Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Γενικής Ταχυδρομικής Αιγάλεω

γενική ταχυδρομικήΣτις 19/11/12 η εταιρεία Γενική Ταχυδρομική αναλαμβάνει το κατάστημά της στο Αιγάλεω, που μέχρι τότε λειτουργούσε ως franchise. Η μητρική εταιρία αξίωσε, στα πλαίσια αυτής της μεταβίβασης, οι εργαζόμενοι του καταστήματος για να συνεχίσουν να εργάζονται σε αυτό, να υπογράψουν παραίτηση από τις απαιτήσεις τους έναντι της εταιρείας  franchise,  δηλαδή την καταβολή αποζημίωσης και δεδουλευμένων (παραμένουν απλήρωτοι από τον Σεπτέμβρη). Απαίτησε επίσης να υπογράψουν με τη μητρική  δίμηνη σύμβαση χωρίς να αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία τους στην εταιρεία franchise και χωρίς καμία εγγύηση για το τι μέλλει γενέσθαι μετά την πάροδο του διμήνου.

Οι εργαζόμενοι όπως ήταν επόμενο αρνήθηκαν την κατάφορη κλοπή που παρουσίασε ως λύση η μητρική και αντέδρασαν προχωρώντας σε συλλογικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις,  διεκδικώντας μια λύση που να μην θίγει τα δικαιώματά τους.

Οι εργαζόμενοι δεν υποκύπτουν στους εκβιασμούς και τους εκφοβισμούς από την πλευρά της εργοδοσίας η οποία σε αγαστή συνεργασία με το κράτος (στο οποίο είναι καταχρεωμένη) επιχειρεί να τους τρομοκρατήσει και να τους φιμώσει, και συνεχίζουν τις δράσεις τους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, παράλληλα με την καταγγελία των αυθαιρεσιών σε ΟΑΕΔ και Επιθεώρηση Εργασίας.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις  των  εργαζομένων  ενάντια στο  lock-out στο κατάστημα του Αιγάλεω, στις μηνύσεις, στις συλλήψεις και στη συνεχή παρακολούθηση του αγώνα τους από τα αστυνομικά όργανα καταστολής.

Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων μας απέναντι στην εργοδοτική–κρατική αυθαιρεσία και τρομοκρατία, που έχει διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις, έχει αναιρέσει κάθε στοιχειώδες δικαίωμα και προχωρά προς την καταστολή κάθε προσπάθειας αντίδρασης.

Εκφράζουμε την συμπαράσταση  και αλληλεγγύη  μας στους εργαζομένους της Γενικής Ταχυδρομικής Αιγάλεω που μάχονται για την διατήρηση των θέσεων εργασίας τους και την καταβολή των δεδουλευμένων τους και καλούμε όλους τους εργαζομένους και άνεργους, όλους τους φορείς -συλλογικότητες- σωματεία να πράξουν το ίδιο,  και να δώσουν το παρόν  στις 22 Μάη 2013 στα δικαστήρια της ευελπίδων που θα εκδικαστεί το εργατικό σκέλος της υπόθεσής τους

Απαιτούμε για τους εργαζόμενους της Γενικής Ταχυδρομικής

  • ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ, ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ
  • ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ  ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.
  • ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

 συνέλευση «Άνεργοι/Άνεργες από τις γειτονιές της Αθήνας»

https://anergoigeitonion.espivblogs.net/

anergoi_geitonies@espiv.net

Μία απάντηση στο “Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Γενικής Ταχυδρομικής Αιγάλεω”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *