Οι εργατικοί αγώνες δεν πάνε διακοπές…

βιβλιοπωλειο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣσυγκέντρωση διαμαρτυρίας παραγματοποιήθηκε την τρίτη 30/7 στο βιβλιοχαρτοπωλείο “ευριπίδης” στο Χαλάνδρι για την εκδικητική απόλυση εργαζόμενης, μέλους του συλλόγου υπαλλήλων βιβλίου χάρτου. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν συνάδελφοι από την ανοιχτή συνέλευση κατοίκων αγίας παρασκευής, κάτοικοι από το Χαλάνδρι, όπως και από άλλες εργατικές συλλογικότητες.  Από την ανακοίνωση που μοιράζονταν έξω από το κατάστημα:

“Την Παρασκευή 19 Ιουλίου η εργαζόμενη κλήθηκε από την εργοδοσία του βιβλιοπωλείου «ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ» και της ανακοινώθηκε η απόλυσή της. Η συνάδελφος εργάζονταν έξι χρόνια στο κατάστημα και ήταν δραστήριο μέλος του συλλόγου μας, συμμετέχοντας σε όλες του τις διαδικασίες, αλλά και σε συλλογικότητες γειτονιάς. Δεν έκρυψε ποτέ την ταυτότητά της και μιλούσε πάντα ανοιχτά στους συναδέλφους της για την αναγκαιότητα της συλλογικότητας και του αγώνα μέσα από το σωματείο και όχι μόνο. Αυτός είναι και ο λόγος που απολύθηκε. Η εργοδοσία του βιβλιοπωλείου ήθελε να απαλλαγεί από μία υπάλληλο που είναι συνδικαλισμένη, που διεκδικεί και μιλάει για τα εργατικά δικαιώματα και τις εργατικές κατακτήσεις.”

ΣΕΦΚTην δευτέρα 29/7 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας του συλλόγου εργαζομένων στα φροντιστήρια, έξω από το υπουργείο εργασίας για την επαναπρόσληψη των απολυμένων από τα φροντιστήρια “ΑΝΕΛΙΞΗ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *