Θα μπει η PLEXACO στο άρθρο 99;

PLEXACOΣτις αρχές Δεκεμβρίου η διοίκηση της PLEXACO κατέθεσε αίτηση στο πρωτοδικείο της Αθήνας για την υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 99. Η χρονική  στιγμή της αίτησης δεν μπορεί να είναι τυχαία. Τώρα που οι εργαζόμενοι έχουν κερδίσει δικαστικά υπερημερίες και αποζημιώσεις  και ετοιμάζονται με κατασχέσεις  να πάρουν τα χρήματα τους. Οι εργοδότες γνωρίζοντας πως για να γίνει δεκτή η αίτηση είναι απαραίτητη η υποστήριξη της από τους εργαζόμενους προσπαθεί να έρθει σε συμφωνία μαζί τους.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να το σκεφτούν και να προσέξουν πολύ πριν έρθουν σε οποιαδήποτε συμφωνία με τον εργοδότη τους. Ας αναλογιστούν τα αποτελέσματα της προηγούμενης συμφωνίας μαζί του και το πόσο έχουν μετανιώσει για τη συμφωνία αυτή. Με αντάλλαγμα το στοκ που ο εργοδότης δεν πρόλαβε λόγο της επίσχεσης να πουλήσει, η πώληση του οποίου τους απέδωσε ελάχιστα σε σχέση αυτά που διεκδικούν χρήματα, καθυστέρησαν την δικαίωση τους αφού η συμφωνία προέβλεπε πάγωμα των δικαστικών αγώνων. Φυσικά δέχθηκαν τη συμφωνία κατόπιν υποδείξεως της δικηγόρου τους Kας Φουντέα. Τονίζεται μάλιστα ότι τα χρήματα αυτά επικαλέστηκε ο εργοδότης στη δίκη τον Μάιο του 2013 για να ζητήσει από το δικαστήριο να κηρύξει την επίσχεση καταχρηστική. Φοβού τους Αχαιούς και δώρα φέροντες.

Άξιον απορίας είναι το γεγονός ότι η  κ. Φουντέα γνώριζε την κίνηση αυτή μήνες πριν την εκδηλώσει η διοίκηση της PLEXACO. Κατηγορούσε μάλιστα και εξακολουθεί να κατηγορεί τον προηγούμενο δικηγόρο των εργαζομένων λέγοντας ότι η κίνηση αυτή είναι αποτέλεσμα δικών του λανθασμένων  κινήσεων.

Η διοίκηση της PLEXACO αφού εξάντλησε σε συνεργασία με την κα Φουντέα κάθε άλλη δυνατότητα κωλυσιεργίας, επιχειρεί να χρησιμοποιήσει το τελευταίο της όπλο, το άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Φυσικά επικαλείται πάλι τον αόρατο επενδυτή, τον οποίο αρνείται να κατονομάσει.Η κα Φουντέα δικηγόρος τον εργαζομένων είναι πάλι αρωγός. Αν και θα έπρεπε λόγο της εμπειρίας της να γνωρίζει που οδηγεί το άρθρο 99 παροτρύνει τους εργαζόμενους να δεχθούν την πρόταση του εργοδότη τους.

Οι εργαζόμενοι ακόμα και αν αποφασίσουν να μη απορρίψουν την πρόταση της εταιρείας πρέπει να είναι πολύ επιφυλακτικοί και να μην παγώσουν  τις δικαστικές διαδικασίες που θα οδηγήσουν στη δικαίωση τους και φυσικά να πάψουν να μαγνητίζονται από τη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού.

Εμείς θα εξακολουθήσουμε να παρακολουθούμε την υπόθεση της PLEXACO γιατί αυτή δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους της PLEXACO. Αφορά όλους τους εργαζόμενους της ΒΙΠΕ Σχηματαρίου –Οινοφύτων, αφορά όλους τους εργαζόμενους που αγωνίζονται.  Η δικαίωση ή η ήττα τους θα είναι δικαίωση ή η ήττα όλων μας.

Εργαζόμενοι  ΒΙΠΕ   Σχηματαρίου-Οινοφύτων

Μία απάντηση στο “Θα μπει η PLEXACO στο άρθρο 99;”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *