωσα τον οαεδ μετα την παρελευση των 60 ημερων απο τη διακοπη του επαγγελματος για αυτη την ατασταλεια σκεπτομενος οτι θα εχω προβλημα με την υποβολη της φορολογικης δηλωσης.Σημειωτεον ειχα να λαμβανω επιδομα ανεργιας μεχρι το μαρτιο του 2013
  ο οαεδ μου εκανε διακοπη του ταμειου και μου ζητα να του επιστρεψω τα χρηματα απο την εναρξη του επαγγελματος μεχρι τη στιγμη που τους ενημερωσα(11/12/2012) λεγοντας μου οτι απο τη στιγνη που εκανα εναρξη δεν δικαιουμαι τη καταβολη του εναπομειναντος ταμειου δηλ.20/092012-μαρτιο 2013
  το ταμειο το ελαμβανα επειδη ειχα εργαστει ως ειδικευομενος γιατρος
  πιστευα οτι απλα θα επρεπε να τους επιστρεψω τα χρηματα για το διαστημα που απασχοληθηκα και οτι θα μπορουσα να συνεχισω να λαμβανω το επιδομα μεχρι το μαρτιο του 2013 αντ αυτου, και το επιδομα μου εκοψαν και ολα τα χρηματα μου ζητουν
  Δεν μπορω να το καταλαβω!Μηπως δεν επρεπε να τους ενημερωσω για την απασχοληση μου?
  Θα ηθελα να με βοηθησετε λεγοντας μου αν ειναι ετσι η κατασταση κι αν μπορω να κανω κατι για να αποφυγω αυτη την επιστροφη χρηματων καθως απο την ημερα της μεχρι και σημερα παραμενω ανεργος
  Σας ευχαριστω και συγνωμη αν σας κουρασα!

  • άνεργοι

   δεν μας κούρασες συνάδελφε αλλά αφού εργαζόσουν κανονικά ως υπάλληλος με αναγγελία πρόσληψης στον ΟΑΕΔ κλπ έπρεπε να διακόψεις το ταμείο. Δυστυχώς η διαδικασία είναι αυτή. Αφού τους είπες ότι εργαζόσουν με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου σου ζήτησαν και τη διαφορά που προκύπτει από τις ημερομηνίες που τους είπες. Κρατήσαν τίποτε χαρτιά; υπέγραψες τίποτε; αν όχι μπορείς να συνεχίσεις να παίρνεις ταμείο, σε περίπτωση όμως που το καταλάβουνε θα σε τρέξουνε. Εσύ παίρνεις το ρίσκο. Οχι δεν είναι δίκαιο. Τίποτε δεν είναι δίκαιο όταν είσαι άνεργος. Αλλά αντί να γκρινιάζουμε και να σιχτιρίζουμε το κακλύτερο είναι να οργανωθούμε και να απαιτήσουμε ότι μας έχουν κλεψει τόσα χρόνια μεσω των φορών, των αυξήσεων στα βασικά είδη, με τις μειώσεις μισθών…

 104. ΜΑΡΙΑΝΝΑ

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ.ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.ΕΓΙΝΕ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΕΡΓΑΣΗΜΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΥΠΕΓΡΑΨΑ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ.ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ?ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ?

  • άνεργοι

   πιθανόν και να γίνεται. Πολλές φορές είναι στη διακριτική ευχέρεια του υπαλλήλου του ΟΑΕΔ που παραλαμβάνει τα χαρτιά. Γιατί δεν σου κάνει μια απόλυση ο εργοδότης; Τα έχει καταθέσει τα χαρτιά στον Οαεδ της οικειοθελούς αποχώρησης; αν όχι ακόμα πεστου να σου δώσει απόλυση

 105. Γεια σας.
  Γραφτηκα στον ΟΑΕΔ την άνοιξη το 2012 και το φθινόπωρο του 2012 παρακολούθησα σεμιναριο καταρτισης σε Η/Υ (όχι απο αυτα που συνδέονται με επιταγές καταρτισης).
  Πριν το σεμινάριο υπάλληλος του ΟΑΕΔ της περιοχής μου και ο υπέυθυνος του ΚΕΚ με διαβεβαιωσαν οτι δεν θα χαθει το προηγούμενο διάστημα ανεργιας μου εφόσον γραφτώ ξανα στον ΟΑΕΔ την αμέσως επόμενη μέρα μετα την λήξη των μαθημάτων.
  Κατα την εγγραφή μου (την αμέσως επόμενη μέρα μετα την λήξη των μαθημάτων), στον ΟΑΕΔ μου είπαν οτι η βεβαιωση που θα μου δώσουν αν ζητησω θα αναφερει ξεχωριστα το προηγούμενο διάστημα ανεργίας, το χρόνο καταρτισης, και τον χρόνο μετα την νεα εγγραφή μου…. και ενω την άνοιξη του 2013 θα ήμουνα μακροχρόνιος ανεργος εχοντας συμπληρώσει 12 μηνες γραμενος στον ΟΑΕΔ, τωρα πια εχοντας παρακολουθήσει το σεμιναριο δεν θα θεωρουμε μακροχρόνιος ανεργος…. Τι ισχύει τελικα;

  (Αν κάποιος έχει γνώση η εμπειρια για το θεμα αυτο που πιθανον απασχολει 100νταδες ανεργουσ ας μου απαντησει)

  Ευχαριστω.

  • άνεργοι

   σε ανάλογο πρόγραμμα είμουν και γω πριν από χρόνια, ότι σου είπαν ίσχυε και παλιότερα. Αφού σου είπαν οτι θα σου δώσουν και βεβαίωση δεν νομίζω ότι θα χάσεις το δικαίωμα του μακροχρόνια άνεργου. Φυσικά μην χάσεις τα χαρτιά που αποδυκνείουν ότι είσουν σε επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Τώρα αν το αλλάξουν (τα αλλάζουν από μέρα σε μέρα με υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους) προφανώς δεν μπορείς να κάνεις τίποτε γιατί έχεις ήδη παρακολουθήσει το πρόγραμμα. Αν άλλος,άλλη συνάδελφος έχει παρακολουθήσει αντίστοιχο πρόγραμμα σε κοντινή ημερομηνία ας απαντήσει

 106. ΒΑΣΙΛΗΣ

  ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΜΙΑ ΛΥΣΗ.ΕΡΓΑΣΤΗΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΩ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΟΓΩ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΩ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΟΑΕΔ.ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ 3 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ.ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΩ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΙΣΧΥΕΙ.ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • άνεργοι

   Για να ανανεώσεις την κάρτα μπορείς να το κάνεις σε οποιονδήποτε ΟΑΕΔ. Σε ότι αφορά το είδομα ανεργίας θα πρέπει να παρουσιαστείς στη τοπική υπηρεσία που έκανες τα χαρτιά σου. Μπορείς βέβαια και να το μεταφέρεις από την Πάρο στην Κατερίνη και να πληρωνεσαι από τον ΟΑΕΔ κατερίνης. Αλλά αυτό πρέπει να το κάνεις ο ίδιος στην Πάρο

 107. θανος

  Καλημέρα σας,
  Θά ήθελα να ρωτήσω,οι μακροχρονια άνεργοι δικαιούνται δώρο χριστουγέννων.

  Ευχαριστώ

 108. 1 -5-11 mexrh kai shmera eimai anergos xvrhs apvlysh moy exh kanh ejodhko ghnetai tora

 109. Βαγγέλης

  Για σας και σπό μένα..
  επιδοτηθηκα πρώτη φορά 4/9/2011 για ένα χρόνο επιδότηση

  23/12/2011 πήρα ένα δώρο χριστουγέννων
  και το πάσχα το μισό
  η τελευταία δόση της επιδότησης μου ήταν 4/8/2012

  4/9/2012 μετά από ένα μήνα πήρα και το ειδικό βοήθημα

  είμαι ακόμη γραμμένος στον οαεδ

  Δικαιουμε κάποιο ποσό από το δώρο των χριστουγέννων που θα καταβληθεί φέτος;

  κάτι τέτοιο μου είπε ο υπάλληλος στην τελευταία ανανέωση της κάρτας…

  Αληθεύει;;;;

  Ευχαριστώ εκ τον προτέρων

 110. KALHSPERA KAI SYGXARHTHRIA GIA THN EXAIRETIKH DOULEIA POU KANETE!HMOUN SE TAKTIKH EPIDOTHSH APO MARTIO TOU 2012 EWS OKTWVRIO TOU 2012.DIKAIOUMAI DWRO XRISTOUGENNWN,KAI AN NAI POSO PERIPOU?EFXARISTW POLY EK TWN PROTERWN!

  • άνεργοι

   δικαιούσαι κανονικά δώρο χριστουγέννων. Πιθανόν να είναι και ολόκληρο

   • EFXARISTW PARA POLY.KAI KATI AKOMH,H PRWTH DOSH POY MOY KATAVLHTHHKE HTAN 420E,ANADROMIKA GIA TO DIASTHMA POU PERIMENA.SE ANTISTOIXH PERIPTWSH O FILOS MOY EKANE THN AITHSH TOU 1 11 2012 KAI PLHRWTHHKE SHMERA 360E.DEN THA TOU VALOUN TA ANADROMIKA POU DIKAIOUTAI?

    • δεν ήταν αναδρομικά αυτά. μέσα Μαρτίου το επίδομα από 461,50 που ήταν πήγε στα 361,00€. επομένως το Μάρτιο πληρώθηκες μισό περίπου μήνα με το πρώτο ποσό και τον υπόλοιπο με το μειωμένο ποσό αντίστοιχα..στο λέω γιατί κι εγώ πληρώθηκα έτσι..

 111. καλλιοπη

  καλησπερα γραφτηκα στον οαεδ στης 22-10-12 μου ειπαν να παρουσιαστω στις 25 -12-12 εχω παρει ηδη εναν μισθο στις 8-11-12 ποτε ξανα πληρωνομαι? αφου παρουσιαστω στον οαεδ η δεν εχει σημασια?

  • άνεργοι

   τα λεφτά μπαίνουν στο λογαριασμό κάθε μήνα αν πήρες τη πρωτη δοση 8/11 στις 8/12 μπήκε η άλλη δόση;Το χαρτί της εγκρισης γραφει για 25/12; αφού σου είπαν να πας τότε πήγαινε να δηλώσεις παρουσία και θα στα βάλουν. Εννοείται πήγαινε κανα 2 μέρες νωρίτερα γιατί χρουστούγεννα προφανως και θα είναι κλειστά

   • καλλιοπη

    καλησπερα και καλη χρονια!!! τελικα πηγα για παρουσια αλλα ακομα εκρεμει η αποφαση και οπως καταλαβαινετε δεν εχω πληρωθει ακομα!!! μου ειπαν να περιμενω και παλι!!! στην ζακυνθο εχοθμε αρκετοι αυτο τοπροβλημα!!!

    • άνεργοι

     εκρεμεί η απόφαση ακόμα; να περιμενετε τι ακριβως; σας έδωσαν νέα ημερομηνία; το αιτιολόγησαν;

     • καλλιοπη

      εκρεμει οι αποφαση ακομα και μου ειπαν οτι οσοι εχουν ημερομ παρουσιας 25-12 εχουν προβλημα και δεν εχουν πληρωθει! και καλα οτι δεν ξερουν τον λογο!!!!

 112. μαρια

  Καλησπέρα σας..είμαι σε επίσχεση από το Γενάρη 2012 το οποιο σημαίνει ότι σε λίγο καιρό θα σταματήσει το επίδομα. Στην εταιρεία που δούλευα ενώ μου έστειλαν προειδοποίηση απόλυσης για τις 30/6/12, τελικά δε με απέλυσαν παρά μου κολλάνε ακόμα ενσημα. Διάβασα παραπάνω σε μία παρόμοια περίπτωση ότι ο οαεδ στέλνει ένα χαρτί στην εταιρεία, (αν μπορείτε να μου διευκρινήσετε και τί χαρτί είναι αυτό μήπως και στον δικό μου οαεδ δεν το γνωρίζουν..) κι αν δεν παρουσιαστεί κάποιος τότε μπορείς να πάρεις κάρτα ανεργίας χωρίς βέβαια επίδομα. Ισχύει αυτό? Κι αν ναι μπορώ να κάνω αίτηση μετά για κάποια επιδοτούμενα σεμινάρια του οαεδ? Επίσης αναφέρατε να προτείνουμε πτώχευση της εταιρείας? Ποιό θα είναι το όφελός μας τη στιγμή που δεν έχει περιουσιακά στοιχεία και στην ουσία είναι αδρανής η επιχείρηση?
  Και κάτι τελευταίο..Σε περίπτωση που βρώ δουλειά (λέμε τώρα..) τί γίνεται με τα ένσημα? θα μου τα κολλάει η νέα εταιρεία ή η παλιά?
  Ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σας..

  • άνεργοι

   Αν βρεις δουλεια ο νέος εργοδότης σε πληρώνει και σου κολάει τα ένσημα.

   Για να πάψεις να είσαι εργαζόμενος σε μία εταιρεία πρέπει να συμβεί ένα από τα εξής.
   α) οικιοθελής αποχώρηση, να φύγεις μόνος σου δηλαδή
   β) να σε απολύση ο εργοδότης
   γ) να φτωχεύσει η εταιρεία
   δ) να ζητήσει ο εργαζόμενος απόλυση. Γίνεται και αυτό.

   Στις τρείς τελευταίες περιπτώσεις ο εργαζόμενος δικαιούται αποζημίωση (αν έχει κλείσει χρόνο στην δουλειά) και επιδόμα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, ανεξάρτητο από το επίδομα επίσχεσης.

   Για τα επιδοτούμενα σεμινάρια και την κάρτα ανεργίας πρέπει από ότι ξέρω να είσαι άνεργος, δηλαδή πάλι να έχει συμβεί μια από τις τρείς τελευταίες περιπτώσεις.

   Επίσης κάνουμε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας εαν δεν πήραμε εως σήμερα το δώρο χριστουγένων.

   Η υπόθεση σου ειναι αρκετά εξειδικευμένη πάντως. Το καλύτερο θα είναι να περάσεις από καμιά συνέλευση μας να το συζητήσουμε από κοντά

   • μαρια

    ευχαριστώ για την απάντησή σας και μπράβο σας γι ΄αυτό που κάνετε. έχετε δίκιο σε όλα..πέρασα την προηγούμενη εβδομάδα από τον οαεδ και μου τα είπαν ακριβώς έτσι..(σήμερα μάλιστα υπέγραψα και την απόλυσή μου επιτέλους διότι τους είπα ότι θα τους καταγγείλω για το δώρο και προφανώς δεν τους άρεσε..βέβαια με ελάχιστη αποζημίωση..τα υπόλοιπα θα τα διεκδικήσω μέσω δικαστηρίων) και πάλι ευχαριστώ και καλές γιορτές να έχουμε όλοι..

 113. Kalispera sas eime epoxiakos ypalilos k 12 Noemvriou katethesa ta xartia mou gia tin anergia stin thessaloniki, eine 2os xeimonas pou theoritika perno anergia.Parolauta i kopela pou me eksipiretise giati allaksa 2 grafia mou eipe oti an egrithi tha plirothis 2i paraskeui tou Dekemvriou diladi simera.Piga stin trapeza to apogeuma kai den ypirxan leuta!!!!Ta xartia mou ta katethesa thessaloniki alla eime apo rodo ti prepi na kano gia na matho an tha plirotho kai pote????Autin tin stigmi vriskome rodo gia xristougena me tous dikous mou afou opos mou ipe i ypalilos teliosame k tha plirotho 🙁

  • άνεργοι

   πέρασες από τον ΟΑΕΔ πάρεις τα χαρτιά της έγκρισης και να σε τσεκάρουν στο σύστημα;

 114. ΒΑΣΙΛΙΚΗ

  Kαλησπέρα σας. Μήπως γνωρίζετε αν οι μακροχρόνια άνεργοι που παίρνουν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας , αν δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων (και αν ναι, πόσο ?)
  Ευχαριστώ

  • άνεργοι

   δεν γνωρίζουμε μεχρι τωρα δεν εχει παρει κανείς από εμας αυτό το επίδομα.

 115. Βούλα

  Kαλησπέρα σας, με τη σειρά μου θέλω κι εγω αν μπορείτε να μου λύσετε την απορία μου, γιατι έχω χάσει την απόφαση επιδότησης. Την πρώτη μου επιδότηση την πήρα στις 8/1/2012 & δικαιούμαι επίδομα για 12 μήνες. Το τελευταίο επίδομα πότε μου καταβάλεται? Επίσης ο μήνας έχει 16 και ακόμη δεν έχω λάβει το επιδόμα Δεκεμβρίου. Γνωρίζετε αν υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές. Χάσαμε τον μποούσουλα με το σύστημα πληρωμών ΜΟΝΟ κάθε Παρασκευη!!!!
  Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά!!!!

  • άνεργοι

   δεν μπορούμε να ξέρουμε συναδέλφισα τις ακριβείς ημερομηνίες για τις πληρωμές. Αν δεν έχεις παρει ακομα το επίδομα δεκεμβρίου καλό θα είναι να κάνεις καμιά βόλτα από τον ΟΑΕΔ. Για καθυστερήσεις και άλλα παρόμοια έχουμε ακούσει και εμείς αλλά κάτι συγκεκριμένο δεν μπορούμε να πούμε

 116. παιδια καλησπερα μια ερωτηση μ ειπαν απο οαεδ ν παω ν παρω την αποφαση μετα απο οαεδ μετα απο 2 μηνες,,,αλλα σε μενα ειχε γεινε παλια διακοπη ταμειου κ τωρα ξανα εκανα αιτηση ν ξαναμπω ταμειο ..εφοσον πηγα νοεμβριο τα λεφτα μπορει ν εχουν μπει κ μεσα στον δεκεμβριο????

  • άνεργοι

   τα λεφτά αρχίζουν και μπαίνουν αφού πάρεις τα χαρτιά της έγκρισης και σε καταγράψουν στο σύστημα

 117. eimai anergos xoris apolish me ejodiko apo ton ergodoti th ginete me ayto dikaioyme na mpo sto tameio anergeias

 118. Pira tilefono deutera proi kai mou eipane oti ta xartia mou eine entaksi kai pos den yparxi kamia ekremotita apla exi gini kapio lathos me tis pliromes gia auto me kathisterisane elpizoun mexri telos tis evdomadas na me exoun plirosi!Elpizo kai ego mazi tous 🙂

 119. ΝΑΙ ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ…ΗΜΟΥΝ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΕΠΑΙΡΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ 12 ΜΗΝΕΣ….ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ..ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΠΗΡΑ ΠΕΡΥΣΙ…ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΔΩΡΟ ΕΠΕΙΔΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΟΥ? ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΥ 8Α ΓΙΝΕΙ ΝΟΜΙΜΑ ΣΤΙΣ 19 Η 20 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • άνεργοι

   αφού τελείωσε τον Οκτώβρη ναι δικαιούσαι κανονικά. Αν πιάσεις δουλειά δεν έχει να κάνει με το δώρο Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ. Μην πας όμως και τους το πεις …. 🙂

 120. Τον Οκτώβριο του 2012 τελείωση το επίδομα ανεργίας που έπαιρνα για 12 μήνες. Αυτή την στιγμή είμαι δικαιούχους της επιδότησης της κατηγορίας των μακροχρόνια ανέργων . Πρίν 4 ημέρες πιστώθηκαν στον λογαριασμό μου 200 ευρώ. Δικαιούμαι δώρο χριστουγέννων ?

  • άνεργοι

   καταρχήν δικαιούσαι δώρο χριστουγέννων λόγω τακτικής επιδότησης. Στους μακροχρόνιους δεν γνωρίζουμε αν μπαίνει κάτι extra

 121. Καλησπερα σε ολους!
  Μια ερωτηση,Ειμαι στο ταμειο ανεργιας και πηρα την πρωτη επιδοτηση 16/11/12,του δεκεμβρη δεν εχει μπει ομως ακομα και ο μηνας εχει 18…Απ’ οτι διαβασα και στην σελιδα του οαεδ οι πληρωμες γινονται καθε παρασκευη,οποτε να υπολογιζω για παρασκευη 21/12 για το επιδομα του δεκεμβριου?
  Ευχαριστω!

  • άνεργοι

   μόνος σου απαντάς στην ερώτηση σου 🙂
   Μάλλον ναι για παρασκευή θα πάει

 122. φωτεινη

  γεια σας ηθελα να ρωτησω και εγω ημουν επιδοτουμενη για 12 μηνες στο ταμειο ανεργιας και τελιωσα το σεπτεμβρη οα παρω και εγω δωρο χριστουγεννων σε καποια αναλογια λογικα η καθολου?ευχαριστω και καλες γιορτες

  • άνεργοι

   ναι θα πάρεις δώρο χριστουγέννων. Πιθανόν και ολόκληρο. Στον υποφαινόμενο τουλάχιστον έτσι εγινε πριν απο 2 χρόνια

 123. φωτεινη

  σας παρακλω αν μπορειτε απαντηστε μου γιατι εχω ακουσει διαφορα και εχω μοθρλαθει με αυτα θπολογιζα ν απερασω τισ γιορτεσ με το παιδακι μ

  • άνεργοι

   όπως γράψαμε και πιο πάνω το δώρο το δικαιούσαι. Το ακριβές πόσο θα το δεις οταν το βάλουν. Επίσης δικαιούσαι και το ειδικό βοήθημα μετά τη λήξη επιδότησης. Φανταζόμαστε ότι θα σε ενημέρωσαν στον ΟΑΕΔ

   • φωτεινη

    οχι δεν το πηρα αυτο μου εδωσαν το εποχιακο επειδη ανηκα σε κλαδο εστιατοριων!σας ευχαριστω πολυ καλεσ γιορτες να εχετε ανακουφηστικα

 124. Λυδια Αντονοπουλου

  Δικαιούμαι δώρο Χριστουγέννων αν και δεν είμαι πλέον επιδοτούμενες άνεργος ; Το ταμείο μου έληξε τον Νοέμβριο του 12. Το επίδομα λήξης ταμείου το πήρα κανονικά .
  Ευχαριστώ

 125. Καλησπέρα, κατέθεσα τα δικαιολογητικά για το επίδομα στις 24/10 και πρέπει να πάω για την απόφαση στις 24/12. Αν έχει εγκριθεί η αίτηση αυτή τη στιγμή θα έχουν κατατεθεί χρήματα στο λογαριασμό; Εργαζόμουν για 23 μήνες με καθαρές αποδοχές 500€ και μεικτές 600€ σε καθεστώς ημιαπασχόλησης. Τί ποσό θα μου εγκρίνουν και για τι διάστημα; Σας ευχαριστώ πολύ.

  • άνεργοι

   το πόσα θα πάρεις εξαρτάται από διάφορα πράματα κοίταξε το τελευταίο πινακάκι. Τα λεφτά αρχίζουν και μπαίνουν όταν πάρεις το χαρτί της έγκρισης. Λογικά θα στα βάλουν στο λογαριασμό σουστις 27/12.

 126. kalispera ,,, tha ithela k egw tin voithia ,,, douleva apo 1/09/2006 os 15/05/2012 ton telefteo e3amino eimoun tetraori simvasi apo tin eteria apoxoro k mexri ton oxtovrio den douleva ,,, ton noevrio epiasa douleia gia 2 meres mou egine apolisi kanonika ,,, katethesa ta xartia sto oaed 21/12/2012 mou eipan na perasw 23/01.2013 pote tha mpoune ta leyta k gia posw kairw ti dikioume ?

  • άνεργοι

   τα λεφτά θα μπούνε στο λογαρισμό αφού πάρεις τα χαρτιά της έγκρισης. Λογικά η επιδότηση με αυτά που γράφεις θα είναι 12μηνη. Κοίτα το 1ο πινακάκι και υπολόγισε τα ένσημα σου

 127. μαρια

  γεια σας παιδια!να ρωτησω κατι αν ξερετε.
  κατεθεσα 12/12 τα χρηματα επρεπε να μπουν 14/12 παρασκευη ή θα μπουν 21/12;
  τους αγωνιστικους μου χαιρετισμους.

  • άνεργοι

   Κατέθεσες τα χαρτιά για το ταμειο ανεργίας; λογικά θα σου είπαν μια συγκεκριμενη ημερομηνία μετα από 2 μήνες περίπου για να πάρεις το χαρτί της έγκρισης. Όταν πάρεις το χαρτί και σε τσεκάρουν στο σύστημα θα μπουν και τα χρήματα

 128. Καλησπέρα! Παίρνω επίδομα ανεργίας από 25 Μαϊου (τότε με διώξανε και τρεις μέρες μετά έκανα την αίτηση στον οαεδ).Δικαιούμαι ολόκληρο το δώρο Χριστουγέννων?? Ισχύει οτι θα μπει αύριο 21 Δεκεμβρίου? επίσης, δεν πήρα ποτε επίδομα αδείας απο τον οαεδ μόνο απο την δουλειά μου. ξέρετε αν το πήρε κανεις? Ευχαριστώ

  • άνεργοι

   ναι δικαιούσαι κανονικά δώρο χριστουγέννων ολόκληρο. Επίδομα αδείας από τον ΟΑΕΔ δεν παίρνει κανένας

 129. KALHMERA SAS KAI XRONIA POLLA.THA HTHELA NA KANW 2 ERWTHSEIS!A.KAPOIOS POU MPHKE TON NOEMVRIO STO TAMEIO DEN DIKAIOUTAI OLOKLHRO DWRO XRISTOUGENNWN ALLA ANALOGIA AUTOU?B.H PRWTH DOSH DEN EINAI SYNHTHWS PARAPANW XRHMATA,ANADROMIKA GIA TOUS MHNES P PERIMENES METAXY AITHSHS KAI EGKRISHS?EYXARISTW POLY!

 130. Κωστας

  Καλημέρα σας,

  Σημερα μου έβαλε ο ΟΑΕΔ το δώρο των Χριστουγέννων αλλα δεν μου εχει βάλει τη δόση του Δεκεμβριου ακόμη. Γνωρίζετε αν μπαίνουν μαζι η πρεπει να περιμενω άλλη μερα;

  • άνεργοι

   δεν γνωρίζουμε. Πιθανόν να τα βάζει άλλη μέρα…

 131. Καλησπέρα σας και Χρόνια πολλά!

  Θα ήθελα μερικές πληροφορίες αν θα μπορούσατε να με ενημερώσετε. Εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα από το Μάρτιο με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, έγιναν δύο τετράμηνες κι άλλη μια για 6 μήνες. Σε περίπτωση που λήξει και η 3η σύμβαση και δε γίνει ανανέωση θα μπορώ να πάρω επίδομα ανεργίας? Θεωρητικά θα εργάζομαι ήδη 15 μήνες. Φαντάζομαι ότι παίζει ρόλο το γεγονός ότι είμαι στην Ελλάδα ένα χρόνο μόνο και έχω κάρτα Ευρωπαίου πολίτη. Επίσης αν γνωρίζεται, μετά από πόσες συμβάσεις ορισμένου χρόνου μπορεί να γίνει αορίστου?

  Σας ευχαριστώ πολύ και Καλά Χριστούγεννα σε όλους

  • άνεργοι

   σε ότι αφορά τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου είναι πολιτικό το ζήτημα και όχι νομοθεσίας. Υπογράφεις διαδοχικές συμβάσεις οπότε μπορείς να διεκδικήσεις ότι καλύπτεις λειτουργικές ανάγκες τις επιχείρησης. Φυσικά το αντίθετο θα ισχυριστούν τα αφεντικά σου γι αυτό εξάλλου σε βάζουν να υπογράψεις διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Είναι απόφαση σου να το τρέξεις σε επιθεώρηση εργασίας κλπ…
   Λογικά όπως τα γράφεις παίρνεις ταμείο ανεργίας αν είναι για 12 μηνο ή για λιγότερο παίζεται. Αν είσαι πολίτης πάντως χώρας μέλους της ευρωπαικής ένωσης μπορείς να μεταφέρεις το χρόνο ανεργίας που είχες και να μετρηθεί και αυτός

   • Ευχαριστώ πάρα πολύ!!! Ναι το γνωρίζω ότι μπορούσα να μεταφέρω τα δικαιώματά αλλά δεν ήμουν άνεργη, οπότε αν γίνει θα γίνει μετά τη λήξη κ αυτής της σύμβασης…που ελπίζω να μη χρειαστεί…Καλές γιορτές σε όλους! Με ένα καλύτερο μέλλον εύχομαι!!

 132. Γεια σας..
  Έχω λίγο μπερδευτεί και θα ήθελα τη βοήθειά σας.
  Είμαι εποχιακός υπάλληλος και κατέθεσα τα χαρτιά μου στις 15/11/12.Ενημερώθηκα πως το δώρο Χριστουγέννων από τον Οαεδ θα μπει στις 21/12.Πήγα στην τράπεζα και είδα ότι είχαν καταθέσει 360 € μόνο.Και λέω μόνο διοτι φανταζόμουν πως θα είναι τα 360 το μηνιαιο επίδομα συν κάτι παραπάνω από το δώρο που μου αναλογει.Και σας ρωτάω…μήπως δε δικαιούμαι δώρο?Ευχαριστώ εκ τον προτέρων και καλές γιορτες!

  • άνεργοι

   δώρο λογικά δικαιούσαι. Μήπως είναι αυτό; η διαδικασία εγκρισης του ταμείου διαρκει πάνω από μήνα.

   • Συγνώμη…πως να ειναι αυτό το δωρο?Ολόκληρο το δώρο δε γίνεται στην περιπτωση μου,ετσι δεν ειναι?

    • άνεργοι

     το περίεργο είναι να σου ενέκριναν αμέσως το επίδομα ανεργίας γι αυτο το λέμε. Το καλύτερο θα είναι να πας στον ΟΑΕΔ και να ρωτήσεις συγκεκριμένα

 133. ειμαι εποχικη υπαλληλος και φετος συγκεντρωσα 166 ενσημα απο Μαιο εως τελος Οκτωβριου.Χθες μου εβαλαν δωρο χριστουγεννων 45 ευρω! Μου ειπαν δε, ότι βασει της νεας νομοθεσιας αυτα μονο δικαιουμαι!Μπορειτε να με βοηθήσετε αν ειναι όντως έτσι γιατί εχω μπερδευτει και δεν καταλαβαινω τον τροπο υπολογισμού που χρησιμοποιούν.Ευχαριστω.

  • άνεργοι

   ποιας νέας νομοθεσίας; στο δώρο θα γίνουν αλλαγές αλλά από το 2013…

 134. Ευγενία

  Ερώτηση, Είμαι επιδοτούμενη μακροχρόνια ανεργη από 28/8/2012
  στήν περίπτωση αυτή δικαιούμαι δώρο χριστουγέννων?
  Ευχαριστώ

  • άνεργοι

   δεν γνωρίζουμε, δεν παίρνει κανείς από εμάς το συγκεκριμένο επίδομα

 135. ΑΛΕΞΙΑ

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ 3 ΜΗΝΩΝ, ΑΠΟΛΥΘΗΚΑ ΣΤΙΣ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Κ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ 99% ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ. ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΑΠΟ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ-ΤΟΚΕΤΟΥ ΚΑΙ ΛΟΧΕΙΑΣ. ΚΑΙ ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΩ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.

 136. λουιζα

  αν απολυθεις 28-12-2012 αυτή θεωρειται ως ημερομηνια έναρξης του επιδόματος ανεργίας εφόσον πληρώ τις προυποθεσεις κ το δικαιούμαι; μήπως ισχύει το 7μερο και ακολουθήσουν την νέα αποφαη του ΟΑΕΔ για την επιδότηση δηλ. 450 μείον όσες μέρες έχεις επιδοτηθεί από το 2009.

  • άνεργοι

   εφόσον πληρείς τις προυποθέσεις η ημερομηνία έναρξης έχει να κάνει από τη χρονική περίοδο που καταθέτεις τα χαρτιά σου. Αν έχεις ξαναμπει τα προηγούμενα 4 χρόνια ταμείο ανεργίας ναι ο νομος για τις 450 μέρες επιδότησης ισχύει αναδρομικά. Δηλαδή θα μετρήσουν μέχρι 4 χρόνια πίσω

 137. Γιάννης

  Είμαι 29 ετών και δουλεύω 3,5 χρόνια συνεχόμενα. είναι η πρώτη μου (δηλωμένη!) εργασία.είμαι απλήρωτος ΄4 μήνες και το δώρο Χριστουγέννων. η εταιρία δεν πάει καλά..πιθανώς να μην βάζει και ένσυμα το τελευταιο διαστημα(άν γίνετε αυτό)πόσους μήνες θα έχω επίδομα ανέργου αν με απολύσει τον γενάρη?και για ποιό ποσό μιλάμε?360€?

  ευχαριστώ
  Κάλες Γιορτές

  • άνεργοι

   με 3,5 χρόνια εργασίας κανονικό επίδομα θα πάρεις για 12 μήνες. (360ευρώ) Για τα υπόλοιπα καλό θα είναι να το τρέξεις για να μην τα χάσεις. Κανε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας και αν δεν κολλάν και ένσημα καταγγελία και στο ΙΚΑ

 138. Ελένη

  Καλησπέρα. Θα ήθελα να σας κάνω μία ερώτηση. Μπέρδεψα τις ημερομηνίες που έπρεπε να παρουσιαστώ στον ΟΑΕΔ (αυτή που λέει η κάρτα ανεργείας) με την ημερομηνία που έλεγε το χαρτί της απόφασης για την επιδότηση. Το έχω καθυστερήσει 2 εβδομάδες. Μπορώ να κάνω κάτι σε αυτή την περίπτωση; έχασα το επίδομα;

  • άνεργοι

   δεν έχεις χάσει τίποτε πήγαινε αμεσως στον ΟΑΕΔ. Δεν καταλαβαίνω πάντως που είναι το πρόβλημα η κάρτα ανανεώνεται αφού λήξει το επίδομα. Όταν παίρνεις επίδομα ανεργίας δεν ανανεώνεις καμιά κάρτα, απλά την ημερομηνία που θα παρουσιαστείς για το επίδομα σε τσεκαρουν εκείνη τη στιγμή.

   • Ελένη

    Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Είχα την εντύπωση ότι παρόλο που μου δίνουν επίδομα θα έπρεπε εκτός από τις ημερομηνίες που έχει το χαρτί της απόφασης να πηγαίνω και την ημερομηνία που μου είχαν γράψει με αυτοκόλητο πάνω στη κάρτα.

 139. καλησπερα σας…παιρνω απο τον Νοεμβριο ταμειο ανεργειας, δηλαδη μεχρι στιγμης εχω παρει συνολικα επιδομα δυο μηνων κ το δωρο. Το διαστημα εμφανισης μου στον οαεδ ειναι απο 03-12-2012 εως 02-01-2013 κ εγω πηγα εκει στις 20-12 περιπου. Βρηκα ομως δουλεια τωρα κ θα μου κανουν την προσληψη στις 02-01-13.Ποτε να ειδοποιησω τον οαεδ για διακοπη?υπαρχει περιπτωση να μου παρουν πισω τον ενα μισθο επειδη πεφτει μεσα στο προκαθορισμενο διαστημα?

  • άνεργοι

   Καθε ανεργος οφειλει να δηλωνει την αναληψη εργασιας μεσα σε 8 ημερολογιακες μερες απο την προσληψη του ή και νωριτερα αν επικειται πληρωμη.Αν δηλαδη χθες ειχαμε προσληψη και αυριο ειναι ημερα πληρωμης,σημερα πρεπει να δηλωθει η αναληψη εστω κι αν δεν εχει το εντυπο της προσληψης. Αυτό ξέρουμε ότι ισχύει. Είναι απαραίτητο να το δηλώσεις νωρίτερα από την 2/1/2013 ; Μην το αμελήσεις πάντως γιατί σε μια πιθανή απόλυση η διαδικασία για να μπεις στο ταμείο θα είναι πιο εύκολη.

 140. καλησπερα , γραφτηκα 1-11-2012 το διαστημα εμφανισης μου ειναι 1-01-2013 εως και 31-01-2013 ξερω πολλα ατομα που εχουν ειδη παρει 2 μηνες και το δωρο , εμενα προσωπικα δεν μου εχει μπει τιποτα στον λογαριαζμο μου , μηπως ξερετε το γιατι???

  • άνεργοι

   συνήθως οι διαδικασίες έγκρισης κρατάνε κάνα 2μηνο γι αυτό σου έδωσαν και αυτές τις ημερομηνίες. Συνεπώς τα λεφτά θα μπούνε υποθέτουμε από 1/1/2013. Για τους υπόλοιπους συνάδελφους δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ημερομηνιές τους δώσανε…

 141. Κατερινα Μ.

  Η ερωτηση μου ειναι η εξης,
  Εκανα αιτηση στον για το επιδομα ανεργιας εχοντας μαζεψει τον αριθμο ενσημων , ενα ετος εποχιακη για πρωτη φορα εποχιακη και πρωτη φορα ενσημα και το επομενο ετος δουλευοντας σε μια εταιρεια για εξι μηνες. Τον Νοεμβριο εκανα αιτηση και μου ειπαν οτι μετα απο 2 μηνες θα μαθω αν εχει εγκριθει. Τελη Νοεμβριου ωστοσο μου εκαναν μια προταση για δουλεια με ενσημα την οποια δεχτηκα και ειναι μονο 8 ενσημα το μηνα. Εχω παει στον Οαεδ δυο φορες να ρωτησω αν αυτο ειναι σωστο και αν ακομα δικαιουμαι ταμειο μειωμενο λογω 8 ενσημων αλλα δεν βγαζω ακρη με διωανουν καθε φορα λεγοντας μου πως τιποτα δεν εχει εγκριθει ακομα και δεν ξερει κανεις τι θα γινει. Δεν ξερω αν δικαιουμαι το ταμειο και αν ειναι σωστο να το παιρνω (εφοσον εγκριθει) ενω δουλευω , πολυ λιγες ωρες ομως μιας και ειναι 2 φορες την εβδομαδα. Δεν θα ηθελα να παρω παρανομα το επιδομα δεν ξερω και αν το δικαιουμαι πλεον αλλα δεν βγαζω ακρη. Μηπως θα μπορουσατε να με ενημερωσετε για το τι δικαιουμαι η οχι και αν πρεπει να κανω καποιες αλλες διαδικασιες στον οαεδ? να τους ενημερωσω με καποια χαρτια ? Να σημειωσω οτι η λογιστρια της εταιρειας που ειμαι τωρα ειπε οτι θα κατεθετε τα χαρτια μου τελος αυτου του μηνα δηλαδη ενα μηνα μετα την προσληψη γιατι πηγαινει μια φορα το μηνα μου ειπε και καταθετει. Ευχαριστω εκ των προτερων για τον χρονο σας.

  • άνεργοι

   δύσκολη η ερώτηση σου συναδέλφισα…
   γενικά ο ΟΑΕΔ δινει το δικαίωμα για εργασια αφαιρώντας τα μεροκάματα από την επιδότηση. Κοίτα στην ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ που γράφουμε.Λογικά δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα να επιδοτείσαι παράλληλα, αλλά η λογική σπανίζει εδώ που ζούμε. Κανονικά ο ΟΑΕΔ θα πρέπει να απαντήσει αμέσως στο ερώτημα σου αλλά φανταζόμαστε ότι ο υπάλληλος που θα ρώτησες από τη στιγμή που εκρεμμεί η έγκριση της επιδότησης δεν θα ήξερε να απαντήσει καθόλου. Μήπως θα πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιο προιστάμενο ή στον ίδιο τον διευθυντή της υπηρεσίας; Αν όχι τώρα άμεσα όταν τουλάχιστον παει η λογίστρια τα χαρτιά στον ΟΑΕΔ; Δεν ξέρουμε κάτι άλλο για να βοηθήσουμε, δεν μας έχει τύχει προσωπικά κάτι τέτοιο.

 142. καλησπ[ερα καλη χρονια περνω ταμειο ανεργιεας και σε ενα μηνα τελιωνει ,προκειτε να πιασω εργασια σε ξενοδοχειο εποχιακος για 5 μηνες οταν απολυθω δικαιουμαι παλι ταμειο ανεργιας ??

  • άνεργοι

   ναι θα πάρεις κανονικά να έχεις όμως υπόψη σου ότι θα υπαρξουν αλλαγες
   Ν. 3986/2011: Από 1/1/2013 αν ο άνεργος τα τελευταία 4 χρόνια έχει πάρει επίδομαανεργίας για 450 μέρες, τότε χάνει τοδικαίωμα στην επιδότηση. Αν έχειεπιδοτηθεί για λιγότερες από 450 μέρες, δικαιούται επιδότησης τόσο όση είναιη διαφορά με τις ημέρες πού έχει ήδηεπιδοτηθεί. Από το 2014 το όριο είναι οι 400 μέρες.

 143. Αγαπητοί φίλοι γειά σας,
  Το site είναι εξαιρετικό & πολύ βοηθητικό ιδιαίτερα λόγω της απροθυμίας των βαριεστημένων υπαλλήλων του ΟΑΕΔ να μας ενημερώσουν. Θα ήθελα να ζητήσω την άποψη σας για 2 θέματα:
  1. Είμαι σε πρόγραμμα 12μηνης επιδότησης που λήγει στις 2/5/2013. Βάσει αυτού από όσο μου είπαν στο ΙΚΑ δικαιούμαι ανανέωση βιβλιαρίου υγείας για τις περιόδους 3/2013-2/2014 & ακολούθως 3/2014-2/2015. Για να πάρω ανανέωση του βιβλιαρίου υγείας από το ΙΚΑ για τα επιπλέον 4 εξάμηνα θα πρέπει μετά την συμπλήρωση του 30ΟΥ έτους ηλικίας να έχω τουλάχιστον 100 ένσημα σε κάθε ημερολογιακό έτος?
  2. Στην φορολογική δήλωση για το έτος 2012 που θα κάνω το 2013, οι αποδοχές μου θα είναι λιγότερες από 12000 ευρώ & αφορούν έσοδα από μισθωτές υπηρεσίες. Σε αυτές δεν συμπεριλαμβάνω τις αποδοχές από τον ΟΑΕΔ & την αποζημίωση απόλυσης. Είναι σωστό αυτό? Συνεπώς δικαιούμαι επίδομα για μακροχρόνια άνεργους? Αν ναι ποιο είναι το ποσό & για πόσο διάστημα? Στην περίπτωση που το πάρω θεωρείται κανονική περίοδος επιδότησης από το ΙΚΑ, όσο αφορά Την ανανέωση του βιβλιαρίου υγείας μου?
  Επίσης ήθελα να ρωτήσω πόσο χρόνο μετά τη λήξη της κανονικής επιδότησης μου από τον ΟΑΕΔ δικαιούμαι να υποβάλω αίτηση για το επίδομα αυτό.

  • άνεργοι

   ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια και μεις ως άνεργοι προσπαθούμε εστω με αυτό το τρόπο να αλληλοενημερωνόμαστε και αν μπορούμε σε κάτι να βοηθάμε άλλους συνάδελφους.
   Σε ότι αφορά το 2).
   Απαντάμε μα βάση αυτά που ξέρουμε ότι ισχύουν, το τι θα κάνεις και τι θα δηλώσεις στην εφορία είναι δικιά σου απόφαση.
   Δηλαδή… σε οτι αφορά τη φορολογική δήλωση πλέον προσμετράται ως εισόδημα και η αποζημιωση απ την απολυση, το ταμείο ανεργίας δεν προσμετράται. Συνεπώς αν πληρείς τις προυποθέσεις μαζί και αυτό της ηλικίας που αναφέρονται στον «οδηγό ανέργων» προφανώς το δικαιούσαι. Το ακριβές ποσό από όσο γνωρίζουμε είναι 200 ευρώ. Λογική η ερώτηση για την ασφάλιση, λογικά απαντάμε πως πρέπει να συνεχίζεται η ασφάλιση στο ΙΚΑ. Αλλά επειδή κανείς από εμάς δεν παίρνει αυτό το επίδομα δεν μπορούμε να ξέρουμε. Μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης και αφού πάρεις και το εφάπαξ βοήθημα κάνεις τα χαρτιά σου για το επίδομα μακροχρόνια άνεργου.
   Σε ότι αφορα το 1) δεν καταλαβαίνουμε τι είδους πρόγραμμα είναι αυτό… Μήπως εννοείς το 12μηνο επίδομα ανεργίας;’Αποψη για το τι είπανε στο ΙΚΑ δεν έχουμε. Από ότι καταλαβαίνουμε από αυτό που σου είπαν στο ΙΚΑ σε καλύπτει. Σε ότι αφορά την ασφάλιση μαζί και την ανανέωση για τα 4εξάμηνα διαβασε προσεκτικά το ΠΑΡΟΧΗ ΙΑΤΡΙΚΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ. Δεν γνωρίζουμε ούτε την ηλικία σου ουτε πόσα ένσημα εχεις για να ξερουμε. Αν διαβάσεις τις προυποθσεις πάντως μπορεις να βγαλεις συμπερασμα μόνη σου

 144. Καλησπέρα και κάλη χρονιά.Θα ήθελα αν μπρείτε να με βοηθήσετε γιατί στον ΟΑΕΔ μου τα «μασάνε» και δεν θέλω να την «πατήσω»όπως και στο παρελθόν που έχασα το ταμείο για 2 ένσημα και δεν με είχε ενήμερώσει κανένας παρ’όλο που έτρεχα να βρώ άκρη.Το 2012 κολλούσα 21 ένσημα τον μήνα.1 Ιουλίου απολύθηκα,παίρνω ταμείο ανεργιας και δικαιούμαι ως και τον Φεβρουάριο.Τώρα θα ξεκινήσω να κολλάω πάλι 21 ένσημα τον μήνα απο 1 Φεβρουαρίου(θα κάνω διακοπή του επιδόματος) εώς 31 Μα’ί’ου.Πείτε μου αν είναι ευκόλο,τα υπολογιζω σωστά?Ο Μαιος και ο Ιούνιος του 2012 για το ταμείο που παίρνω τώρα δεν υπολογίστηκαν-άρα μπορούν να υπολογιστούν για νέο ταμείο και εχω 42 ένσημα απο εκεί? Και από Φεβρουάριο εώς Μάιο που είναι να κολλησω τώρα είναι άλλα 84 ένσημα,σύνολο 126.Έχω υπολογίσει κάλα τα ένσημα?!?Για συνέχιση ξέρω οτί χρειάζεται 125 και πάνω,χωρις να υπολογίζονται οι 2 τελευταίοι μήνες.Η δουλειά είναι σε φροντιστήριο μιάς φίλης μου που λειτουργεί και τους θερινούς μήνες και σκέφτομαι να της ζητήσω να με κρατήσει για λίγες ώρες τον Ιούνιο και Ιούλιο και να κολλάω ίσα-ίσα απο 4 ένσημα τον μήνα(τα ελάχιστα)-να μου κάνει δηλαδή τροποποίηση στις ώρες της σύμβασης για το τελευταιο 2μηνο πριν την απόλυση,και να μην χάσω πάλι το επίδομα.Πείτε παρακάλω την γνώμη σας.Έυχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

  • άνεργοι

   όταν κάνεις τα χαρτιά σου για το ταμείο υπολογίζονται όλοι οι μήνες το τελευταίο 12μηνο οπότε υπολογίζονται ο μαιος και ο ιουνιος του 2012. Kαλά φαίνεται να τα υπολογίζεις. Οι 2 τελευταίοι μήνες βέβαια όπως λές δεν πιάνονται. Ναι κολλα όσα ένσημα μπορείς αφού έχει η φίλη σου το φροντιστήριο για να μπεις όσο δυνατόν περισότερο χρόνο ταμείο. Αλλά αφού το έχεις μελετήσει αρκετά το θέμα γιατί έκανες την ερώτηση; 🙂

   • Γιατί όπως είπα και στη αρχή,όσες φορές απευθύνθηκα στον ΟΑΕΔ της περιοχής μου,απάντηση δεν έπαιρνα.Πάντα »μασάνε» τα λόγια τους ή μου λένε »θα το δούμε αργότερα,τώρα δεν μπορούμε να λέμε στον κάθε ένα τί ακριβώς πρέπει να γίνει».Και έτσι έχασα 1 φορά το επίδομα που έγραφα πιο πάνω,για 2 μόλις ένσημα.Για εμάς-και όχι μόνο-που δεν δουλεύουμε 3 και 4 μήνες σε κάθε σεζόν και έχουμε και παιδιά,είναι πολύ σημαντικο το επίδομα-κάτι που με την στάση τους οι κύριοι πίσω απο τα κισέ των υπηρεσιών φαίνεται να αγνοούν.Ευχαριστώ πολύ για την γνώμη σας-τουλάχιστον με τέτοιες κινήσεις παίρνει ο κόσμος κουράγιο μέσα στο χάος της γραφειοκρατείας που μας ταλαιπώρει :))

  • Μαρία

   Θα ήθελα να βοηθήσω λέγοντας τη γνώμη μου στο θέμα αυτό. Όταν θα θελήσεις να μπείς ξανά στο ταμείο ανεργίας θα μετρούν τα ένσημα που έχεις πραγματοποιήσει ΜΕΤΑ την τελευταία επιδότηση. ΡΩΤΑ ΤΟ….

 145. Γεια σας. Πρέπει να εμφανιστώ στον ΟΑΕΔ μέχρι 5/01/13. Υπάρχει πιθανότητα να μην μπορέσω. Υπάρχει περίπτωση να μου κόψουν το επίδομα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 146. Γεια σας.Γράφτηκα στον ΟΑΕΔ στις 4/12/2012 και μου είπαν οτι πρεπει να παρουσιαστω ξανα στις 4/02/2013.Πηγα χθες να δω αν μου εχουν μπει τα λεφτα αλλα τιποτα.Μηπως ξερετε ποτε μπαινουν τα χρηματα??

  • άνεργοι

   τα λεφτά μπαίνουν αφού εγκριθεί η αίτηση σου. Όταν πας στην ημερομηνία που σου είπαν για να σου δώσουν τα χαρτιά της έγκρισης θα μπουν και τα χρήματα

 147. δλδ μπορει να μην εγκριθει η αιτηση μου??γιατι απ τον οαεδ πηρα την καρτα ανεργειας και μου ειπαν οτι δικαιουμε επιδομα….και αν πληρωθω θα γινει απο φλεβαρη δλδ αυτο??οχι τωρα?ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σας!

 148. άνεργοι

  δεν είπε κανείς ότι δεν θα εγκριθεί η αίτηση σου. Απλά αυτή είναι η διαδικασία που ακολουθείται. Τα χρήματα μπαινουν όταν πάρεις τα χαρτιά της έγκρισης την ημερομηνία που σου είπαν να πας. Στο μεσοδιάστημα δεν παίρνεις κάτι. Τη δόση για το μήνα που μεσολαβεί θα τον πάρεις και αυτόν μετά

 149. Καλημέρα σας,
  Θα ήθελα να ρωτήσω, δικαίωμαι επίδομα ανεργίας για 12 μήνες, θέλω να πάω σε άλλη χώρας της ΕΕ (Τσεχία), εκεί είναι το ταμείω μόνο για 6 μήνες( εδώ θα ζητήσω κανονικά το έγγραφο U1). Για πόσους μήνες θα πάρω τελικά το επίδομα ανεργίας εκεί??? Αλλιώς πρέπει να πηγαινοέρχομαι κάθε μήνα ή κάθε δίμηνο?????Ευχαριστώ..

  • άνεργοι

   πολύ εξειδικευμένη ερώτηση δεν γνωρίζουμε,προς το παρόν καμιά/κανένας από τη συλλογικότητα μας δεν έχει πάει μετανάστης στο εξωτερικό για να μας έχει απασχολήσει αν και έτσι όπως πάει το πράμα όλους μας για έξω μας βλεπουμε. Ελπίζουμε πάντως να μην μας φέρονται στο εξωτερικό οπως φέρονται οι έλληνες στους μετανάστες εδώ.Πάντως μεταφέρεται το δικαιωμα από οσο ξερουμε. Ρώτα καλύτερα καποιον υπεύθυνο σε κάποια υπηρεσία του ΟΑΕΔ

 150. kalispera..tha ithela na rotiso kai ego kati
  ekana ta xartia mou stis 24/10 piga kai edosa to paron stis 24/12 kai
  mou exoun mpei idi 2 mines kai to doro.
  auto pou thelo na rotiso einai ta lefta tha mpainoun stis 24 kathe mina i pio noris?
  sas euxaristo

  • άνεργοι

   πιο νωρίς όχι πιο αργα ναι

  • ΜΑΡΙΑ

   τα χρήματα σου μπήκαν μετά τις 24/12 που έδωσες το παρών….? μπήκαν και οι δύο μήνες μαζί?
   γιατί περιμένω και εγώ….

 151. ιωαννησ

  ειμουνα ανεργοσ απω τησ 5-1-2012 εωσ το 2013 5-1—-μπορο να περνο το βοηθημα τακτικησ επιδοτησησ

 152. ΜΙΧΑΛΗΣ

  Καλησπέρα,γράφτηκα στον οαεδ στις 29/11/2012..κ μου είπανε να περάσω στις 29/1/2013 για να πάρω την απόφαση.υπάρχει πιθανότητα τα λεφτά να μπούνε πιο νωρίς??

 153. Ειρήνη Μαγκαφά

  Γεια σας και καλή χρονιά,
  Θα ήθελα να κάνω 2 ερωτήσεις. Εργάζομαι σε φροντιστήριο το οποίο λειτουργεί από Σεπτέμβρη ως τέλη Μαιού. Για το έτος 2011- 2012 εργάστηκα από 15 Σεπτ. ως 31 Μαιού. Και έλαβα επίδομα ανεργίας για τους μήνες Ιουνίου εώς 15 Σεπτ. Η πρώτη μου ερώτηση είναι αν δικαιούμαι δώρο Χριστουγέννων όπως τα προηγούμενα χρόνια και 2ο αν γνωρίζεται τι θα αλλάξει με το επίδομα ανεργίας από εδώ και πέρα. Είμαι ανύπαντρη μητέρα και 3 μήνες το χρόνο είμαι σίγουρα άνεργη.
  Σας ευχαριστώ πολύ.

  • άνεργοι

   Καλή χρονιά

   δικαιούσαι δώρο Χριστουγέννων μια αναλογία τουλάχιστον δεν έχεις πάει ακόμα να δεις αν μπήκε; Αυτό που θα αλλαξει είναι το εξής εγκύκλιος B140640/25.10.2012:
   «Από 1.1.2013, σε κάθε περίπτωση τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας, εντός της προηγούμενης από την εκάστοτε έναρξη της επιδότησης λόγω ανεργίας, τετραετίας, δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των τετρακοσίων πενήντα (450).
   Εάν εντός της τετραετίας ο άνεργος έχει επιδοτηθεί για χρονικό διάστημα μικρότερο των τετρακοσίων πενήντα (450) ημερήσιων επιδομάτων, δικαιούται να επιδοτηθεί λόγω ανεργίας για τον υπόλοιπο αριθμό ημερήσιων επιδομάτων, μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου των τετρακοσίων πενήντα (450) ημερήσιων επιδομάτων.
   Από 1.1.2014 τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας στην τετραετία δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των τετρακοσίων (400).»

 154. ΓΙΩΡΓΟΣ

  Γειά σας, είμαι οικοδόμος, είμαι 58 ετών και μου λείπουν 250 ένσημα για να τα συμπληρώσω προκειμένου να συνταξιοδοτηθώ. Αν γραφτώ στο ταμείο ανεργίας, τα ένσημα αυτά θα υπολογιστούν σαν «οικοδομικά»?
  Ευχαριστώ

  • άνεργοι

   δυστυχώς συνάδελφε δεν γνωρίζουμε. Αν δεν ξέρουν στον ΟΑΕΔ δεν κάνεις καμιά βόλτα από το τοπικό παράρτημα του σωματείου οικοδόμων μήπως ξέρουν αυτοί;

 155. Καλησπέρα ξανά,
  Επανέρχομαι για να μοιραστώ μαζί σας κάποιες πληροφορίες που πήρα σήμερα από τον ΟΑΕΔ & το ΙΚΑ & που ενδεχομένως να ενδιαφέρουν & άλλους συναδέλφους.
  1. Ο ΟΑΕΔ δίνει βεβαίωση αποδοχών του 2012 με επίδειξη μόνο της κάρτας ανεργίας.
  2. Σχετικά με το επίδομα μακροχρόνιων άνεργων αυτό είναι όντως 200 ευρώ & χορηγείται για 12 μήνες. Οι προϋποθέσεις χορήγησης είναι: ηλικία > 45, να έχει συμπληρώσει ο άνεργος 12 μήνες επιδοτούμενης ανεργίας οποτεδήποτε & να παραμένει εγγεγραμμένος στα μητρώα ανέργων & να έχει φορολογητέο εισόδημα μέχρι 12.000€. Αν είναι έτσι η αποζημίωση απόλυσης & το επίδομα ανεργίας δεν πρέπει να συνυπολογίζονται γιατί στη φορολογική δήλωση μπαίνουν στα εισοδήματα που δεν φορολογούνται (Πίνακας 6. κωδ 659 & 661 αντίστοιχα).
  Η περίοδος αυτή δεν αναγνωρίζεται από το ΙΚΑ ως χρόνος επιδότησης ώστε να συνεισφέρει περεταίρω στην ανανέωση του βιβλιαρίου υγείας. Συνεπώς για όσους τυχόν πάρουν το επίδομα αυτό θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ανανέωση του βιβλιαρίου υγείας εξαρτάται από την «κανονική» επιδότηση, δηλ. είναι 1 ή 2 έτη ανάλογα συν τα 4 επιπλέον 6μηνα με ανανέωση όμως ανά 6μηνο για τις περιόδους αυτές. Ανάλογα με την ηλικία του ασφαλισμένου απαιτείται ορισμένος ελάχιστος αριθμός ενσήμων για να πάρει τα 6μηνα αυτά. Αυτός όπως αναφέρεται & στο site υπολογίζεται ως εξής: 600 + 100 X (ηλικία ασφαλισμένου-29), πχ αν κάποιος είναι 48 ετών είναι 600 +100 X (48-29)= 2.500 ένσημα.
  Για άτομα των οποίων το εισόδημα δεν ξεπερνά τις 5.000€ (προσαυξημένο κατά 50% αν έχουν πιστοποιημένη αναπηρία >67%) δικαιούνται βιβλιάριο απορίας από την Πρόνοια. Αφορά φυσικά ελάχιστους γιατί το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα πλέον που είναι για τους άγαμους χωρίς κανένα κινητό ή ακίνητο περιουσιακό στοιχείο στο όνομα τους είναι 3.000€ (δηλ. άστεγος που τρώει στα σισίτια για το κράτος θεωρείται ότι έχει εισόδημα 3.000€ & φορολογείται για αυτό)
  Ελπίζω να μη σας κούρασα.

  Καλή χρονιά σε όλους!

  • άνεργοι

   στο τι προσμετράται ως εισόδημα, έχουμε αλλαγή οδηγιών. συγκεκριμένα προσμετρώνται τα εισοδήματα του πίνακα Γ1 του εκκαθαριστικού πλην του επιδόματος ανεργίας. Η αποζημίωση απ την απόλυση προσμετράται.

   Σε ότι αφορά το βιβλιάριο απορίας βιβλιάριο απορίας δικαιούνται όχι μόνο όσοι έχουν καποια αναπηρία αλλά όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις συγκεκριμένα

   ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΠΟΡΙΑΣ – ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥ

   Αν είστε άνεργος και έχει λήξει το βιβλιάριο υγείας του ασφαλιστικού σας φορέα ή απλά δεν είστε ασφαλισμένος, μπορείτε να ζητήσετε την χορήγηση Βιβλιαρίου Υγείας Απόρου.
   Αρμόδια Υπηρεσία για την έκδοση του βιβλιαρίου είναι η Διεύθυνση Υγείας και Δημόσιας Υγιεινής της Νομαρχίας όπου διαμένετε. Δεν υπάρχουν προθεσμίες για υποβολή δικαιολογητικών.

   Δικαιούχοι δωρεάν νοσοκομειακής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης είναι:
   1. Έλληνες πολίτες ή ελληνικής καταγωγής (ομογενείς) οι οποίοι διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα, είναι ανασφάλιστοι και οικονομικά αδύνατοι, το δε οικογενειακό ετήσιο εισόδημα τους δεν ξεπερνά τα 6.000 ΕΥΡΩ. Στους παραπάνω δικαιούχους της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης χορηγείται βιβλιάριο ανασφαλίστου για 1 έτος.
   2. Αλλοδαποί με άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους (υγείας).

   Δικαιολογητικά που απαιτούνται:
   • Αίτηση (δίνεται από την υπηρεσία). Συμπληρώνεται και υπογράφεται από τον αιτούντα
   • Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 (δίνεται από την υπηρεσία). Συμπληρώνεται και υπογράφεται από τον αιτούντα.
   • Φωτοτυπία ταυτότητας ή ΕΔΤΟ ή διαβατηρίου. Για τους ομογενείς, αλλοδαπούς ή πρόσφυγες, γίνεται έλεγχος του διαβατηρίου για την είσοδο και έξοδο από τη χώρα και κρατούνται φωτοαντίγραφα.
   • Δύο φωτογραφίες.
   • Αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας: απόδειξη ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΜΒ, συμφωνητικό ενοικίασης ή βεβαίωση δημοτικής αστυνομίας, όταν δεν υποβάλλεται φορολογική δήλωση.
   • Άδεια διαμονής για τους υπηκόους των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το οικείο Τμήμα της κατοικίας τους.
   • Αντίγραφο εντύπων Ε1, Ε2, Ε9 από την εφορία και αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος του προηγούμενου έτους. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποχρεούται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης, υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, θεωρημένη από την αρμόδια ΔΟΥ.
   • Κάρτα ανεργίας
   • Βεβαίωση ΙΚΑ & ΤΕΒΕ ότι δεν δικαιούνται ασφάλισης.
   • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

 156. Γώργος Θ

  Γνωρίζει κάποιος που θα βρώ το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά την απαλλαγή μας από το παράβολο των 5.00 για τα προγραμματισμένα ραντεβού των νοσοκομείων; Στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης την διακαιούμαστε ενώ στο δερματολογικό νοσοκομείο (που διοικητικά υπάγεται στο Ιπποκράτειο αλλά στεγάζεται σε άλλη περιοχή της Θεσσαλονίκης) ο υπάλληλος μου ανάφερε ότι δεν του έχει πάει η εγκύκλιος και μου το χρέωσε!

 157. Γώργος Θ

  Η (τελευταία) εγκύκλιος που βρήκα είναι εδώ,
  static.diavgeia.gov.gr/doc/4%CE%919%CE%9E%CE%98-%CE%A8
  Οι κάτοχοι κάρτας ανεργίας δεν κατάλαβα όμως αν ανήκουμε ή όχι στις ομάδες κοινωνικής προστασίας (=κατά τον νομοθέτη: «Οι κάτοχοι βιβλιαρίου οικονομικής αδυναμίας ή πιστοποιητικού κοινωνικής προστασίας (απαραίτητη η προσκόμιση του βιβλιαρίου ή πιστοποιητικού το οποίο θα πρέπει να είναι σε ισχύ)».
  Πάντως για μία αύξηση 2 ευρώ έκαναν 2 ΦΕΚ, 2 τροποποιήσεις και 3 εγκυκλίους. Ουσιαστικά σταμάτησε να προσφέρετε η παροχή υγείας εφόσον κοστολογήθηκε με το πάνω από το 1/5 του βασικού ημερομισθίου & ατό μάλιστα με τα παλιά δεδομένα μισθοδοσίας!

 158. σαντρα

  γεια σασ και καλη χρονια!!
  ο φιλοσ μου ηταν στο ταμειο ανεργειας για πεντε μηνεσ. απο αυτουσ τους μηνεσ οι 3 ή 4 ηταν του 2012. επιδοτουμενοι. μετα δεν ανανεωσε την ημερομηνια τησ καρτας του. λογικα εχει ληξη, ετσι δεν ειναι? για το υπολοιπο 2012 δεν ξαναεργαστηκε… η ερωτηση μου ειναι αν δικαιουται να ανανεωσει το βιβλιαριο του ικα για το 2013? το βιβλιαριο ληγη στισ 28/2/2013. αν ναι τι πρεπει να κανει? χριαζετε βεβαιωση απο τον οαεδ για αυτουσ τουσ μηνες που ηταν εγραμμενοσ και μετα στο ικα? η μηπως δεν δικαιουται.
  ευχαριστω πολυ

  • άνεργοι

   Αν μια φορά δεν πήγε να ανανεώσει την κάρτα ναι έληξε. Για να ανανέωση το βιβλιάριο του ΙΚΑ χρειάζεται βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ για πόσο καιρό ήταν επιδοτούμενος άνεργος. Λογικά πρέπει να δικαιούται ανανέωση για ένα χρόνο ακόμα. Και εγώ με 6 μήνες επιδότησης πήρα ανάλογη βεβαίωση και το ανανέωσα για ένα χρόνο

 159. geia sas !!! lipon exo ena thamataki me tin karta anergias mou exei liksi stis 7/12/12 den piga na tin ananeoso giati eixa kati themata igeias. afto pou thelo na rotiso lipon einai an iparxi kapxios tropos na tin ananeoso tora….
  boithiste re pedia k pite mou an gnorizete kapxion tropo min xasoume tin anergia mas krima einai den exo ergasti k den exo pari kamia fora epidomata apo ta 21 mou eimai anipantri mitera k den exo kami boithia apo pouthena help sosssssssssssssss!!!!!

  • άνεργοι

   για την κάρτα το περιθωριο για να την αναεώσεις είναι 5 μέρες πριν λήξει και 5 μέρες μετά συνεπώς πήγαινε άμεσα!!!

 160. Νικος

  γεια σας και απο εμενα θα ηθελα να ρωτησω το ταμειο μου τελειωσε στις 4-9-2012 ειμαι απο επισχεση εργασιας η εταιρια δεν εχει κλεισει αλλα δεν εχει εργο ειναι παρατημενη αλλα φαινεται στην εφορια η εφορια δεν κανει τιποτα απο το 2008 αλλα αυτο λιγο με νοιαζει πλεον αυτο που με νοιαζει γιατι ειναι και η γυναικα μου με το ιδιο προβλημα αν δικαιουμαστε καρτα ανεργειας που κακα τα ψεματα ειναι ενα συν να βρεις δουλεια εστω και με λιγα χρηματα αλλα και να μην βρεις δουλεια δυο ανθρωποι μετα απο 27 χρονια εγω 24 η γυναικα μου τι θα κανουμε?μηπως δικαιουμαστε αυτο το επιδομα των 200 ευρω?

  • άνεργοι

   από όσο γνωρίζουμε δικαιούστε κάρτα και επίδομα. Βέβαια πρέπει να γίνει απόλυση μέσω δικηγόρου και καταγγελία στο ΙΚΑ.

 161. ΜΑΡΙΑ

  Καλημέρα, θα ήθελα να ρωτήσω ,θέλω να βγάλω μόνο την κάρτα ανεργίας (όχι επίδομα), στη δουλειά που ήμουν δεν μου κολλούσαν ένσημα εδώ και ένα χρόνο,συνεπώς δεν υπάρχει και βιβλιάριο υγείας. Μπορώ να βγάλω μόνο τη κάρτα?

  • άνεργοι

   μπορείς να βγάλεις κάρτα, με τα δικαιολογητικά που ζητά ο ΟΑΕΔ στη σελίδα του.

 162. Είμαι άνεργη εδώ και 2 χρόνια και τελειώνει τον άλλο μήνα η ασφάλεια υγείας που είχα. Υπάρχει τρόπος να έχω νέα ασφάλεια υγείας;

  • άνεργοι

   είσαι γραμμένη στον ΟΑΕΔ; έπαιρνες ταμείο ανεργίας;
   αν ναι μόλις λήξει το ταμείο ανεργίας με μια βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ ανανεώνεται για ένα χρόνο το βιβλιάριο.
   Αν δεν έπαιρνες ταμείο ανεργίας αλλά ήσουν γραμμένη στον ΟΑΕΔ, παίρνεις βεβαίωση πόσο καιρό είσαι γραμμένη στα μητρώα του ΟΑΕΔ και ανανεώνεις στο ΙΚΑ το βιβλιάριο. Διάβασε το κομμάτι στον οδηγό που αφορά την ιατρικοφαρμακευτική περίθαλψη

 163. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! μια ερωτηση ελπιζοντας να ξερει καποιος! εργαζομαι για το 2012 στο κεντρο Θαλασσιων ερευνων,ωσ εξωτερικος συνεργατης.κ θα μου κοψουν αποδειξη για το 2012 ,2000 ευρω. παραλληλα εχω καρτα ανεργιας στον οαεδ. αυτο θα επιρεασει καπου οταν το δηλωσω στην δηλωση εισοδηματος??

  • άνεργοι

   Να επηρεάσει σαν που δηλαδή; θα κάνεις αίτηση για επίδομα ανεργίας;

   • Θα μπορεσω να συνεχισω να ειμαι γραμμενος στον οαεδ?η υπαρχει περιπτωση μεσα απτην δηλωση να φανει στον οαεδ και να παψω να χω καρτα ?

 164. Σοφία Μ.

  Καλησπέρα, καλή χρονιά και καλό κουράγιο σε όλους.

  Ανήκω στην κατηγορία των ατυχών εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία!!!όπως και σε πολλούς νομούς , έτσι κι εμείς στην Κοζάνη όντας 2,5 με 3 μήνες απλήρωτοι, προχωρήσαμε σε επίσχεση εργασίας η οποία διήρκησε 6 μέρες. Κανείς δεν ήξερε να μας πει με βεβαιότητα (ούτε ο εργοδότης ΙΝΕ ΓΣΕΕ) αν δικαιούμαστε ή όχι της επίσχεσης κ σήμερα μας πληροφόρησαν περιχαρείς θα έλεγα ότι ήμασταν παράνομοι και δεν θα πληρωθούμε για το διάστημα της επίσχεσης. να το δεχτούμε σαν πρόβατα ή να το ψάξουμε…που να απευθυνθούμε..στον αγώνα μας αυτο μας καθοδηγούσε το εργατικό κέντρο κ ο νομικός του σύμβουλος!μήπως γνωρίζετε κάτι παραπάνω?ευχαριστώ

  • άνεργοι

   γεια χαρά συναδέλφισα…
   καταρχήν κάνατε ένα σοβαρό λάθος… Σας καθοδηγούσε το εργατικό κέντρο που είναι παράρτημα της ΓΣΕΕ δηλαδή του εργοδότη σας. Στον Ιδιωτικό τομέα αν είχατε κάποια διαφορά με το αφεντικό θα πηγαίνατε με το δικηγόρο του αφεντικού;
   Επί της ουσίας το θέμα με τα κοινωφελή προγράμματα είναι πολιτικό θέμα και μόνο κινηματικά μπορείς να το απαντήσεις.
   Η ιστορία με αυτά τα προγράμματα είναι ότι προσπαθούν να διαμορφώσουν ένα μοντέλο εργαζόμενου για όλη την κοινωνία, χωρίς κανένα απολύτως δικαίωμα γι αυτό και το νομικό πλαίσιο που υπάρχει για τα κοινωφελή είναι ασαφές και θολό και υπάρχει σαφέστατα σύγκρουση με βασικές αρχές του εργατικού δικαίου (ότι έχει απομείνει από αυτό) όπως αυτή της σύμβασης εξαρτημένης εργασίας. Αφου υπογράψατε σύμβαση εξαρτημένης εργασίας σαφέστατα από αυτό προκύπτουν δικαιώματα. Παράλληλα η ίδια η σύμβαση έρχεται σε σύγκρουση με το υπάρχον ασαφές νομικό «πλαίσιο» (αν μπορεί να θεωρηθεί τέτοιο) που υπάρχει για τα κοινωφελή προγράμματα.
   Το κράτος δεν θέλει να θεωρεί εσας που δουλεύετε ως εργαζόμενους. Συνεπώς χωρίς δικαιώματα επίσχεσης, απεργίας, αδειών κλπ. Σε αυτό συμπράττει και το εργατικό κέντρο και η ΓΣΕΕ
   Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι συσπειρωθείτε οι εργαζόμενοι και να δημιουργήσετε μια συνέλευση εργαζομένων ανεξάρτητα αν οι συνάδελφοι εργάζονται ή έχει λήξει η σύμβαση τους διεκδικώντας αυτά που πρέπει να πάρετε ως εργαζόμενοι (αδειες, αποδοχές αδείας, επιδόματα, πληρωμή της επίσχεσης κλπ). Φυσικά καμιά σχέση με ΓΣΕΕ και εργατικό κέντρο. Πρέπει να προχωρήσετε μόνοι σας, να οργανώσετε κινητοποιήσεις και να μην τους εμπιστεύεστε. Εννοείται ψάξτε να βρείτε κάποιον καλό εργατολόγο από εκεί. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε τη κατάσταση των σωματείων που υπάρχουν εκεί για να προτείνουμε κάτι αν μπορεί με κάποιο τρόπο να σας βοηθήσει

 165. Καλησπερα.Λογω απουσιας μου αποτην Αθηνα δεν ανανεωσα την καρτα ανεργιας μου(29/12/12 επομενη ανανεωση),με αποτελεσμα να χανω εναν χρονο ανεργιας.Τι μπορω να κανω τωρα?
  Ευχαριστω.

  • άνεργοι

   η κάρτα ανεργίας ανανεώνεται σε οποιονδήποτε ΟΑΕΔ, έπρεπε να την είχες μαζί σου και να πήγαινες στον ΟΑΕΔ εκεί που ήσουνα. Τώρα τι να κάνεις;

 166. Πάνος

  Καλησπέρα καί Καλή Χρονιά.
  Είμαι άνεργος από το 2009 έχω εργασθεί περιστασιακά για 7 μήνες το 2011 μέχρι 31/10/11 το πρόβλημά μου είναι ότι κάνουμε κοινή δήλωση στην εφορία με τη σύζυγο με αποτέλεσμα να μη μπορώ να πάρω το επίδομα μακροχρόνια ανέργου ούτε να γλυτώσω κάτι από τα χαράτσια γενικώς ,μπορεί κατά τη γνώμη σας να γίνει κάτι ?

  Σημ. Η σύζυγος είναι συνταξιούχος με όλες τις περικοπές και τα χαράτσια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Ευχαριστώ πολύ.

  • άνεργοι

   σε ότι αφορά το επίδομα μακροχρόνια ανέργου, όχι δεν μπορεί να γίνει τίποτε αφού κάνεις κοινή φορολογική δήλωση. Είναι ένα θέμα που το αντιμετωπίζουν πολλοί συνάδελφοι

 167. Γεωργία

  καλησπέρα και καλή χρονιά!
  ο πατέρας μου είναι μακροχρόνια άνεργος και τον Ιουνίου του 2012 έκανε την αίτηση για το επίδομα μακροχρόνιων ανέργων ,το πήρε για 5 μήνες και τώρα ο ΟΑΕΔ του ζητάει τα χρήματα πίσω επειδή το είχε λάβει ξανά το 2007 και δεν το δικαιούται. Στην προκήρυξη όμως δεν αναφέρεται οτι όποιος το έχει λάβει παλιότερα δεν το δικαιούται. Μήπως γνωρίζετε τι ισχύει;

  • άνεργοι

   δυστυχώς όχι δεν παίρνει κάποιος από εμάς το επίδομα αυτό για να γνωρίζουμε

 168. Σάκης

  Γνωρίζεται αν οι βεβαιώσεις χρόνου ανεργίας που χορηγεί ο οαεδ έχουν αλλάξει μορφή;

  1) αναγράφεται πλέον το επάγγελμα του άνεργου ή όχι;
  2) ξέρω ότι έγραφαν στο κάτω μέρος ότι δεν θεωρούνται άνεργοι οι γιατροί, δικηγόροι, φαρμακοποιοί κ.λπ. Αυτό το κειμενάκι εξακολουθεί να υπάρχει ή έχει αφαιρεθεί;

  Αν έχει βγάλει κανείς πρόσφατα ας μας πει.
  Ευχαριστώ.

  • άνεργοι

   έβγαλα το σεπτέμβρη και δεν έχει γραμμένο κάτι τέτοιο

   • Σάκης

    Αυτό σημαίνει ότι έχει αλλάξει κάτι; μπορούμε να γραφόμαστε πλέον οι κτηνίατροι στον ΟΑΕΔ ως άνεργοι και να μας χορηγείται βεβαίωση ανεργίας που θα την χρησιμοποιούμε σε προκηρύξεις;

 169. γεια σας!θα ηθελα να ρωτησω το εξης:ειμαι ανεργη 2,5χρονια.περυσι ανανεωσα το βιβλιαριο ασθενειας μου με βεβαιωση οαεδ.ληγει τελη φλεβαρη.ειμαι εγκυος σε διδυμα κ περιμενω να γεννησω τελος ιανουαριου στο ιασω.εκει μου ειπαν οτι με καλυπτει ο εοππυ κ θα πληρωσω γυρω στα 1000ευρω μιας κα τα υπολοιπα θα τα παρουν απο το ταμειο μου.σε μια συζητηση που ειχα με μια μελλουσα μαμα με παρομοια κατασταση μου ειπε δεν καλυπτει ο εοππυ την γεννα αν ειναι ανανεωμενο το βιβλιαριο απο τον οαεδ κ χωρις προσφατη επιδοτηση.εχω μπερδευτει κ ο καιρος πλησιαζει!!!να τονισω οτι ο αντρας μου ειναι ανεργος ελευθερος επαγγελματιας κ κλεινει χρονο τον μαρτιο με αποτελεσμα να μην μπορει να με ασφαλισει.εχω κι ενα παιδι 4ετων!!γνωριζετε τι τελικα ισχυει??αν μπορειτε βοηθηστε με!!!!!!!!!!!!ευχαριστω!!!!

 170. ΓΕΙΑ ΣΑΣ Κ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.ΗΜΟΥΝΑ ΕΛ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΜΕΧΡΙ 31/12/2011.ΕΚΤΟΤΕ ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ Κ 56 ΕΤΩΝ.ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΓΙΑ 4 ΜΗΝΕΣ.ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ Κ ΘΑ ΕΧΩ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ?.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • άνεργοι

   καλή χρονιά και από εμάς. Δυστυχώς δεν εχουμε εργαστεί ως ελεύθεροι επαγγελματίες για να το γνωρίζουμε. Το καλύτερο όπως είπαμε και σε άλλο συνάδελφο σε αντίστοιχη ερώτηση του, να ρωτήσετε συγκεκριμενα κάποιο προιστάμενο στην τοπική υπηρεσία του ΟΑΕΔ που ανήκετε ή τον πρώην ασφαλιστικό σας φορέα

 171. ΜΑΓΔΑ

  Καλημερα και μπραβο για την δουλεια σας.Εχω το εξης προβλημα το 2011 πηρα ταμειο απο εποχικη εργασια….το 2012 πηρα για δευτερη φορα απο κοινη εργασια αφου συμπληρωσα τα αναλογα ενσημα (125 συν 2 μηνες τους οποιους αφαιρουν στο τελος)Φετος το καλοκαιρι συμπληρωσα 102 ενσημα απο εποχικη δουλεια ,θα εγκριθει το ταμειο η θα το κοψουν?Πηρα στον οαεδ και μου τα λεγανε πολυ μπερδεμενα. ΑΝ ΑΠΟΡΙΦΘΩ τι μπορω να κανω (ενσταση η να κολησω κι αλλα ενσημα και ποσα)σας ευχαριστω πολυ και περιμενω με αγωνια την απαντηση σας

  • άνεργοι

   δεν μπορούμε να ξέρουμε γιατί δεν γνωρίζουμε σε ποια κατηγορία εργαζομένων ανήκεις και σε ποιες χρονικές περιόδους μπήκαν τα ένσημα για να ξέρουμε μέχρι πόσο πίσω θα μετρήσει ο ΟΑΕΔ. Διάβασε προσεκτικά το πρώτο πινακάκι. Τώρα αν μιλήσουμε θεωρητικά με όσα γράφεις χωρίς να ξέρουμε τα παραπάνω πιθανόν να μπαίνεις ταμείο αλλά όχι για 12μηνο. Εχε όμως υπόψη σου και το νέο νόμο σχετικά με τη επιδότηση δηλαδή την εγκύκλιο B140640/25.10.2012:

   «Από 1.1.2013, σε κάθε περίπτωση τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας, εντός της προηγούμενης από την εκάστοτε έναρξη της επιδότησης λόγω ανεργίας, τετραετίας, δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των τετρακοσίων πενήντα (450). Εάν εντός της τετραετίας ο άνεργος έχει επιδοτηθεί για χρονικό διάστημα μικρότερο των τετρακοσίων πενήντα (450) ημερήσιων επιδομάτων, δικαιούται να επιδοτηθεί λόγω ανεργίας για τον υπόλοιπο αριθμό ημερήσιων επιδομάτων, μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου των τετρακοσίων πενήντα (450) ημερήσιων επιδομάτων. Από 1.1.2014 τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας στην τετραετία δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των τετρακοσίων (400).»

   Παίρνεις το τριμηνιαίο βοήθημα όμως.

 172. Αν σας βαλω τα ενσημα αναλυτικα μπορειται να βοηθησετε ??

  • άνεργοι

   συναδέλφισα, αφού έχεις τα ένσημα τις συμβάσεις που γραφει την ειδικοτητα σου κλπ μπορείς να τα συγκρίνεις με τον πρώτο πίνακα εχοντας υπόψη σου και την εγκύκλιο. Δεν είναι κάτι δύσκολο…

 173. ΜΑΡΙΑΝΘΗ

  Καλησπερα, θα ηθελα να σας ρωτησω εχω καρτα ανεργιας και παιρνω επιδομα ανεργιας.επρεπε να παρουσιαστω εωσ 11/1/2013.Δηλαδη μεχρι την παρασκευη.δεν παρουσιαστηκα.τωρα τι γινεται κοβεται το επιδομα ανεργιας.αν παρουδιαστω την δευτερα?θα με διαγραψουν?τι πρεπει να κανω?

 174. Ανδρεας

  γεια σας,ο πατερας μου ειναι 61 χρ,ανεργος οικοδομος.περσι επερνε ταμειο ανεργιας μεχρι τον νοεμβριο και πηγε τωρα για να του δωσουν το επιδομα για μακροχρονια ανεργους.του ζητηθηκε εκκαθαριστικο,το οποια περιειχε τα εσοδα του 2011 οπως ειναι φυσικο,και αυτι δεν πληρουσε τα κριτηρια επιδει εκεινη τη χρονια δουλευε.τι γινεται σε αυτη την περιπτωση?δεν μπορει να το παρει δηλαδη φετος??ευχαριστω εκ των προτερων

  • άνεργοι

   οι προϋποθέσεις είναι συγκεκριμένες αν δεν πληρεί τις προϋποθέσεις πως θα το πάρει;

 175. ουρανία

  Γεια σας, θα ηθελα να μαθω , αν εχει καμια σχεση η καρτα ανεργειας που κανω ανανεωση καθε 3 μηνο με την ασφαληση μου, γιατι ληγει τον Φεβρουαριο και θα με γραψει ο αντρας μου στο δικο του που ειναι του τεβε ομως.Θα μπορω να κανω ανανεωση την καρτα μου η οχι?

  • άνεργοι

   δεν έχει σχέση, θα μπορείς να ανανεώνεις την κάρτα κανονικά. Άλλο αν είσαι γραμμένη στον ΟΑΕΔ άλλο η ασφάλιση

 176. Θοδωρας

  Αμα λόγω αναχώρησης στο εξωτερικο δεν διακοψω το ταμειο ανεργείας και δεν παρουσιαστώ τι συμβαίνει απλά χανω τους μήνες που δεν παρουσιάστηκα?Υπάρχουν κυρώσεις αμα δεν το διακόψω και είμαι εξωτερικό,υπάρχει τρόπος να το διακόψω απο το εξωτερικό?
  Άμα αργήσω να παρουσιαστώ κανα μήνα απλά χάνω τον μήνα επιδότησης και για να πάρω τον επόμενο πρέπει να καταβάλω δικαιολογητικά γιατι δεν παρουσιάστηκα στην ώρα μου?

  • άνεργοι

   κάθε άνεργος οφείλει να δηλώνει την αναχώρηση του στο εξωτερικό είτε για λίγο είτε για περισσότερο οπότε το ταμείο αναστέλλεται και συνεχίζεται με την επιστροφή από το εξωτερικό

 177. Καλημερα μηπως ξερεται ποσα ενσημα χρειαζεται για ταμειο εαν εργαζοσουν σε κοινη εργασια το 2011 και το 2012 σε εποχικη?Σημειωνω οτι περυσι πηρα ταμειο , και πιο παλια το 2010 ξαναπηρα απο εποχικη εργασια ταμειο ….Ευχαριστω

 178. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΕΙΜΑΙ 28 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΤΑ ΠΕΝΤΑΜΗΝΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ 2-11-2012 ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΛΗΓΕΙ 2-4-2013. ΠΡΙΝ ΜΕ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΧΑ ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ. ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΒΟΗΘΗΜΑ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • άνεργοι

   για ταμείο κανονικό δεν το βλέπουμε σίγουρα δικαιούσαι το τριμηνιαίο βοήθημα

 179. Καλημέρα σας,
  Παίρνω ταμείο εδώ και κάποιους μήνες αλλά πρόσφατα βρήκα μια εργασία,στην οποία η πρόσληψη θα γίνει – έγινε μέσω του οαεδ..πριν ένα μήνα και παραπάνω με είχαν στείλει στον οαεδ που ανήκει η εταιρία αυτή να πάρω ένα χαρτί και να το πάω μαζί με κάτι άλλα χαρτιά και την κάρτα ανεργίας στο λογιστήριο της εταιρίας.Στον οαεδ που είχα πάει με έβαλαν να υπογράψω ένα χαρτί για την θέση που θα καλύψω στην συγκεκριμένη εταιρία και από τη στιγμή που είχα πάει τα χαρτιά στο λογιστήριο τους φαντάζομαι ότι η πρόσληψη θα έχει γίνει.Η εταιρία όμως δεν έχει κάνει ακόμα έναρξη και εγώ δεν έχω ξεκινήσει να δουλεύω. Θα πρέπει να κάνω κάτι για να σταματήσω το ταμείο παρ ολο που έχει γίνει πρόσληψη μέσω οαεδ?? και με το ταμείο που δικαιούμαι αυτό το μήνα τι θα γίνει?? γιατί μπορεί να έχει γίνει πρόσληψη αλλά η εταιρία ακόμα δεν έχει κάνει έναρξη – δεν έχει ανοίξει..

  • άνεργοι

   με όσα λες δημιουργούνται ερωτηματικά αν έχει γίνει πρόσληψη. Αν δεν έχει γίνει ακόμα δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτε άσε το ταμείο να τρέχει. Αν υπάρχει πρόσληψη προφανώς πρέπει να διακοπεί το ταμείο

 180. Στις βεβαιώσεις χρόνου ανεργίας που χορηγεί ο οαεδ δεν αναγράφεται πλέον στο κάτω μέρος ότι δεν θεωρούνται άνεργοι οι γιατροί, δικηγόροι, φαρμακοποιοί κ.λπ.
  Αυτό σημαίνει ότι έχει αλλάξει κάτι; μπορούμε να γραφόμαστε πλέον οι κτηνίατροι στον οαεδ ως άνεργοι και να μας χορηγείται βεβαίωση ανεργίας που θα την χρησιμοποιούμε σε προκηρύξεις;

 181. ΒΑΓΓΕΛΗΣ

  Καλησπέρα σας ! είμαι άνεργος με κάρτα ανεργίας σε ισχύ ! Πρόκειται να μου γίνει πρόσληψη από εταιρεία βάση προγράμματος οαεδ! σε περίπτωση απόλυσης ή οποιουδήποτε άλλου λόγου μπορώ να ξαναβγάλω κάρτα ανεργίας? ή θα πρέπει να είμαι ασφαλισμένος πάλι για κάποιο χρονικό διάστημα . Ευχαριστώ !

  • άνεργοι

   φυσικά μπορείς αν θα σαι άνεργος, απλά ο χρόνος ανεργίας μετράει πάλι από την αρχή

   • ΒΑΓΓΕΛΗΣ

    Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση ! Όσον αφορά τα προγράμματα του οαεδ , συνδέονται με όλα τα επαγγέλματα ? ή εξαιρούνται κάποια ? υπάρχει κάποια λίστα ?

 182. καλησπερα,εχασα την προθεσμια εμφανισης στον οαεδ,η οποια ηταν μεχρι 10/1…επεσε το σαββατοκυριακο και καθυστερησα ακομη πιο πολυ…τι συνεπειες εχει αυτο?εννοειται πως αυριο πρωι πρωι θα τρεξω…

  • άνεργοι

   συνέπειες ως προς τι; τεσπα πήγαινε άμεσα αύριο

 183. καλημερα μπηκα τεμειο ανεργιας τον μαρτιο του 2012 θα εχω ταμειο ως τον μαρτιο του 2013 θα γεννησω τον σεπτεμβριο του 2013 το ταμειο θα εχει τελειωσει τι δικαιουμαι μπορω να διακοψω το ταμειο με ασθενεια και μετα να το συνεχισω

  • άνεργοι

   δεν καταλαβαίνουμε την ερώτηση σου αν το ταμείο τελειώσει το Μάρτιο του 2013 σε 2 μήνες δηλαδή γιατί να το διακόψεις;

   • Μαρια

    συνεπειες σχετικα με το αν θα επαιρνα το επιδομα κανονικα…ηδη την παρασκευη επρεπε να μπει και δεν μπηκε…πηγα…μου τα εκαναν λιγο δυσκολα και τραγικα τα πραγματα…αλλα ειπαν πως πιθανον να πληρωθω με καθυστερηση διαφορετικα τον επομενο μηνα..

 184. Kalhmera! Exei teleiwsei to epidoma anergias m , o xronos pou m zhththhke na paw na thewrisw thn karta m exei perasei an paw twra pou exei leiksei?theloun na m kanoun proslhpsh Mesw oaed k anhsuxw mhn tuxon den ginete pia?

  • άνεργοι

   αν έχει περάσει πολύς χρόνος από τη λήξη της προθεσμίας πιθανόν να σε έχουν διαγράψει από τα μητρώα του ΟΑΕΔ. Πήγαινε να το τσεκάρεις. Αν υπάρχει πρόβλημα βγάλε νέα κάρτα

 185. κατερίνα

  Καλημέρα
  και συγχαρητηρία για την σελίδα σας,βοηθάει πολύ κόσμο..
  Θα ήθελα να ρωτήσω αν δικαιούμαι κάποιο βοήθημα απο τον οαεδ.Ημουν στο ταμείο ανεργείας κ έπαιρνα το επίδομα για ενα χρόνο,απο τον νοεμβριο του 2011 μεχρι τον οκτώβριο του 2012.Τώρα έχω απλά την κάρτα ανεργείας.Επίσης,λήγει κ η ασφαλεια (ιατρική) απο το ΙΚΑ τον άλλο μήνα.Μπορώ να την ανανεώσω επειδή είμαι άνεργη μέσω του οαεδ;Είμαι και έγκυος,αν παίζει κάποιο ρόλο αυτό, και η ηλικία μου είναι 34.
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  • άνεργοι

   μόλις τελειώσει το ταμείο ανεργίας μπορείς να πάρεις μια βεβαίωσηη από τον ΟΑΕΔ για να ανανεώσεις το βιβλιάριο. Αν την έχεις πάρει αυτή τη βεβαίωση, μπορείς να πας να πάρεις νέα βεβαίωση. Αυτό μπορεί να γίνει για 4 εξάμηνα. Διάβασε προσεκτικά στον οδηγό ανέργων το κομμάτι που αφορά την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

   • κατερίνα

    Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση.
    Γνωριζετε αν δικαιούμε κάποιο βοήθημα;

 186. μαρια

  τα ενσημα του εξαμηνου μετρανε για ταμειο ανεργιας? εγω ημουν σε ταμειο ανεργιας για ενα χρονο απο 1/12/2010 εως 7/12/2011 δουλεψα απο 2/12/2011 εως 31/1/2012 μετα εως τισ 29 μαιου ημουν σε αδεια κυοφοριας και λοχειας και κατευθειαν εως τις 29 /11 στο εξαμηνο. παραιτηθηκα στισ 31/12/2012 ,λογω του οτι ψηνεται μια νεα δουλεια αλλα με συμβαση ορισμενου χρονου ενος μηνα με την ληξη της συμβασης θα μπορεσω να βγω σε ταμειο?
  η και στην συμβαση ορισμενου χρονου εχω την προστασια μητροτητας?

  • άνεργοι

   δεν καταλαβαίνουμε ακριβώς τις ερωτήσεις που κάνεις αλλά σύμφωνα με τον πρώτο πίνακα που προσδιορίζει τα χρονικά όρια μπορείς να υπολογίσεις αν μετράνε τα ένσημα που λες. Υπολόγισε όμως και το εξής. Ο τελευταίος νόμος για την καταβολή επιδόματος λεει τα εξής

   Από 1.1.2013, σε κάθε περίπτωση τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας, εντός της προηγούμενης από την εκάστοτε έναρξη της επιδότησης λόγω ανεργίας, τετραετίας, δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των τετρακοσίων πενήντα (450). Εάν εντός της τετραετίας ο άνεργος έχει επιδοτηθεί για χρονικό διάστημα μικρότερο των τετρακοσίων πενήντα (450) ημερήσιων επιδομάτων, δικαιούται να επιδοτηθεί λόγω ανεργίας για τον υπόλοιπο αριθμό ημερήσιων επιδομάτων, μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου των τετρακοσίων πενήντα (450) ημερήσιων επιδομάτων.
   Από 1.1.2014 τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας στην τετραετία δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των τετρακοσίων (400)

 187. ΚΑΤΕΡΙΝΑ

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΓΙΑ 1 ΧΡΟΝΟ.ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ…… ΟΜΩΣ ΠΡΙΝ 9ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣΑ,ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΝΑΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ.ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 9600 ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΠΟΥ ΟΜΩΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΗΤΑΝ 8500 ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΓΥΡΙ ΣΤΑ 5500 ΕΥΡΩ.ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ..ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΑΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΝΟΙΚΙ 240 ΕΥΡΩ, ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ 1 ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ….ΜΕΝΩ ΣΕ ΝΟΙΚΙ ΚΙΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΑΜΑΞΙ 12ΟΟ ΚΥΒΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟ 25%.ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΠΙΟΜΑ

  • άνεργοι

   με τέτοιο οικογενειακό εισόδημα με ότι γράφει ο ίδιος ο ΟΑΕΔ και αφού θα καταθέσεις την τελευταία φορολογική δήλωση δεν βλέπουμε να το παίρνεις. Κάνε τον κόπο όμως και πήγαινε να κάνεις τα χαρτιά και ανέφερε στον υπαλληλο την τωρινή οικογενειακή κατάσταση μήπως υπάρχει κανένα παραθυράκι στις εγκυκλίους που δεν γνωρίζουμε για τις διαζευγμένες

 188. Καλησπέρα θα ηθελα να ρωτησω θελω να βγω πρωτη φορα στο ταμειο ανεργιας εχω για το 2011 25 ενσημα κανονικα και 111 ενσημα πρακτικης επισης για το 2012 εχω 258 ενσημα και το 2013 εχω 16 ενσημα και δεν μπορω να βγαλω ακρη αν θα παρω η οχι συμφωνα με αυτα που γραφετε στο 1 δεν δικαιουμε αλλα μηπως μπορω με αυτα που αναφερετε στο 2?
  ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
  Αν επιδοτείται για πρώτη φορά:
  1. Ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 80 ημέρες εργασίας το χρόνο κατά τα δύο προηγούμενα χρόνια, πριν από την επιδότησή του. Το τελευταίο όμως 14μηνο πρέπει να έχει συμπληρώσει 125 ημέρες εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίοι δύο μήνες.
  2.Επίδομα ανεργίας δικαιούται και ο ασφαλισμένος που έχει πραγματοποιήσει στα δύο προηγούμενα, πριν από την απόλυσή του χρόνια, 200 ημέρες εργασίας (χωρίς να υπολογίζονται οι δύο τελευταίοι μήνες), από τις οποίες 80 ημέρες, το λιγότερο το χρόνο.

  • άνεργοι

   λογικά με αυτά που γράφεις υπολογίζοντας τα 2 τελευταία χρόνια και αφαιρώντας χωρίς να ξέρω επαναλαμβάνω τα ένσημα και τους μήνες που τα απέκτησες συγκεκριμενα, φαίνεται να μπαίνεις ταμείο. Ο χρόνος επιδότησης παίζει να είναι μεταξύ 10-12 μηνών. Όταν κάνεις τα χαρτιά σου θα σου πουν

 189. ΠΕΡΝΏ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ Τ ΟΑΕΔ ΔΟΥΛΕΨΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ( ΜΕ ΠΡΟΣΈΛΑΒΑΝ Κ ΜΕ ΑΠΕΛΥΣΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΜΕΡΕΣ) χανω το Επίδομα μ?

 190. kalispera k kali xronia se olous me ugeia!!!! douleuo apo 1apriliou 2011 eos 31 augoustou 2011 k apo 1noembriou 2011 eos 31ianouariou 2012 me miniaies simbaseis ergou 4wrh apasxolisi…..dikaioumai to epidoma???? diavasa oti xreiazetai k ekatharistiko….ego omos tous mines tou 2011 den tous dilosa sin oti kano dilosi me ton sizigo mou pou einai k autos anergos k me dilothen eisodima kato ton 9.000euro……an to dikaioumai tha exo kapoio provlima me to ekatharistiko??? i mipos den to dikaioumai katholou???? sas euxaristo ek ton protairon!!!!!! :)))

  • άνεργοι

   καταρχήν αν είναι τόσο χαμηλή η δήλωση στην εφορία είσαι μέσα στα πλαίσια των προυποθέσεων που ορίζει ο ΟΑΕΔ. Τώρα σχετικά με τη σύμβαση έργου που είχες. Από όσο ξέρουμε με τις συμβάσεις αυτές δεν παίρνει ο εργαζομενος ταμείο. Κανε όμως τον κόπο να πας στον ΟΑΕΔ με ότι χαρτιά ζητάνε, ρώτα και κατέθεσε τα.

 191. Καλημερα,

  εχω ετερορυθμη εταιρια απο τον Ιουλιο του 2010. Σκοπεύω να κλείσω την εταιρια αυτον τον μήνα (Ιανουαριο του 2013). Ολο αυτο το διαστημα πληρώνω κανονικα ΟΑΕΕ.
  Δικαιουμαι επίδομα ανεργίας;
  Ευχαριστώ

  • άνεργοι

   έχει ανακοινωθεί ότι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα παίρνουν επίδομα ανεργίας αλλά μέχρι ακόμα δεν υπάρχει κάτι επίσημο. Ίσως μέσα στους επόμενους μήνες. Υπομονή…

 192. ΘΟΔΩΡΟΣ ΣΥΓΚΟΥΡΛΗΣ

  ΕΙΧΑ ΕΝΣΗΜΑ ΕΠΙ 8 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ . ΣΤΙΣ 14 / 2 / 2011 ΜΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΛΥΣΗ . ΒΓΗΚΑ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 28 / 2 / 2011 ΕΩΣ 27 / 2 / 2012 ( 12ΜΗΝΟ). ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΩ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΕΝΣΗΜΑ :ΜΑΡΤΙΟΣ 2012 -2 , ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012 – 25 , ΜΑΙΟΣ 2012 -25 , ΙΟΥΝΙΟΣ 2012 -25 , ΙΟΥΛΙΟΣ 2012 -25 , ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012 – 2 , ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012 – 25 , ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 -25 , ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013 – 15 ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΠΟΛΥΣΗ. ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΤΑΜΕΙΟ ? ΠΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ? ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΠΟΣΑ ΕΝΣΗΜΑ ΜΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ .

  • άνεργοι

   συναδελφε με μια απλή αριθμητική των ενσήμων που έχεις και αφαιρώντας τους 2 τελευταίους μήνες φαίνεται να έχεις 129 ένσημα.Συνεπώς με το πρωτο πινακάκι μπαίνεις ταμείο τουλάχιστον για 5 μήνες. Τσέκαρε το και μόνος σου δεν είναι δύσκολο

 193. Γιώργος

  Χαίρετε,
  Ως μακροχρόνια άνεργος κατάφερα να πάρω από τον ΟΑΕΔ μια επιταγή κατάρτισης training voucher, η οποία αφορά εκπαίδευση στους υπολογιστές και αν την ολοκληρώσεις, επίδομα 500 ευρώ. Έχω γραφτεί σε κάποιο ΚΕΚ και ξεκινάω τέλος του μήνα τα μαθήματα.
  Άσχετα με τον ΟΑΕΔ, με ενημέρωσαν ότι είναι πολύ πιθανό να με προσλάβουν αρχές φεβρουαρίου σε ένα εργοστάσιο για δουλειά. Τονίζω οτι θα με προσλάβουν, ΟΧΙ μέσω ΟΑΕΔ.

  1. Δικαιούμαι να κάνω και τα δύο?
  2. Με δεδομένο ότι χρειάζομαι οποσδήποτε τη δουλειά, τί πρέπει να κάνω για να διακόψω τη διαδικασία του σεμιναρίου&επιδότησης?

  • άνεργοι

   δεν ξέρουμε συνάδελφε κανένας από εμάς δεν πάει σε τέτοιο πρόγραμμα. Το καλύτερο είναι να πας στον ΟΑΕΔ και να ρωτήσεις. Αν χρειαστεί να το κόψεις θα σου πούνε εκεί

 194. Ime anergos edo ke 2 xronia ke i gineka mu 5 xronia . Ego me 1 xrono karta anergias meta apo klisimo mias mikris epixirisis pu ixa gia 20 xronia xrostao sto tewe liga xrimata (ta xrostumena proekipsan ton telefteo xrono 2010-11)stin eforia liga sto xaratsi, peste mu ean boro na paro ke ego san ELLINAS mia fora sti zoi mu tamio ANERGIAS ute to gnorisa alla tora thathela poli na to gnoriso apo konta dioti mu xriazete, megali anangi me oikogenia ke dio pedia sas parakalo apantistemu ti boro na kano ,ke signomi gia ta greeklish kano,ntrepome gia ta orthografika mu.FILIKA NIKOS

  • άνεργοι

   για τους πρώην ελεύθερους επαγγελματίες έχει ανακοινωθεί ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα μπορούν να πάρουν επίδομα ανεργίας. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάτι. Θα πρέπει να κάνεις υπομονή

 195. Ηλίας Θεοδ.

  Γεια σας θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να παρω καποιο επίδομα ενω δεν εχω ένσημα τον προηγούμενο χρονο και ενεργη καρτα ανεργειας 12 μηνων με 1 παιδι 2 ετων και γυνεκα ανεργη και μενω σε νοικιασμενο σπιτι .

  σας ευχαριστω.

  • άνεργοι

   δυστυχώς όχι συνάδελφε πήγαινε βγάλε κάρτα ανεργίας όμως. Δεν γνωρίζω αν πληρείς τις προυποθέσεις για το επίδομα μακροχρόνια άνεργου αλλά βγάλε οπωσδήποτε γιατί στο μέλλον θα υπάρξουν αλλαγές σε αυτό το επίδομα. Το έψαξες καθόλου με τα προνοιακά επιδόματα;

 196. Δέσποινα

  Καλησπέρα και συγχαρητήρια!
  Εχω μπερδευτει πολυ και χρειαζομαι βοηθεια! υπηρξα επιδοτουμενη ανεργη για έναν χρονο το 2010.
  Από τον Μάρτιο του 2011 έως και σήμερα εργάζομαι στην ίδια εταιρεία 8ωρη.
  Ο εργοδότης μου σκεφτεται αυτες τις μερες να μου κανει απωληση ή ληξη συμβασης.
  Δικαιουμαι επιδομα ανργειας? και εαν ναι, για ποσο διαστημα?
  Γιατι στις προυποθεσεις αναφερεται κατι για 400 ημερες που με μπερδευει.
  και κατι αλλο, περισυ ο λογιστης μου μου ειπε να μην κανω δηλωση γιατι δεν ειχα ενσημα. στον οαεδ ομως ζητανε εκκαθαριστικο. τι αλλο μπορω να καταθεσω αντ αυτου?
  ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια!

  • άνεργοι

   Μιλάμε ότι ο λογιστής σου είπε να μην κάνεις φορολογική δήλωση για την περίοδο που ήσουν άνεργη έτσι; Αυτό καταλαβαίνω αφού εργαζεσαι από το 2011 μεχρι τωρα με σύμβαση γιατί κανονικά πέρυσι πρέπει να έχεις κάνει αφού δούλευες. Συνεπώς πρέπει να εχεις και φορολογική δήλωση εκτός αν δούλευες ανασφάλιστα ίσως από το Μαρτη του 2011; Δεν είσαι πολύ ακριβής στην ερώτηση σου για να καταλάβουμε…

 197. ΒΑΓΓΕΛΗΣ

  Όσον αφορά τα προγράμματα του οαεδ , συνδέονται με όλα τα επαγγέλματα ? ή εξαιρούνται κάποια ? υπάρχει κάποια λίστα με τα επαγγέλματα ?

  • άνεργοι

   ποια προγράμματα του ΟΑΕΔ συνδέονται και με τι;

   • ΒΑΓΓΕΛΗΣ

    2 προγράμματα τρεχουν τώρα ! έως 35 και το 2ετές !

 198. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

  ΚΑΘΕ 19 TOY ΜΗΝΟΣ ΒΑΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ, ΟΜΩΣ ΣΗΜΕΡΑ (19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013) ΕΙΝΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ .ΤΩΡΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΩ?

 199. ΙΩΑΝΝΑ

  Γεια σας….
  Εχω καρτα ανεργειας απο τον Φεβρουαριο του 2008. Δεν ειχα κανενα ενσημο εως τοτε!!!! δικαιουμε καποιο επιδομα?
  ειμαι 31 χρονων.
  ευχαριστω

  • άνεργοι

   δεν έχεις ένσημα από το 2008 θέλεις να πεις…
   όχι δυστυχώς…

 200. Κώνσταντίνος Χαρίσης

  καλησπέρα

  θα ήθελα να ρωτήσω εάν γνωρίζετε πως μπορώ να υπολογίσω την σύνταξη του πατέρα μου. είναι 60 χρονών έχει 8000 ένσημα και είναι δασεργάτης όλα του χρόνια. πριν το 2012 βγαίναν στα 60 χρόνια. έχει τριάντα πέντε χρόνια εργασίας και στην φόρμα του ΙΚΑ δεν μπορώ να δω εαν μπορώ να θεμελιώσω δικαίωμα μπορεί κάποιος να με βοηθήσει?

  • άνεργοι

   δεν γνωρίζουμε δυστυχώς, αν ξέρει κανένας άλλος συνάδελφος που διαβάζει το σχόλιο να βοηθήσει…

 201. Γεια σας παιδιά… μήπως έχετε κάποια απάντηση γιατί δεν βρίσκω άκρη… είμαι καινούργιος στην Ελλάδα και δούλεψα 2012 σαν εποχιακός σε ένα ξενοδοχείο για πρώτη φορά. Όταν τελείωσε η σεζόν μου είπαν πως δεν δικαιούμαι επίδομα ανεργίας, δεν ξέρω αν δικαιούμαι κάποια βοήθεια από κάπου αλλού εκτός από το ΟΑΕΔ και θα ήθελα να ρωτήσω αν εσείς ξέρετε γιατί εκεί μου λένε πως δεν έχουν ιδέα και δεν είναι αρμόδια τους να γνωρίζουν κάτι τέτοιο.. θα χαρώ αν μπορούσατε να μου δώσετε κάποια απάντηση… σας ευχαριστώ πολύ Σωτος

  • άνεργοι

   παίζεται… εξαρτάται από τα ένσημα που έχεις κλπ. Πιθανόν να μπορείς να μπεις στο ταμείο για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Πάρε τα ένσημα και πήγαινε στον ΟΑΕΔ να κάνεις τα χαρτιά σου. Κοίταξε και τον πρώτο πίνακα που δημοσιεύουμε θα σε βοηθήσει να το υπολογίσεις

 202. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΛΗΞΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΝΕΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΡΑΦΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ Η ΚΑΡΤΑ ΟΑΕΔ,ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ?

  • άνεργοι

   η προθεσμίες για την ανανέωση είναι 5 μέρες πρίν και 5 μέρες μετά αν είσαι μέσα στα όρια πήγαινε να την ανανεώσεις αν έχουν περάσει πολλές μέρες, σε διαγράφουν από τα μητρώα. Καμιά φορά όμως διάφοροι υπάλληλοι κάνουν τα στραβά μάτια….
   Όπως και να έχει πήγαινε να δεις

 203. ΝΑΣΟΣ

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ
  ΕΙΧΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 5/2010 ΜΕΧΡΙ 17/11/2012 ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΕ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝ ΚΑΝΩ ΕΝΣΤΑΣΗ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΑΚΡΗ;;;;;;

  • άνεργοι

   τη χρονική περίοδο που αναφέρεις προφανώς ήταν υπάλληλος για να υπάρχει χαρτί απόλυσης από εργοδότη, από που προκύπτει ότι η ίδια ήταν εργοδότης; πως το λένε;

   • ΝΑΣΟΣ

    ΔΕΝ ΣΤΟ ΔΙΑΤΥΠΩΣΑ ΣΩΣΤΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΕΧΩ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΣΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΑΠΟ 5/2010 ΕΩΣ 17/11/2012 . ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΠΗΓΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΛΛΑ ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΑΝ ΤΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟ ΤΗΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ Ο 1)ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ (ΔΗΛΑΔΗ ΕΓΩ) ΚΑΙ 2)ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΚΛΑΔΟΥ ΑΝΕΡΓΙΑΣ. ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΟΜΩΣ ΠΛΗΡΩΝΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΟ ΙΚΑ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ;;;;;;

    • άνεργοι

     χμμμ όσο αφορά τα ένσημα δεν ξέρουμε τι ακριβώς πλήρωνες πιθανόν όμως να είναι και έτσι όπως σου είπαν. Υπάρχουν ένσημα που πληρώνεις και υπέρ του ΟΑΕΔ και άλλα όχι. Και στα δύο είσαι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ. Αν τα ένσημα είναι αυτά που δεν έχει εισφορά υπέρ ΟΑΕΔ τότε δεν μπορεί να πάρει ταμείο.(ρώτα και τον λογιστή σου).
     Σε ότι αφορά το άλλο που ρωτάς εφόσον υπάρχει πρώτος βαθμός συγγένειας και κοινή φορολογική δήλωση στην οποία το δηλωθέν εισόδημα είναι πάνω από τα όρια που βάζει ο ΟΑΕΔ δεν παίρνει ταμείο ανεργίας. Κάρτα ανεργίας όμως ας βγάλει ωποσδήποτε

     • Βασικά δεν έχει να κάνει με το δηλωθέν εισόδημα-επειδή το είχα ψάξει και εγώ με τα ένσημα-σε οποιαδήποτε περίπτωση που ο εργοδότης είναι συγγενής πρώτου βαθμού,άσχετως του εισοδήματος ,τα ένσημα που κολλάς δεν τα μετράνε για ταμείο ανεργίας αλλά μόνο για συντάξιμα.Και σε επιχείρηση που είχε ο γονιός σου ή ο αδερφος σου πχ αν κολλούσες ενσημα,μετά δεν μπορείς να βγείς ταμείο ανεργίας.Άλλη μια ηλιθιότητα και μεγάλη αδικία του συστήματος!!!

     • ΝΑΣΟΣ

      ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ;;;;;;; ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 29 ΧΡΟΝΩΝ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΤΟΥ ΙΚΑ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ.

     • άνεργοι

      Για να ανανεωθεί το βιβλιάριο του ΙΚΑ πρέπει να είναι γραμμένη στα μητρώα του ΟΑΕΔ τουλάχιστον για ένα χρόνο και γι αυτό πρέπει να βγάλει κάρτα ανεργίας

 204. ΓΙΩΡΓΟΣ

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΕΠΑΙΡΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2012. ΓΙΑ ΤΟ 2012 ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΝΣΗΜΑ. ΔΙΚΑΙΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟ ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΜΕ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΑΠΟ 01/03/2013-28/02/2014?

  • άνεργοι

   Όταν λήγει το ταμείο ανεργίας μπορούμε να πάρουμε μια βεβαίωση και να πάμε να ανανεώσουμε στο ΙΚΑ το βιβλιάριο για μια ακόμη χρονιά. Μετά από αυτό και εφόσον συνεχίζεις να είσαι γραμμένος στα μητρώα παίρνεις από τον εργασιακό σύμβουλο μια βεβαίωση και πας στο ΙΚΑ για να ανανεώσεις το βιβλιάριο για ένα ακόμα 6μηνο. Αυτό μπορεί να γίνει στο σύνολο 4 φορές. Δηλαδή για 2 χρόνια ακόμα…

 205. Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την βοήθεια που προσφέρετε!Επαιρνα επίδομα ανεργίας απο 15/1/2012 έως 15/1/2013.Δικαιούμαι το ειδικό βοήθημα ή το επίδομα μακροχόνια άνργων?Είμαι 47 ετών..Ευχαριστώ πολύ.

  • άνεργοι

   καταρχήν δικαιούσαι το ειδικό βοήθημα μετά τη λήξη του τακτικού επιδόματος και το μακροχρόνια ανέργου. Πρώτα πάρε το ειδικό βοήθημα και μετά κάνε τα χαρτιά για το άλλο

 206. Εργάστηκα για 5 μήνες μέχρι τις 15/01 και συνολικά πήρα 125 ένσημα στο διάστημα αυτό. Στο παρελθόν έχω ξαναπάρει ταμείο. Για να δικαιούμαι πάλι ταμείο πρέπει να βρω πάλι δουλειά που από την απόλυσή της και για 14 μήνες πίσω, με εξαίρεση τους 2 τελευταίους, πρέπει να έχω 125 ένσημα το λιγότερο. Μπορώ δηλαδή να βρω δουλειά μερικών ημερών γύρω στις 15 Μάρτη; Αν ναι, πόσα είναι τα ελάχιστα ένσημα που πρέπει να πάρω τότε; Γιατί παλιά άκουγα για 3-4 ένσημα, αλλά πλέον ακούω πως χρειάζεται 1 μήνας ολόκληρος.

  • άνεργοι

   πρέπει να βρεις κάτι που να καλύπτει τα 125 ένσημα που θες. Σε ότι αφορά αυτό που λες στο τέλος για τα 3-4 ένσημα ο ΟΑΕΔ μετράει τους μήνες ημερολογιακά και όχι με βάση τα ένσημα. Αν μπορείς να αξιοποιήσεις αυτό και να ασφαλιστείς για 2 μήνες με λίγα ένσημα, πιθανόν και να μπορείς να μπεις ταμείο.

 207. Πέτρος

  Καλησπέρα, ήμουν στο ταμείο ανεργίας από Ιανουάριου του 2012 έως τώρα Ιαν 2013. Μου χρωστούν ακόμα όλους τους μισθούς του 2011 από τη δουλειά και έχω ένα συμφωνητικό και μια επιταγή γι’αυτά τα χρήματα.
  Αναγκάστηκα να δηλώσω στην εφορία ότι τα πήρα τα χρήματα (για να μπορώ να τα διεκδικήσω αν τους πάω στα δικαστήρια) με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι είχα εισόδημα πάνω από 9000 το προηγούμενο έτος.
  Δικαιούμαι να συνεχίσω την επιδότηση ? Θα τα δεχτούνε τα χαρτιά αυτά ?
  Επίσης με την ασφάλεια τι γίνεται τώρα ? Έχω ? Θέλει ανανέωση ? Δεν κατάλαβα.. :/
  Είμαι 34 και δούλευα στην τελευταία μου δουλειά 6 χρόνια.

  Ευχαριστώ

  • Πέτρος

   χμμ διάβασα ολη τη σελίδα εκτός από το απο πάνω σχόλιο…έλεος…άρα από IKA μπορω να κανω το ιδιο ετσι ?

  • άνεργοι

   μπερδεμένη και εξειδικευμένη η ερώτηση σου συνάδελφε δεν μπορούμε να ξέρουμε. Το καλύτερο θα είναι να πας στον ΟΑΕΔ με τα χαρτιά σου

 208. Κατερίνα

  Καλημέρα σας .
  Είμαι 28 ετών και είμαι άνεργη από τον 7ο του 2010,όπου και ξεκίνησα να παίρνω ταμείο ανεργίας το οποίο τελείωσε τον 9ο του 2011 όπου πηρα τότε και το ειδικό βοήθημα μετά την λήξη του ταμείου .
  Πέρσυ μου είχαν στείλει ταχυδρομικώς το αυτοκολλητάκι για το βιβλιάριο του ΙΚΑ ,το οποίο και λύγει τώρα στις
  28 /02/ 2013 όπως όλοι γνωρίζουμε. Αυτό σημαίνει ότι έχω εξαντλήσει τα 2 από τα 4 εξάμηνα ασφάλισης ή δικαιούμε και τα 4 εξάμηνα επιπλέον ;
  Και κάτι άλλο αν και ίσως να είναι άσχετο και ίσως χαζό ,αλλά θα το ρωτήσω ,με αυτήν την ανανέωση του βιβλιαρίου,δικαιούμε τα πάντα από ιατρικής περίθαλψης όπως και όταν έχω ένσημα και εργάζομαι ή όχι ;
  Π.χ. γυαλιά μυωπίας γράφονται κανονικά και παίρνω τα λεφτά μου πίσω ;

  • άνεργοι

   όχι δεν τα έχεις εξαντλήσει μετά το ταμείο σε ασφαλίζουν για ένα χρόνο συνεπώς έχεις δικαίωμα ακόμα για 4 εξάμηνα. Στη δεύτερη ερώτηση ναι δικαιούσαι κανονικά όπως και πριν με την νέα ανανέωση του βιβλιαρίου

 209. Νίκη Κ.

  Καλημέρα σας. Θα ήθελα να ρωτήσω.. η μητερα μου είναι ανω των 55 ετών και δεν έχει καθόλου ένσημα και εχει 1 χρόνο κάρτα ανεργίας στα μητρώα του οαεδ. Το οικογενειακό εισόδημα είναι κατω απο 9.000 ευρώ. Δεν έχει ούτε ασφάλεια. δικαιούτε κάποιο επίδομα?
  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  • άνεργοι

   δεν νομίζουμε… για να παίρνεις κάποιο επίδομα από τον ΟΑΕΔ πρέπει να έχεις και κάποια ένσημα.

 210. Kαλησπέρα σας!
  Θα ήθελα να σας ρωτήσω 2-3 πράγματα!
  Κατ’αρχήν εργάζομαι με πλήρη απασχόληση σε γενική κατηγορία εργαζομένων από 5/5/2012 και θα απολυθώ 6/2/2013 για πόσο καιρό θα μου χορηγείται η ανεργία?αν εργαζόμουν μέχρι 5/3/2013 θα έβγαινα ανεργία ποιο πολλούς μήνες?(επιδοτούμαι για 2 φορά)
  Και τρίτον ποιο θα είναι το ύψος του επιδόματος με σύζυγο και ένα παιδί το οποίο ώμος είναι ασφαλισμένο στον άνδρα μου(δημόσιο)?
  ευχαριστώ για το χρόνο σας

  • άνεργοι

   από ότι φαίνεται με όσα λές φαίνεται να παίρνεις 12μηνη επιδότηση. Για τη δεύτερη ερώτηση δεν μπορούμε να απαντήσουμε με βεβαιότητα αν παίζει ρόλο που είναι ασφαλισμένο στο δημόσιο. Από το τελευταίο πίνακα όμως που δημοσιεύουμε εαν υπολογιστεί και το παιδί θα είναι λογικά 396 euro

 211. ΜΑΡΙΑ

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ….

  Κατέθεσα χαρτιά για ταμείο ανεργίας στις 19/12/12 . Μέχρι σήμερα δεν έχουν βάλει χρήματα . Μου είπαν οτι τα χρήματα θα μπούν ένα μήνα μετά την κατάθεση, όμως τίποτα . Μου είπαν να δηλώσω παρουσία στις 19/2/13 ….. Ξέρετε πότε θα έρθουν τα χρήματα?

  • άνεργοι

   πως να ξέρουμε; μετά την κατάθεση των δικαιολογητικών σου δίνουν ένα χαρτί πότε να πας να πάρεις την έγκριση. Όταν πας να πάρεις την έγκριση θα δηλώσεις και παρουσία οπότε…

 212. Δεσποινα

  Θα ηθελα την βοηθεια σας,αν ειμαι τυχερη να βγαλω ακρη
  σε μια ταλαιπωρια που μου προκαλεσε ο ΟΑΕΔ.Λοιπον,
  ειμαι ηθοποιος στο επαγγελμα και οταν εκανα τα χαρτια μου
  για επιδομα ανεργιας(οχι για πρωτη φορα)δεχτηκα απορριπτικη
  αποφαση,ενω πληρουσα τις προυποθεσεις συμφωνα με το πλαισιο
  νομου.Απλως οι κυριοι δεν με εκριναν ως εποχικη αλλα ως κοινη μισθωτη,
  χωρις να τεκμηριωνουν την αποφαση τους.Εχω κανει δυο προσφυγες και το θεμα
  γι αυτους ειναι η αποδειξη εποχικοτητας της επιχειρησης που με απασχολησε και οχι το
  αυτονοητο,η εποχικοτητα του επαγγελματος.Τελος παντων,απο σας θα ηθελα,αν γνωριζετε,
  να μου πειτε,αν ειναι βασιμο το αιτημα τους (γιατι η βεβαιωση που προσκομησα για τις επιχειρησεις
  που εργαστηκα δεν τους καλυπτει)και πουθενα δεν αναρταται στην ιστοσελιδα τους καποια τεποια προ
  υποθεση για επιδοτηση στ εποχικα επαγγελματα.Νοιωθω οτι ειναι πολυ αδικο αυτο που μου κανουν…
  Σας ευχαριστω
  Δεσποινα

  • άνεργοι

   Είναι πολύ λογικά αυτά που λες αλλά δεν ξέρουμε κάτι άλλο εκτός από αυτά που γράφει και ο ΟΑΕΔ στο site του.

 213. καλημερα σας. η επιχειρηση στην οποια εργαζομαι απο 13 σεπτεμβριου 2012 κλεινει στις 31 Ιανουαριου 2013. εχω κανονικα το χαρτι της απόλυσης και συμφωνα με την 14μηνια δικαιουμαι το επιδομα ανεργιας. ομως το 2009 τον φλεβαρη επιδοτηθηκα λογω επισχεσης εργασιας για ενα χρονο μεχρι τον φεβρουαριο του ’10 με πλασματικα τοτε ενσημα μιας και επιδομα ανεργιας δεν δικαιουμουν . το επιδομα επισχεσης του ’09 πιανεται για επιδοτηση εντος 4ετιας?

  • άνεργοι

   το επίδομα επίσχεσης του ’09 πιάνεται για επιδότηση εντός 4ετιας?

   Εννοείς αν πιάνεται για επιδότηση ανεργίας και αν σε πιάνει ο νέος νόμος…
   Το επίδομα επίσχεσης δεν έχει να κάνει με το επίδομα ανεργίας

 214. Αθανασία

  Γεια σας,
  Θελω να κανω ενσταση για συνενωση των καρτών ανεργίας μου. εληξε στις 22/8 και την αννανεωσα 3/10
  Διοτι ηταν και ο λογος που δεν καταφερα να παρω το 3μηνο επιδομα ανεργιας.

  Μπορειτε να με βοηθησετε να συμπληρωσω το εγγραφο και αν εχω δικαιωμα να ανατρεξω στον φακελο μου στον ΟΑΕΔ, οπως και αν μπορω να εχω μια βεβαιωση απο την υπευθυνη στο τομεα 3μηνου βοηθηματος, για να καταφερω να παρω το βοηθημα;
  Επίσης, αν δεν καταφερω να να πετιχω την συνενωση των καρτων, δικαιούμαι αλλο επιδομα;
  Ειμαι ανεργη εδω και ενα χρονο.

  Ευχαριστώ.

  • άνεργοι

   αν καταλαβαίνουμε καλά έληξε η κάρτα στις 22/8 και πήγες να την ανανεώσεις στις 3/10 βγάζοντας νέα κάρτα;
   Αν έγινε έτσι ναι υπάρχει πρόβλημα για οποιοδήποτε επίδομα γιατί η ανεργία δεν είναι συνεχής.

 215. Σοφια Κοντοφακα

  καλημερα σας,
  ειμαι 56 ετων , εχω 2500 ενσημα, ανεργη απο το Νοεμβριο 2008. Πηρα 8 μηνες επιδομα ανεργειας μονο γιατι ειχα δουλεψει τους 9 τελευταιους μηνες. εκεινο που μ’ενδειαφερει περισσοτερο ειναι αν δικαιουμε περιθαλψη σπο το ΙΚΑ με αυτα τα ενσημα ???
  επισης στο παρελθον 1975-77 ειχα δουλεψει αλλα δεν βρισκω τα ενσημα μου, εχω κανει αιτηση στο ΙΚΑ μηπως τα βρουν αλλα δεν παιρνω απαντηση, με παραπεμπουν καθε φορα σε διαφορα γραφεια, μπορω να κανω κατι γι’αυτο? αν τα εβρισκα θα ειχα τουλαχιστον 3000 ενσημα, ποιο πολλα δικαιωματα ισως ???

  • άνεργοι

   γενικά όσα περισσότερα ένσημα έχεις τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα στην χορήγηση των επιδομάτων. Σε ότι αφορά την ασφάλιση αν μέχρι τώρα είσαστε γραμμένη στα μητρώα μπορείτε να ανανεώσετε το βιβλιάριο σίγουρα 4 εξάμηνα.
   σε ότι αφορά επίσης τη περίθαλψη ισχύει επίσης και ότι

   Προσοχή: στις 2 πρώτες ηλικιακές κατηγορίες, το δικαίωμα δεν είναι ανεξάντλητο αλλά ΜΟΝΟ 4 εξάμηνα και μόνο στους άνω των 55 είναι ανεξάντλητο

 216. Καλησπέρα!
  Είμαι 45 χρονών, χωρισμένη από το 1998 μια κόρη στα 25 που δεν μένει πλέον μαζί μου. Ζω μόνη σε κατοικία 46 τ. που μου ανήκει.
  Έχω ένα πτυχίο νοσηλεύτριας αλλά δυστυχώς δεν διορίστηκα ποτέ.
  Δούλευα όλα τα χρόνια της ζωής μου σε «μαύρες εργασίες», με εξαίρεση την δεύτερη -που ήμουν γύρω στα 21-22- όπου μου έβαλαν ένσημα του Ι.Κ.Α αλλά για πολύ μικρό χρονικό διάστημα περίπου ένα με δύο μήνες.
  (Έχω ακόμα την αρχαία καρτέλα).
  Όταν πήρα το πτυχίο εργάστηκα σαν αποκλειστική νοσοκόμα για αρκετό καιρό, αλλά τότε δεν μας έβαζαν Ι.Κ.Α. Έκτοτε όπως ανέφερα και παραπάνω εργάστηκα σε διάφορες εργασίες ‘μαύρα’. Το 2007 νόσησα με καρκίνο του μαστού, -έκτοτε είμαι άνεργη- και έβγαλα βιβλιάριο απορίας για να κάνω θεραπεία σε νοσοκομείο. Από τότε παίρνω ένα επίδομα άνεργου καρκινοπαθούς από την πρόνοια της τάξης των 620 ευρώ το δίμηνο, το οποίο όμως θα κοπεί το 2014.
  Η φορολογική μου δήλωση είναι γύρω στα 3500 ευρώ λόγω του επιδόματος.
  (Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζω περεταίρω προβλήματα υγείας λόγω της χρόνιας φαρμακευτικής αγωγής και των ακτινοβολιών..).
  Τις 15/04/13 θα είμαι γραμμένη 6 μήνες στον ΟΑΕΔ.
  Διάβασα το απόσπασμα για τους μακροχρόνια άνεργους που αναρτήσατε και θέλω να ρωτήσω: Το επίδομα είναι 200 ευρώ το μήνα? Μετά από ένα χρόνο, αν και εφ’ όσον ξεκινήσω κάποια στιγμή να λαμβάνω αυτό το επίδομα ανεργίας, τί γίνεται?
  Επίσης, υπάρχει κάποιο πρόγραμμα συνταξιοδότησης για ανθρώπους σαν εμένα?
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων και λυπάμαι αν ρωτάω κάτι που έχει ήδη απαντηθεί, αλλά γράφω μέσω ξένου υπολογιστή και δεν έχω χρόνο να διαβάσω όλα τα σχόλια που έχουν αναρτηθεί!
  Να είστε καλά!

  • άνεργοι

   το επίδομα είναι 200 ευρώ το μήνα και πρέπει να πληρείτε όλες τις προϋποθέσεις. Τις πληρείτε;
   Για πρόγραμμα συνταξιοδότησης δεν ξέρουμε, μάλλον θα πρέπει να ρωτήσετε την υπηρεσία που παίρνετε το προνοιακό επίδομα

 217. Επίσης ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί καποιος να με διαφωτίσει σχετικά με το χαράτσι.. η να μου υποδείξει που να απευθυνθώ για να πάρω πληροφορίες. Εκτός απο την εφορία η οποία δεν βοηθάει.
  Ζώ απο το επίδομα του κράτους ώς καρκινοπαθής όπως προανέφερα και μου ζητάνε να τους δώσω πίσω χρήματα που δεν έχω γιατι δεν μου φτάνουν ούτε για να ζήσω μαζί με λογαριασμούς. Εχω λογαριασμό με κοινωνικά κριτήρια στη ΔΕΗ και πάλι δεν μου φτάνουν. Είμαι άνεργη. Τί πρέπει να κάνω τελικά..?
  Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

 218. καλησπερα!κατε8εσα τα χαρτια μου στο ταμειο ανεργιας 14/1/2013 και μου ειπανε να περασω να πρω την αοφαση 14/3/2013…μηπως θα επρεπε να παω νωριτερα??2 μηνες πρεπει να περασουν για την αποφαση??και μετα την αποφαση…για ποιους μηνες πληρωνομαι??ευχαριστω πολυ!!

  • άνεργοι

   τόσο κρατάει η αναμονή δυστυχώς…
   τα λεφτά θα τα πάρεις για το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί

 219. ΔΕΣΠΟΙΝΑ

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
  ΕΙΜΑΙ 45 ΕΤΩΝ Κ ΕΧΩΚΑΝΕΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑΠΗΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ, ΒΓΗΚΕ Η ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ . ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ?? Ή Η ΚΑΡΤΑ ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ?

  • άνεργοι

   η λογική απάντηση έτσι όπως το θέτεις είναι ότι μπορείς. Επειδή όμως δεν γνωρίζουμε τι προβλέπεται στις εγκυκλίους του ΟΑΕΔ καλύτερα θα είναι να πας να με τα χαρτιά σου στον ΟΑΕΔ να τα καταθέσεις για το επίδομα μακροχρόνια άνεργου και εκεί να ρωτήσεις κάποιον υπεύθυνο.

 220. κατεθεσα στις 22-12-2012 τα χαρτια μου για ταμειο. Ποσους μηνες θα παρω επιδοτιση΄. Το 2009 ειχα ξανα για ενα χρονο

 221. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΠΑΟΥ

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ, είμαι σε επίσχεση εργασίας απο τον Απρίλιο 2013. Θέλω να μάθω οταν φτάσει ένας χρόνος τελειώνει το επίδομα απο τον ΟΑΕΔ? Αναρωτιέμαι γιατι τα λεφτά που παίρνω απο τον ΟΑΕΔ είναι τα δικάμου λεφτά δεν ειναι του κράτους απλώς με διευκολύνει γιατι ο εργοδοτης μου δεν με πληρώνει.

  • άνεργοι

   τελειώνει και κάνεις τα χαρτιά σου για το ταμείο ανεργίας πλέον

 222. Μαρια

  Καλημερα εργαστηκα σε επιχειρηση μαζικης εστιασης απο 1/8/2007 εως και 1/10/2012 η επιχειρηση πουληθηκε σε εναν αλλο εργοδοτη ο προηγουμενος μας απελυσε και μας αποζημιωσε κανονικα και αμεσως εγινε η προσληψη στον καινουργιο εργοδοτη..χθες μας ανακοινωσε οτι θα μας χρειαστει μεχρι το τελος του μηνα με προσελαβε στις 2/10/12 και με απολυει 31/1/13 !!Δικαιουμαι ταμειο ανεργειας ; αποζημιωση;
  Επεισης ανακαλυψαμε οτι μας ειχε ασφαλισει με μισθο 393 ευρω μεικτα το μηνα με οτι αυτο συνεπαγεται..και εργαζομασταν 5νθημερο 8 ωρο σε αυτη την περιπτωση τι θα πρεπει να κανουμε;

  ευχαριστω προκαταβολικα για τον χρονο που θα διαθεσετε να διαβασετε την απαντηση και συγχαρητηρια για το πολυτιμο εργο που διεξαγετε!!

  • άνεργοι

   πρεπει να κάνετε καταγγελία στο ΙΚΑ όλοι μαζί οτι δουλευατε 5νθημερο, 8ωρο καθως και στην επιθεωρηση εργασιας γιατι σας ειχε δηλωμενους ωρομισθιους. Επισης δικαιουσαι επιδομα ανεργιας απο την προηγουμενη δουλεια που ειναι περιπου 5 ετη. Τα ενσημα των τελευταιων 2 μηνων δεν υπολογιζονται.Αποζημιωση για τους 4μηνες στο νεο εργοδοτη δεν δικαιουσαι.Επισης μπορεις να απευθυνθεις στο σωματειο του επισιτισμου.

 223. Παναγιωτα

  Γεια σας!!! Θα ήθελα να μάθω: Όταν τελειώνει το ταμείο ενεργείας… Δικαιούσαι βιβλιάριο υγείας, αν ναι, για πόσο καιρό;
  Ευχαριστώ πολύ!!!

  • άνεργοι

   παίρνεις μια βεβαίωση ότι ήσουνα ένα χρόνο στο ταμείο και με αυτο πας και ανανεώνεις το βιβλιάριο. Μετά από αυτό και αφού είσαι ακόμα γραμμένη στα μητρώα του ΟΑΕΔ μπορείς να το ανανεώσεις για τέσσερα 6μηνα ακόμα

 224. καλημέρα σας και συγχαρητήρια για την βοήθεια που προσφέρετε…
  θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι, είμαι δικαιούχος του επιδόματος ανεργίας μέχρι τις 28/8/2013, μέχρι και τον Δεκέμβριο έπαιρνα κανονικά το επίδομα, ήταν να καταβληθεί στις 25/1 αλλά δεν έχουν μπει χρήματα μεχρι σήμερα στον λογαριασμό μου,μήπως γνωρίζετε αν έχει αλλάξει κάτι;;;

  • άνεργοι

   δεν γνωρίζουμε αν έχει αλλάξει κάτι. Πηγες την επόμενη παρασκευή να δεις αν τα έβαλαν;

 225. kalispera eimai anergoi eperna epidoma anergias kai ekremi kai i sinexeia toy tamioy logo kataggelias gia ta ensima eixa enamisei xrono stin etairia kai epidi den ton briskoyne moy akirosane ta ensima kai den perno kai ta ensima tis kataggelias einai nomimo ayto?

 226. Αγγελική Κουτινούδη

  Γεια σας. Βρισκομαι σε επισχεση εργασιας από τον Μάρτιο του 2011. Τον Μάιο του 2011 επιδοτήθηκα από τον ΟΑΕΔ μέχρι τον Απρίλιο του 2012 και μετά το επίδομα που τελείωσε μου έβγαλαν κάρτα ανεργίας και μου είπαν να την ανανεώνω κάθε 3 μήνες. Πήγα σήμερα να ζητήσω ένα χαρτί από τον ΟΑΕΔ που να γράφει τους μήνες που επιδοτήθηκα μέσα στο 2012 γιατί το ήθελαν από το ΙΚΑ να ανανεώσω την ασφάλειά μου και μου είπαν ότι δεν δικαιούμαι τέτοιο χαρτί γιατί είμαι από επίσχεση και κακώς μου βγάλαν κάρτα ανεργίας και μου την ακύρωσαν. Δεν καταλαβαίνω τι γίνεται. Επρεπε να έχω κάρτα ανεργίας αφού τελείωσε η επιδότηση επίσχεσης; Πρέπει να μου δώσουν τους επιδοτούμενους μήνες για το ΙΚΑ αφού δεν έχω ένσημα; Δεν ξέρω τι γίνεται.

  • άνεργοι

   μήπως έπεσες σε κάνα άσχετο υπάλληλο; γενικά το τελευταίο καιρό υπάρχουν πολλές παρόμοιες περιπτώσεις από υπαλλήλους που τους έκαναν μετάταξη από άλλους οργανισμούθς και είναι άσχετοι σε τέτοια θέματα.Πήγαινε σε κάποιο προιστάμενο
   Αφού τελειώσει το επίδομα επίσχεσης ο πρώην εργαζομενος/άνεργος γράφεται στα μητρώα του ΟΑΕΔ και αρχίζει να παίρνει το τακτικό επίδομα ανεργίας. Συνεπώς αφού είσαι γραμμένη στα μητρώα του ΟΑΕΔ ως άνεργη δικαιούσαι να πάρεις το χαρτί που ζητάς.

 227. Μαριος

  Καλησπέρα σας,
  θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση γιατί δυστυχώς το τμήμα εξυπηρέτησης του οαεδ δεν είναι καθόλου κατατοπιστικό και για να απαντήσουν πρέπει να κάνεις τάμα. Λοιπόν, ήμουν στο ταμείο ανεργίας και έπαιρνα κανονικά το επίδομά μου μέχρι που με προσλάμβανε σε μια δουλειά αλλά τον ιούνιο με απολύσανε. Θέλω ξανά να γραφτώ στο ταμείο αλλά χωρίς να παίρνω επίδομα. Πρέπει πάλι να προσκομίσω τα ίδια χαρτιά όπως στην αρχή? τι ακριβώς χρειάζομαι για να μην τρέχω άδικα στον οαεδ να ρωτήσω. Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

  • άνεργοι

   τα ίδια δικαιολογητικά που έκανες και την προηγούμενη φορά. Συγκεκριμενα κοιτα το κομμάτι που τα αναφέρει στον οδηγό

 228. Νίκος

  Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για το πολύ ενδιαφέρον και πολύτιμο σε πληροφορίες blog σας!

  Θα ήθελα να ρωτήσω απο πλευράς μου, αν είναι εφικτό να αφτασφαλιστώ στο ΙΚΑ μετά το πέρας της εργασίας μου (σύμβαση 5μηνης διάρκειας μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας) παρά το γεγονός οτι είμαι 29 ετών… Επειδή έτυχε να ακούσω ένα περιστατικό ατόμου που για να έχει σε ισχύ το βιβλιάριο υγείας του δήλωσε οτι εργάζεται ως Καθαρίστρια και με τα λίγα χρήματα που αποκομίζει απο διάφορες μικροδουλειές αγοράζει ένσημα και κάνει τη λεγόμενη αυτασφάλιση μόνη της. Υπάρχει αυτή η δυνατότητα και ρωτάω γιατί η ιδέα που έχει πλασάρει το Υπ. Εργασίας με το λεγόμενο «Εργόσημο» του εργοδότη προς επαγγελματικές κατηγορίες (baby siter…) δε θα με ενδιέφερε ούτε θα μπορούσα να κάνω κάτι γι’αυτό. Μπορείτε να με διαφωτίσετε αν έχετε κάποια πιο ολοκληρωμένη γνώση πάνω στο ζήτημα αυτό;

  Σας ευχαριστώ πολύ και ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!

  • άνεργοι

   δυστυχώς δεν ξέρουμε συνάδελφε ειναι πολύ εξειδικευμένη η ερώτηση σου.

 229. Κωστας Χατζ

  Έχω κλείσει τα 55, ασφαλισμένος στο ταμείο εμπόρων απο ’84 μέχρι ’88 στον ΟΓΑ απο το ’88 μέχρι το 2000 και στο ΙΚΑ απο το 2000 μέχρι το 2009 οποτε και απολύθηκα. Έχω κάρτα ανεργίας ενεργή. Δικαιούμαι περίθαλψη?

  • άνεργοι

   ναι με τόσα ένσημα που έχετε και αφού είσαστε πάνω από 55 πρέπει να είναι και απεριόριστο

   β) Παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανέργους ηλικίας άνω των 29 ετών έως και 55 ετών. Παρέχει ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε άνεργους ηλικίας άνω των 29 ετών έως και 55 ετών εφόσον έχουν παραμείνει εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ επί 12 τουλάχιστον μήνες.
   Επίσης να έχουν πραγματοποιήσει στην ασφάλιση οποιουδήποτε ασφαλιστικού οργανισμού (600) ημέρες εργασίας οι οποίες αυξάνονται ανά εκατό ημέρες κάθε χρόνο μετά τη συμπλήρωση του 30ου έτους της ηλικίας και μέχρι το 54ο έτος της ηλικίας.Προσοχή: στις 2 πρώτες ηλικιακές κατηγορίες, το δικαίωμα δεν είναι ανεξάντλητο αλλά ΜΟΝΟ 4 εξάμηνα και μόνο στους άνω των 55 είναι ανεξάντλητο.

 230. Σταυρος

  Καλησπερα,

  Σε περιπτωση που ο εργοδοτης μου κοινοποιηση την απολυση και εγω δεν υπογραψω (μονομερης απολυση) μεσα σε λιγες μερες ερχεται η απολυση με δικαστικο κλητηρα οπου αν δεν υπογραψω παλι παει δικασιμη για την εγκυροτητα της απολυσης.

  2 ερωτησεις : Στην παραπανω περιπτωση 1ο τα χρηματα της αποζημιωσης ποτε τα περνω και 2ο θα μπορω να γραφτω στον οαεδ?και αν ναι ποτε?μετα απο το τελικο δικαστηριο και εφοσον δεν δικαιωθω?

  Ευχαριστω πολυ

  • άνεργοι

   αν δεν υπογραψει τα χρηματα ο εργοδοτης τα βαζει στο παρακαταθηκων,εχει μια διαδικασια για να τα παρεις,αλλα τα παιρνεις, και στον οαεδ μπορεις να μπεις τωρα ανεξαρτητα απο το δικαστηριο και που θα καταληξει αυτο επικαλουμενος οτι αυτα τα χρηματα ηταν απαραιτητα για την επιβιωση σου.τα αλλα ειναι πολυ αοριστα.

 231. geia sas sugnomi geia ta greeklish alla to pc den exei ellinika. exo 166 meres ergasia to 2012 kai 50 meres ergasias sto 2013 poses akoma thelo gia na labo to epudoma anergeias?

  • άνεργοι

   ο πρώτος πίνακας είναι σαφής. Διάβασε τον. Από αυτά που γράφεις συμπεραίνω ότι μπορείς να μπεις αλλά όχι για 12 μηνη επιδότηση.

 232. ΑΘΗΝΑ

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ,
  ΗΜΟΥΝ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΓΙΑΤΙ Μ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΕΣΩ ΟΑΕΔ ΣΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. ΔΟΥΛΕΨΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΛΛΑ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΩ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ..ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΤΟΥΣ 12..ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ????

 233. ιωαννης

  Γειά σας.Εχω κάρτα ανεργίας απο το 2010 και είμαι 48 ετών.Κατά το παρελθόν έλαβα 12μηνη επιδότηση.Μόλις τώρα μαθαίνω από εσάς ότι ειμαι δικαιούχος μηνιαίου επιδοματος 200€.Απλά θα ήθελα να μου το επιβεβαιώσετε και γιατί τόσο καιρό δεν μας το ανέφεραν απο τον ΟΑΕΔ .Επιπλέον πρόκειται να παρακολουθήσω ένα επιδοτούμενο σεμινάριο για ανεργους τον προσεχή μήνα.Θα κοπεί η επιδότηση αν το παρακολουθήσω?Πως ο ΟΑΕΔ θα γνωρίζει ότι εγω παρακολουθώ αυτό το σεμινάριο?Ευχαριστώ

  • άνεργοι

   ναι δικαιούστε αυτό το επίδομα εφόσον πληρείτε τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος. Σε περίπτωση που θα πάτε σε επιδοτούμενο σεμινάριο θα σας το κόψουν το επίδομα. Μπορούν και διασταυρώνουν τα στοιχεία ηλεκτρονικά αφού είναι ενδοϋπηρεσιακή υπόθεση.

 234. γεια σας..να κανω μια ερωτηση;;μπορω να παρω επιδομα για να ανοιξω καταστημα καφενειο τωρα που ειμαι στα 21;;;

  • άνεργοι

   γι αυτά πρέπει να πας στον ΟΑΕΔ να ρωτήσεις τις επιχορηγήσεις που δίνουν μέσω των προγραμμάτων της ευρωπαϊκής ένωσης ή παρόμοιων προγραμμάτων

 235. Καλημέρα σας… έχετε προσέξει τι έγινε με το νέο περί 450 ημερών??? Είμαι ξενοδοχοϋπάλληλος. Έκανα αναστολή της ανεργίας μου και πήγα στο εξωτερικό να δω την κόρη μου για τα Χριστούγεννα. Στην επιστροφή μου πήγα να κάνω συνέχιση της ανεργίας μου και την απέρριψαν βάσει του νέου νόμου περί 450 ημερομισθίων. Άδικα εξηγούσα ότι είναι συνέχιση της ανεργίας αφού η απόλυσή μου ήταν τον Οκτώβριο…. Γνωρίζετε παρακαλώ τι μπορώ να κάνω??? Ήθελα να κάνω ένσταση αλλά μου λένε ότι είναι άχρηστη. Σας παρακαλώ πείτε μου τι μπορώ να κάνω….

  • άνεργοι

   όχι δυστυχώς, είναι νέος ο νόμος συνεπώς τώρα βλέπουμε το πως εφαρμόζεται. Και σε εμάς ακούγεται «κουλή» η όλη κατάσταση που περιγράφεις, πιθανόν όμως αφού έκανες εκ νέου τα χαρτιά σου μέσα στο 2013 για συνέχιση της ανεργίας να το υπολόγισαν έτσι. Είχες όμως τα προηγούμενα 4 χρόνια ξαναμπεί στο ταμείο;

 236. Καλησπέρα σας,

  Δεν εχω μπει στο ταμείο ανεργιας ποτε, και εργαζόμουν για 1 χρόνο Δεκ.11-Δεκ12. Μπορείτε να μου πείτε αν δικαιούμαι επίδομα ανεργίας? Απο τον ΟΑΕΔ μου είπαν πως δεν δικαιούμαι..Δεν γνωρίζω τι να κάνω σας παρακαλώ ενημερώστε με.

  Σας Ευχαριστώ πολύ

  • άνεργοι

   Και σε μας δύσκολο μας φαίνεται να μπορέσεις να επιδοτηθείς σύμφωνα με αυτά
   Αν επιδοτείται για πρώτη φορά:
   • Ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 80 ημέρες εργασίας το χρόνο κατά τα δύο προηγούμενα χρόνια, πριν από την επιδότησή του. Το τελευταίο όμως 14μηνο πρέπει να έχει συμπληρώσει 125 ημέρες εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίοι δύο μήνες.

 237. μπαμπης

  ειμαι τουριστικος υπαλληλος εχω 101 ημερες το τελευταιο 12μηνο, ειμαι παλιος δικαιουχος ,δικαιουμε η οχι ταμειο ανεργιας?εχω ακουσει οτι αφαιρουν τους 2 τελευταιους μηνες,ισχυει κατι τετοιο?

  • άνεργοι

   δεν μπορούμε να ξέρουμε αν τηρείς τις προυποθέσεις γιατί υπάρχει και νέος νόμος πλέον σχετικά με τις 450 μέρες επιδότησης. Ναι τους 2 τελευταίους τους αφαιρούν.

 238. ΘΑΝΑΣΗΣ

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΞΕΡΕΤΑΙ ΕΠΑΙΡΝΑ ΓΙΑ 5 ΜΗΝΕΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΛΙΓΗ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΕΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • άνεργοι

   ναι μπορείς να το κάνεις. Και εγώ μετά από λήξη σύμβασης είχα μπει στο ταμείο για 6 μήνες. Αφού λήξει το βιβλιάριο πήγαινε στον ΟΑΕΔ να σου δώσει μια βεβαίωση ότι ησουν στο ταμείο ανεργίας για να ανανεώσεις το βιβλιάριο υγείας. Θα έχεις ασφάλιση για ένα χρόνο ακόμα. Μετά και αν είσαι ακόμα άνεργος μπορεις πάλι με βεβαίωση του ΟΑΕΔ να ανανεώσεις το βιβλιάριο για 4 ακόμα εξάμηνα διαδοχικά

 239. μπαμπης

  δεν εχω σχεση με τις 450 ημερες,και ψαχνοντας βρηκα αυτο β) οι απασχολούμενοι σε τουριστικά και άλλα εποχιακά επαγγέλματα σε όλη τη χώρα. Εποχιακή εργασία θεωρείται εκείνη που παρέχεται σε επιχειρήσεις, οι οποίες από τη φύση τους, τις καιρικές συνθήκες ή λόγω των χρησιμοποιούμενων πρώτων υλών, λειτουργούν κατά το ημερολογιακό έτος για χρονικό διάστημα από δύο μέχρι το πολύ εννέα μήνες. Για τους μισθωτούς του σημείου β), μετά τη δεύτερη περίοδο απασχόλησης ως χρονικό διάστημα υπολογισμού των ημερομισθίων λαμβάνεται το 12μηνο πριν από τη λύση της σχέσης εργασίας, χωρίς να αφαιρούνται οι ημέρες εργασίας του τελευταίου διμήνου. Στην αποφαση απο το οαεδ μου αφαιρουν τους δυο μηνες και με βαζουν ως υπαλληλο μιας σεζον,ενω την προηγουμενη χρονια εργαζομουν στην ιδια επιχειριση και φετος 101 και ειμαι παλαιος δικαιουχος εποχιακοων επιδοματων,

 240. dimitra013

  Καλησπέρα σας, είμαι άνεργη ενάμιση χρόνο σχεδόν.χωρίς επίδομα ,γνωρίζω οτι μπορώ να ανανεώσω το βιβλιάριο ασθενείας μου,αυτο που θα ήθελα να μου πείτε αν γνωρίζεται είναι αν μπορώ να συνεχίσω να έχω και τα δυο μου παιδιά ακόμα στο δικό μου βιβλιάριο.ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  • άνεργοι

   Αν πληρείς τις προϋποθέσεις για ανανέωση του βιβλιαρίου αυτό συμπαρασύρει και τα εξαρτώμενα μέλη

 241. γιωργος

  εκανα τα χαρτια μου για το ειδικο βοηθημα απο τις 14 01 2013 εχω εισοδημα 6.500 περιπου ολα καλα.. αλλα εχουν περαση εικοσι ημερες και δεν εχουν μπη τα χρηματα στον λογαριασμο μου.και αν δικαιουμε και το επομενο ειδικο βοηθημα τριμηνη παραμονη στα μητρωα….

  • άνεργοι

   ποιο ειδικό βοήθημα αυτό μετά τη λήξη του ταμείου;
   το τριμηνιαίο βοήθημα το δικαιούνται όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για την τακτική επιδότηση

 242. Αλεξία

  Καλημέρα,
  Απολύθηκα τον Ιούνιο του 2011 μετά απο 11 χρόνια εργασίας και επιδοτήθηκα κανονικά για 12 μήνες έως και τον Ιούνιο του 2012.Το βιβλιάριο ασθενείας μου ανανεώθηκε απο αυτοκόλλητο που μου έδωσε ο πρώην εργοδότης μου και ισχύει έως 28/02/2013.Οταν έληξε η τακτική επιδότησή μου δεν ενημερώθηκα απο τον υπάλληλο ότι η κάρτα ανεργίας ισχύει για έναν μήνα μόνο με αποτέλεσμα να χάσω και τους μήνες ανεργίας και το ειδικό βοήθημα.Εβγαλα εκ νέου κάρτα ανεργίας τον Αύγουστο του 2012 και αυτή την εβδομάδα κλείνω 6 μήνες ουσιαστικά στο ταμείο.Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν παίζει ρόλο αυτή η διακοπή του ενός μήνα για την ανανέωση του βιβλιαρίου ασθενείας μου και επίσης αν πρέπει να περιμένω να λήξει το βιβλιάριο για να πάρω την βεβαίωση του Οαεδ και να το ανανεώσω.Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

  • άνεργοι

   για να πάρεις βεβαίωση για την ανανέωση σίγουρα πρέπει να έχει λήξει το βιβλιάριο.Πιθανόν και να παίζει ρόλο η διαφορά του ένα μήνα που αναφέρεις. Με σιγουριά θα το ξέρεις αν πας να ζητήσεις από τον ΟΑΕΔ την βεβαίωση

 243. Κωνσταντινα

  Γεια σας. Πρώτη φορά θα κάνω αίτηση για εκδοση κάρτα ανεργειας και θα ήθελα να ρωτήσω 1) τι δικαιολογητικά χρειάζονται για αλλοδαπούς 2) θα πρέπει πριν κάνω την αίτηση να υπάρχει λογαριασμός στην εθνική τράπεζα η μπορω αφού κάνω την αίτηση και 3 ) μπορω να ταξιδεύω εκτός Ελλάδας την περίοδο αναμονής για έγκριση έκδοσης της κάρτας ανεργίας ;;;

  • άνεργοι

   όλα τα δικαιολογητικά βρίσκονται μέσα στην σελίδα του οδηγού. Πρέπει να ανοίξεις τραπεζικό λογαριασμό πριν κάνεις την αίτηση γιατί όταν την κάνεις θα σου ζητήσουν εκεί το IBAN. Στην τράπεζα απλά θα πεις ότι είναι λογαριασμός για το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ. Την κάρτα ανεργίας τη βγάζουν αμέσως, εννοείς την περίοδο αναμονής της έγκρισης της αίτησης σου για ταμείο ανεργίας… Ναι μπορείς αφού δεν έχει εγκριθεί… Το πρόβλημα υπάρχει αν εγκριθεί και συνεχίζεις να ταξιδεύεις εκτός ελλάδας

 244. geia sas! eimai apo propersi ton oktovri anergos me karta anergeias kanonika! kai me ena paidi 2 eton! ti vohtheia mporw na exw apo ton oaed;

  • άνεργοι

   σε ότι αφορά τα βοηθήματα διάβασε στον οδηγό αν τηρείς τις προϋποθέσεις

 245. Γεια σας,
  Ημουνα σε 6μηνο μητροτητας του οαεδ οταν κλεινει η επιχειρηση στην οποια δουλευα.ειχα παρει μονο 2μηνες του 6μηνου και με ενημερωνουν οτι πρεπει να κανω αιτηση διακοπης του 6μηνου και να κανω τα χαρτια μου για ταμειο ανεργιας. κανω τα χαρτια μου για επιδομα ανεργιας απο 29/11/2012 μου ειπαν οτι η αποφαση θα βγει στις 29/01/2013, και οταν πηγα να υπογραψω την αποφαση μου ειπαν οτι χρειαζεται ακομα μια βεβαιωση διακοπης δραστηριοτητων της εταιρειας,διοτι με προστατευει ο νομος για την 18μηνη μητροτητα.ο εργοδοτης μου ομως,για κακη μου τυχη,λογω εκκρεμοτητων στην εφορια δεν εχει κλεισει ακομα τα βιβλια του επομενως δεν μπορω να παρω το συγκεκριμενο χαρτι.πειτε μου τι να κανω προκειμενου να παρω το ταμειο ειναι η πρωτη φορα που το ζηταω μετα απο τεσσεραμιση χρονια ενσημων.ειμαι αγανακτησμενη… και μητερα και δεν σεβονται τιποτα….

  • άνεργοι

   αυτό που δεν διευκρινίζεις είναι: αίτηση για επίδομα ανεργίας έκανες με απόλυση, με επίσχεση ή με χαρτί πτώχευσης της εταιρείας; όταν πτωχεύει μια εταιρεία το χαρτί απόλυσης το δίνει η σύνδικος που ορίζει το κράτος. Στη δικιά σου περίπτωση από ότι καταλαβαίνουμε δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο οπότε ο ΟΑΕΔ είναι υποχρεωμένος να μην προβεί σε διακοπή εξάμηνου και να συνεχίζεις να επιδοτείσαι για το υπόλοιπο 6μηνου μητρότητας. Λογικά λόγω προστασίας μητρότητας ο ΟΑΕΔ σε προστατεύει από απόλυση μέχρι να παρέλθουν 18 μήνες οπότε γι αυτό σου λέει μπορείς να επιδοτηθείς για ανεργία μόνο με βεβαίωση διακοπής δραστηριοτήτων της εταιρείας.

 246. kalispera tha hthela na rwthsw exw karta anergias 3 xronia kai tha hthela na rwthsw ean exw kapoia ekptwdh sth deh sto aerio kai se tetoioys foreis euxaristw poluu

  • άνεργοι

   αυτό που ξέρουμε σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΔΕΗ είναι ότι για τους μακροχρόνια άνεργους θα υπάρξουν κάποιες εκπτώσεις. Κάτι παραπάνω δεν γνωρίζουμε

 247. Εβίτα

  Καλημερα σας,θα ηθελα να μου πειτε αν γνωριζετε τι γινεται σε περιπτωση παρακολουθησης σεμιναρίου καταρτισης κατα την διαρκεια ληψης ταμειου ανεργιας.
  Απο τον ΟΑΕΔ μου ειχαν πει οτι γινεται αναστολη του ταμειου,παρακολουθησα το σεμιναριο,πηγα στον ΑΟΕΔ μετα την ληξη του να βγαλω καινουρια καρτα κ το συστημα εβγαλε οτι εχω να παρω ακομη 11 μερες ταμειο,εκανα την αιτηση κ την απορριψανε λεγοντας μου οτι οι μερες που απομενουν συμψηφίζονται με το σεμιναριο (το οποιο διηρκησε 42 μερες αν δν κανω λαθος) και επειδη ειναι λιγοτερες του σεμιναριου δεν τις δικαιουμαι…..
  Επισης μου ειπανε πως επειδη το ταμειο μου δεν εληξε σωστα δεν διακαιουμαι κ το επιδομα ληξης ταμειου.
  Ευχαριστω εκ των πρωτερον.

  • άνεργοι

   περίπλοκη η περίπτωση συναδέλφισα.
   Όντως σε αυτά τα προγράμματα διακόπτεται το ταμείο ανεργίας. Αλλά αυτό που γράφεις πρώτη φορά το ακούμε. Ακόμα και αν ισχύει όμως αυτό που σου είπαν στον ΟΑΕΔ δεν καταλαβαίνουμε γιατί δεν πρέπει να πάρεις το βοήθημα μετά τη λήξη του επιδόματος…..

   • Εβίτα

    Καλημερα και ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση.Όσες φορες εμπλεξα με τον ΟΑΕΔ οι περιπτωσεις ηταν δυστυχως περιπλοκες.
    Δεν ξερω τι αλλαξε τελικα αλλα επικοινωνησαν μαζι μου κ μου ειπαν πως το δικαιουμαι….παλι καλα με αυτο,αλλα επρεπε να παω και να δημιουργησω θεμα 3 φορες……αν ηταν καποιος αλλος θα τα ειχε χασει τα χρηματα δυστυχως!
    Δηλαδη οι μερες του ταμειου συμψηφίζονται και χανονται ή γινεται αναστολη κ συνεχιζεται μετα το σεμιναριο;Εγω στο εγγραφο που υπεγραψα εγραφε αναστολη και γι αυτο το παρακολουθησα κιολας ενω εκ των υστερων μου δειξανε εναν νομο του ΜΑιου του ΄08,αν θυμαμαι καλα,που λεει συμψηφισμό.Η μια υπαλληλος ελεγε αναστελλεται και η αλλη συμψηφίζονται και χανεται……….περιεργα πραγματα……

 248. Δημητρης

  Γεια σας!
  Γράφτηκα σήμερα στον ΟΑΕΔ (πήρα κάρτα ανεργίας) ειμαι 24, δεν έχω ένσημα αλλά έχω εγγραφεί στο ΙΚΑ στα πλαίσια 2μηνης πρακτικής άσκησης και πρόσφατα κατέθεσα αίτηση για πτυχίο.
  Έχω ταυτότητα ομογενούς και όταν η υπάλληλος του ΟΑΕΔ έκανε την καταχώρηση των στοιχείων στον υπολογιστή ρώτησε μία συναδελφό της εαν συμπεριλαμβάνονται οι ομογενής στο ΕΣΠΑ και αυτή απάντησε αρνητικά..
  Τι ακριβώς σημαίνει αυτό για τις παροχές που δικαιούμαι?
  Ανήκω σε κάποια ειδικη κατηγορία?

  • άνεργοι

   ΕΣΠΑ σημαίνει Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς. Είναι προγράμματα επιχορηγήσεων από τα Ευρωπαϊκά ταμεία. Υποθέτουμε θα έχει να κάνει με την πρακτική. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν σημαίνει κάτι αυτό

  • σάς είχα ροτίση εχθές 7/2 με ποιόν τρόπο πέρνω τήν απάντηση σας

 249. έχω περισσότερο από 12 μήνες άνεργος δέν έχω 300 μέρες στό παρελθών επιδοτηθή από τόν ΟΑΕΔ πέρνω κάποιο επίδομα η όχι

  • άνεργοι

   να υποθέσουμε ότι ρωτάς για τους μακροχρόνιους άνεργους καθώς ρωτάς συγκεκριμένα για τις 300 μέρες;
   όχι δεν το παίρνεις. Σε ότι αφορά τον οδηγό είναι αρκετά λεπτομερής. Διαβάζοντας τον κανείς μπορεί να πάρει τις απαντήσεις που θέλει.

 250. Καλημερα σας μου ληγει η ασφαλεια του ικα που εχω στις 28-2-13 και εχω ασφαλισμενα και τα παιδια μου,πρωτον ακουσα οτι για ανεργους θα γινει ανανεωση για αλλον ενα χρονο αν μπορειτε να μου πειτε αν ισχυει αυτο η να μας ασφαλισει ο αντρας μου κατευθειαν

  • άνεργοι

   και μεις ακούσαμε κάτι σχετικό αλλά όπως και εσύ δεν γνωρίζουμε κάτι άλλο

 251. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΕΝΑ ΑΝΕΥΘΥΝΟ ΚΡΑΤΟΣ!ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗ ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΣΩΣΤΟ ΣΑΙΤ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΗ ΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΕΚ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝΕ ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΓΙΑ Κ.Ε.Κ. ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΣΚΑΨΙΨΟ ΚΑΙ ΠΕΡΝΟΥΝΕ ΚΥΡΙΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΑΝΗΜΠΟΡΕΣ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΑ ΒΕΒΑΙΑ,ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤ ΤΑ ΚΕΚ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΕΡΑ ΠΙΝΟΥΝΕ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΚΑΙ ΚΑΦΕ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΥ ΕΝΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΣΤΙ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!

 252. ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  EIMAI 14 ΜΗΝΕΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΑΙ Η ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ,ΣΤΟΥΣ 14 ΜΗΝΕΣ ΒΡΗΚΑ 6 ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΨΑ ΣΕ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ,ΑΝΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 1 ΜΕΡΑ.ΜΕΓΑΛΩΝΩ 5 ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΩ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΜΕ 6 ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ 14 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΜΟΥ ΕΚΟΒΑΝ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ .ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΟΥ 2012 .ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΓΙΑΤΟΥΣ ΜΗ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ?

  • άνεργοι

   στον ΟΑΕΔ πήγες να ρωτήσεις; είχε γίνει αναγγελία πρόσληψης; δούλευες «μαύρα» ;

 253. ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ 6 ΕΝΣΙΜΑ ΣΑΝ ΜΕΜΩΝΟΜΕΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΠΗΓΑ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΣ ΑΝΕΡΓΟΣ?

 254. Καλησπέρα,
  Θα ήθελα να ρωτησω κατι, δούλευα απο το 2009 εως τον Σεπτέμβρη του 2011 ημιαπασχοληση σε εστιατοριο με ειδικοτητα μπουφε, εγινε η απόλυση μου εκανα τα χαρτια μου και ειχα δικαιωμα για επιδομα ανεργειας 1 χρονο δηλαδή μεχρι και Σεπτέμβρη του 2012, άρχισα να παιρνω κανονικα το επίδομα μου αλλα βρηκα δουλεια σε ξενοδοχειο απο μεσα Ιουλίου του 2012 και ετσι το έκοψα το επίδομα. Είχε γινει σύμβαση εργασιας ημιαπασχοληση μεχρι και 30 Νοέμβρη 2012, μόλις πήρα την απόλυση έκανα τα χαρτια κανονικα, αρχισα να παιρνω χρηματα τον προηγουμενο μηνα χωρις να εχει ερθει η αποφαση στον αντιπροσωπο του οαεδ, φανηκε περίεργο και σε εμενα και σε αυτον, πήγα χθες μηπως ηρθε η απόφαση και είδαμε στον υπολογιστη οτι ειναι σε εκρεμότητα η αιτηση αλλα αυτος μου είπε οτι δεν δικαιούμαι και πρεπει να δουλεψω αλλη μια χρονια για να παρω επίδομα, και τα λεφτα που ειχαν μπει στον λογαριασμο μου και θα μπουν αλλον 1 μηνα ειναι απο τα περσινα συμπλήρωμα,
  Αυτο πως γίνεται αφου στην σελιδα του οαεδ λεει οτι αν επιδοτείσαι πρωτη φορα θελει 2 χρονια ενσημα αν ειναι για δευτερη φορα στα τουριστικα επαγγελματα αρκουν 100 ενσημα κι εγω εχω περίπου 120 και δεν εχω συμπληρωσει το οριο των 450 ημερισιων επιδοματων, γιατι δεν δικαιούμαι και πρεπει να δουλεψω και αλλη χρονια?

  • άνεργοι

   μήπως έχει να κάνει ότι αφαίρεσαν τους 2 τελευταίους μήνες;
   διάβασε παρακάτω για την επιμήκυνση μήπως το δικαιούσαι να το πάρεις με αυτό το τρόπο

   • Ευχαριστω πολύ για την απάντηση,
    στα τουριστικα επαγγελματα ανήκει η ειδικοτητα μπουφε που ειχα στο εστιατοριο και στο ξενοδοχειο(ειχα 4 ειδικοτητες σαν βοηθος(μπουφε, μπαρ, σερβιτορου) οροφοκομος.
    Στα τουριστικα οπως λεει αρκουν 100 ενσημα το δωδεκαμηνο χωρις να αφαιρουνται οι 2 τελευταιοι μηνες, εμενα αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι πως δεν εχει ερθει ακομα αποφαση απο τον οαεδ και στον υπολογιστη του αντιπροσωπου ειδαμε πως η αιτηση μου ειναι σε εκκρεμότητα, αλλα μου λεει οτι δεν παιρνω χωρις να εχει καποια αποφαση στα χερια του,παιρνω και τηλ στον αριθμο που εχει στην σελιδα του οαεδ μηπως και μου πουν τι γινεται με την αιτηση αλλα δεν το σηκωνουν, ειναι δυνατον να μην στειλουν εστω μια αρνητικη αποφαση? θα αφηνσουν σε εκκρεμότητα απλα την αιτηση?

 255. psiloos1973

  καλησπερα.η επιδοτηση μου ληγει στις 18/7/2013.ως εκ θαυματος βρηκα δουλεια και διεκοψα το ταμειο στις 29/1/2013.τι γινεται με το υπολοιπο της επιδοτησης αν χασω την δουλεια μου λογω απολυσης η παραιτησης?

  • άνεργοι

   σε οικειοθελή αποχώρηση δεν παίρνεις κάτι σε απόλυση όπως προβλέπεται…

 256. ειμαι 47 χρονων,ειμαι μακροχρονια ανεργη και δεν θυμαμαι αν στο παρελθον εχω παρει 12μηνες επιδομα ανεργιας.πως μπορω να μαθω?εχω παει στον οαεδ που ανανεωνω την καρτα μου αλλα μου ειπαν οτι στο παρελθον ανηκα σε αλλον οαεδ και πρεπει εκει να ρωτησω.τι χαρτια πρεπει να εχω μαζι μου?

  • άνεργοι

   υποθέτουμε ότι θα πρέπει να κάνεις κάποια αίτηση να ψάξουν. Δεν θυμάσαι όμως καθόλου αν ‘έπαιρνες 12μηνη επιδότηση;

 257. Σταύρος

  Γειά σας!

  παίρνω επίδομα ανεργείας και το τελευταίο μηνιάτικο θα το πάρω τον Μάρτιο.
  Με ενδιαφέρει μετά να πάρω το EΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

  Εχω 2-3 ερωτήσεις:

  1) Μόλις πληρωθώ το τελευταίο «μηνιάτικο» θα μπορώ άμεσα να καταθέσω τα χαρτιά ή θα πρέπει να περιμένω 1 μήνα;
  2) Η επιδότηση μου τελειώνει τον Μάρτιο. Το εκκαθαριστικο του οικονομικου ετους 2011 ειναι 10500. Ανεργος ήμουν όλο το 2012 σχεδον. Θα πρέπει να περιμένω να κάνω τη φορολογική δήλωση για το οικονομικό έτος 2012 (που θα έχω μικρότερο εισόδημα) και μετά να πάω να καταθέσω τα χαρτιά με το E1 που θα κάνω;
  3) Για πόσους μήνες είναι αυτό το ειδικό βοήθημα;

  Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!

  • άνεργοι

   1. από όσο θυμάμαι με τη περίπτωση μου, περιμένεις ένα μήνα και μετά κάνεις την αίτηση, με τη κάρτα ανεργίας να την έχουν ελέγξει οι σύμβουλοι εργασίας και καταθέτεις τα χαρτιά σου.
   2. Ναι δώσε τη φορολογική του 2012
   3. Μια φορά είναι
   όταν πας να παρουσιαστείς στον ΟΑΕΔ θα σου πούνε, κάνε και εσύ εκεί ότι ερωτήσεις θες…

 258. Γεια σας! Έχω κάρτα ανεργίας εδώ και 3 χρόνια, είμαι 39 ετών και έχω θεωρημένο βιβλιάριο υγείας ΙΚΑ λόγω ανεργίας (βρίσκομαι στο 2ο εξάμηνο απο τα 4 που δικαιούμαι) και λήγει 28 Φεβρουαρίου 2013. Πριν λίγες ημέρες προσλήφθηκα απο εταιρεία. Πρέπει να ενημερώσω το ΙΚΑ για αυτή την πρόσληψη ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

  • άνεργοι

   όχι γιατί να το ανακοινώσεις; καταρχήν το δικαιούσαι και δεύτερον λήγει σε μερικές μέρες

 259. Καλημέρα
  είμαι μακροχρόνια άνεργη 39 ετών από το 2009 μετά από επιδότηση……έχω πάρει τα 4 εξάμηνα ασφάλεια από το ΙΚΑ (λήγει 28/2/13)….κάπου διάβασα ότι θα δώσουν παράταση σε όλους για το 2013 ….ισχύει?

  ευχαριστώ

  • άνεργοι

   δεν ξέρουμε το ακούσαμε και εμείς αυτό ότι ανακοινώθηκε…

 260. ΤΑΚΗΣ

  επιδοτουμαι απο τον οαεδ απο τον φλεβαρη του 2012 τελος φλεβαρη του 2013 θα εχω 50 ημερες που χρειαζονται για ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη και τελος λαμβανονται υποψη οι 50 ημερες του 2013 για θεμελιωση συνταξιοδοτικου δικαιωματος?

  • άνεργοι

   δυστυχώς δεν γνωρίζουμε γιατί δεν έχουμε φτάσει ακόμα στη συνταξιοδότηση και με τα μέτρα που παίρνονται συνεχώς πολύ αμφίβολο αν φτάσουμε ποτέ… 🙂

 261. Χαρης

  Καλησπέρα!

  Το 2011 πήρα επίδομα ανεργίας και έκτοτε έμεινα ασφαλισμένος στο ΙΚΑ. Η ασφάλεια αυτή, λήγει στις 28-02-13, όπου και μπορώ να την ανανεώσω την πρώτη μαρτίου.

  Χτες υπέγραψα σύμβαση για ένα 5μηνο σ’ένα δήμο, από το οποίο θα ασφαλιστώ στο ΙΚΑ αφού συμπληρώσω 100 ένσημα, μιας και το 2012 δεν δούλεψα καθόλου. Δηλαδή σε 3+ μήνες από την λήξη της ασφάλειας που έχω τώρα.

  Τι μπορώ να κάνω για να μην μείνω ανασφάλιστος? Στο ΙΚΑ μου είπαν οτι δεν γίνεται ανανέωση πριν την λήξη, στο 5μηνο είπαν ότι δεν μπορούν να με ασφαλίσουν νωρίτερα…

  Ευχαριστώ πολύ!

  • άνεργοι

   από τον οαεδ έχεις πάρει τη βεβαίωση που την χρησιμοποιείς για την ανανέωση του βιβλιαρίου; αν την έχεις πάρει κάνε την ανανέωση κανονικά. Δεν νομίζουμε ότι έχουν τρόπο να διασταυρώσουν τα στοιχεία και δεν χρειάζεται και να τους το πεις ότι έχεις πίασει δουλειά. Δοκίμασε το αν πετύχει…

   • Στο ΙΚΑ θέλουν βεβαίωση απτον ΟΑΕΔ που εκδόθηκε το πολύ 1 μέρα νωρίτερα, οπότε αυτό δεν θα δουλέψει. Θα κάνω μια απόπειρα να πάρω καινούρια μόλις αλλάξει ο μήνας αν και δεν ελπίζω σε πολλά.

    Ευχαριστώ πολύ πάντως! Είναι σπάνιο να βρίσκεις κόσμο να βοηθάει σε τέτοιου είδους θέματα! Καλή συνέχεια 🙂

 262. kalhspera.mhpws mpwrei kapoios na me voithisei??se periptosei pou pernw tamio anergias kai to diastima avto paw sto eksoteriko gia diakopes,ti ginete tote me tin anergia?prepei na to dilosw?

  • άνεργοι

   ναι αυτό προβλέπεται. Μπορείς να το συνεχίσεις μετά. Χωρίς να ξέρουμε αν έχεις ξαναμπεί ταμείο και πότε έκανες τα χαρτιά σου για να μπεις να έχεις υπόψη σου όμως ότι πιθανόν να σε πιάσει ο νέος νόμος για τις προυποθέσεις

 263. Τασος

  Καλησπερα θα ηθελα να μου απαντησετε σε ενα ερωτημα.ειμαι ανεργος εδω και 16 μηνες λειγει η ασφαλεια μου στο ικα 28/2/13 και μου εκδοσαν βεβαιωση απο τον οαεδ οτι μπορω να ασφαλιστω στο ικα ειμαι 30 ετων ομως δεν εχω 700 ενσημα.στο ικα εχω περπου 350 πριν απο τα 350 ημουν ασφλισμενη για 4 χρονια στο τεβε .αυτα τα ενσημα μετρανε; Για να γινουν 700 και να με ασφαλισει το ικα ;

  • άνεργοι

   σύμφωνα με ότι προβλέπεται ότι δηλαδή

   Επίσης να έχουν πραγματοποιήσει στην ασφάλιση οποιουδήποτε ασφαλιστικού οργανισμού (600) ημέρες εργασίας

   απλά πρέπει να παρουσιάσεις προφανώς και τα ένσημα από το ΤΕΒΕ

 264. Καλησπέρα σε όλους.Εργάστηκα στην ίδια εταιρία από 21/9/2011 μέχρι 31/1/2013 συνεχόμενα,full time,με συμβάσεις ενός μήνα σα δανεικός εργάτης και 25 ένσημα/μήνα.Δικαιούμαι ταμείο και αν ναι ολόκληρο;Δεν έχω ξαναπάρει ποτέ.Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω,ταυτόχρονα με αυτή μου την εργασία,εργαζόμουν και συνεχίζω να εργάζομαι σε μια άλλη εταιρία σαν εισπράκτορας.Ένσημα δεν κολλάνε,πληρώνομαι για κάθε είσπραξη που κάνω ένα Χ ποσό στο οποίο γίνεται παρακράτηση 20% και τα οποία χρήματα τα δήλωνα και τα έπαιρνα σαν επιστροφή φόρου το φθινόπωρο.Δύναμαι να το συνδιάσω με το ταμείο;

  • άνεργοι

   Σε ότι αφορά την πρώτη ερώτηση ναι μπαίνεις ταμείο με τόσο ενσημα που έχεις.
   Στη δεύτερη ερώτηση ίσως υπάρξει πρόβλημα γιατί προφανώς τα βάζεις στα ελευθέρια επαγγέλματα για να πάρεις πίσω την παρακράτηση. Στην περίπτωση αυτή σίγουρα θα αρχίσουν να το ψάχνουν οι υπάλληλοι και θα το προσμετρήσουν στα εισοδήματα. Πήγαινε κάνε τα χαρτιά σου και βλέποντας και κάνοντας

   • Σακης

    Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Συγχαρητήρια για την προσφορά που παρέχεται.

 265. Καλησπέρα και συγχαρητηρια για τη σελιδα σας. ειμαι ανεργη και παιρνω επιδομα. μπορω να δουλεψω 1 φορα την εβδομαδα καπου χωρις να μου κοπει το επιδομα? σας ρωτω γιατι στην σελιδα του ΟΑΕΔ δεν βλεπω να αναφερεται κατι για τη σποραδικη απασχοληση…. ευχαριστω

  • άνεργοι

   θα ανακοινωθεί η πρόσληψη;
   ισχύει ότι διάβασες και στη σελίδα

   Προκειμένου για ανέργους που αναλαμβάνουν σποραδική απασχόληση δικαιούνται να εργαστούν έως 3 μέρες τη βδομάδα, έως 12 το μήνα, αφαιρώντας όμως τις μέρες που πραγματικά απασχολήθηκαν, από το πόσο της επιδότησης τους.
   1. εργασία για μικρό χρονικό διάστημα (2-3 μέρες), συνεχίζεται η επιδότηση και αφαιρούνται μόνο οι μέρες που πραγματικά απασχολήθηκαν. Τα ίδια ισχύουν για όσους απασχολήθηκαν σε αντικατάσταση μισθωτών που έχουν ανάπαυση (ρεπό)

 266. Καλημέρα σας. Εργάζομαι εποχικά σε ξενοδοχείο, έχω συμπληρώσει τα απαιτουμενα ένσημα, και έχω και ένα εισόδημα 2.100 € από ενοικ. δωμάτια. Μπορώ να πάρω επίδομα ανεργίας?

  • άνεργοι

   αν πληρείς τις προϋποθέσεις ναι, το εισόδημα από ενοικ.δωμάτια το βάζεις υποθέτουμε στα ελευθέρια επαγγέλματα; Αυτό θα το εξετάσουν στον ΟΑΕΔ, συνεπώς δεν μπορούμε να πούμε κάτι με βεβαιότητα. Πηγαίνεις με τα χαρτιά σου και ρωτάς

 267. ΣΤΕΛΙΟΣ

  kalimera hmoun anergos apo tis arxes tou 2011,me karta anergias,to fevrouario tou 2013,kai sygekrimena 1h fevrouariou proslhfthika se mia etairia ws noshleyths,ypegrapsa thn anagelia symvashs thn 7h fevrouariou,kai gia kapoia proswpika kai oikogeneiaka provlimata,apoxwrisa oikiothelws thn 11h fevrouariou.apla tha ithela na rwthsw an xanetai h karta anergeias,kai an tha prepei na ekdosw nea.efxaristw pollh

  • άνεργοι

   Ρώτα τον υπάλληλο που θα την βγάλει αν μπορεί να κάνει τίποτε αφού είναι τόσες λίγες μέρες διαφορά. Αλλιώς πρέπει να βγάλεις καινούρια

 268. ΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ. ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΗΝΑ ΑΠΟΛΥΟΜΑΙ. ΑΠΟ ΤΟ 2003 ΕΩΣ Τ0 2005 ΕΙΧΑ ΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΡΟΥΧΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΛΕΙΣΕΙ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΟΜΩΣ ΤΟ 2005 ΕΚΛΕΙΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ. ΔΙΚΑΙΟΥΜΕ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ?

  • άνεργοι

   κοίτα εφόσον είσαι υπάλληλος και σου κολλάνε κανονικά ένσημα γιατί να μην δικαιούσαι επίδομα ανεργίας;
   το θέμα με τους ελεύθερους επαγγελματίες υπάρχει όταν δεν έχουν κλείσει τα βιβλία και δεν έχουν δουλέψει πουθενά ως υπάλληλοι

 269. μαγδαληνη

  Καλησπερα αντιμετωπισα το εξης προβλημα στον οαεδ εκανα τα χαρτια μου για ταμειο στις 21 Νοεμβριου και το απεριψαν γιατι ηθελα περισσοτερα ενσημα.Την Παρασκευη παω με καινουρια καταγγελια καιολα τα δικαιολογιτικα και η υπαλληλος μου λεει οτι δεν μπορω να ξανακαταθεσω τα δικαιολογιτικα γιατι τα ενσημα μου απο 17 Ιουνιου εως 16 Νοεμβριου (εποχιακα).ΜΕΤΡΗΘΗΚΑΝ ετσι ακριβωςμου ειπε και δεν δικαιουμαι να ξανακανω τα χαρτια για ταμειο.Την επεμενα να τα καταθεσει κι απο εκει και περα αλλος αποφασιζει αν το παρω.Στεκε
  ι κατι τετοιο????Δηλαδη αν αποριφθεις δεν δικαιουσαι να ξανακαταθεσεις???

  • άνεργοι

   φυσικά και δικαιούσαι να τα καταθέσεις και φυσικά δεν στέκει… κουλά πράματα….

   • μαγδαληνη

    Αυτο εκανα κι εγω επεμεινα να τα καταθεσει ….αλλα η κυρια ξυνηστικε πολυ λες και θα δωσει το επιδομα απο την τσεπη της. Ευχαριστω παντως για την απαντηση.

 270. Λευτέρης

  Καλησπέρα σε όλους. Ολως τυχαίως ανακάλυψα σήμερα την ιστοσελίδα σας. Πολλά πολλά συγχαρητήρια.
  Φέτος γίνομαι 60 χρονών. Απολυμένος από το 2011. Τελείωσε το επίδομα ανεργίας. Μετά την επιμήκυνση 2 χρόνων για τη σύνταξή μου πρέπει για κάθε έτος να βάζω από 100 ένσημα μέχρι την ηλικία των 62 για μειωμένη σύνταξη το 2015.
  Το 2012 δούλεψα εποχικός 2 μήνες στο Δήμο οπότε και εξοικονόμησα 52 ένσημα. Τέλος Οκτωβρίου έκανα αίτηση για προαιρετική (αυτασφάλιση) για τα υπόλοιπα 50 ένσημα μέσα στο 2012 και συνεχίζουμε για το 2013 και άλλους 4 μήνες για το 2014.
  Ηθελα να σας ρωτήσω αν ξέρετε. Ακουσα ότι υπήρχε κάποιος νόμος (επί απολυμένων της ΠΑΛΚΟ έγινε ο συγκεκριμένος νόμος) όταν ο άνεργος ήταν κοντά στην ηλικία συνταξιοδότησης και είχε 24 μήνες ανεργία με κάρτα μπορούσε ο ΟΑΕΔ ή το ΙΚΑ να επιδοτήσει τα ένσημα μέχρι βγει στη σύνταξη.
  Ξέρετε αν ισχύει αυτός ο νόμος, γιατί η αυτασφάλιση είναι ένα κονδύλι και δεν περισσεύει.
  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  • άνεργοι

   δεν γνωρίζουμε καλύτερα θα είναι να ρωτήσετε στο ΙΚΑ

  • άνεργοι

   μπορείτε να πάτε να ρωτήσετε και στο ΚΕΠ «ΙΡΙΔΑ» του υπουργείου εργασίας που είναι στην Πειραιώς

 271. ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση.

 272. στελιος

  καλησπερα 1 ερωτηση παρακαλω…ειμαι ανεργος (δηλαδη εχω καρτα )της εξης περιοδους¨¨¨30/1/11μεχρι31/7/11 1/3/12μεχρι1/6/12 και τορα σε ενεργη καρτα απο 11/12/12/μεχρι οσο παει..εχω ανηλικο μωρο 16 μηνων δεν εχω παρει κατι για το μωρο μονο περσυ ενα εκτακτο επιδομα επισιτιστικου κλαδου..μηπως δικαιουμε καποιο βοηθημα και δεν το γνωριζω??γιατι και το εκτακτο με το ζορι το δωσανε λες και το εκλεβα απο την τσεπη τους…ευχαριστω εκ τον προτερον

  • άνεργοι

   για άλλο βοήθημα εκτός από το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων δεν γνωρίζουμε. Ως εποχιακά εργαζόμενος δεν είχατε τις προϋποθέσεις για να μπείτε ταμείο ανεργίας;

 273. Νανσυ

  Καλημέρα.Είμαι άνεργη τρία χρόνια. Δεν έχω πάρει ποτέ επίδομα ανεργείας και τα μοναδικά ενσυμα που έχω είναι το το 2010 (60) ενσυμα..Είμαι 42 ετών και εχω δυο ανήλικα παιδιά. Το εισόδημά μου είναι μηδενικό. Το τεκμαρτό ειναι οχτώ χιλιάδες. Δικαιούμαι επίδομα?

  • άνεργοι

   επίδομα ανεργίας; από αυτά που γράφεις όχι. Οι προϋποθέσεις είναι συγκεκριμένες. Στο χέρι μας βέβαια είναι σαν άνεργοι να προσπαθήσουμε για το αντίθετο, δηλαδή να απαιτήσουμε επίδομα ανεργίας για όλους χωρίς προϋποθέσεις που να καλύπτει τις ανάγκες μας, αρκεί να οργανωθούμε…

 274. ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ: ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ Ο ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
  1)ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΜΗΝΙΑΙΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ?
  2) ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΑΝΕΡΓΩΝ?
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙ Α ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΝΟΙΩΘΩ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ

  • άνεργοι

   όχι και στις 2 ερωτήσεις. Δεν χρειάζεται όμως να νιώθεις έτσι, τα επιδόματα που παίρνουμε από τον ΟΑΕΔ είναι χρήματα που σαν εργαζόμενοι τα έχουμε δουλέψει.

 275. ΕΛΙΝΑ

  Καλησπερα σημερα αντιμετωπισα το εξης προβλημα στον οαεδ εκανα τα χαρτια μου για ταμειο στις 21 Νοεμβριου και το απεριψαν γιατι ηθελα περισσοτερα ενσημα.Σημερα παω με καινουρια καταγγελια καιολα τα δικαιολογιτικα και η υπαλληλος μου λεει οτι δεν μπορω να ξανακαταθεσω τα δικαιολογιτικα γιατι τα ενσημα μου απο 17 Ιουνιου εως 16 Νοεμβριου (εποχιακα).ΜΕΤΡΗΘΗΚΑΝ ετσι ακριβωςμου ειπε και δεν δικαιουμαι να ξανακανω τα χαρτια για ταμειο.Την επεμενα να τα καταθεσει κι απο εκει και περα αλλος αποφασιζει αν το παρω.Στεκε
  ι κατι τετοιο????

 276. ΤΟΝΙΑ

  Ειμαι ανεργη εδω και 2,5 χρονια, μητερα 2 παιδιων και ειμαι 32ετων. Ο αντρας μου ειναι και αυτος ανεργος τους τελευταιους 2 μηνες (34 ετων). Δεν εχουμε εσοδα απο πουθενα και ζουμε και στο ενοικιο. Το βιβλιαριο υγειας του αντρα μου που εχει ασφαλισμενα και τα παιδια μας ληγει τελος Φλεβαρη (ΙΚΑ). Μας ειπαν απο τον ΟΑΕΔ οτι δεν δικαιουται να παρει επιδομα ανεργιας λογω μικρου αριθμου ενσημων του προηγουμενου ετους και γενικα μας ειπα οτι δεν δικαιουμαστε τιποτα. Μηπως υπαρχει κατι για την περιπτωση μας (εκτος απο το να παμε να πεσουμε απο καμια ταρατσα…ζουμε σε ισογειο κ ειναι λιγο δυσκολο)? Γνωριζει κανενας τιποτα? Σας ευχαριστω εκ των προτερων για τον χρονο σας και για τις απαντησεις σας…

  • άνεργοι

   το επίδομα στήριξης τέκνων το έχετε δει;
   σε ότι αφορά την ασφάλιση μήπως πρέπει να κοιτάξετε να βγάλετε βιβλιάριο ανασφάλιστου;

   Αν είστε άνεργος και έχει λήξει το βιβλιάριο υγείας του ασφαλιστικού σας φορέα ή απλά δεν είστε ασφαλισμένος, μπορείτε να ζητήσετε την χορήγηση Βιβλιαρίου Υγείας Απόρου. Αρμόδια Υπηρεσία για την έκδοση του βιβλιαρίου είναι η Διεύθυνση Υγείας και Δημόσιας Υγιεινής της Νομαρχίας όπου διαμένετε. Δεν υπάρχουν προθεσμίες για υποβολή δικαιολογητικών.
   Δικαιούχοι δωρεάν νοσοκομειακής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης είναι:
   1. Έλληνες πολίτες ή ελληνικής καταγωγής (ομογενείς) οι οποίοι διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα, είναι ανασφάλιστοι και οικονομικά αδύνατοι, το δε οικογενειακό ετήσιο εισόδημα τους δεν ξεπερνά τα 6.000 ΕΥΡΩ. Στους παραπάνω δικαιούχους της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης χορηγείται βιβλιάριο ανασφαλίστου για 1 έτος.
   2. Μετανάστες εργαζόμενοι με άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους (υγείας).
   Δικαιολογητικά που απαιτούνται:
   1. Αίτηση (δίνεται από την υπηρεσία). Συμπληρώνεται και υπογράφεται από τον αιτούντα
   2. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 (δίνεται από την υπηρεσία). Συμπληρώνεται και υπογράφεται από τον αιτούντα.
   3. Φωτοτυπία ταυτότητας ή ΕΔΤΟ ή διαβατηρίου. Για τους ομογενείς, αλλοδαπούς ή πρόσφυγες, γίνεται έλεγχος του διαβατηρίου για την είσοδο και έξοδο από τη χώρα και κρατούνται φωτοαντίγραφα.
   4. Δύο φωτογραφίες.
   5. Αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας: απόδειξη ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΜΒ, συμφωνητικό ενοικίασης ή βεβαίωση δημοτικής αστυνομίας, όταν δεν υποβάλλεται φορολογική δήλωση.
   6. Άδεια διαμονής για τους υπηκόους των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το οικείο Τμήμα της κατοικίας τους.
   7. Αντίγραφο εντύπων Ε1, Ε2, Ε9 από την εφορία και αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος του προηγούμενου έτους. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποχρεούται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης, υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, θεωρημένη από την αρμόδια ΔΟΥ.
   8. Κάρτα ανεργίας
   9. Βεβαίωση ΙΚΑ & ΤΕΒΕ ότι δεν δικαιούνται ασφάλισης.
   10. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

 277. Γεωργια

  Kαλησπερα,σημερα πηγα στον οαεδ να κανω τις απαραιτητες διαδικασιες για να μπορεσω να παρω επιδομα ανεργειας(για δευτερη φορα) και ο υπαλληλος μου ειπε να πριμενω περιπου 2 μηνες και μετα να παω να καταθεσω την αιτηση κατι που δεν ειχε συμβει στο παρελθον,οποτε θα πρεπει να περιμενω συν αλλους 2 μηνες για να εγκριθει η αιτηση?

  • άνεργοι

   βλακείες είπε. Μήπως είναι κανένας άσχετος με το αντικείμενο που πήγε με μετάταξη από άλλο οργανισμό; Αν πας μετά από 2 μήνες χάνεις το επίδομα. Η προθεσμία που δίνουν από την ημερομηνία απόλυσης είναι 60 μέρες. Πήγαινε να κάνεις τα χαρτιά σου άμεσα.

 278. οταν παιρνω επιδομα ανεργιας και δεν μπορεσω να παρουσιαστω στον οαεδ για την συνεχιση του επιδοματος,λογω υποχρεωσης εκτος πολης,μπορει να κανει την ανανεωση η μητερα μου.εχωντας βεβαια επικυρωμενη φωτοτυπια ταυτοτητας απο την αστυνομια?το τονιζω ομως ανανεωση για το επιδομα που ηδη παιρνω,οχι για ανανεωση καρτας ανεργιας.σας παρακαλω απαντηστε αν μπορειτε γιατι με εχει φαει το αγχος.

  • άνεργοι

   ναι γίνεται με ταυτότητα και εξουσιοδότηση επικυρωμένη

 279. Γεωργια

  Σας ευχαριστω πολυ.Δυστυχως βεβαια εξαιτιας του υπαλληλου χαθηκε και η περιπτωση να γινει επιδοτηση την εβδομη ημερα εφοσον απολυθηκα στις 13/2 και αυριο εχουν απεργια.Ευχαριστω για την βοηθεια σας.

 280. Ιάκωβος

  καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω το εξής.είμαι άνεργος εδώ και 2 χρόνια πήγα προχθές στο ικα της περιοχής μου για να ανανεώσω το βιβλιάριο του ικα και μου είπαν πως δεν γίνεται.στο χαρτί που έχω πάρει από τον οαεδ γράφει πως είμαι εγγγραμένος στο μητρώο επιδοτούμενων του οαεδ για το διάστημα από 04/03/11 ως 03/03/12 και έχω 300 μέρες επιδότησης.η ερωτησή μου είναι η εξής θα πρεπει να έχω 50 ένσημα για το 2012 για ναμπορέσω να ξαναασφαλειστώ;ευχαριστώ εκ των προτερων.

  • άνεργοι

   περίεργο μου φαίνεται που δεν σε ασφαλίσανε. Αν και το καθυστέρησες πάρα πολύ. Δηλαδή με την ημερομηνία που γράφεις και πήγαινες αμέσως στο ΙΚΑ με τη βεβαίωση του ΟΑΕΔ, λογικά το ανανέωνες από 3/3/2012 έως 3/3/2013… είσαι όμως ακόμα γραμμένος στα μητρώα του ΟΑΕΔ;

   • Ιάκωβος

    είμαι απλά μου έχουν ανανεώσει τη κάρτα ανεργείας επειδή το χρονικο διάστημα που έπρπε να πάω να αννεώσω τη παλιά έλειπα εκτός ελλάδας και η μητέρα μου που πήγε δεν της την ανανέωσαν.

 281. ΚΑΤΕΡΙΝΑ

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ

  ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΑΛΑΚΙ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ. Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 62 ΧΡΟΝΩΝ ΑΝΕΡΓΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ.ΕΠΕΙΔΗ ΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΑΣΘΕΝΙΩΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ ΦΑΡΜΑΚΑ, ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ?ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΝΑΝΕΩΣΟΥΝ ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΤΟΥΣ?

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

  • άνεργοι

   κοίτα λίγο τις προϋποθέσεις για την ιατρική κάλυψη στο blog. Σε αυτή την ηλικία το δικαιώμα στην ασφάλιση είναι ανεξάντλητο

   ΠΑΡΟΧΗ ΙΑΤΡΙΚΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
   Όταν είσαι επιδοτούμενος άνεργος , το βιβλιάριο υγείας του ΙΚΑ ανανεώνεται για ένα χρόνο ανεξαρτήτως ηλικίας με βεβαίωση που παίρνουμε από τον ΟΑΕΔ που να λέει τον χρόνο επιδοτούμενης ανεργίας, επιπλέον αν δεν είσαι επιδοτούμενος άνεργος αλλά εγγεγραμμένος στα μητρώα του ΟΑΕΔ υπάρχει.
   α) Παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανέργους ηλικίας μέχρι 29 ετών.
   Παρέχει ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε ανέργους ηλικίας μέχρι 29 ετών εφόσον έχουν παραμείνει εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ επί ένα συνεχές τουλάχιστον δίμηνο
   β) Παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανέργους ηλικίας άνω των 29 ετών έως και 55 ετών. Παρέχει ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε άνεργους ηλικίας άνω των 29 ετών έως και 55 ετών εφόσον έχουν παραμείνει εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ επί 12 τουλάχιστον μήνες. Επίσης να έχουν πραγματοποιήσει στην ασφάλιση οποιουδήποτε ασφαλιστικού οργανισμού (600) ημέρες εργασίας οι οποίες αυξάνονται ανά εκατό ημέρες κάθε χρόνο μετά τη συμπλήρωση του 30ου έτους της ηλικίας και μέχρι το 54ο έτος της ηλικίας.Προσοχή: στις 2 πρώτες ηλικιακές κατηγορίες, το δικαίωμα δεν είναι ανεξάντλητο αλλά ΜΟΝΟ 4 εξάμηνα και μόνο στους άνω των 55 είναι ανεξάντλητο. Ο ΟΑΕΔ βέβαια δεν κρίνει πόσα είναι τα εξάμηνα που ήδη έχει ασφαλιστεί ο άνεργος αλλά μόνο το ΙΚΑ. Ο ΟΑΕΔ εκδίδει σε κάθε περίπτωση τη σχετική βεβαίωση ανεργίας και το ΙΚΑ κοιτάζει αν έχουν εξαντληθεί τα εξάμηνα. Εννοείται πως η ηλικιακή διαφοροποίηση υπάρχει στην περίπτωση της απλής κάρτας (χωρίς επίδομα). Αν υπάρχει επίδομα ανεργίας ισχύει ό,τι και στις περιπτώσεις των κανονικών ένσημων. Για τους ανέργους που έληξε και η νέα ανανέωση που έκαναν μετά τη λήξη της επιδότησης τους, έχουν δικαίωμα ανανέωσης για 4 εξάμηνα ακόμα όπως περιγράφεται πιο πάνω

 282. ΤΟΝΙΑ

  Σας ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση. Μια συμπληρωματικη ερωτηση: Σε ποιον φορεα θα πρεπει να καταθεσω τα δικαιολογητικα για το επιδομα στηριξης τεκνων? Στον ΟΑΕΔ?

 283. Παναγιώτα

  Καλησπέρα σε όλους!
  Ένα μεγάλο μπράβο για την βοήθειά σας!
  Να ρωτήσω με τη σειρά μου: εργαζόμουν με ημιαπασχόληση (4 ωρη σύμβαση) Από τον Σεπτέβριο του 2011 εως τον Ιανουάριο του 2012 (οπότε και απολύθηκα αλλά δεν δικαιούμουν κάτι), και τώρα από τον Σεπτέμβριο του 2012 έως και τώρα ακόμη. Στο ΙΚΑ μου ειπαν ότι είχα 81 ένσημα για το 2011 και 100 το 2012. Δικαιούμαι κάτι εαν απολυθώ τώρα; Με μπερδεύει ο υπολογισμός χωρίς τους τελευταίους 2 μήνες που βλέπω και στο 14μηνο και στην διετία. Να συμπληρώσω, δεν έχω ξαναπάρει επίδομα ανεργίας, θα είναι πρώτη φορά!
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  • άνεργοι

   επειδή δεν έχεις ξαναμπεί στο ταμείο έστω για μια φορά ακόμα δύσκολο το βλέπω. Δικαιούσαι όμως το τριμηνιαίο επίδομα.

   • Παναγιώτα

    Μάλιστα..
    Πάντως ακόμη μπερδεύομαι..αφού έχω 80 ένσημα τον χρόνο και τα 2 προηγούμενα έτη , και εφόσον στο 14μηνο χωρίς Φεβρουάριο και Μάρτιο τώρα, αν το υπολογίζω σωστά (δηλαδή για εμένα τα 100 ένσημα όλου του ’12 που έχω+ τον ιανουάριο του ’13, δηλαδή άλλα 25 ένσημα σύνολο 125 στο 14μηνο) γιατί δεν δικαιούμαι επίδομα?
    Με βάση τους υπολογισμούς μου από τους πίνακες πάνω θεωρούσα ότι δικαιούμαι 270 ευρώ για 5 μήνες μόνο.
    Απλώς επειδή δεν έχω εμπειρία θέλω να προετοιμαστώ για να είμαι «μάχιμη»όταν πάω μπροστά στον υπάλληλο του ΟΑΕΔ!!
    Ευχαριστώ και πάλι!
    Η βοήθειά σας μέσα από αυτή τη σελίδα είναι πολύτιμη!

    • άνεργοι

     Προϋποθέσεις
     Αν επιδοτείται για πρώτη φορά:
     • Ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 80 ημέρες εργασίας το χρόνο κατά τα δύο προηγούμενα χρόνια, πριν από την επιδότησή του. Το τελευταίο όμως 14μηνο πρέπει να έχει συμπληρώσει 125 ημέρες εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίοι δύο μήνες.
     • Επίδομα ανεργίας δικαιούται και ο ασφαλισμένος που έχει πραγματοποιήσει στα δύο προηγούμενα, πριν από την απόλυσή του χρόνια, 200 ημέρες εργασίας (χωρίς να υπολογίζονται οι δύο τελευταίοι μήνες), από τις οποίες 80 ημέρες, το λιγότερο το χρόνο.
     Αν επιδοτείται για δεύτερη φορά:
     Ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 125 ημέρες εργασίας το τελευταίο 14μηνο, πριν από την απόλυσή του, χωρίς να υπολογίζονται (στις 125) οι ημέρες εργασίας των δύο τελευταίων μηνών

 284. ΡΟΥΛΑ

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ,

  ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΚΑΝΩ,ΔΟΥΛΕΥΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΑΣΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ.Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ 1 ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ ΜΕ ΑΠΕΛΥΣΕ , ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ?ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΕΝΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΟΥΤΕ ΜΕΡΑ.

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

  • άνεργοι

   ότι δούλευες συνέχεια από τον ένα στον άλλο δεν παίζει καμιά σημασία. Κενό κάποιο ημερών θα υπάρχει πάντως. Αφού δεν έγινε απόλυση στην πρώτη περίπτωση τότε θεωρείται παραίτηση. Στην ισχύουσα νομοθεσία όταν λείψεις 4 μέρες από τη δουλειά αδικαιολόγητα θεωρείται παραίτηση. Ανεξάρτητα όμως από αυτό με 2 χρόνια συνεχόμενα και αφού έχεις χαρτί απόλυσης από το δεύτερο εργοδότη μπαίνεις ταμείο

   • ΡΟΥΛΑ

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ.ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΕΝΟ ΚΑΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ , ΟΧΙ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΑΤΗΣΑΤΕ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΛΟ, ΑΛΛΑ ΕΙΧΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΠΡΙΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΩ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΩ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ.

    ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

 285. ρομινα

  γεια σας θα ηθελα να ρωτησω εχω καρτα ανεργιας εδω κ 2 χρονια χωρις επιδοτηση. εχω καποια ενσημα αλλα επειδη ειναι εως το 2009 δεν πιανονται ουτε για το τριμηνο βοηθημα. επισης ειμαι ανυπαντρη μητερα.. οντως δεν υπαρχει κανενα επιδομα για μενα απο τον οαεδ; (εκτος της ασφαλισης του εαυτου μου και του παιδιου μου το οποιο το εχω μεθοδευσει)

  • άνεργοι

   δυστυχώς όχι από τον ΟΑΕΔ. (Μήπως λόγω μακροχρόνιας ανεργίας μπορεί να ενταχθείς σε αυτή τη κατηγορία; κοίτα λίγο τις προϋποθέσεις…) Το έχεις ψάξει καθόλου αν δικαιούσαι κάποιο άλλο προνοιακό επίδομα;

 286. Θεοχάρης

  Το επίδομα μου έληξε 01/01/2013 και η κάρτα μου βρίσκεται σε ισχύ, η θεώρηση του ΙΚΑ στο βιβλιάριο υγείας μου ήταν μέχρι 29/02/2012 έκτοτε δεν έχω λάβει το αυτοκόλλητο από το ΙΚΑ, θα πρέπει να απευθυνθώ στο ΙΚΑ της περιοχής μου?,Θα χρειαστώ κάποια βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ ή αρκεί η θεωρημένη κάρτα ανεργίας σε περίπτωση που το ζητήσουν?

  • άνεργοι

   ναι πρώτα παίρνεις την βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ και μετά πας στο ΙΚΑ

 287. geia sas…graftika ston oaed prin apo 10 meres,kai to erwthma mou einai meta apo poso kairo mpainei to epidoma????meta apo 1 mhna h meta apo 2 mhnes???

  • άνεργοι

   Μετά από 2 μήνες. Θα σου έδωσαν και ένα χαρτί με την ημερομηνία που πρέπει να παρουσιαστείς για πρώτη φορά

 288. ΛΟΥΚΙΑ

  καλησπερα!!28/02 ληγει το βιβλιαριο μου..(χαρακτηριστικα το αποκομμα αναφερει «λογω επιδοτησης ανεργιας», ειμαι ανεργη απο τον ιουλιο του 2010..)παραλληλα μεχρι τελος του μηνα περιμενω το πρωτο μου παιδακι..αναρωτιομουν αν μπορω να κανω κατι ωστε να παρατεινω την ασφαλιση μου και να θεσω εκ νεου το βιβλιαριο μου σε ισχυ..να με καλυψει εστω τις πρωτες ημερες του Μαρτιου, ωστε να μην χρειαζεται να ανησυχω για τα εξοδα του μαιευτηριου..ευχαριστω προκαταβολικα!

  • άνεργοι

   έχεις εξαντλήσει δηλαδή τα περιθώρια που δίνει ο ΟΑΕΔ;
   αν ναι και αφού δεν έχεις μέσα στο 2012, 100 μέρες επιδότησης για να ανανεώσεις το βιβλιάριο, όπως καταλαβαίνω από αυτά που γράφεις, θα πρέπει να βγάλεις βιβλιάριο ανασφάλιστου

 289. ΛΟΥΚΙΑ

  δεν εχω καθολου ενσημα, σωστα καταλαβες..
  πηγα μια μερα στο ικα να ρωτησω κ με παρεπεμψαν στον οαεδ ισχυριζομενοι καποιο νομο..(βασει αυτου μπορουσα να παρω καποια παραταση)
  στον οαεδ ειχαν την απολυτη αγνοια κ εφυγα κακην κακως..
  βιβλιαριο ανασφαλιστου πως μπορω να βγαλω??και ποσο συντομα μπορει να γινει αυτο?
  μπορει να με ασφαλισει ο αντρας μου αλλα του ειπαν οτι πρεπει να κανω διακοπη απο το ικα..κι αν γεννησω στο ενδιαμεσο???τουλαχιστον τωρα εξυπηρετουμαι μεχρι τελος του μηνα..επιπλεον του ειπαν οτι το νωριτερο σε 10 μερες μπορει να γινει η ασφαλιση μου μεσω αυτου(κ μαλιστα υστερα απο πολυυυυυ χαρτουρα-ελλας το μεγαλειο σου!)
  η αδερφη μου που ρωτησε στο ικα-αλλα σε αναρμοδιο τμημα, καθαρα ενημερωτικα-της ειπαν οτι δεν μπορει το ικα να αφησει ετσι εγκυο γυναικα αλλα χωρις να μπορουν να της δωσουν επιπλεον πληροφοριες..
  να πανε ολα καλα θελω πανω απο ολα, αλλα αν μη τι αλλο δυσκολοι καιροι για να με βαζει μεσα 1000 ευρω το μαιευτηριο..

  • άνεργοι

   αυτό που ισχύει για ΟΑΕΔ ειναι τα εξής:
   αν ήσουνα επιδοτούμενη για ένα χρόνο τότε ανανέωνες το βιβλιάριο, μετά μπορούσες να το ανανεώσεις επιπλέον για 4 συνεχόμενα εξάμηνα. Έχεις εξαντλήσει και τα 4 εξάμηνα; Αφού περιμένεις να γεννήσεις τότε δεν πρέπει να μείνεις ούτε μέρα που να μην είσαι ασφαλισμένη. Για το βιβλιάριο ανασφάλιστου ισχύον τα εξής:

   ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΠΟΡΙΑΣ – ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥ
   Αν είστε άνεργος και έχει λήξει το βιβλιάριο υγείας του ασφαλιστικού σας φορέα ή απλά δεν είστε ασφαλισμένος, μπορείτε να ζητήσετε την χορήγηση Βιβλιαρίου Υγείας Απόρου. Αρμόδια Υπηρεσία για την έκδοση του βιβλιαρίου είναι η Διεύθυνση Υγείας και Δημόσιας Υγιεινής της Νομαρχίας όπου διαμένετε. Δεν υπάρχουν προθεσμίες για υποβολή δικαιολογητικών.
   Δικαιούχοι δωρεάν νοσοκομειακής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης είναι:
   1. Έλληνες πολίτες ή ελληνικής καταγωγής (ομογενείς) οι οποίοι διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα, είναι ανασφάλιστοι και οικονομικά αδύνατοι, το δε οικογενειακό ετήσιο εισόδημα τους δεν ξεπερνά τα 6.000 ΕΥΡΩ. Στους παραπάνω δικαιούχους της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης χορηγείται βιβλιάριο ανασφαλίστου για 1 έτος.
   2. Μετανάστες εργαζόμενοι με άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους (υγείας).
   Δικαιολογητικά που απαιτούνται:
   1. Αίτηση (δίνεται από την υπηρεσία). Συμπληρώνεται και υπογράφεται από τον αιτούντα
   2. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 (δίνεται από την υπηρεσία). Συμπληρώνεται και υπογράφεται από τον αιτούντα.
   3. Φωτοτυπία ταυτότητας ή ΕΔΤΟ ή διαβατηρίου. Για τους ομογενείς, αλλοδαπούς ή πρόσφυγες, γίνεται έλεγχος του διαβατηρίου για την είσοδο και έξοδο από τη χώρα και κρατούνται φωτοαντίγραφα.
   4. Δύο φωτογραφίες.
   5. Αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας: απόδειξη ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΜΒ, συμφωνητικό ενοικίασης ή βεβαίωση δημοτικής αστυνομίας, όταν δεν υποβάλλεται φορολογική δήλωση.
   6. Άδεια διαμονής για τους υπηκόους των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το οικείο Τμήμα της κατοικίας τους.
   7. Αντίγραφο εντύπων Ε1, Ε2, Ε9 από την εφορία και αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος του προηγούμενου έτους. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποχρεούται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης, υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, θεωρημένη από την αρμόδια ΔΟΥ.
   8. Κάρτα ανεργίας
   9. Βεβαίωση ΙΚΑ & ΤΕΒΕ ότι δεν δικαιούνται ασφάλισης.
   10. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

 290. ΛΟΥΚΙΑ

  οκ, σε ευχαριστω πολυ!ειλικρινα..
  υπαρχει τελικα ενα παραθυρακι..το κοιταξε σημερα ο αντρας μου σε οαεδ κ ικα..αλλα η ρυθμιση αφηνει κενο τον μηνα Μαρτιο κ εχει ισχυ απο Απριλη του ’13..αρα κ παλι δεν εξυπηρετουμαι..
  ευχαριστω και παλι πολυ!

  • ΚΑΤΕΡΙΝΑ

   καλησπέρα ειμαι ακριβως στην ιδια κατασταση ,απο αυγουστο του 2010 ανεργη με ενα χρονο επιδομα ανεργιας
   και 28/2/2013 ληγει το βιβλιαριο μου. Γενναω Μάιο και απο το ικα μου λενε οτι δεν δικαιουμαι ασφαλιση καθως εχω συνολικα 500 ενσημα.Σας ειναι ευκολο να μου πειτε για το σχετικο παραθυρακι που γραφετε πιο πανω;
   ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ!!!

 291. Αντωνία

  Καλησπέρα!

  Εργαζόμουν σε μία εταιρεία απο 9/05/11 έως 15/02/13 το τελευταίο 6 μηνο με μερική απασχόληση, το ποσό που δικαιούμαι για επίδομα ανεργίας είναι 360 ευρώ?

 292. Αντωνία

  4 ώρες

  • άνεργοι

   πιθανόν λιγότερο από 340ευρώ κοίτα τον πίνακα στο τέλος του οδηγού

 293. Γεια σας.θα ηθελα να ρωτησω κατι.παρακολουθησα το προγραμμα του οαεδ voucher με την επιταγη καταρτισης οταν τελειωσα δν μου εδωσαν καποια βεβαιωσ τα χρηματα δν τα εχω παρει ακομη κ ας εχω επικλινωνισει κ με τα κεκ κ με τον οαεδ μου λενε οτι θα τα παρω.υπαρχη περιπτωση να τα εχασα οταν ανανεωσα την καρτα ενεργιας κ δν προσκομισα την βεβαιωση οτι παρακολουθησα το προγραμμα δν μου το ειπαν βεβαια ουτε στον οαεδ οτι την θελουν.ευχαριστω

  • άνεργοι

   Δεν ξέρουμε συναδέλφισα τι γίνεται με τις πληρωμές από το πρόγραμμα αυτό, ούτε αν χρειάζεται κάποια βεβαίωση δεν πήγε κανείς από εμάς…

 294. Καλησπερα,θα θελα να σας ρωτησω ποια ειναι πρακτικα η διαφορα αν η εγγραφή γίνει σε διάστημα 7 ημερών από την απόλυση και η επιδότηση ξεκινάει από την 7^ ημέρα μετά την απόλυση με το αν παμε αργοτερα,γιατι πηγα τα χαρτια μου σε διαστημα 5 ημερων απο την απολυση μου και η υπαλληλος μου ειπε μετα απο 2 μηνες θα πληρωθω και οτι δεν εχουν σημασια οι ημερες.. ετσι ειναι?

  • άνεργοι

   απλά ο οαεδ δίνει ένα περιθώριο όσο νωρίτερα καταθέσεις τα χαρτιά σου τόσο νωρίτερα θα πάρεις και το επίδομα.

 295. Μaria Tsiknaki

  Γεια σας!!
  ηθελα να ρωτησω,, εχω βγάλει καρτα ανεργιας στον οαεδ του νομου Ηρακλειου Κρητης.. μπορω να λαβω μια βεβαιωση ανεργιας απο αλλον οργανισμο οαεδ περα απο του Ηρακλειου?? π.χ απο Χανια.. και αν υπαρχει προβλημα να βρω εκει εργασια ενω εχω κανει εγγραφη στον οαεδ του Ηρακλειου.
  Ευχαριστω…

 296. ΝΙΚΟΣ

  γεια σας, θα ηθελα να ρωτησω απελυθηκα στις 21.12 2011.ειμαι 28 ετων .ελαβα 300 ημερες επιδομα ανεργιας.το εκκαθαριστικο μου του 2012 ειναι 12340 ευρω. απο τον οαεδ μου ειπαν οτι χανω το ειδικο βοηθημα λογω εκκαθαριστικου. η καρτα ανεργιας μου ειναι σε ισχυ και την ανανεωνω.εαν κανω τωρα φορολογικη δηλωση για το 2013 που δεν εχω εισοδημα μπορω να παρω το ειδικο βοηθημα των 187 ευρω. ευχαριστω για το χρονο σας.

  • άνεργοι

   λογικά ναι μπορείς να το πάρεις αν είναι μέχρι και 3 μήνες μετά τη λήξη της επιδότησης σου, φυσικά μην πας τα χαρτιά σου στον ίδιο υπάλληλο που απέρριψε την προηγούμενη αίτηση 🙂

 297. Γεια σας, μια ερώτηση, τελείωσα με την σχολή μου το καλοκαίρι και από τότε δουλεύω από το σπίτι, πτυχιακές εργασίες κλπ, και πριν την σχολή ως πωλήτρια, δεν έχω όμως κανένα χαρτί για να το αποδεικνύει, για ένσημα ούτε λόγος. Μπορώ να γραφτώ στον ΟΑΕΔ? Και αν ναι, πως, τι δικαιολογητικά χρειάζομαι, γιατί αυτά που λένε στο site, εκκαθαριστικό – ΑΜΚΑ, δεν τα έχω. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω? Ευχαριστώ!

  • άνεργοι

   πρέπει να έχεις ΑΜΚΑ. Για την εφορία αν δεν κάνεις δήλωση παίρνεις βεβαίωση από την εφορία που ανήκεις ότι δεν υποχρεούσαι

 298. ανεργος

  γεια σας!!δουλευω απο το 20-05-2010 μεχρι 26/02/2013 δικαιουμαι το ταμειο??ρωταω το εξης γιατι εχω μπερδευτει αφου απολυθηκα 26/02/2013 δεν εχω συμπληρωσει τα 80 ενσημα που χρειαζονται φετος δλδ το 2013 ή μετρανε τα ενσημα το 2011 και 2012??? ευχαριστω εκ προτερων!

  • άνεργοι

   έχεις αρκετά ένσημα για να μπεις στο ταμείο

 299. ΑΝΔΡΕΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

  Καλημέρα και συγχαρητήρια .
  Στις 10/10/2009 με απέλυσαν απο την μεταφορική εταιρία οπου και εργαζόμουν για 10 περίπου χρόνια .
  Πήρα για 1 χρόνο επιδομα ανεργείας .
  Το 2010 παντρεύτηκα και το 2011 έκανα και ένα παιδί .
  Έκτοτε δεν έχω βρεί δουλειά και κάνω ανανεώσεις κάρτας ανεργείας .
  Τωρα είμαι 34 ετών .
  Μήπως ξέρει κάποιος εάν δικαιούμαι κάποιο οποιοδήποτε επίδομα είτε αναδρομικά διότι δεν έχω λάβει τίποτα μετα τη λήξη του επιδόματος ανεργείας . Το οικογενειακό μας εισόδημα ειναι 5700 €
  Διάβασα για κάποιο ΕΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΛΟΓΩ ΑΝΕΡΓΕΙΑΣ !!
  Το δικαιούμαι ? αναδρομικά ?
  Ευχαριστώ για την απαντηση σας .

  • άνεργοι

   Το ΕΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΛΟΓΩ ΑΝΕΡΓΕΙΑΣ το παίρνεις ένα μήνα μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης; δεν το έχεις πάρει αυτό;

 300. Γεια σας, μια ερώτηση, τελείωσε η σύμβαση μου 22/2/2013 μετά από 5 μηνη εργασία. Πριν είχα ασφαλεια ΟΓΑ μπορώ να βγάλω κάρτα ανεργίας.

  • άνεργοι

   γιατί να μην μπορείς να βγάλεις κάρτα ανεργίας; εφόσον έχεις τις προυποθέσεις

   • Νίκος

    Ευχαριστώ για την απάντηση. Ξέχασα να αναφέρω ότι το βιβλιάριο του ΟΓΑ είναι σε ισχή δηλαδη το ΟΓΑ ειναι η κυρια ασφαλεια μου και χρησιμοποιω το βιβλιαριο ασθενιας του ΟΓΑ. Τα ενσημα που εχω ειναι 125 δικαιουμαι καρτα ενεργειας? Μπορειτε σας παρακαλω να με παραπεμψεται σε καποια ιστοσελιδα για να δω τις προυποθεσεις?

 301. μαρια

  Σας παρακαλω βοηθειστε με. τελειωνει η 8μημη συμβαση μου στις αρχες μαρτιου. εχω επιδοτηθει απο το τελος 2009 μεχρι τελος του 2011 αλλες δυο φορες γιατι ειμουνα με συμβασεις στο δημοσιο. δικαιουμαι καποιο επίδομα με τη ληξη της σύμβασης? τα 450 για πους ισχυουν?δωστε μου μια απάντηση. ευχαριστώ.π
  εριμενω σύντομα.

  • άνεργοι

   οι 450 μέρες επιδότησης ισχύουν για όλους που πρόκειται να κάνουν τα χαρτιά τους για επίδομα από 1/1/2013. Ο νόμος ισχύει αναδρομικά για 4 χρόνια πίσω. Δηλαδή μετράνε και το 2009. Πόσο καιρό ήσουν ταμείο ανεργίας από το 2009 μέχρι που έπιασες δουλειά ως συμβασιούχος;

 302. Γιαννης

  Γεια σας, δουελυα διανομεας ταχυφαγειου κ το τελευταιο 14μηνο εχω 13ο ημ.αππασχολησης εμως την τελευται διετια εχω 295 μερες απασχολησης γνωριζεται σε ποια κτηγορια συγκαταλεγομαι ως διαρκεια απιδοτησης κ περιπου ποιο ειναι το ποσο που επιδοτουμαι?

  • άνεργοι

   κανε τα χαρτιά σου στον ΟΑΕΔ θα σου πούνε εκεί, αν δεν έχεις μπει έστω μια φορά στο ταμείο ίσως είναι λίγο δύσκολο να μπεις δεν χάνεις όμως τίποτε να τα καταθέσεις. Το ύψος του επιδόματος εξαρτάται από τους τελευταίους μισθούς σου (κοίτα το τελευταίο πινακάκι κάτω κάτω στην σελίδα)

 303. νικος

  καλησπερα γνωριζετε αν υπαρχει καθυστερηση καταβολης του επιδοματος αυτο τον μηνα ?
  μου εβαζαν τα χρηματα καθε 25 του μηνα και δεν εχουν μπει ακομα γνωριζετε κατι?

 304. Μαρία

  Καλησπέρα σας,
  απολύθηκα τέλος Δεκεμβρίου του 2010 και τον επόμενο χρόνο ήμουν στο ταμείο ανεργίας. Μέχρι πότε με καλύπτει ο ΟΑΕΔ στο βιβλιάριο ασθενείας?
  Ευχαριστώ!

  • άνεργοι

   τι γράφει το αυτοκόλλητο του βιβλιαρίου υγείας που έχεις? για τα υπόλοιπα εδώ
   ΠΑΡΟΧΗ ΙΑΤΡΙΚΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
   α) Παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανέργους ηλικίας μέχρι 29 ετών.
   Παρέχει ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε ανέργους ηλικίας μέχρι 29 ετών εφόσον έχουν παραμείνει εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ επί ένα συνεχές τουλάχιστον δίμηνο
   β) Παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανέργους ηλικίας άνω των 29 ετών έως και 55 ετών. Παρέχει ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε άνεργους ηλικίας άνω των 29 ετών έως και 55 ετών εφόσον έχουν παραμείνει εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ επί 12 τουλάχιστον μήνες.
   Επίσης να έχουν πραγματοποιήσει στην ασφάλιση οποιουδήποτε ασφαλιστικού οργανισμού (600) ημέρες εργασίας οι οποίες αυξάνονται ανά εκατό ημέρες κάθε χρόνο μετά τη συμπλήρωση του 30ου έτους της ηλικίας και μέχρι το 54ο έτος της ηλικίας.
   Προσοχή: στις 2 πρώτες ηλικιακές κατηγορίες, το δικαίωμα δεν είναι ανεξάντλητο αλλά ΜΟΝΟ 4 εξάμηνα και μόνο στους άνω των 55 είναι ανεξάντλητο. Ο ΟΑΕΔ βέβαια δεν κρίνει πόσα είναι τα εξάμηνα που ήδη έχει ασφαλιστεί ο άνεργος αλλά μόνο το ΙΚΑ. Ο ΟΑΕΔ εκδίδει σε κάθε περίπτωση τη σχετική βεβαίωση ανεργίας και το ΙΚΑ κοιτάζει αν έχουν εξαντληθεί τα εξάμηνα. Εννοείται πως η ηλικιακή διαφοροποίηση υπάρχει στην περίπτωση της απλής κάρτας (χωρίς επίδομα). Αν υπάρχει επίδομα ανεργίας ισχύει ό,τι και στις περιπτώσεις των κανονικών ένσημων.

 305. Σοφια

  Καλημέρα και συγχαρητηρια!

  Θα ήθελα να ρωτησω το εξης. Ζω με την μητερα μου και την αδερφη μου ηλικιες 56 και 24, εγω ειμαι 31
  Στο σπιτι ειμαστε και οι 3 ανεργες, δικαιουμαστε κάποιο επίδομα;

  Σας ευχαριστώ πολυ.

  • άνεργοι

   δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν προϋποθέσεις για κάποιο επίδομα οπότε δεν ξέρουμε

 306. δήμητρα γινάργυρου

  καλή σας ημέρα

  είμαι 24 ετών εγγεγρταμένη στον ΟΑΕΔ εδώ κσι 4 χρόνια.. Λόγω σεμιναρίου η κάρτα βγήκε εκ νέου και ήδη συμπλήρωσα 2 μήνες με τη καινούργια κάρτα και συγκέντρωσα όλα τα χαρτιά για να βγάλω βιβλιάριο υγείας με το νόμο περί ανέργων έως 29 ετών

  3 μέρες πήγαινα από τις 4 το πρωί στο ικα Παλαιού φαλήρου (για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ)

  ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΣΤΙΣ 12.50 ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΛΕΙΠΕ ΤΟ ΙΒΑΝ (αφού τους παρακάλεσα και ελέγξανε όλα τα χαρτιά και μόνο που δεν με βρίσανε)
  τη 2η μέρα μου είπαν ότι ήθελαν επιπλέον και οικογενειακής κατάστασης και ξέχασαν να μου το πουν τη προηγουμένη (αφού πάλι τους είπα να ελέγξουν τα χαρτιά μην τυχόν και λείπει κάτι)

  τη 3η μέρα πάλι από τις 3 το πρωί αυτή τη φορά μου είπαν, ότι δυστυχώς δεν μπορούν να μου βγάλουν σήμερα βιβλιάριο αλλα πρέπει να ξαναπάω το μάιο (έτσι λέει ο υπολογιστής τους) που επι 3 συνεχώς ημέρες ταλαιπωρίας κανείς δεν μου είχε αναφέρει τίποτα

  γνωρίζει κάποιος να μου πεί γιατί γίνεται αυτό και δεν μου έβγαλαν βιβλιάριο

  ευχαριστώ
  δήμητρα γινάργυρου

 307. Δημήτρης

  Γεια σας. Δούλευα σε ιδιωτική επιχείρηση και παραιτήθηκα για προσωπικούσ λόγους πριν 3 ημέρες. Μπορώ να βγάλω κάρτα ανεργίας κ να προσληφθώ σε άλλη επιχείρηση με καποιο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ?

  • άνεργοι

   κάρτα ανεργίας σίγουρα μπορείς να βγάλεις, τώρα τι προγράμματα παίζουνε δεν ξέρουμε…

 308. Μιχάλης

  Καλημέρα σας
  Θα ήθελα να ρωτήσω τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιος έχει παραλήψει να παρεβρεθεί στην τελευταία ημερομηνία για τον τελευταίο μήνα του επιδόματος? Διακόπτεται το επίδομα? Αυτά τα λεφτά τα χάνει σε περίπτωση που πάει μετά απο 1 χρόνο? Υπάρχει κάποια προθεσμία?

  • άνεργοι

   γιατί μετά από ένα χρόνο; ναι μετά από ένα χρόνο τα χάνει….

   • Μιχάλης

    μετά απο ένα χρόνο γιατί δεν ήταν εντός αθηνών και νόμιζε πως είχε τελειώσει με το επίδομα και πήγε μετά απο πολύ καιρό για μια βεβαίωση και ύστερα έμαθε ότι τον τελευταία μήνα δεν είχε πάει…το χάνει δηλαδή το επίδομα του τελευταίου μήνα ? Πόσος χρόνος πρέπει να περάσει σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις? Εφόσον ο άνθρωπος δεν διέκοψε το επίδομα απο μόνος του για να εργαστεί…το έκοψε ο οαεδ…γιατί να το χάσει?

    • άνεργοι

     καλή ερώτηση γιατί να το χάσει… ότι συμβαίνει δεν είναι απαραίτητα και το δίκαιο…
     ο οαεδ πάντα δίνει προθεσμίες το χαρτί που πήρε για τις δόσεις λογικά πρέπει το γράφει. Δεν θυμάμαι τις προθεσμίες αλλά μετά από ένα χρόνο που γράφεις…
     Αν δεν πήγε καθόλου μήπως έχασε και το εφάπαξ βοήθημα που δίνεται μετά τη λήξη του επιδόματος;
     Ας κάνει τον κόπο να πάει να ρωτήσει αν μπορεί να του εγκρίνουν την τελευταία δόση

     • Μιχάλης

      Ναι έχασε όλα τα υπόλοιπα…τα πάντα και στο ενδιάμεσο είχε πάει να πάρει ένα χαρτί για το διάστημα που ήταν στον οαεδ αλλά δεν την ενημέρωσαν για τπτ… Εγώ γνωρίζω ότι σε περίπτωση που δεν εμφανιστείς να πάρεις το επίδομα ενός μήνα σου διακόπτουν το επίδομα και σε περίπτσωση που εμφανιστείς πάλι καταθέτεις πάλι τα χαρτιά και το συνεχίζεις…κατά πόσο ισχύει κάτι τέτοιο? Γνωρίζετε κάτι περισσότερο?

     • άνεργοι

      ότι λέει και ο οαεδ
      Πότε διακόπτεται η επιδότηση ανεργίας;
      Η επιδότηση του ανέργου διακόπτεται λόγω: α) Συνταξιοδότησης, β) Παράλληλης απασχόλησης και επιδότησης, γ) Θανάτου, δ) Οριστικής ανικανότητας για εργασία, ε) Μη εμφάνισης του στην υπηρεσία του ΟΑΕΔ σε δυο συνεχόμενα χρονικά διαστήματα που του εχουν καθοριστεί απο την απόφαση επιδότησης.
      Σε περίπτωση διακοπής της επιδότησης δεν είναι δυνατό να επακολουθήσει συνέχισή της. Νέα επιδότηση επακολουθεί μόνο, εφόσον μετά τη διακοπή συμπληρωθούν εκ νέου οι προϋποθέσεις επιδότησης.

 309. ΣΤΕΛΛΑ

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ!ΕΙΜΑΙ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΟΣ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ ΠΤΥΧΙΑΚΗ Κ ΤΕΛΕΙΩΝΩ.ΠΗΓΑ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ.ΑΝ ΞΑΝΑΠΑΩ Κ ΔΕΝ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΘΑ ΜΠΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Κ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΗ?ΟΠΟΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΘΩ ΜΕΤΑ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ?

  • άνεργοι

   όχι δεν χρειάζεται να πάρεις πρώτα το πτυχίο για να βγάλεις κάρτα… αρκεί να τηρείς τις προϋποθέσεις που ορίζει ο ΟΑΕΔ. Τώρα αν σε ενδιαφέρει το επίδομα για νέους κοίτα συγκεκριμένα το κομμάτι που αναφέρει ο οδηγός

   • ΣΤΕΛΛΑ

    ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΑΡΩ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΑΠΛΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΛΩΝΩ???ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ??ΓΙΑΤΙ ΕΒΓΑΛΑ ΚΑΡΤΑ ΕΝΩ ΗΜΟΥΝΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ Η ΔΕΝ ΤΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟΣΟ?

    • ΣΤΕΛΛΑ

     ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ!!!!ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΟΕΔ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ??

     • άνεργοι

      κάρτα βγάζεις στο υποκατάστημα του τόπου κατοικίας. Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι η ανανέωση μπορεί να γίνει και σε άλλα υποκαταστήματα

    • άνεργοι

     δεν τα ψάχνουν τόσο… ούτως ή άλλως δεν αποκλείεται να είσαι και εργαζόμενη και φοιτήτρια

 310. eimoun sto strato 7 xronia san epop k me dioxane !!! den dikeoume tipota etsi den einai ? mono mia mikri apozimiosi etsi den einai? oute tameio anergias oute tipota ?????????????????

  • άνεργοι

   με βάση τις προϋποθέσεις φαίνεται πως όχι, κάνε τον κόπο όμως να πας στον ΟΑΕΔ να ρωτήσεις γιατί η περίπτωση σου είναι πολύ ειδική και δυστυχώς δεν ξέρουμε. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι οι κληρωτοί μετά το στρατό δικαιούνται κάποιο επίδομα, πιθανόν να δικαιούσαι κάτι ανάλογο και εσύ. Αλλά όπως είπαμε πήγαινε καλύτερα στον ΟΑΕΔ και ρώτα

 311. Σημερα εισηλθα σε καταστημα ΟΑΕΔ να ζητησω μια βεβαιωση για να ανανεωσω το ΙΚΑ. Μου ειπαν πως δεν ειμαι στο συστημα και πως συμφωνα με αυτο (το συστημα) δεν εχω εισερθει/ανανεωσει απο τις 21/11/12. Το οποιο δεν ισχυει. Αυτο μου ειχε ξανασυμβει παλαιοτερα και τοτε δε φαινοταν πως ειχα ανανεωση καθως μου ελλειπε και το αυτοκολλητο στη καρτα. Η μονη διαφορα ειναι πως τοτε ειχα μια βεβαιωση στα χερια μου την οποια ειχα παρει την ιδια μερα που ειχα ανανεωσει και ετσι με πιστεψαν. Τωρα ομως; μου λενε πως πρεπει να ξεκινησω τη διαδικασια για νεα καρτα. Το οποιο σημαινει πως σε 2 μηνες θα εχω το δικαιωμα ασφαλισης. Βλεπεται ειμαι 28 και σε 2 μηνες θα εχω μπει στα 29. Με αλλα λογια το λαθος του υπαλληλου θα μου κοστισει τους τελευταιους 2 μηνες ασφαλισης που δικαιουμε. Τι μπορω να κανω;

  • άνεργοι

   εκτός από το να βρεις το διευθυντή και να κάνεις φασαρία δεν βλέπω κάτι άλλο. Αν είχες ανανεώσει την κάρτα και δεν μπορείς να το αποδείξεις ούτε από το αυτοκόλλητο ούτε από το σύστημα είναι πάντως δύσκολο.

   • Τον διευθυντη ζητησα να δω και μου ειπαν πως η μονη επικοινωνια με την διευθυνση ειναι μεσω γραπτης αιτησης (αυτην που δινουν για συγχωνευση 2 δελτιων ανεργιας) το οποιο και εκανα. Οταν την περασα στο προτοκολλο ρωτησα ποσο καιρο θα παρει η απαντηση (λεγοντας 1-2 εβδομαδες) και η υπαλληλος μετα απο μια πολυ μεγαλη παυση ειπε 2 μηνες. Της εξηγησα πως ως τοτε θα εχω χασει το δικαιωμα ασφαλισης και αν ειναι ετσι μπορουμε να ακυρωσουμε την αιτηση τωρα – το οποιο αρνηθηκε να κανει μιας που ειχε περασει αριθμο πρωτοκολλου. Πρωτον, το μονο καναλι επικοινωνιας που μπορω να εχω με την διοικηση ειναι αυτη που προαναφερα; Δευτερον, οντως παιρνει 2 μηνες να σου απαντησουν;

 312. Αυτη τη στιγμη ο αντρας μου ειναι γραμμενος στον οαεδ χωρις να παιρνει επιδομα.ειχε βγαλει βιβλια επιτηδευματια αγροτη και τωρα θελει να κανει κλεισιμο των βιβλιων δικαιουτε επιδομα μετα το κλεισιμο

  • άνεργοι

   πολύ ειδική η ερώτηση σου, δεν γνωρίζουμε το νομικό καθεστώς. Μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.

 313. Βασίλης

  Καλησπερα, την επομενη εβδομαδα παω για να ανανεωσω την καρτα ανεργιας και κλεινω 1 χρονο στα μητρωο. Ειμαι 21 ετων, δεν σπουδαζω, και βρισκομαι σε αναβολη για στρατευση. Πρεπει να κοψω την αναβολη στις 12/2014. Δικαιουμαι επιδομα του χρονου τον Μαρτιο ως μακροχρονιος ανεργος ή καποιο αλλο ή οχι ?

  • άνεργοι

   κοίτα εδώ και μήνες έχει ανακοινωθεί ότι από 2014 αλλάζουν οι προϋποθέσεις για το επίδομα μακροχρόνια ανεργίας μέχρι τώρα εκτός ότι θα πιάνει πλέον τις ηλικίες από 20 έως και 65 δεν έχει ανακοινωθεί κάτι άλλο επίσημα, συνεπώς αναμένουμε… φαντάζομαι όμως ότι όπως σε όλα τα άλλα επιδόματα βασική προϋπόθεση θα είναι να έχεις 12 μήνες συνεχούς παραμονής στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Αλλά αυτό είναι απλά μία υπόθεση αν δεν βγει κάποια εγκυκλιος

   • Βασίλης

    Eυχαριστω για την απαντηση σας,αν αλλαξουνε τα πραγματα, μπορω να παιρνω το επιδομα και με την αναβολη στρατευσης που εχω ή θα ειναι απαραιτητο να εχω απολυτηριο στρατου ή χαρτι νομιμης απαλλαγης ?

 314. doulevo apo to 2003 mexri simera sinexomena.Den exo parei kamia fora epidoma anergeias! An me dioxei avrio to ergostasio pou doulevo ,posous mines dikaioume to epidoma;

  • άνεργοι

   όπως το γράφεις δικαιούσαι κανονικό επίδομα για 12 μήνες φυσικά υπάρχουν και παράμετροι όπως αν δουλεύεις μερική απασχόληση κλπ

 315. Eixa akousei oti opios den pire kamia fora stin zoi tou to epidoma,
  dikeoute gia 24 mines,den isxioi kati tetoio?

 316. γιαννης

  γεια σας. ειμαι 30 χρονων και μακροχρονια ανεργος για 32 μηνες.γραμμενος στο οαεδ απο 30/6/2010 εως και σημερα.με ασφαλιζε το οαεδ μεχρι τα 29.τα ενσημα μου περιπου 160 τον αριθμο ειναι για τα ετη 2010,2009 και 2008. απο τοτε δεν εχω εργαστει. μπορω να ασφαλιστω στο οαεδ σαν ανεργος στην ηλικεια που ειμαι? (30 ετων) ευχαριστω εκ των προτερων

  • άνεργοι

   ρωτάς για το επίδομα μακροχρόνια άνεργου… όχι δυστυχώς με ότι ισχύει σήμερα δεν το δικαιούσαι.

 317. Καλημερα..επλιζω να μπορειτε να με βοηθησετε.
  Τον 11ο του 2011 εμεινα ανεργος κ παραμενω μεχρι σημερα.
  μου εβγαλαν επιδοτηση για 5 μηνες.Μολις τελειωσε η επιδοτηση εμαθα οτι αν εχεις 4050 ενσημα μπορεις να παρεις 12μηνη επιδοτηση. Οταν πηγα στον Οαεδ κ ρωτησα,το μονο που τους ενοιαξε ειναι απο που το εμαθα (προφανως το κρυβουν). Εκανα αιτηση με αριθμο πρωτοκολου κ ημερομηνια 5ο του 2012 (την οποια αιτηση την εχουν χασει στον οαεδ κ μου ειπαν να κανω καινουργια).Επισης μου ειπαν οτι επειδη εχει ληξει η επιδοτηση ΔΕΝ το δικαιουμαι.
  Ειναι αρκετα τα χρηματα κ ειναι κριμα να τα χασω.
  ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ κατι γι’αυτο????

  • άνεργοι

   Ναι το κρύβουν σε ότι αφορά την 12μηνη επιδότηση ο λόγος είναι προφανής. Να μένουν τα χρηματα στα κρατικά ταμεία
   Η διάρκεια της καταβολής του επιδόματος ανεργίας επιμηκύνεται επίσης σε 12 μήνες
   α) για τους άνω των 49 ετών ανέργους, απαιτούνται και 210 ένσημα τουλάχιστον στο 14μηνο
   (χωρίς τους 2 τελευταίους μήνες), αντί για 250 ένσημα. β) για όσους έχουν πραγματοποιήσει
   συνολικά 4050 ημέρες εργασίας. Μετά από τόσο καιρό τα έχεις χάσει. Η διαδικασία πρέπει να γίνεται εντός του χρόνου επιδότησης γιατί κάνεις αίτηση τροποποίησης της απόφασης

 318. ΛΑΜΠΡΙΝΗ

  Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΔΕΚΟ ΜΕ 4ΩΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2012 ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 13 ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΠΡΙΝ ΔΙΑΚΑΙΟΥΤΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΑΝ ΟΧΙ ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΟΤΗΘΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ , ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ Π.Χ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ?

  • άνεργοι

   λίγο δύσκολο το βλέπω αν δεν έχει μπει στο ταμείο τουλάχιστον μία φορά. Ας κάνει τα χαρτιά της δικαιούται τουλάχιστον το τρίμηνο βοήθημα. Τις προϋποθέσεις τις γράφει η ιστοσελίδα μας όπως και η ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ

 319. ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥ

  Καλημέρα σας.
  Σε 3 μέρες βγαίνω στην ανεργία – καταγγελία συμβασης – μετά από 22 συνεχή χρόνια εργασίας. Γεννήθηκα το 1955. Είχα διαβάσει ότι για άνεργους από τα 55 ή 58 έτη (;) ο εργοδότης μαζί με τον ΟΑΕΔ ή ο ΟΑΕΔ για τους 58 ετών και άνω και για όσο παράμενα άνεργοι, τους κάλυπτε με την παροχή του κόστους των ενσήμων. Ένας φίλος με πληροφόρησε ότι αυτό ίσχυε μέχρι τις 31.12.2012. Πείτε μου σας παρακαλώ αν όντως είναι έτσι, – οτι δηλαδή έληξε αυτό το μέτρο – και άν υπάρχει πρόβλεψη ή γίνονται ενέργειες για την ανανέωση και συνέχιση της ισχύος του. Ευχαριστώ Βασίλης.

  • άνεργοι

   εννοείτε για την ιατρική κάλυψη; σίγουρα ναι…
   για τη σύνταξη δεν γνωρίζουμε

 320. Ναντια

  Αγαπητέ συνάνεργε!

  Καλησπέρα!είμαι άνεργη από τον Αύγουστο του 2012. Εντωμεταξύ, έμεινα έγκυος και γενναω με το καλό μέσα Ιουλίου. Η επιδότησή μου λήγει τον Μάιο. Δουλειά δεν έχω βρει, παρόλο που ψάχνω μετά μανίας, αλλά τώρα δυσκολεύουν τα πράγματα γιατί η εγκυμοσύνη μου είναι εμφανης…! Είχα ακούσει ότι δε μπορούν να σου σταματήσουν το επίδομα και ότι θα το δικαιούμαι μέχρι τον Ιούλιο. Αληθεύει αυτό?? Γιατί όταν είχα πάει στον ΟΑΕΔ, μου είπαν ότι δε δικαιούμαι τίποτα.
  σας ευχαριστώ πολύ!!

  • άνεργοι

   όταν μπαίνει κάποιος στο νοσοκομείο συνήθως γίνεται αναστολή της επιδότησης και συνεχίζεται μετά. Αυτό εννοείς;

 321. Νασος

  Kαλησπερα τους 2 μηνες που περιμενεις για την αποφαση απο το ταμειο ανεργιας τους πληρωνεσαι μαζι μετα, δλδ περιμενω την αποφαση στις 21/3 θα παρω 360 συν 360? Τα λεφτα μπαινουν την ιδια μερα που υπογραφεις?

  • άνεργοι

   από όσο θυμάμαι τη δικιά μου περίπτωση ναι. Δεν νομίζω να έχει αλλάξει κάτι

 322. Δουλευα το 2011 ειχα 4 μηνες οικοδομικα ενσημα TO2012 ΕΡΓΑΣΤΗΚΑ ΕΝΑ μηνα τονΙΟΥΝΙΟ σε βιομηχανια Απο τον ιουλλιο μεχρι τον δεκεμβρη του 2012 στην αρχαιολογια που εβαζα οικοδομικα ενσημα πηγα πηρα το σεμπτεμβριο το 2012 ενα βοηθημα που περνουν οι οικοδομοι το δωσαν και τωρα που πηρα την ανεργια το 2013 μου ειπαν οτι το χρωσταω γιατι τον ιουνιο του 2012 δουλεψα ενα μηνα σε ενα εργοστασιο που το γνωριζαν εις γνωσιτους οτι δουλευα και τωρα το 2013 μου το κρατανε τελικα ΑΠΟ το ΕΠΙΔΟΜΑ του σεμπτεμβριου του 2012 δικαιουμαι η δεν το δικαιουμε γιατι με τον οαεδ δεν βρισκω ακρη Ο ενας λεει το δικαιουμαι ο αλλος οχι τη γινεται τελικα μπορειτε να μου απαντησεται σας παρακαλω

  • άνεργοι

   δεν γνωρίζουμε δυστυχώς, δεν έχουμε κολλήσει ποτέ οικοδομικά ένσημα

 323. Καλησπέρα! Είχα επιδότηση ΟΑΕΔ (ταμείο ανεργίας) το οποίο έληξε δεκεμβρη. Πήγα ΟΑΕΔ κ μου είπαν ότι δικαιούμαι έναν χρόνο ακόμα ασφάλεια κ μου έδωσαν ένα χαρτί να πάω να πάρω το αυτοκόλλητο από το ΙΚΑ> Λόγω χαμού στο ΙΚΑ δεν έχω καταφέρει να πάρω καν νούμερο (7 το πρωί έχουν τελειώσει). Σήμερα λοιπόν το πρωί έλαβα με το ταχυδρομείο το αυτοκόλλητο για ασφάλεια μέχρι 28/02/2014 το οποίο γράφει πανω «ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΕ ΕΙΔΟΣ ΛΟΓΩ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ» ξέρετε τι σημαίνει αυτό? Επίσης πάνω στο δικό μου βιβλιάριο έχω κ το παιδί (2 ετών για το οποίο δε μου ήρθε αυτοκόλλητο, πρέπει να πάω ΙΚΑ κ να περιμένω στην ουρά πάλι ή πάω αλλού λόγω του ότι έχω οκ το δικό μου? μήπως ξέρετε?

  ευχαριστω

  • άνεργοι

   είναι η ασφάλιση που προβλέπεται μετά τη λήξη του επιδόματος. εσύ είσαι ασφαλισμένη με το αυτοκόλλητο αλλά για το προστατευόμενο μέλος δεν γνωρίζουμε αν χρειάζονται ιδιαίτερα δικαιολογητικά.

 324. Κοζάκος Γ.

  Γειά σας,
  Θα ήθελα παρακαλώ να μου πείτε,η κάρτα ανεργίας που βγαίνει από τον ΟΑΕΔ,βγαίνει από τότε που αρχίζει και το επίδομα ανεργίας ,ή αργότερα.Δηλαδή απίδομα + κάρτα ανεργίας συμβαδίζουν?

  • άνεργοι

   βγαίνει παράλληλα, αν δηλαδή θες να κάνεις τα χαρτιά σου για επίδομα ανεργίας πρώτα βγάζεις κάρτα ανεργίας και μετά τα καταθέτεις

 325. καλησπερα ,μια ερωτηση να κανω μηπως γνωριζετε .ειμαι ανεργη 2 χρονια και εχω ασφαλιση ικα που ανανεωνεται καθε εξαμηνο(ηλικια και ενσημα ) .ειμαι 34.η ερωτηση ειναι η εξης .σκεφτομαστε να κανουμε παιδακι .με καλυπτει για τοκετο?εαν ναι μονο σε δημοσιο?

  • άνεργοι

   είναι ερωτήσεις που πρέπει να ρωτήσεις τον ασφαλιστικό φορέα.

 326. to 2011 eixa 300 ensima k to 2012 eixa 242 ensima ,mporeis na mou peis posous mines tameio anergeias dikaioumai?

  • άνεργοι

   συνάδελφε το πρώτο πίνακα κοίτα και εγώ αυτόν κοιτάω. Αν σε απολύσανε τώρα μέσα στο 2013 αφαιρώντας τους 2 τελευταίους μήνες και αν δεν είχες ξαναμπεί στο ταμείο ανεργίας τα 4 προηγούμενα χρόνια φαίνεται να παίρνεις 12μηνο

 327. Χριστίνα

  Καλημέρα σας παιδιά. Παρακολούθησα κα εγω το επιδοτουμενο σεμινάριο voucher και πριν από αυτο ειχα 2 χρονια ανεργία το ένα με ταμείο ανεργίας. Όπως καταλαβένετε αυτα τα δυο χρονια δεν ισχύουν πια και μας ειπαν να βγαλουμε νεα κάρτα ανεργίας. Είμαι 32 πήγα για ανανεωση βιβλιαρίου και……τζίφος. Σήμερα στην εκπομπή του παπαδάκη μίλησε ένας κύριος με το ιδιο πρόβλημα και ηταν φιλοξενουμενος ο διευθυντης του οαεδ και του ειπε να παει να κάνει αίτηση για να ισχυσει πάλι η παλιά κάρτα ανεγίας και να μπορέσει να ασφαλιστεί. γνωρίζετε κάτι εσείς γι’ αυτο;

  • άνεργοι

   δεν γνωρίζουμε κάτι… και εμείς ξέρουμε αυτό που γράφεις σχετικά με τη διακοπή

 328. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ. ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2012 ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΣΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΤΟΥ ΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2014 ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟΛΥΘΩ. ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΝ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ 50 ΕΝΣΗΜΩΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΕΝΙΚΑ Η ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ 2012? ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ 50 ΕΝΣΗΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2013 ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2014-2015 Η ΟΧΙ? ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

  • άνεργοι

   δεν μπορούμε να ξέρουμε είναι προυποθέσεις που αλλάζουν από τη μία μέρα στην άλλη

 329. Μαριστελλα

  Καλησπέρα σε όλους…θα ήθελα να ρωτήσω το εξής…ήταν να παρουσιαστώ στον οαεδ μεχρι κ 09/03/2013,κ εγώ παρουσιάστηκα 08/03/2013…αλλα λεφτά δεν μου έβαλαν ακόμη…κανονικά μου έβαζαν λεφτά την πρώτη παρασκευή κάθε μήνα …εχει κανείς ιδέα τί μπορεί να έχει συμβεί…ευχαριστώ εκ των προτέρων…

 330. Καλησπέρα, τον προηγούμενο χρόνο εργάστηκα σε ξενοδοχείο και συμπλήρωσα 103 ένσημα. φέτος αν συμπληρώσω τα 125 θα πάρω ανεργία 360Ε για 5 μήνες; και εφόσον είμαι φοιτήτρια ενεργή 20 ετών μήπως υπάρχει κάποιο extra επίδομα;

  • άνεργοι

   δεν μπορούμε να ξέρουμε με ακρίβεια. Τα περσινά ένσημα δεν θα τα μετρήσουν λογικά. Αν έχεις ξαναμπεί ταμείο φυσικά θα είναι ποιο εύκολα να μπεις δεύτερη φορά. Δικαιούσαι όμως το εποχικό.Για το φοιτητικό πρέπει να έχεις το πτυχίο

 331. Ηλέκτρα

  Καλημέρα, σας ευχαριστώ για την πολύ χρήσιμη αυτή σελίδα σας.

  Ο φίλος μου είναι Γάλλος και θα έρθει να εγκατασταθεί στην Ελλάδα. Είναι άνεργος, τι χρειάζεται να γίνει για να πάρει κάρτα ανεργίας; (όχι επίδομα, απλά να γραφτεί στο μητρώο)
  Ας πούμε πως δεν έχει προϋπηρεσία (πουθενά), πρέπει να βγάλει αφμ και αμκα και να δουλέψει κάποιους μήνες στην Ελλάδα; Πόσους; Ή δεν χρειάζεται αυτό; (ρωτάω για την περίπτωση που αποφασίσει ν’ανοίξει κατάστημα και κυνηγήσει καμία επιδότηση)

  Σας ευχαριστώ !

  • άνεργοι

   οι διαδικασίες που προβλέπονται αναφέρονται μέσα στην ιστοσελίδα. Για περισσότερες λεπτομέρειες στον ΟΑΕΔ

 332. Μαρία

  Καλησπέρα,
  Είμαι σε επιδότηση ανεργίας έως και το Μάη. Υπάρχει ενδεχόμενο να πάω να εργαστώ σε ερευνητικό πρόγραμμα πανεπιστημίου του εξωτερικού(ΕΕ) για το μήνα Απρίλιο όπου θα πληρωθώ (άν με επιλέξουν τελικά) με υποτροφία του πανεπιστημίου που υποστηρίζεται από ευρωπαϊκό πρόγραμμα (η οποίο καλύπτει μεταφορά-διαμονή-διατροφή). Χάνω το επίδομα μου σε αυτήν την περίπτωση? και τι διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσω? Η τελευταία παρουσία μου για τον ΟΑΕΔ είναι το Μάη.
  Επίσης μήπως γνωρίζεται τι χαρτιά θα πρέπει να πάρω μαζί μου?
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  • άνεργοι

   αν γίνει πρόσληψη προφανώς και τερματίζεται το επίδομα.

   • Μαρία

    Οπότε αν τύχει τελικά πρέπει να πάω στον ΟΑΕΔ να κάνω μεταφορά στην άλλη χώρα και μετά να ενημερώσω και να μου το διακόψουν από την άλλη χώρα αν και εφόσον πάρω την υποτροφία εκεί?
    Αν πάω από μόνη μου νωρίτερα στην άλλη χώρα για να ψάξω για δουλειά γενικά, τότε θα πρέπει να μεταφέρω το επίδομα σωστά? και θα πληρώνομαι όπως και εδώ με 360€ ή σύμφωνα με το σύστημα της άλλης χώρας? Το ποσό του επιδόματος ανεργίας θα είναι το ίδιο με εδώ? Και πόσο σίγουρο είναι ότι θα εξακολουθούν να μου το δίνουν το επίδομα εκεί, όντας πάντα άνεργη? Ξέρω ότι ανανεώνεται για 3 μήνες, αν και εμένα μου μένουν δύο.
    Μήπως ξέρετε?
    Σας ευχαριστώ πολύ!

 333. δημητρης

  Καλησπέρα σας θα ήθελα την πολύτιμη βοήθεια σας είχα πάει σε μια ενημέρωση για δουλειά στις 13/3/2013 στην Λιοσίων 104 γνωστή εταιρεία για κομπίνες που κάνει με τους εργαζομένους, αφού μας κάναν την ενημέρωση μας έδωσαν ένα χαρτί να γράψουμε τα στοιχειά μας και να τα πηγαίναμε την επόμενη μέρα για να κάνουμε την σύμβαση, οπότε πήγα στις 14/3/2013 και υπέγραψα την σύμβαση αλλά δεν μου έδωσαν το ακριβές αντίτυπο της σύμβασης και ούτε υπήρχαν τα στοιχειά της εταιρείας πάνω στην σύμβαση και μου είπαν την επόμενη μέρα να έρθω για την εκπαίδευση που θα ξεκινούσαμε, έψαξα το βράδυ σε forum για την εταιρεία και είδα ότι ήταν απάτη. Όποτε την επόμενη μέρα πήγα για να πάρω την σύμβαση μου όχι μονό δεν μου την έδωσαν μου είπαν ότι είχαν στείλει ηλεκτρονικά την σύμβαση και μου είχαν κολλήσει ένζυμο,που πρέπει να απευθυνθώ για να δω αν όντως έχει γίνει η πρόσληψη και αν χάνω την ασφάλεια που έχω;{την κάρτα ανεργίας την έχω από της 4/4/12 μέχρι και σήμερα και έχω ασφάλεια με τα 4 6μηνα που δίνει ο οαεδ τώρα είμαι στο 3 εξάμηνο ασφάλισης) αν δεν έχει γίνει η πρόσληψη που μπορώ να πάω αν γνωρίζετε για να τούς προλάβω να μην γίνει; Ευχαριστώ πολύ εκ το προτέρων και τα έγραψα τόσο αναλυτικά για να καταλάβετε την κατάσταση

  • άνεργοι

   ναι έχουν γραφτεί αρκετά στο διαδίκτυο για τη συγκεκριμένη εταιρία. Βρωμάει αρκετά η ιστορία.Πιθανόν να παίζει κάποια κομπίνα με επιχορηγήσεις από τον ΟΑΕΔ για πρόσληψη ανέργων. Η αναγγελία πρόσληψης γίνεται στον ΟΑΕΔ. Μπορείς να πας και να κάνεις καταγγελία στον ΟΑΕΔ εκεί που γίνονται οι αναγγελίες προσλήψεων όπως επίσης και στην επιθεώρηση εργασίας.

   • δημητρης

    ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σας και σε ποιο ο οαεδ πρέπει να πάω εκεί που ανήκει η εταιρεία;η στον οαεδ που ανήκω εγώ;

    • δημητρης

     να προσθέσω ότι την παρασκευή που όπως λέει και η εταιρεία μου έχουν κάνει πρόσληψη, πήγα στον οαεδ που ανήκει η εταιρεία και μου είπαν πως ακόμα με βλέπουνε άνεργο, πιστεύετε πως η εταιρεία προφανώς με κοροϊδεύει ότι μου έχει κάνει σύμβαση; μπορεί να γίνει καταγγελία στον οαεδ και στην επιθεώρηση εφόσον έχω υπογράψει; ευχαριστώ πολύ

    • άνεργοι

     εκεί που ανήκει η εταιρία

     • δημητρης

      ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σας και χρόνια πολλά την παρασκευή που όπως λέει και η εταιρεία μου έχουν κάνει πρόσληψη, πήγα στον οαεδ που ανήκει η εταιρεία και μου είπαν πως ακόμα με βλέπουνε άνεργο, πιστεύετε πως η εταιρεία προφανώς με κοροϊδεύει ότι μου έχει κάνει σύμβαση; μπορεί να γίνει καταγγελία στον οαεδ και στην επιθεώρηση εφόσον έχω υπογράψει; ευχαριστώ πολύ αν το γνωρίζετε πραγματικά με βοηθήσατε ευτυχώς που υπάρχουν τέτοιες σελίδες που ενημερωνόμαστε